Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Banksy

#9901 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

cadburry wrote:
Samer Rešidat, prvi covjek DF-a u Sarajevu. Organizator mnogih studentskih putovanja. Ako DF pobijedi, bit ce imenovan za premijera Kantona Sarajevo. :thumbup:
Teško će mu biti, kogod da dođe.

Nakon onakve intelektualne gromade kakav je Fikret Musić, nijedan nakon njega neće biti dovoljno dobar.

I ko uopće može sutra doseći intelektualno-moralne visine jednog Nedžada Fazlije, Mirjane Malić, Brane Crnogorca, Segmedine Srne, Hadžema Hajdarevića, ko?
Koga staviti u parlamentarne klupe, a održati taj visoki nivo koji je zadao SDP?
cadburry

#9902 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Banksy wrote:
cadburry wrote:
Samer Rešidat, prvi covjek DF-a u Sarajevu. Organizator mnogih studentskih putovanja. Ako DF pobijedi, bit ce imenovan za premijera Kantona Sarajevo. :thumbup:

Nakon onakve intelektualne gromade kakav je Fikret Musić, nijedan nakon njega neće biti dovoljno dobar.

I ko uopće može sutra doseći intelektualno-moralne visine jednog Nedžada Fazlije, Mirjane Malić, Brane Crnogorca, Segmedine Srne, Hadžema Hajdarevića, ko?
Koga staviti u parlamentarne klupe, a održati taj visoki nivo koji je zadao SDP?
Dzevada Becirevica, nacelnika Centra.
hellue

#9903 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Ja sam cuo da ce Efendic ici ispred SDA....nije to los izbor
StupskaBitanga

#9904 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

:izet: KS pada niže od najnizeg
JThomas

#9905 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

sama činjenica da je zaradio i jednu konvertibilnu marku u privatnom sektoru, van budžetske sise ga odvaja od 99.9% kadrova SDA i SDP.

za nekoga je to pozitivno, a za nekoga i negativno...
cadburry

#9906 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

JThomas wrote:sama činjenica da je zaradio i jednu konvertibilnu marku u privatnom sektoru, van budžetske sise ga odvaja od 99.9% kadrova SDA i SDP.

za nekoga je to pozitivno, a za nekoga i negativno...
Ne dozvoljavam da se takvim argumentima blati Predsjednik Demokratske fronte-Zeljko Komsic, Zeljko Komsic!
StupskaBitanga

#9907 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

ja govorim o Efendiću a tom tvojom logikom premijer KS hladno bi mogao biti i onaj crvenokosi Omerbašić Esko
Mada mislim da smo zaslužili jednog takvog privrednika i uglednog građanina ono Sarajevo vapi za jednim takvim kapacitetom
Banksy

#9908 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

cadburry wrote:
Banksy wrote:
cadburry wrote:

Ovih par dana se zatvaraju liste, jel? Zamišljam taj unutarstranački masakr, kako su se noge lomile, a ... :mrgreen:

Znači, Bećirević za KS?
Ima šanse, kandidat po mjeri ''građana'' Sarajeva:

Čovjek sam koji je rođen na selu i to moje rodno mjesto mi mnogo znači. Tamo sam doživio lijepe trenutke u djetinjstvu. Ali, i svako drugo selo mi mnogo znači.
Ima nešto u selu...

Dževad Bećirević, načelnik Općine Centar, Sarajevo

Lokman

#9909 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

MuaDib wrote:
HM 2011 wrote:
A kićenja, majko draga, sve okolo - da bi na kraju odgovorio šta - da ponovim:

Viđenje (kako to ti nazva - Vizija) BH stvarnosti je da svaka odluka na državnom nivou mora proći filter zadovoljavanja interesa sva tri naroda tj. političkih predstavnika koje su ti narodi izabrali.

To je ono što je raskrinkano - ali nije prevaziđeno niti će izgleda, u dogledno vrijeme, zbog pohlepe za političkim pozicijama moći tj. ubleha, biti prevaziđeno....

Pošto se slika situacije o tome "ko šta misli o čemu" - jasno vidjela na popisu stanovništva - upravo radiš potpuno istu stvar - a to je i očito - prezentacija u BL -1, prezentacija u Širokom -1 ali bi čitavu državu mjenjao na način da saviješ leđa kome ? Na to ti se svodi priča ?

Od koga planiraš preoteti glasove i sa kojim ciljem ?

I šta je onda DF i SBB nego unaprijed propala, kontraproduktivna, prevrtljiva i varljiva ubleha, koja itekako dobro zna kako se vlada zemljom a na drugu stranu zna šta joj je cilj i šta plan.... (tvoj tekst je precizno ovo - "Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.")

