Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
https://geizhals.at/be-quiet-straight-p ... 53718.html - nema FAN-STOP nego se vent. vrti stalno ali zato je sam ventilator garantovano tiši od ovoga u corsair napojnoj gore, naravno samo u slučaju kada se oba vrte, pa je možda corsair u prednosti jer ta gore konfa ne može dovoljno povući pa da se vent. mora paliti! Jedino možda ako ubaciš kasnije kakav novi ryzen 8 ili 16 core uz OC + neki AMD GPU uz OC pa se i vent. upali, možda?!
Imaš i 650W verzije obje napojne ali razlika je desetak eur a ipak si sa 750W miran za tu komponentu, pa čak i ako nekada SLI/Crossfire postanu legit opcije, who knows, but you're ready?! Ugl. nećeš pogriješiti koju god uzmeš.
Nema modela RMX serije a da mu se pali ventilator uopste ispod 400W opterecenja, na nekim modelima zna se kratko upaliti na 350-380W, po pravilu tek od 400W nagore se ukljuci i radi s ciljem da ohladi. RMX serija je tako dizajnirana da efikasnost napajanja raste sa porastom temperature komponenti koje su sve odlicne a i kad se upali ventilator prakticno se ne cuje narocito na SMART modelu je to izrazeno. Kod mene ventilator se pali samo kad se ukljuci komp na 10ak sekundi kod boota. Znaci 5 hdd + ssd + RX 480, 16 GB RAM i RX 480 (custom bios OC vuce oko 195 W pod punim opterecenjem) i do sad se ni jednom nije upalio ventilator tokom igranja, trebala bi jos jedna RX480 u Crossfire i onda bi se palio uredno. Znaci prakticno pasivno hladjeno napajanje ispadne da imam koje se i ovako kakvo je manje grije od aktivno hladjenog silverstone 550W Bronze koje je bilo prije njega. O kvalitetu RMX serije dovoljno govori i to da je Corsair digao garanciju sa 7 na 10 godina.
Samo corsair i seasonic o drugim ne treba uopste razmisljati.Imao sam coolermaster 850w kojoj je nakon nepune dvije godine prolupao ventilator i u full load je zvucala kao upaljen usisivac.Otkako sam kupio corsair RM850i prije 3 godine ne cujem je nikad ni pod najvecim opterecenjem.EVGA je mom prijatelju zveknula nakon pola godine,a proizvodzac garantuje 10 godina
M416 wrote:Samo corsair i seasonic o drugim ne treba uopste razmisljati.Imao sam coolermaster 850w kojoj je nakon nepune dvije godine prolupao ventilator i u full load je zvucala kao upaljen usisivac.Otkako sam kupio corsair RM850i prije 3 godine ne cujem je nikad ni pod najvecim opterecenjem.EVGA je mom prijatelju zveknula nakon pola godine,a proizvodzac garantuje 10 godina
Najgore sto kod nas vecina ljudi stedi na napajanju, meni je trebalo 15ak godina da dva druga oducim da ne stavljaju MS napajanja u racunar u kojem su plocu, cpu, memoriju i GPU platili 1500 KM. Kod njih je kuciste moglo biti neko od prije 20 godina, samo da se moze uglaviti ploca i napajanje samo da radi i onda se cudili kad im crkne graficka, ploca, kad se zapali napajanje i uvijek su krivili losu struju na mrezi za kvar. Razmisljanje tipa kao da sam u Njemackoj to se ne bi nikad desilo tamo je struja dobra.
Meni je crkao corsair nakon 7mjeseci, i sta cemo sada?
Ne moze se generalizovati, sve se moze pokvariti, zbog toga garancija i sluzi. A corsair ne pravi napajanja, koristi druge proizvodjace i svoje naljepnice. Seasonic sa druge strane pravi.
Ko je jos uz Seasonic kvalitetan brend za napojne ?
Kad smo vec kod napojnih prije neki dan sam Plus Computers vidio jednu napojnu ne sjecam se koji brend, RGB fazoni, jos pise na njoj 10 godina garancije. Na stranu to koliko je kvalitetno pa daju deset godina garancije, nego ovo RGB sranje, kome to treba i koga to interesuje.
