Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Nadzorna_ploca

#98751 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Nadzorna_ploca »

Pronijenili smo 20 trenera i kod svakog su igrali nargilasi i klandzije.. sta li je caka.. :?
last mohicans

#98752 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Slazem se sa @sencobih,mislim da je ipak bolje sada nego na proljece kad zaredaju kiksevi. Mi ne djelimo prvo mjesto zbog nase kvalitete, a posebno Husrefove sposobnosti, vec više zbog spleta okolnosti i loše konkurencije. Ziva patnja su bile utakmice, na prste mozes nabrojati gdje smo kao nešto dominirali i imali igru. Dva poraza od anamo njih su ipak previše, a pogotovo sa osam komada u našoj mrezi. To je Husref shvatio kao da smo od Zvijezde izgubili, a ljude najvise to boli. Mene prvog, još sebi nisam došao. Dalje, sa novim trenerom mozemo još više grohnuti, to je tačno, jebavati majke nakon par kola, ali i ne mora značiti. Za nadati se da ce naci nekoga. Ovaj Čustović sto se spominje, djeluje kao neki mlad i moderan trener. Opet, sigurno nece skontati prilike na nasim terenima i ligu zadugo. Ako bude on taj. Kako god, ne gine nam taj novi, ko god bio. Ovu upravu, igrače i Hadzica mozda najviše, itekako pozvati na odgovornost. Riba smrdi od glave. Ne znam da li neko upetljao prste pa s igračima napravio deal za neposluh, u to ne mogu da vjerujem. A kod nas je sve moguce. Mislim da ne bi išlo s Husrefom i da je ostao. Reko sam poslije derbija, kohezija i hemija između njega i igrača je nevidljiva. Još njegove bravure pored aut linije su samo prelile kap. Na igrače treba zagalamiti kad to situacija nalaze, ali onakvim načinom mislim da ni u ligi federacije ne pali.
turbofolk

#98753 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by turbofolk »

Daj Nalića

.. Il nek nam markomilanov predloži koga :D
batara

#98754 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by batara »

Nalic nebi bio los izbor 🤔
The 51st State

#98755 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

baxus wrote: 02/12/2019 21:35 Ozbiljnim trenerima nargilas ne bi nikad bio prvotimac.
Ozbiljan trener će napravit selekciju na osnovu fizičke spreme i odnosa prema poslu. To je prvo.
Pa nisi Baka Sliskovic pa da se mozes kurvat i ne dolazit kući i na treninge, a igrat. To vrijeme je proslo.

U ovoj sezoni se to moralo iskristalizovati. Dovoljno je dugo tu da je ovo sada njegov potpis. Odnos prema poslu, fizička sprema, odnos izmedju igrača. Sve je to njegovo.
Imao je odriješene ruke za sve, da ih kažnjava, šalje na tribine...jbg
Mislim da je ovo ispravan potez uprave, nakon svega.
Tako je, zivimo u 21 prvom vijeku i to nije vise sveto slovo, samo je pitanje koga ce dovesti i pod kojim uslovima ce doci taj koji dodje.
East_side

#98756 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ja bih najvise volio Vinka Marinovica.
Labirint

#98757 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Labirint »

emigrazione wrote: 02/12/2019 21:26
Logovan wrote: 02/12/2019 21:16
emigrazione wrote: 02/12/2019 20:58 Bravo debili, dovedete mu nekakvog Oremuša i otjerate ga zato što igra nije lepršava :lol:
Eto Husref se nije nista pitao oko novih igraca. Daj bolan. :-)
Pitao se, ali aigurno mu je Oremus bio 17 opcija...klub koji zeli da napravi iskorak ne dovodi ojebine iz Splita, moze i Bog dragi sici sa neba i preuzeti ekipu nista se nece promijeniti dok se ne pljune lova i ne dovede prvo jedan vrhunski majstor na sredini terena koji ZNA IGRATI LOPTE, pa onda ostali...kakve ba veze trener ima, ko da niko ovdje nikada nije utakmice odgledo u zivotu pa da ne vidi pored ociju o cemu se radi i sta je problem
To je to.
Revolucionar ★