"Nije velika mudrost procjeniti da mnogi centri trenutne političke moći, žele da znaju strukturu članstva DF, da znaju protagnoniste programa DF i eventualne kandidate, jer bez tih informacija ne mogu kreirati jasnu antikampanju. "

I iz tog razloga najveća je mudrost DF-a - ŠTA ? Najavi program, daj ga Hadžifejzoviću u ruke, ali ga ko biva sakrij od generalne populacije od koje i tražiš glas ?

Propalo, prevaziđeno, raskrinkano ?

Kome preotimaš glasove i u koju svrhu to je pitanje svih pitanja ? Radiš li to SNSD-u, SDS-u, HDZ-u HDZ-u 1990, GDS-u, Liberalima ? Kome ?

Šta je cilj ili ti ga svrha ?
Lako se praviti lud i pozivati se na floskule tronacionalnog filtera na državnom nivo vlasti, koji gotovo da skoro i nema nikakvog udjela u donošenju odluka vezanih za životna pitanja građana. Ta pitanja se prema Ustavu rješavaju na nivou entiteta, gdje je mogućnost blokade minimalna, što je dokazalo izbacivanje HDZ-ova iz vlasti. Kokretno govoreći u Federaciji nemamo u vlast ni Čovića ni Dodika, pa vidi kako lijepo funkcioniše ta vlast, koja je blokirana od SDP-a u Zatupničkom i SDA u Domu naroda PFBiH. Dalje u februaru su gorile vlade, u kojima izuzev HNK nisu sjedili ni Čovićevi ni Dodikovi ljudi. Dakle nemoj mi šuplje da se bez njih ništa ne može uraditi, može se puno toga uraditi, a ne kukakti kako ne valja ustav i da sa ovakvim ustavom je dobro imati drkse lopove da te predstavljaju. A takav pristup nedvosmislneo dokazuje tvoju opredjeljenost prema SDA ideologiju svi su drugi krivi, dok mi pljačkamo.

Najmanje imaš pravo prozivati DF za koncentrisanje na teritoriju sa bošnjačkom većinom, ali za tvoju informaciju DF ima dobru organizaciju u Livnu, Čapljini, Banja Luci i mnogim tvojim rječnikom rečeno nebošnjačkim krajevima širom Bosne i Hercegovine.

A tu priču o podvijanju leđa možeš mačku o rep objesiti, jer zna se kako su Suljke, Hare i Zlaja podvijali i kako podvijaju leđa Dodiku i kako sada Bake pod supervizijom Doris Pack SDS uvodi u evropsku narodnu partiju i sa njima pravi strateško partnerstvo. A da ne govorim o licmjerju da nakon protokla sa SDS-om ostaje u koaliciju 1. mart.

Cilj DF i SBB je početi mjenajti stvari gdje se mogu mjenjati, a ne pričati bajke o jakom državnom nivou, koji je postao svrha samom sebi i za njega vezanih stranački birokratskih hobotnica. Ili pričati priče o luđačkoj košulji dok na nižim nivoima vlasti sve opustošiše i uništiše. Cilj DF jeste svaki nivo vlasti staviti u okvire funkcije, ukidajući nepotrebne i nekompetentne isntitucije koje nisu ništa drugo do instrumenti za zapošljavanje stranačkih poslušnika i biračkog tijela. A ima tu posla ne za jednu već za 1000 vlada. A to znači udaranje na koruptivnu hobotnicu, to znači depolitizaciju istitucija i njihovo vraćenje u okvire struke, a ne neselektivne podobnosti. I budi svjestan da je svima koji žive pod vlašću vladajućih samoprozvanih probosanskih stranaka, više preko glave ove i ovakve kriminalne vlasti i njenih ekspozitura u svim porama društva. Tako da se ne brineš ko čini i ko će sve činiti biračko tijelo DF.
:thumbup: Čestitam, jako lijepo rečeno. Da bi bilo totalno po mom ukusu, dodao bih još i toalnu privatizaciju svega osim policije i sudstva. Novac skupljen od prodaje elektroprivrede i telekoma usmjeriti u kreditiranje i modernizaciju malih i srednjih preduzeća sa ciljem podizanja kvalitete i samim time konkurentnosti proizvoda, kao i konekcije naših malih i srednjih preduzeća u privatnom vlasništvu, na njemačko-austrijski industrijski kompleks (model Goražda).
hellue

#9910 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

StupskaBitanga wrote:ja govorim o Efendiću a tom tvojom logikom premijer KS hladno bi mogao biti i onaj crvenokosi Omerbašić Esko
Mada mislim da smo zaslužili jednog takvog privrednika i uglednog građanina ono Sarajevo vapi za jednim takvim kapacitetom
Ako stave Efendica SDA ce pobjediti u KS
Lokman

