SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
SundanceKid

#9901 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

Magarece_godine wrote:Golman na kosarkasu :D M.V je bivsi kosarkas, RVI (ranjen u glavu) zbog čega je i ispoljio onakvo ponašanje. Mirzu znam lično i vazda je bio primjer ponašanja za mlađe košarkaše ... Nije klošar i kabadahija, izgleda da ga je jučer dobro "prenijelo"...
Ma drug, vjerujem ja tebi da ga ti znas, i sve je to ok, al brate ne mozes se ti onako ponasat ako si profil normalnog i odgojenog momka, ma koliko u soku bio. Ne mogu opet grijesit dusu, ako kazes da je RVI, ranjavan u glavu i sve to...ali eto, ne mogu da se otrgnem utisku da onakve cirkuse ne moze bas radit neki odgojen i fin momak....
Magarece_godine

#9902 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Magarece_godine »

SundanceKid wrote:
Magarece_godine wrote:Golman na kosarkasu :D M.V je bivsi kosarkas, RVI (ranjen u glavu) zbog čega je i ispoljio onakvo ponašanje. Mirzu znam lično i vazda je bio primjer ponašanja za mlađe košarkaše ... Nije klošar i kabadahija, izgleda da ga je jučer dobro "prenijelo"...
Ma drug, vjerujem ja tebi da ga ti znas, i sve je to ok, al brate ne mozes se ti onako ponasat ako si profil normalnog i odgojenog momka, ma koliko u soku bio. Ne mogu opet grijesit dusu, ako kazes da je RVI, ranjavan u glavu i sve to...ali eto, ne mogu da se otrgnem utisku da onakve cirkuse ne moze bas radit neki odgojen i fin momak....
Ma ja ga sekunde ne branim... Samo svi ljudi (iz mog okruzenja) koji ga znaju su ostali sokirani. Sinoc s rajom pricamo bas o sudaru i neko rece da je to Mirza Valjevac. Niko ne moze da vjeruje. Ja dosao kuci, pa zagledam onu sliku kontam jel on ili nije .. Bas sjeb ... Zamisli ti nekog mirnog poznanika koji je uzor mlađima, pa da radi ono sto je Mirza jucer radio .. Sok jebote, ne mozes vjerovati ...
Creasy

#9903 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

O'zone wrote:
terra_incognita wrote:ček, ček, drot njemu dodao lisice da ga spenga :shock:
Pa neće se on valjati po prašini i betonu nije lud :-) a uz to nije njegov reJon

Golmane :thumbup:

Ne kontam stvarno sta je trebao policajac uraditi, ako ga je ovaj vec oborio. Mozda je trebao reci golmanu, aj' ustani bogati da ja legnem na njega... :lol:
To isto da se zateknes na licu mjesta saobracajne nesrece i nekome ukazes prvu pomoc, a dodje hitna i kaze ti - sto ti to radis, to je nas posao... :roll:
junkers

#9904 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

Creasy wrote:
O'zone wrote:
terra_incognita wrote:ček, ček, drot njemu dodao lisice da ga spenga :shock:
Pa neće se on valjati po prašini i betonu nije lud :-) a uz to nije njegov reJon

Golmane :thumbup:

Ne kontam stvarno sta je trebao policajac uraditi, ako ga je ovaj vec oborio. Mozda je trebao reci golmanu, aj' ustani bogati da ja legnem na njega... :lol:
To isto da se zateknes na licu mjesta saobracajne nesrece i nekome ukazes prvu pomoc, a dodje hitna i kaze ti - sto ti to radis, to je nas posao... :roll:
hahaha,valjda je trebao radit svoj posao,za biroa ste zreli,a Ibro može komotno bit komesar.
ako nije jasno da pojasnim,posao hitne je da ukaže pomoć kad dođe,policije da hapsi...valjda
KPNCTNJAH

#9905 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

Creasy wrote: To isto da se zateknes na licu mjesta saobracajne nesrece i nekome ukazes prvu pomoc, a dodje hitna i kaze ti - sto ti to radis, to je nas posao... :roll:
Pa tako i treba da bude, pogresno ukazivanje prve pomoci moze izazvati jos vece posljedice, pogotovo ako dodje do povrede vrata, kicme... kad dodje hitna sklonis se i pustis ih da rade svoj posao... svaka cast Ibri, ali drot je tu da radi svoj posao, a ne da svoju opremu daje civilima... da je doslo do pucnjave da li bi trebao pistolj dati civilu zato sto je blizi napadacu, pa da se on obracunava s njim ? :-)
BHF_Manijak

