Meni ovo ima logike.
Navodno se Rusi vec povukli iz tampon zone istocno od al Baba.

Ostalo ih malo, ušli u prazna sela koja su bila ranije pod kontrolom Nusre, sada ih SAA polako rješava, danas su uzeli 3 sela od ISIL-a.Stari_demagog wrote:A otkud opet ISIL u okolini Hame zar ih nisu odbacili do ovog istočnog pustinjskog područja ?
kakva poenta....objasni malo ovo, šta to švrljanje značiOpetja033 wrote:Mapa preuzeta sa twittera. Poenta deala izmedju Turske i Rusije?
Meni ovo ima logike.
FSA sa Turcima napada Efrin i Menbidz, YPG salje pojacanja na te dijelove fronta a onda Rusi zajedno sa Assadovim prelaze Eufrat i zauzimaju granicu sa Irakom (dio koji sada drzi Daesh) + naftna polja od tzv. "SDF"-a.ioannes wrote:kakva poenta....objasni malo ovo, šta to švrljanje značiOpetja033 wrote:Mapa preuzeta sa twittera. Poenta deala izmedju Turske i Rusije?
Meni ovo ima logike.
1. Asadu nikako ne odgovara da Turci i dzihadisti uzmu Efrin i Manbidz. Alep bi bio u poluokruzenju i pitanje je trenutka kada bi ponovo izbila pobuna i napad na grad, pa onda i napad na gradove poput Hame i Homsa. Sirija je sjebana drzava, mrznja je ogromna, ekonomija totalno unistena. Nece trebati puno prije nego nakon ovog izbije novi rat.Opetja033 wrote:
FSA sa Turcima napada Efrin i Menbidz, YPG salje pojacanja na te dijelove fronta a onda Rusi zajedno sa Assadovim prelaze Eufrat i zauzimaju granicu sa Irakom (dio koji sada drzi Daesh) + naftna polja od tzv. "SDF"-a.
U principu ovo bi znacilo da YPG mora ratovati na cetiri fronta: Efrin, Menbidz, Daesh (granica sa Irakom) i Rusi/Assad oko naftnih polja. Amerikanci bi bili dovedeni pred svrsen cin, nema teorije da se suprostave (barem ne otvoreno) Turcima i Rusima radi Kurda.
Mapa je postavljena od strane jednog proruskog twitterasa.
turci su na kapijama efrina momaksarajevoxxxx wrote:Turci još uvijek jednog metra nisu napredovali.Prvi udar YPG izdržao daleko bolje nego što se očekivalo.
joe_black wrote:Prisjede kurdima ono vezivanje zastave sa izraelskom
Clashes and shelling between YPG vs Turkish-led Forces near Me'rin north of Azaz & on (KafrKalbin-KafrKashir-KalJibreen) axis south of Azaz.
karakters wrote:Gornji video:
Za koga? Za Alaaaaha.
Ko nas stiti? Alaaaah.
Ko ce nam dati pobjedu? Alaaaah.
Ko ce nam dati dzenet? Alaaaah.
Kome cemo jebat mater? Alaaaa...Kurdimaaa

#YPG launch a strong attack south of Azaz. Fighting with Turkish units right now to liberate Kafr Xashir, Kafr Kalbin & Kaljibri. It's the time to link the Cantons.

Što bi bilo dobro da neko napravi neki GIF od početka rata u Siriji pa da vidimo pomjeranje teirtorija.Maystor wrote:Sjećate li se kako je nekad bilo? Nevjerovatno kakve je sve pobjede izvojevala SAA.
meng baza je gori primjerNadzornik wrote:Da se podsjetimo malo.
Čuj 'navodno'Krokodajl wrote:SAA navodno oslobodila grad Abu Duhur.
daMaystor wrote:Sjećate li se kako je nekad bilo? Nevjerovatno kakve je sve pobjede izvojevala SAA.
Manbij pa Raqqa pa Hasaka pa Deir Ezzorславянин wrote:Mislim da ce vrijeme najbolje pokazati... kako sto rece opetja danas je bio dobar dan i dobar napredak je ostvarenevo vec se na Manbij planira