#9911 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

hellue wrote:
StupskaBitanga wrote:ja govorim o Efendiću a tom tvojom logikom premijer KS hladno bi mogao biti i onaj crvenokosi Omerbašić Esko
:lol: SDA će totalno propasti u Sarajevu, neće biti ni treća stranka. Insallah!
Last edited by Lokman on 10/06/2014 22:40, edited 1 time in total.
ratamahatta

#9912 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ratamahatta »

Zeljko ima definitivno strasnih fula u odabiru kadra, al ako fakat ( a sve su sanse da hoce) udje u koaliciju sa Radoncicem, onda ga jebi.....tacno vise niko normalan nema......
hellue

#9913 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Lokman wrote:
hellue wrote:
:lol: SDA će totalno propasti u Sarajevu, neće biti ni treća stranka. Insallah!
Antimobing kada promjenis terapiju pocni da komentarises, do tada nas postedi plizzz
cadburry

#9914 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

Banksy wrote:
cadburry wrote:
Banksy wrote:

Ovih par dana se zatvaraju liste, jel? Zamišljam taj unutarstranački masakr, kako su se noge lomile, a ... :mrgreen:

Znači, Bećirević za KS?

Čovjek sam koji je rođen na selu i to moje rodno mjesto mi mnogo znači. Tamo sam doživio lijepe trenutke u djetinjstvu. Ali, i svako drugo selo mi mnogo znači.
Ima nešto u selu...

Kako nedostatak argumenata natjera covjeka na najnizi oblik primitivizma I sovinizma. 'ta ce on, papak, doso iz rudog... Ne moze covjek valjat ako nije se rodio izmedju Bascarsije I Marindvora? FUj.

Helem, ako imas sta vise reci o sebi (ovaj post ti je bio haman iskljucivo o tebi), otvori temu o sebi. AKo zelis lijeciti svoje komplekse od SDPa, imas temu o tome. AKo zelis ispoljavati svoj sovinizam, otvori temu o tome kako treba protjerati sve doslje.ALI NE ZACHATAVAJ TEMU, AKO NEMAS STA RECI NA TO. OVO JE TEMA O DEMOKRATAKOJ FRONTI-ZELJKO KOMSIC.

I vala, moze za tebe Becirevic biti stoput papak, a Residat FGR, sto ispaju kafu u Vatri, Becirevic je opet stoput sposobniji, elokventniji, bolji politicar. Bez znacajnije mrlje u karijeri. A opet kazem, o Bexirevicu, na temi o njemu.
travnik

#9915 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by travnik »

webby-x wrote:
Dr. Kuca wrote:Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila
A za što je točno vlasnik Tite stručnjak?
Kada smo već kod stručnosti, čega je to Komšić stručnjak?
Doktor poltronstva i populizma.
Better Man

#9916 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Better Man »

cadburry wrote: Kako nedostatak argumenata natjera covjeka na najnizi oblik primitivizma I sovinizma. 'ta ce on, papak, doso iz rudog... Ne moze covjek valjat ako nije se rodio izmedju Bascarsije I Marindvora? FUj.

Helem, ako imas sta vise reci o sebi (ovaj post ti je bio haman iskljucivo o tebi), otvori temu o sebi. AKo zelis lijeciti svoje komplekse od SDPa, imas temu o tome. AKo zelis ispoljavati svoj sovinizam, otvori temu o tome kako treba protjerati sve doslje.ALI NE ZACHATAVAJ TEMU, AKO NEMAS STA RECI NA TO. OVO JE TEMA O DEMOKRATAKOJ FRONTI-ZELJKO KOMSIC.

I vala, moze za tebe Becirevic biti stoput papak, a Residat FGR, sto ispaju kafu u Vatri, Becirevic je opet stoput sposobniji, elokventniji, bolji politicar. Bez znacajnije mrlje u karijeri. A opet kazem, o Bexirevicu, na temi o njemu.
Kad već spomenu Bećirevića, reči ću da on nije ni blijeda sjena svog prethodnika Ljubiše Markovića, koji od Općine Centar napravio modernu općinu, pa mu se Zlatko zahvalio tako što ga je šutno, je se Ljubiša usudio kandidovati za predsjednika SDP-a.
JThomas

#9917 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

cadburry wrote:
Kako nedostatak argumenata natjera covjeka na najnizi oblik primitivizma I sovinizma. 'ta ce on, papak, doso iz rudog... Ne moze covjek valjat ako nije se rodio izmedju Bascarsije I Marindvora? FUj.

a onaj ne može valjati zato što je organizovao studentska putovanja pa mu treba dati posprdno :thumbup: ?

još jači argument, a prvi si počeo...
Banksy

#9918 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

cadburry wrote:
Banksy wrote:
cadburry wrote: Dzevada Becirevica, nacelnika Centra.
Znači, Bećirević za KS?