#9906 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BHF_Manijak »

Dajte ba ljudi ko da vi nikad u huji nista bili, kad te zuta minuta uhvati svi odgoji padaju u vodu, manite se sulje bezze...Covjeku auto skrhano(ne branim ga ovdje, kriv je sto je udario 100%!), ko zna sta mu se jos taj dan potrefilo i mozda je to slag na tortu, jednostavno covjek puko u huji!
Creasy

#9907 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

junkers wrote:
Creasy wrote:
hahaha,valjda je trebao radit svoj posao,za biroa ste zreli,a Ibro može komotno bit komesar.
ako nije jasno da pojasnim,posao hitne je da ukaže pomoć kad dođe,policije da hapsi...valjda
Ako je policajac bio tu na licu mjesta u trenutku kad je golman intervenisao :D kritika je na mjestu... a ako je policajac dosao kad je ovaj "puntadzija" :D vec bio savladan, onda niste u pravu.
junkers

#9908 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

KPNCTNJAH wrote:
Creasy wrote: To isto da se zateknes na licu mjesta saobracajne nesrece i nekome ukazes prvu pomoc, a dodje hitna i kaze ti - sto ti to radis, to je nas posao... :roll:
Pa tako i treba da bude, pogresno ukazivanje prve pomoci moze izazvati jos vece posljedice, pogotovo ako dodje do povrede vrata, kicme... kad dodje hitna sklonis se i pustis ih da rade svoj posao... svaka cast Ibri, ali drot je tu da radi svoj posao, a ne da svoju opremu daje civilima... da je doslo do pucnjave da li bi trebao pistolj dati civilu zato sto je blizi napadacu, pa da se on obracunava s njim ? :-)
pa imaju oni i to običaj radit(lištica)
Creasy

#9909 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

KPNCTNJAH wrote:

Znaci ja treba da bacim pasulj da vidim da li ce i kad hitna doci na lice mjesta... :D :roll:
junkers

#9910 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

eki pasulj :lol:
Creasy

#9911 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

BHF_Manijak wrote:Dajte ba ljudi ko da vi nikad u huji nista bili, kad te zuta minuta uhvati svi odgoji padaju u vodu, manite se sulje bezze...Covjeku auto skrhano(ne branim ga ovdje, kriv je sto je udario 100%!), ko zna sta mu se jos taj dan potrefilo i mozda je to slag na tortu, jednostavno covjek puko u huji!

Za takve postoji institucija... cuj "puko u huji", pa je opravdano. :roll:
Creasy

#9912 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

junkers wrote:eki pasulj :lol:
:shock: :?

Kod vas se gleda u grasak? :lol:
Obuca9

#9913 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

Ibro mašina :thumbup: :thumbup: :thumbup:
SundanceKid

#9914 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by SundanceKid »

Nebulozno je da policajac bilo kakvom civilu daje lisice, ili bilo sta drugo, da ovaj izvrsi neko hapsenje. To se ne bi smjelo desiti, to je nezakonito hapsenje, i u normalnim zemljama na sudu moze predstavljati veliku prednost za uhapsenu osobu. Ovdje je policajac, ako je vec zakasnio da savlada Puntasa, ili je to uradio zajedno sa ovim momkom, trebao nakon toga biti taj koji ce sjedit na Puntasu, a ne momak, slucajni prolaznik. A ne da se momak izlaze (kakvoj takvoj) opasnosti, i radi ono za sto je policajac placen, dok on stoji pored i razgleda ili sta vec... No dobro, ovo jesve u teoriji, na osnovu slika, nisam bio tamo, pa nije fer da sudim sta je trebalo a sta ne da se dogodi...

BHF_Manijak wrote:Dajte ba ljudi ko da vi nikad u huji nista bili, kad te zuta minuta uhvati svi odgoji padaju u vodu, manite se sulje bezze...Covjeku auto skrhano(ne branim ga ovdje, kriv je sto je udario 100%!), ko zna sta mu se jos taj dan potrefilo i mozda je to slag na tortu, jednostavno covjek puko u huji!
Niko ne kaze da se ne moze puknut, ali brate nacin na koji je ovaj lik puko...ma daaaj... Hehe, ja da sam puko, vjerovatno bi kome opsovo, ako i to, i fajront... Izaso bi i gledo jel ko povrijedjen, jesul svi ok... Puknut mozes mozda u momentu, ovo je trajalo ipak malo vise, a i puno je gore od obicnog "puko lik"...
Comrad

#9915 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

:shock:
Znam da se uvijek pise ovako kad neko pukne, znam ga bio fin momak, ali ako je u pitanju Valjevac, ex kosarkas, onda fakat ne mogu da vjerujem. Nisam ga odavno vidio, ali ga se sjecam kao mirnog i stalozenog momka. Gledo sam sigurno 10-ak tekmi na kojima je igrao, trenirao, ma nikad nije ni sekudnu se zivcirao, da ne govorim da se ovako ponasao, uvijek je bio miran i stalozen...

