cadburry wrote:Banksy wrote:cadburry wrote:
Dzevada Becirevica, nacelnika Centra.
Znači, Bećirević za KS?
Ima šanse, kandidat po mjeri ''građana'' Sarajeva:
Čovjek sam koji je rođen na selu i to moje rodno mjesto mi mnogo znači. Tamo sam doživio lijepe trenutke u djetinjstvu. Ali, i svako drugo selo mi mnogo znači.
Ima nešto u selu...
Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, Sarajevo
Kako nedostatak argumenata natjera covjeka na najnizi oblik primitivizma I sovinizma. 'ta ce on, papak, doso iz rudog... Ne moze covjek valjat ako nije se rodio izmedju Bascarsije I Marindvora? FUj.
Helem, ako imas sta vise reci o sebi (ovaj post ti je bio haman iskljucivo o tebi), otvori temu o sebi. AKo zelis lijeciti svoje komplekse od SDPa, imas temu o tome. AKo zelis ispoljavati svoj sovinizam, otvori temu o tome kako treba protjerati sve doslje.ALI NE ZACHATAVAJ TEMU, AKO NEMAS STA RECI NA TO. OVO JE TEMA O DEMOKRATAKOJ FRONTI-ZELJKO KOMSIC.
I vala, moze za tebe Becirevic biti stoput papak, a Residat FGR, sto ispaju kafu u Vatri, Becirevic je opet stoput sposobniji, elokventniji, bolji politicar. Bez znacajnije mrlje u karijeri. A opet kazem, o Bexirevicu, na temi o njemu.
Prvo, smiri se i ne vrijeđaj da ti ne bih rekla ko ti je šovinista i primitivac ...
Drugo, kad se sabereš vidjećeš da ukazujem na zanimljiv fenomen načelnika općine Centar glavnog grada BiH koji ne propušta u svakom svom javnom istupu da naglasi da je zapravo selo, a ne grad, ono što mu je priraslo srcu i što ga motivira i pokreće. I ne bi sva nevolja i komedija bila u tome da on to ne čini iz sasvim proračunatih razloga igranja na kartu emocija i nostalgije kod danas većinski ruralnog stanovništva Sarajeva kojem se lukavo obraća.
Treće, ovo jeste tema o Komšiću, ali ti na nju dolaziš iz Centrale, ciljano, iz jednog jedinog razloga pokušaja diskreditacije i omalovažavanja i njega i njegovih kadrova, stoga ne spočitavaj drugima šta treba i o čemu da pišu.
Četvrto, jesi li svjestan koliko jadno zvuči tvoj pokušaj ismijavanja bilo kojeg DF kandidata nakon iskustva koje smo imali s SDP-ovim presmiješnim Musićem, Malićkom, Srnom, Fazlijom, Hajdarevićem i Crnogorcem? Jesi li uopće svjestan dubine intelektualnog ponora ovog društva iznad, jesi li svjestan koliko ste u svakom smislu spustili pragove i koliko će sutra biti teško nadmašiti ih. A gdje su tek vedete Alen Islamović, Čičak i Kike budalike ...
Peto, Bećirević, iz ovih ili onih razloga, jeste neusporedivo jači kadar i od Efendića (i Konakovića) i od tog smiješnog DF kandidata (ako je uopće moguće da će to zaista biti prijedlog), slažem se s tobom po tom pitanju,
Šesto, glede šovinizma i primitivizma, propitaj kolege iz Centrale koji su zatrolali forum zadnjih mjeseci kako oslovljavaju i kako šovinistički karakteriziraju Fahru ''Sandžakliju'' i kakvim ga sve epitetima kite,
Sedmo ... Ko će biti kandidat za predsjedništvo?