Manchester United FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Unitedforever
#9902 Re: Manchester United FC
I jeste hala ona frankovska faraonska. Prava hala baš kao i ti kemale šabane.Kemal Malovčić wrote:HALA MADRID!
-
nicaze_072
#9903 Re: Manchester United FC
Epidemija ovih budalastina na fb...._terminaš_ wrote:Svi igrači kad postignu gol trče publici, samo Luis Nani.leet wrote:Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
- ultima_palabra
#9904 Re: Manchester United FC
Svi biramo ženu, samo Diouf Bira Mamenicaze_072 wrote:Epidemija ovih budalastina na fb...._terminaš_ wrote:Svi igrači kad postignu gol trče publici, samo Luis Nani.leet wrote:Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
- ultima_palabra
#9905 Re: Manchester United FC
E jbg, raskopah ti sanRiddle wrote:Tako to ja vidim i to je istina. Osvrnuo sam se pozitivno samo na igrace Uniteda (oni koji su vrlo dobro igrali), ali nije da na suprotnoj strani nemas ljude koji su manje-vise isto tako dobri i nekih koji su imali dobre nastupe. Zato kad se susretnu, nije bas da mozes ocekivati 5-0. Ovo su timovi iz top 5 u Evropi (mozda cak i bolje od toga) bez obzira na FM rejtinge koje ljudi bezumno primjenjuju na stvarni zivot. One koje jesam spomenuo iz Reala su stvarno bili losi, odnosno ne na svom nivou iz raznoraznih razloga.ultima_palabra wrote:@Riddle, stoji dosta što kažeš, ali da su svi bili tako dobri pobijedili bi 5-0Na ovom nivou se ne može dozvoliti da se ekipa potpuno isključi na 15 minuta.
Utakmica nije bila spektakl kao prethodna gostovanja Madrida na OT, ali ono što jeste zajedničko je autogol, spektakularan gol Madrida, puno šansi za United, sjajna predstava golmana Madrida i glavna zvijezda Uniteda na klupi
Nije se ekipa iskljucila. Da, bio je sok. Na svima nivoima. Ali to nije razlog poraza. Razlog je to sto je pod tim okolnostima Welbeck morao napustiti Alonsa i sto je Mourinho odmah uveo Modrica. Racunaj. Real se takođe rijesio Nania i potencijalne opasnosti od kontre, te su znatno hrabrije mogli krenuti naprijed. I naravno da ce se United instinktivno poceti povlaciti. Nije bas da ih napadaju nekakvi hahari. United bi protiv mnogo timova gotovo bez problema sacuvao vodstvo, ali ovo sinoc je bio neki sasvim drugi nivo i igrac vise je ogromna prednost. Poenta igre je u vecini slucajeva stvaranje viska, a Real ga je ovako imao u svakoj situaciji. Igraci takve kvalitete ce to iskoristiti i zato nije fer reci da se United iskljucio.
Usuđujem se reci da prije tog crvenog kartona nisi vidio Real u 1/4 finala. Priznas ili ne, svejedno mi je. Ali imam taj osjecaj zbog citanja foruma sinoc i generalnog viđenja utakmice od mnogo ljudi, slusajuci analize i slicno. Naravno, historija ce se mijenjati sa svakom narednom pricom i ko zna na sta ce to liciti za nekoliko godina, ali igra Reala je prije katastrofe sudije vodila u sve pravce osim u narednu fazu takmicenja.
Off... Ustadoh da pisam i sad nikad necu zaspati.
Pa objektivno prije crvenog je prolaz bio vrlo teška misija... doduše falio je samo jedan gol za produžetak, ali nije izgledalo kao da će ga zabiti. U cijeloj priči mislim da je vrlo važan izostanak Jonesa, dečko je pain in the ass kao i Welbeck i ima ogromnu ulogu u destrukciji igre.
Što se tiče Rafaela, priznajem da dečko napreduje ali nije obraćao dovoljno pažnje na branjenje druge stative. U jednoj situaciji je Higuain isto onako poslao loptu na drugu stativu, a Ronaldo nije do kraja ispratio (što inače uvijek radi). U drugoj situaciji su sve odigrali kako treba... inače se ta akcija mogla vidjeti i protiv Seville prije 20-tak dana.
United i Fergie su mi dosta porasli u očima nakon ovog dvomeča... Sir se pokazao kao mnogo bolji taktičar nego što sam ga smatrao, a njegova ekipa je vrlo dobro sakrila svoje nedostatke. Objektivno su propustili dobru šansu jer Madrid ni u jednoj utakmici nije bio ni blizu svog najboljeg fudbala.
- Logovan
#9906 Re: Manchester United FC
Al' je dobra budalaština.nicaze_072 wrote:Epidemija ovih budalastina na fb...._terminaš_ wrote:Svi igrači kad postignu gol trče publici, samo Luis Nani.leet wrote:Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
- lethalthreat
#9907 Re: Manchester United FC
Nakon što su se emocije slegle, vrijeme je da se svedu računi. Šta se zapravo desilo na dvomeču Real - Manchester United?
