Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Hakiz

#9901 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:
moonca wrote:
Ali, imam ja jednu dilemu. Teško mi je povjerovati da bi (samo) pokrivena žena tako reagovala. Morao je to biti veći stepen, recimo pokrivena ali u onim tamnim bojama koje pokazuju veći stepen uvjerenosti, ili sa zarom.

Jer, koliko ja vidim, ove samo pokrivene su slobodne kao i nepokrivene, barem što se tiče ovih situacija.
Pitanje :
Sta bi ta zena ili bilo koja, radila u situaciji da joj pozli ili da joj bombona zapne u grlu i da muskarac koji to primjeti pokusa,(jer ne moze da pita, dozvoljava li mu da je dotakne,) sa Heimlich maneuver-om, da joj spasi zivot?.... Jel' to dozvoljeno?
Bila je na PDF-u religija tema u kojoj se moglo pročitati da u slučaju nužde musliman smije čak i da se pretvara, da se ponaša kao nemusliman, da pije, jede krmetinu itd jer je to tada opravdano. E, da li to važi samo za muslimane ili i za muslimanke, ne znam :D

Elem, to bi trebao biti odgovor na pitanje.

Nego zamisli ona pod zarom, zapne joj u grlu, ja znam Heimlich, a muž joj je pored a ne zna. Bi li me pustio da pomognem ili bi nju pustio da umre?

Ako bi me pustio, šta bi o njoj poslije mislio?

Mislim da nemuslimanke nemaju tu dilemu, kada je život u pitanju malo je žena koje bi se odrekle pomoći. Naravno, ima vjerskih fanatika i u hrišćanstvu i drugdje.

Nego, zamisli ti ja joj napravim Heimlich i poslije mi dođe tužba za napastvovanje jer sam je nedolično dirao.

A ne, neka je, ništa Heimlich :evil:
Hakiz

#9902 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:
Baš ja tebe nerviram :D
Isti k’o stanje na cestama u Bangladesu.
Pogresno si informisan. :D

Ma nekako mi tvoje reakcije na moje postove imaju takav zvuk.
Fudo387

#9903 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:
Baš ja tebe nerviram :D
Isti k’o stanje na cestama u Bangladesu.
Pogresno si informisan. :D

Opusti se, zajebajemo se.
Hakiz

#9904 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:

Opušten sam, nije frka. Onako pričamo, ljudski, k'o neprijatelj s neprijateljem.
Fudo387

#9905 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:
Fudo387 wrote:
Hakiz wrote:

Opušten sam, nije frka. Onako pričamo, ljudski, k'o neprijatelj s neprijateljem.
A vi’s, to nisam znao.
Ja tebi nisam neprijatelj.
Pises budalastine.
Hakiz

#9906 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Hakiz »

Hajde da ne zloupotrebljavamo više ni vrijeme ni prostor.
Fudo387

#9907 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Hajde da ne zloupotrebljavamo više ni vrijeme ni prostor.
Tako je, povuci se bez gubitaka. :D
moonca

#9908 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote: Pitanje :
Sta bi ta zena ili bilo koja, radila u situaciji da joj pozli ili da joj bombona zapne u grlu i da muskarac koji to primjeti pokusa,(jer ne moze da pita, dozvoljava li mu da je dotakne,) sa Heimlich maneuver-om, da joj spasi zivot?.... Jel' to dozvoljeno?
Bila je na PDF-u religija tema u kojoj se moglo pročitati da u slučaju nužde musliman smije čak i da se pretvara, da se ponaša kao nemusliman, da pije, jede krmetinu itd jer je to tada opravdano. E, da li to važi samo za muslimane ili i za muslimanke, ne znam :D

Elem, to bi trebao biti odgovor na pitanje.

Nego zamisli ona pod zarom, zapne joj u grlu, ja znam Heimlich, a muž joj je pored a ne zna. Bi li me pustio da pomognem ili bi nju pustio da umre?

Ako bi me pustio, šta bi o njoj poslije mislio?

Mislim da nemuslimanke nemaju tu dilemu, kada je život u pitanju malo je žena koje bi se odrekle pomoći. Naravno, ima vjerskih fanatika i u hrišćanstvu i drugdje.

Nego, zamisli ti ja joj napravim Heimlich i poslije mi dođe tužba za napastvovanje jer sam je nedolično dirao.

A ne, neka je, ništa Heimlich :evil:
To je zbilja svima jasno.I znajuci to sve me iznenadjuje ponasanje pojedinih i ja smatam to zloupotrebom.
Dolaze mi u goste zbilja 'pravi' vjernici -nista posebno niti zahtjavaju niti traze. Kazu na sta su 'alergicni', ako ih pitam, no, ima ih kao jedan Jeverej donese svoju -kosher hranu . ... :-D i sve stima kod normalnih
biggrin

#9909 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by biggrin »

djevojka bez imena wrote:Kome od vas je mjerilo vrijednosti "klanja svaki vakat", i koliko vam to znači?
jedno od i poprilicno
biggrin

#9910 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by biggrin »

kiki-miki wrote:Sta biste vi nas pitali, ali mislite da necete dobiti odgovor/e?

koliko imas godina :D
zipoo

#9911 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by zipoo »

kiki-miki wrote:Sta biste vi nas pitali, ali mislite da necete dobiti odgovor/e?
Broj telefona, ime, adresa
djevojka bez imena

#9912 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by djevojka bez imena »

biggrin wrote:
djevojka bez imena wrote:Kome od vas je mjerilo vrijednosti "klanja svaki vakat", i koliko vam to znači?
jedno od i poprilicno
Zasto? Zar misliš da osobe, koje klanjaju sve vakte, bili m ili z, vrijede više, ili su bolji ljudi od onih koji to ne čine?