Ima nešto u selu...

Prvo, smiri se i ne vrijeđaj da ti ne bih rekla ko ti je šovinista i primitivac ... :D
Drugo, kad se sabereš vidjećeš da ukazujem na zanimljiv fenomen načelnika općine Centar glavnog grada BiH koji ne propušta u svakom svom javnom istupu da naglasi da je zapravo selo, a ne grad, ono što mu je priraslo srcu i što ga motivira i pokreće. I ne bi sva nevolja i komedija bila u tome da on to ne čini iz sasvim proračunatih razloga igranja na kartu emocija i nostalgije kod danas većinski ruralnog stanovništva Sarajeva kojem se lukavo obraća.
Treće, ovo jeste tema o Komšiću, ali ti na nju dolaziš iz Centrale, ciljano, iz jednog jedinog razloga pokušaja diskreditacije i omalovažavanja i njega i njegovih kadrova, stoga ne spočitavaj drugima šta treba i o čemu da pišu.
Četvrto, jesi li svjestan koliko jadno zvuči tvoj pokušaj ismijavanja bilo kojeg DF kandidata nakon iskustva koje smo imali s SDP-ovim presmiješnim Musićem, Malićkom, Srnom, Fazlijom, Hajdarevićem i Crnogorcem? Jesi li uopće svjestan dubine intelektualnog ponora ovog društva iznad, jesi li svjestan koliko ste u svakom smislu spustili pragove i koliko će sutra biti teško nadmašiti ih. A gdje su tek vedete Alen Islamović, Čičak i Kike budalike ...
Peto, Bećirević, iz ovih ili onih razloga, jeste neusporedivo jači kadar i od Efendića (i Konakovića) i od tog smiješnog DF kandidata (ako je uopće moguće da će to zaista biti prijedlog), slažem se s tobom po tom pitanju,
Šesto, glede šovinizma i primitivizma, propitaj kolege iz Centrale koji su zatrolali forum zadnjih mjeseci kako oslovljavaju i kako šovinistički karakteriziraju Fahru ''Sandžakliju'' i kakvim ga sve epitetima kite,
Sedmo ... Ko će biti kandidat za predsjedništvo? :mrgreen:
Banksy

#9919 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Better Man wrote: Kad već spomenu Bećirevića, reči ću da on nije ni blijeda sjena svog prethodnika Ljubiše Markovića, koji od Općine Centar napravio modernu općinu, pa mu se Zlatko zahvalio tako što ga je šutno, je se Ljubiša usudio kandidovati za predsjednika SDP-a.
Da, izuzetno vrijedan i savjestan, Marković je uljudio općinu, uspostavio sistem i disciplinu, odličan.
No, to su bila neka druga vremena ...
Nikad više, nažalost.
Dr. Kuca

#9920 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Zeljko ne moze da pohvata konce u svojoj stranci, kamol da vodi drzavu. Budimo realni, mali je premali on igrac.
Adriatic

#9921 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Adriatic »

Hajd što je mali ali je glup neviđeno.
Istrčavati pred izbore sa lizanjem guzice Fahri, e to je vrhunac kretenizma.
Ima li taj čovjek pojma koji je profil njegovog birača?
homega

#9922 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by homega »

Adriatic wrote:Hajd što je mali ali je glup neviđeno.
Što bi znao, njegovom strankom svakako upravlja USA diplomatija. Od njih je i dobio signal za registraciju stranke, od njih je dobio i inicijalni novac, od njih dobija svaku potrebnu podršku i instrukcije. Pitaj @Corto M, on zna :D
Last edited by homega on 12/06/2014 12:40, edited 1 time in total.
Dr. Kuca

#9923 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

Ma on lupa. Jedan dan kaze sbb vamo tamo, drugi dan sda itd :lol:
Corto Maltese

#9924 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

homega wrote:
Što bi znao, njegovom strankom svakako upravlja USA diplomatija. Od njih je i dobio signal za registraciju stranke, od njih je dobio i inicijalni novac, od njih dobija svaku potrebnu podršku i instrukcije. Pitaj @Corto M, on zna :D
Naravno da znam.
Da nije tako.
Ali ko sam ja da obožavateljima like i djela Željka Komšića kvarim sjelo i rušim slatke snove.
Neka vjeruju, vjera buši gdje pamet neće.
jon_jovi

#9925 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jon_jovi »

Dr. Kuca wrote:Zeljko ne moze da pohvata konce u svojoj stranci, kamol da vodi drzavu. Budimo realni, mali je premali on igrac.
Sav je nekakav smotan
Post Reply