Bas cudno kako neko odjednom pukne. :? I onaj Isakovic zakla staru, a svi rekose bio super momak. :roll:
Creasy

#9916 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

SundanceKid wrote:Nebulozno je da policajac bilo kakvom civilu daje lisice, ili bilo sta drugo, da ovaj izvrsi neko hapsenje. To se ne bi smjelo desiti, to je nezakonito hapsenje, i u normalnim zemljama na sudu moze predstavljati veliku prednost za uhapsenu osobu. Ovdje je policajac, ako je vec zakasnio da savlada Puntasa, ili je to uradio zajedno sa ovim momkom, trebao nakon toga biti taj koji ce sjedit na Puntasu, a ne momak, slucajni prolaznik. A ne da se momak izlaze (kakvoj takvoj) opasnosti, i radi ono za sto je policajac placen, dok on stoji pored i razgleda ili sta vec... No dobro, ovo jesve u teoriji, na osnovu slika, nisam bio tamo, pa nije fer da sudim sta je trebalo a sta ne da se dogodi...

Pa nije policajac dao lisice civilu, nego ih je on stavio na ruke ovome dok ga je civil drzao. I onda, dok je golman jos sjedio na Puntadziji, javio je sefu smjene da posalje patrolu da se ovaj sprovede...
Creasy

#9917 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Comrad wrote::shock:
Znam da se uvijek pise ovako kad neko pukne, znam ga bio fin momak, ali ako je u pitanju Valjevac, ex kosarkas, onda fakat ne mogu da vjerujem. Nisam ga odavno vidio, ali ga se sjecam kao mirnog i stalozenog momka. Gledo sam sigurno 10-ak tekmi na kojima je igrao, trenirao, ma nikad nije ni sekudnu se zivcirao, da ne govorim da se ovako ponasao, uvijek je bio miran i stalozen...

Bas cudno kako neko odjednom pukne. :? I onaj Isakovic zakla staru, a svi rekose bio super momak. :roll:
Pa ti "mirni i stalozeni" su najopasniji. Ovo iz iskustva...
holowey

#9918 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

KPNCTNJAH wrote:
a cemu onda sluzi polaganje prve pomoci za vozace? dok hitna dodje pacijent moze iskrvariti, ali ne, to nije nas posao, neka hitna to radi :(

a za ovu pricu oko drota, apsolutno se slazem, lik je svladan i drot je trebao onda sjesti na njega i preuzeti a ne kao ikebana stajati i gledati sve to :x
junkers

#9919 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

Creasy wrote:

gdje kod nas?u zapadnom sarajevu?
Obuca9

#9920 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

junkers wrote:
Creasy wrote:

U Teheranu.
junkers

#9921 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

hvala sema :thumbup:
Creasy

#9922 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

junkers wrote:
Creasy wrote:

U tvom selu. :wink:
amrica

#9923 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Creasy wrote:
Comrad wrote::shock:

Pa ti "mirni i stalozeni" su najopasniji. Ovo iz iskustva...

"...Protiv Valjevca koji je, kako se moglo čuti, policiji poznat od ranije, Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo će, osim za izazivanje saobraćajne nesreće, biti podnesen izvještaj i zbog nasilničkog ponašanja...."

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=18798
KPNCTNJAH

#9924 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

holowey wrote:
KPNCTNJAH wrote:
a cemu onda sluzi polaganje prve pomoci za vozace? dok hitna dodje pacijent moze iskrvariti, ali ne, to nije nas posao, neka hitna to radi :(
Procitaj boldirani dio, znaci nije preporucljivo da to radi neko ko nije upoznat s nacinom ukazivanja prve pomoci... ako znas sta radis naravno da trebas pomoci, ali kad dodje hitna pomoc opet se sklonis i pustis njih da rade svoj posao...
junkers

#9925 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

Creasy wrote:
junkers wrote:
Creasy wrote:

U tvom selu. :wink:
vruće u vojkovićima :lol:
Locked