@Gandalf Na istoj sam linji razmisljana u vezi uloge MZ, sto se tice da li postoji sansa da se obori u parlamentu, sasvim sam siguran da postoji i to veoma realna mogucnosti. Ovo sam napisao prije nekoliko sedmica u vezi te matematika, (racunam ovdje na Arnautovica kao NS).
Odgovornosti je tada ne opoziciji da objasne o cemu se radi, na sta su te stranke pristale i da pozovu na demonstracije kao sto Mijatovic kaze.
Vjerovatnoca je mala, dobro je da je DFov "24" clan a ne neko poput Kukica ili SBBovca. SRB-HR sigurni 18 ruku za aparthejd, jos potrebno 10 od "pro-BiH".
12 sigurno nece dobiti od NS-DF-SDP. Nece ni dobiti od Mehmedovica 100%. Ostalo 11 ruku kod SDA, SBB, PDA, NiP i A-SDA. Dovoljno da dva ne glasaju.
Sudeci po izjavama A-SDA nece glasati za, znaci svi 10 ostali moraju glasati za a Begic kaze da pola SDA nece glasati za, ne samo Mehmedovic.
Iskreno, minimalne sanse. Vjerujem da je u interesu SBB-NiP-PDA da HDZu i Covicu sve odobre, ali oni su niko i nista a najveca stranka SDA je podjeljena.
Ako SDA stane na stranu NIP-PDA-SBB-HDZ gube izbore. Ako NIP stane na stranu SDA gube izbore. Primitivna predstava sa vise dimenzija u lose vrijeme.
Ogromna sramota svih oni koji sebe nazivaju pro-BiH a ucestvuju u ovoj farsi dok traje drzavni udar, njih bi glasaci trebali kazniti, ali kako god nece proci.
Ali sam dosta siguran da nece ni prici parlamentu. Od tada su NS SDP i NES potpisali nekakve dokumento o tome da je jedino prihvatljivo demokratske reforme isto tako je Mehmedovic nekoliko puta od tada potvrdio svoju averziju prema ovakvom IZ, to je sta znamo "sigurno" i to je dovoljno da se obori.
@Nikola Testa i drugi vjerovatno poznaju bolje i od mene da isprave ako nesto nije tacno.
P.S, sada vidim da sam prije napisao da je potrebno jos jedna ruka da se sigurno obori ali to nije tacno nego je potrebno tacno 14 st je "sigrno" da bi imao.