Hajde na grafickoj i maticnoj inekako, mada me i to nervira, ali na napojnoj i ram plocicama.
DonieBrasco wrote:Ko je jos uz Seasonic kvalitetan brend za napojne ?
Kad smo vec kod napojnih prije neki dan sam Plus Computers vidio jednu napojnu ne sjecam se koji brend, RGB fazoni, jos pise na njoj 10 godina garancije. Na stranu to koliko je kvalitetno pa daju deset godina garancije, nego ovo RGB sranje, kome to treba i koga to interesuje.
Hajde na grafickoj i maticnoj inekako, mada me i to nervira, ali na napojnoj i ram plocicama.
Šta je problem?! Baš lijepo izgleda, jest da ga moraš naopako okrenuti i uzeti 'klasično' kućište bez psu shroud-a da bi vidio rgb, but yolo rgb.
Pa.isto govno, bilo na ploci, cpu ili na napojnoj...
A sva ova top tier napajanja su ok, seasonic, cooler master, rosewill, corsair, evga, be quet!, super flower...
Ciljas na gold minimum i sve je to u 5% danas jer komponente sve manje trose. Ali mogu postojati druge preference tipa vrsta kablova i sl.
Ja prodajem 1200w platinum za 220 pa ne mogu da prodam jer realno to nikome ne treba, nema tolike potrosnje sli/crossfire nije zanimljiv, sada je 850 vrhunac sto se kupuje za high end konfe.
Kod mene Corsair 3 godine mininga i evo dan danas radi kao nov u racunaru. Ispitani naponi na svakoj grani bez ikakvog odstupanja. 5 godina garancije, jedno sam prodao isto je zivo dan danas. Seasonic je bez rasprave No1, mada sve je u par % danas (mislim na kvalitetnija)
Kod mene CoolerMaster RealPower 620W iz 2011 godine, ako ne i iz 2010.... evo je treca konfiguracija na njoj...od AMD 1055T, pa FX-8350 i sad ovaj Ryzen 2700... 6850 GPU meni se cini, pa R9 270x i sad RX 570... sve gura
Qler wrote:Kod mene CoolerMaster RealPower 620W iz 2011 godine, ako ne i iz 2010.... evo je treca konfiguracija na njoj...od AMD 1055T, pa FX-8350 i sad ovaj Ryzen 2700... 6850 GPU meni se cini, pa R9 270x i sad RX 570... sve gura
sad ce jos lakse gurati Phenomi kao radijatori tj. heateri
mobsterc wrote:Meni je crkao corsair nakon 7mjeseci, i sta cemo sada?
Ne moze se generalizovati, sve se moze pokvariti, zbog toga garancija i sluzi. A corsair ne pravi napajanja, koristi druge proizvodjace i svoje naljepnice. Seasonic sa druge strane pravi.
Slazem se naravno sve moze pregoriti,ali ove dvije firme sam naveo jer sam negdje procitao nedavno da imaju najmanju stopu kvara.
Qler wrote:Kod mene CoolerMaster RealPower 620W iz 2011 godine, ako ne i iz 2010.... evo je treca konfiguracija na njoj...od AMD 1055T, pa FX-8350 i sad ovaj Ryzen 2700... 6850 GPU meni se cini, pa R9 270x i sad RX 570... sve gura
sad ce jos lakse gurati Phenomi kao radijatori tj. heateri
Mislim da li trenutna konfa trosi najmanje struje do sad
Samo navedi taj izvor da vidimo vjerodostojnost. Nema nikakve osnove da se corsair stavi ispred npr evga.
Npr corsair cx je relativno smece, i sada neko to da kupi samo jer nosi ime Corsair napravio bi zajeb.
Ne mogu da se sjetim ljetos sam negdje to vidio,a naravno kako god ima corsair low budget napojne CX i VS tako i EVGA ima B1 i W1 i bilo ko drugi.Da smo nacisto nemam ja nista protiv EVGA evo u kompu mi je grafa EVGA godinu i po sljaka bez mane samo sam naveo primjer prijatelja iz Doboja sta mu se desilo sa G2 750W Gold napojnom.