United je ukupno imao mnogo bolje, zrelije, čišće gol-prilike, 0:1
Real je imao značajan procenat posjeda lopte na svojoj strani, 1:1
United je taktiku doveo do savršenstva, na nivo za kojeg Real nije imao nikakav odgovor, 1:2
Real je imao strašnu sreću na svojoj strani u ključnim momentima, oba tima su po 2 puta pogađali okvir gola. U oba navrata Unitedu se lopta vraćala u polje, dok je Real u jednom od ta 2 navrata zatresao mrežu uz pomoć stative, 2:2
Real je imao obilatu pomoć arbitara, činjenica koju niko ne može oboriti ma koliko se trudili, 3:2
Dakle vidi se da je Real sakupio više bodova i samim time zaslužio prolaz dalje.
Zaključak: Za prolaz dalje nije potrebno biti bolja ekipa. Sve što treba je imati posjed lopte, sreću i sudije na svojoj strani
United je ukupno imao mnogo bolje, zrelije, čišće gol-prilike, 0:1
Real je imao značajan procenat posjeda lopte na svojoj strani, 1:1
United je taktiku doveo do savršenstva, na nivo za kojeg Real nije imao nikakav odgovor, 1:2
Real je imao strašnu sreću na svojoj strani u ključnim momentima, oba tima su po 2 puta pogađali okvir gola. U oba navrata Unitedu se lopta vraćala u polje, dok je Real u jednom od ta 2 navrata zatresao mrežu uz pomoć stative, 2:2
Real je imao obilatu pomoć arbitara, činjenica koju niko ne može oboriti ma koliko se trudili, 3:2
Dakle vidi se da je Real sakupio više bodova i samim time zaslužio prolaz dalje.
Zaključak: Za prolaz dalje nije potrebno biti bolja ekipa. Sve što treba je imati posjed lopte, sreću i sudije na svojoj strani
- Muhamed Đakmić
#9908 Re: Manchester United FC
Ja zaključka 
- Logovan
#9909 Re: Manchester United FC
Strašan...Sarajevo1946 wrote:Ja zaključka
- ultima_palabra
#9910 Re: Manchester United FC
Šta bi tek bilo da se nisu slegle emocije
Postavi to ovako, United je stvorio dvocifren broj dobrih šansi, a zabio je samo jedan gol (iz kornera) plus autogol (bio i blagi ofsajd). Da li su previše trčali pa nisu imali koncentracije u završnici, najbolji strijelac bio indisponiran ili nešto treće... stari fudbalski kliše je da ekipa koja ne iskoristi šanse biva kažnjena.
Postavi to ovako, United je stvorio dvocifren broj dobrih šansi, a zabio je samo jedan gol (iz kornera) plus autogol (bio i blagi ofsajd). Da li su previše trčali pa nisu imali koncentracije u završnici, najbolji strijelac bio indisponiran ili nešto treće... stari fudbalski kliše je da ekipa koja ne iskoristi šanse biva kažnjena.
- Muhamed Đakmić
#9911 Re: Manchester United FC
Ali sudijska greška je sudijska greška, na stranu sve, ali gol Uniteda na Old Traffordu nije bio regularan. Ne znam zašto niko to ne spominje 
- lethalthreat
#9912 Re: Manchester United FC
Moj prethodni post u sebi ima značajnu dozu ironije, neka se istinski navijači Reala ne uvrijede, ali svi mi koji navijamo za United se osjećamo itekako pokradeni.
Real mi je drag tim, dobrim dijelom zbog Ronalda ali nikome u utakmici onakve magnitude ne treba takav vjetar u leđa, pogotovo takvim velikanima.
Prošle godine sam se radovao kada je Chelsea podigao trofej, koliko god da su nam omraženi rivali, jer je pravda bila zadovoljena (spora je ali dostižna), i jer im se konačno vratilo ono što su trebali imati 2009 godine.
Real mi je drag tim, dobrim dijelom zbog Ronalda ali nikome u utakmici onakve magnitude ne treba takav vjetar u leđa, pogotovo takvim velikanima.
Prošle godine sam se radovao kada je Chelsea podigao trofej, koliko god da su nam omraženi rivali, jer je pravda bila zadovoljena (spora je ali dostižna), i jer im se konačno vratilo ono što su trebali imati 2009 godine.
-
povratnikk
#9913 Re: Manchester United FC
Sta je sa ovim situacijama ? niko nista ?The Realist wrote:
http://www.metatube.com/en/videos/17427 ... al-Madrid/).
![]()
Rafael za ono nikada ne bi dobio crveni, jer je bio u skoku i blizu loptu, mogao je maksimalno žuti dobiti.
United je jučer taktički uništio Real i sve je to trajalo do crvenog.