Da ne zalazim sad u religijska pitanja i dileme ali od ovog" klanja svaki vakat" i dizanja toga do neba, i isticanja tog čina kao mjerila vrijednosti osobe, mi je vise muka.
triconja

#9913 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by triconja »

djevojka bez imena wrote:
biggrin wrote:
jedno od i poprilicno
Zasto? Zar misliš da osobe, koje klanjaju sve vakte, bili m ili z, vrijede više, ili su bolji ljudi od onih koji to ne čine?

Da ne zalazim sad u religijska pitanja i dileme ali od ovog" klanja svaki vakat" i dizanja toga do neba, i isticanja tog čina kao mjerila vrijednosti osobe, mi je vise muka.
Dosli tobe i normala da vrijede vise. Cak imaju veca prava po nekima na javnim mjestima, cak i kad koriste javne usluge :lol:
biggrin

#9914 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by biggrin »

biggrin wrote:
jedno od i poprilicno

Zato što takva osoba ima sistem vrijednosti koji su u startu djeluju kao da su slični mojim, tako da ima potencijal da budem kompatibilniji sa njom, što ne znači da će tako i biti. S obzirom da u okviru takvih uvjerenja ja nisam u poziciji "Sudca" samim tim ne mogu ni davati ocjenu ko vrijedi vise.
cendlerbing

#9915 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by cendlerbing »

Dobar odgovor.
Lijepo je kad neko umije reći kakvog partnera traži, neuvijeno i otvoreno, a da se ne dotakne predrasuda ni vrijeđanja drugačijih koji mu ne bi odgovarali, dok u isto vrijeme miriše negodovanje onog koji mu je postavio pitanje. :thumbup:
djevojka bez imena

#9916 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by djevojka bez imena »

cendlerbing wrote:Dobar odgovor.
Lijepo je kad neko umije reći kakvog partnera traži, neuvijeno i otvoreno, a da se ne dotakne predrasuda ni vrijeđanja drugačijih koji mu ne bi odgovarali, dok u isto vrijeme miriše negodovanje onog koji mu je postavio pitanje. :thumbup:
Slažem se, odlican odgovor, pošten. U mom pitanju nema sta da mirise ili smrdi, ja sam jasno rekla da mi samoisticanje ili uzdizanje obavljanja vjerskog čina ( bilo kojeg) ide na živce. Po meni to je vrlo lično, tu nije i ne treba biti ništa sakriveno ali ni toliko javno da bi postalo mjerilo ili u većini slučajeva, komparativna skala. Pa da imamo, a imamo danas to na svakom koraku, On ne klanja, ona klanja, i zato je bolji čovjek od njega. !? :-)
triconja

#9917 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by triconja »

cendlerbing wrote:Dobar odgovor.
Slažem se, odlican odgovor, pošten. U mom pitanju nema sta da mirise ili smrdi, ja sam jasno rekla da mi samoisticanje ili uzdizanje obavljanja vjerskog čina ( bilo kojeg) ide na živce. Po meni to je vrlo lično, tu nije i ne treba biti ništa sakriveno ali ni toliko javno da bi postalo mjerilo ili u većini slučajeva, komparativna skala. Pa da imamo, a imamo danas to na svakom koraku, On ne klanja, ona klanja, i zato je bolji čovjek od njega. !? :-)
Kome mi ba da se prilagodjavamo? Nek se oni malo nama pilagodjavaju :lol:
beni-bu-man

#9918 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by beni-bu-man »

kiki-miki wrote:Sta mislite ko je Xavi ustvari?
zna se

Secerko :lol: :lol: :lol:
MarlboroGold

#9919 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by MarlboroGold »

Da, on je.
klixoris

#9920 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by klixoris »

Meni ne znaci nista. Puno mi je vaznije koliko svoja licna uvjerenja zna drzati za sebe i ne nametati ih drugima - na to se osipam.
Primjera radi, moja zena je vjernica, a ja ateista. Funkcionisemo sasvim normalno, jer svoja (ne)vjerska uvjerenja cuvamo za sebe :thumbup:
kiki-miki wrote:Sta mislite ko je Xavi ustvari?
Muska Eurosa :lol:
Xavier1

#9921 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Xavier1 »

klixoris wrote:
Meni ne znaci nista. Puno mi je vaznije koliko svoja licna uvjerenja zna drzati za sebe i ne nametati ih drugima - na to se osipam.
Primjera radi, moja zena je vjernica, a ja ateista. Funkcionisemo sasvim normalno, jer svoja (ne)vjerska uvjerenja cuvamo za sebe :thumbup:
Zar moze to tako?
beni-bu-man

#9922 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by beni-bu-man »

Xavier1 wrote:
klixoris wrote:
Zar moze to tako?
pa upravo ti covjek objasnio da moze a i kod mene je isti slucaj kao kod kolege klixoris-a
Tomahawk11
Globalni moderator

#9923 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by Tomahawk11 »

Može, kad su ljudi u pitanju.
klixoris

#9924 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by klixoris »

Xavier1 wrote:
klixoris wrote:
Zar moze to tako?
Ocito moze
beni-bu-man

#9925 Re: Žene pitaju muškarce (pročitajte prvi post) vol. 2

Post by beni-bu-man »

Tomahawk11 wrote:Može, kad su ljudi u pitanju.
Image
Post Reply