Last edited by M416 on 10/02/2019 21:38, edited 1 time in total.
mobsterc wrote:Samo navedi taj izvor da vidimo vjerodostojnost. Nema nikakve osnove da se corsair stavi ispred npr evga.
Npr corsair cx je relativno smece, i sada neko to da kupi samo jer nosi ime Corsair napravio bi zajeb.
CX serija su odlicna budzetna napajanja narocito model CX650M...za te pare do 60 eura tesko je naci ista kvalitetnije. Zajeb je samo kad se kod nas takvo napajanje plati 180-200 KM a za samo 30ak maraka vise mozes uzeti RM550X Gold+ model...
mobsterc wrote:Samo navedi taj izvor da vidimo vjerodostojnost. Nema nikakve osnove da se corsair stavi ispred npr evga.
CX serija su odlicna budzetna napajanja narocito model CX650M...za te pare do 60 eura tesko je naci ista kvalitetnije. Zajeb je samo kad se kod nas takvo napajanje plati 180-200 KM a za samo 30ak maraka vise mozes uzeti RM550X Gold+ model...
Evo kod mene CX600 već 3. godinu gura bez problema (kupljena na PIK-u za 150KM nova, i to baš na današnji dan 2016. lol ), jednu konfu "nadživjela" a trenutno napaja između ostalog i Ryzen 5 2600, GTX 1060 6GB, oboje OC-ano i nikakvih problema! Ostalo mi je dosta starih komponenti od kojih mogu još jednu konfu sastaviti (za roditelje) pa ću to najvjerovatnije i uraditi. A tada ću vjerovatno uzeti sebi neki corsair rm750x ili bequiet straight power 11 750W PSU čisto da sam miran za neki budući upgrade a ovu staru CX600 ubaciti da napaja taj novi/stari PC!
Ugl. poenta je da Corsair CX nisu loša napajanja, iako su "tier 4" u onoj PSU listi ali ako nisu neke zahtjevne komponente - sasvim dovoljno za neki low-end, možda i mid-range gaming PC (uz uslov da je grafa "štedljivija" kao ova moja gtx1060-ka).
Ma koje god napajanje da je sa Single railom i nešto kvalitetnijim kablovima (barem da su braided) će držati neku mid range konfiguraciju (Ryzen 5/i5/gtx 1060/580) bez problema. Naravno da je bolje kupiti što kvalitetnije napajanj al' ispade da će svaki računar bez tier 1 napojne eksplodirat nakon 7 dana . U tom segmentu nađi XFX, Corsair(da nije VS), CoolerMaster(single rail samo da je), EVGA i opusti se i uživaj. Eventualno na popustu neki SeaSonic,SF
Ako se prica o vrhunskim napajanjima, cx to nije bez obzira sto nosi corsair ime, to je bila poenta, da ne mozes na osnovu imena odrediti kvalitet. Radi i meni na poslu lite on, ms industrial i slicni po 7-8god pa ne znaci da nisu smece.
Taj cx od 60 eura nije nista bolji od recimo thermaltake za 60eur (generalno govoreci, treba se svaki model zasebno tretirati).
Upravo kako govori post iznad mene, radice to bez problema i na tier 5 napojnim u vecini slucajeva, u zadnjih 3-4g ne znam za jedan slucaj da je napajanje ubilo ostale komponente, nije 2009ta...i kinezi su napredovali
Winston Rx570 4GB 256bit Gamer: Ryzen 2300X 3.5-4.0GHz, Asus Prime A320M-K, Crucial 8GB DDR4 2400MHz, Kingston A400 240GB SSD, WD Blue 1TB sata 3, Asus Rx570 Expedition 4GB DDR5 265bit Dx12, ThermalTake LT 550W, Ms Winston
Cijena: 1180 KM. Da li ovo vrijedi? Moze li se na ovu maticnu nadograditi jos 8 gb rama, kao i dodatni SSD? Trazim iskljucivo konfiguraciju koja ce moci gurati naredne, pa 3-4 godine od igrica, ako mozete nesto naprednije preporuciti, bicu veoma zahvalan.
Last edited by jasko_ba on 11/02/2019 08:48, edited 2 times in total.