-
Mustang1
#9914 Re: Manchester United FC
Ofsajd(cini mi se),nikom nista,penal,zuti
- Idemedosumom
#9915 Re: Manchester United FC
Sudija nije nikoga pretjerano zakinuo. Sudija jest imao propusta ali je jednako ostetio obje strane. Sve je to u 5 deka. Budite malo objektivni.
Rafael je odbranio gol rukom u kaznenom, to je trebao biti penal + crveni.
Bila je offside pozicija u akciji kada je united postigao gol, odnosno kada je real postigao autogol.
Nije zgodno kada ti omiljeni klub ispadne ali zivot ide dalje.
Bila je offside pozicija u akciji kada je united postigao gol, odnosno kada je real postigao autogol.
-
hladan.preminger
#9916 Re: Manchester United FC
Svi su je dirali, ali samo je Inzhagi PiPPO!_terminaš_ wrote:Svi igrači kad postignu gol trče publici, samo Luis Nani.leet wrote:Svi jedu kajmak samo Ferguson Sir.
- Edin H.
#9917 Re: Manchester United FC
Ja sta sam docekao, da moram ja braniti mrski Utd.Idemedosumom wrote:Sudija nije nikoga pretjerano zakinuo. Sudija jest imao propusta ali je jednako ostetio obje strane. Sve je to u 5 deka. Budite malo objektivni.
Zans li ti uopste koje je pravilo kod igranja rukom?
- ultima_palabra
#9918 Re: Manchester United FC
Hmm, ako ćemo se držati pravila Rafael je stekao prednost time što su mu ruke bile u onoj poziciji.
- Idemedosumom
#9919 Re: Manchester United FC
Ne znam, ti me nauciEdin H. wrote:Ja sta sam docekao, da moram ja braniti mrski Utd.Idemedosumom wrote:Sudija nije nikoga pretjerano zakinuo. Sudija jest imao propusta ali je jednako ostetio obje strane. Sve je to u 5 deka. Budite malo objektivni.
Nije zgodno kada ti omiljeni klub ispadne ali zivot ide dalje.![]()
Zans li ti uopste koje je pravilo kod igranja rukom?
Tesko je procjeniti da li je zaista bilo namjere, ali on ulazi u vazdusni duel, a obje ruke digo gore isto da igra odbojke. Pri tome je rukom blokirao loptu. A nije bio leđima okrenut, ne mozes reci da nije vidio loptu.
-
The Realist
#9920 Re: Manchester United FC
Ne može ovo biti žuti (namjerno udaranje u visini iznad koljena), a ono Nanievo crveni, tu i jeste poenta kriterija.Bubalo1 wrote:Ofsajd(cini mi se),nikom nista,penal,zuti
Ni ono golmanovo ne može biti nikome ništa, jer golman NEMA PRAVO pogoditi igrača šakom, a pri tome loptu skroz mašiti (na kraju, sudija je takav kriterij postavio).
- Zmijuga loma
#9921 Re: Manchester United FC
Odgovor je jednostavan: Jose Mourinho. Svakom sudiji se kod ovakvih situacija u podsvijesti vrti sudbina Andersa Friska.
-
The Realist
#9922 Re: Manchester United FC
Ali nije za crveni, bio je u skoku i ispred igrača Reala, sa realnom šansom da glavom kači loptu. Penal jeste, ali nije za crvenog (samo, sve se to dešava nakon crvenog Nania, a po kriterijima za crveni Nania je i Arbeola trebao dobiti crveni karton još u prvom poluvremenu, do tog crvenog Real nije znao šta da radi).ultima_palabra wrote:Hmm, ako ćemo se držati pravila Rafael je stekao prednost time što su mu ruke bile u onoj poziciji.
Nije mi samo jasno kako neko može govoriti da je Real oštećen (osim Beusana, jer on to radi radi Modrića), iako je lako prebrojati greške. Priče o uroti UEFA-e ionako neću da "pušim".
Meni je samo žao što United dugo nije izgledao dobro, ako u zadnje vrijeme, gdje taktički sve odlično rade, pripremali su se za Real i pripremili su odličnu taktiku, koju su sproveli u djelo, ali nažalost nije bilo dovoljno.
- Zmijuga loma
#9923 Re: Manchester United FC
Vidiš da može. Frisk je Mourinhu isključio Drogbu - zbog prijetnji smrću njemu i porodici morao u penziju. Hauge je Mourinhu isključio Del Horna - takođe dobijao prijetnje smrću. Stark je dobro prošao.The Realist wrote:Ne može ovo biti žuti (namjerno udaranje u visini iznad koljena), a ono Nanievo crveni, tu i jeste poenta kriterija.Bubalo1 wrote:Ofsajd(cini mi se),nikom nista,penal,zuti
- Muhamed Đakmić
#9924 Re: Manchester United FC
Pa šta se vrtilo onom što dade crveni Thiagu Motti?
Dajte ba
Dajte ba
-
fixer
#9925 Re: Manchester United FC
Ovo Ramosovo nije za penala. Stvarno ne vidim sta vi tu vidite.