#98758 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

Ogavno razmisljanje u vezi Husa. Frajer je od govana pravio pitu dvije godine zaredom, pri tom ostvarivsi duplu krunu, plus koliko toliko solidne rezultate ove godine. Klub je u potpunosti pao na svim poljima prije njega, pocevsi od strucnjaka Hadzica koji se pokazao kao apsolutni analfabeta za pojacanja, osim u slucaju Serbecica, sto u principu i nije njegova zasluga, niti je to igrac na kojem ce se dugorocno gradit nesto zbog posudbe, pa do fudbalskih magova u vidu Sabrine i koga sve ne. Od utakmice sa Seltikom se vidi da klub jednostavno pati zbog neprofesionalizma, marketing osim shopa ne postoji, tribine nikad praznije i pored osvojene titule. Ako je ovo odluka Nam-a, ok, njegovo je pravo. Ali ako su Musemica tjerali gorepomenuti nek klub ne osvoji nista. Jer prakticno sakacenje ekipe pred ovu sezonu, uz pokusaj popravke dovodjenjem propalih talenata iz Hrvatske i Srbije je sve osim pojacavanje tima. Hvala ti HUS! :bih:
baxus

#98759 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

Ja gotivim Husrefa ali mislim da je ovo sada logičan potez s obzirom na opredjeljenje da se napravi iskorak.

Eh sad, šanse da će ga napravit su 1:10
Znamo kako su se Kodro i Jarni snašli, kao neki koji su trebali da promijene nešto. Tada su Kodru sabotirali mnogi od igrača do uposlenika i “prijatelja” kluba.
Tipa Dzemo Berberovic i slični.

Možda tada nismo bili spremni za takav preokret.

Vidjet ćemo jesmo li sada spremni za progres ili za žabokrečinu.
Company85

#98760 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Company85 »

Poslije ovakve smjene je sigurno da je samo titula cilj i da je sve ispod lose odradjena sezona.
90minut

#98761 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by 90minut »

Ko ga je smjenio dabogda im za lijeka trebalo.

Treba ih po ulicama poceti loviti kao živo meso
budzetlija

#98762 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by budzetlija »

A jesu li Husrefa mozda sabotirali igraci :roll:
GandalfSivi

#98763 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Papeta dovesti :D
Revolucionar ★

#98764 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Revolucionar ★ »

Ne znam o kakvom iskoraku raja prica. Sta je iskorak, pa bio je to dupla kruna nakon godina suše i promjena desetak trenera. O iskoraku pricaju, navijace Celtica preko preorane oranice dovodili do stadiona, kroz travu. Evropu igrali u Zenici, stadion apsolutno neuslovan. Iskorak pocinje od vrha, a trener je samo dio kotaca
svi u napad

#98765 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Jebo te sto su se strumfovi na forumu rasplakali za Husrefom. Bez obzira na rezultate i ljubav prema klubu ovo se moralo napraviti jos ranije. To sto imamo isti broj bodova kao kone i pored lose igre je samo potvrda da imamo najbolji tim. Klub kao i igraci mora napredovati sto na zalost ne moze sa Husom. Njegovo psovanje i stalno svaljivanje krivice na igrace je postalo odavno iritantno. Sigurno je i da su ga igraci bojkotovali. No na taktickom planu je pokazao da je dosta tanak. Ponavljam ovu diobu prvog mjesta imamo jer imamo najbolji tim. Na zalost taj najbolji tim je dobio 8 komada od prosjecnog Zelje u dvije tekme. Problem je koga ce pronaci uprava za ovaj delikatni zadatak a to je ponovno osvajanje titule. I na ovoj smjeni se vidi nas tipicni bosanski mentalitet. Jebemo mu sve po spisku nakon poraza a onda kad dobije otkaz onda ga zalimo i branimo. Bez obzira na sve komentare dobar potez. Mi moramo osvojiti ponovo titulu kako bi nastavili kontinuitet i pokazali da smo najveci i najbolji klub u drzavi. Zivjeli.
Grean

#98766 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

GandalfSivi wrote: 02/12/2019 22:26 Papeta dovesti :D
+1

Napisah neki dan. Pored.svih rizika koji uz njega idu u paketu to je covjek sa kojim bi makar gledali finu igru kad ide i posjed od 60% po utakmici.
Grean

#98767 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Grean »

rocco_siffredi wrote: 02/12/2019 21:25
Dinostula wrote: 02/12/2019 21:15 Ovo vam je novi trener Sarajeva.Zivi bili pa vidjeli.

https://www.transfermarkt.com/adnan-cus ... iner/52196
Jarni u najavi.
Nije selektirao ekipu.
Nikada ovdje nije radio.
Amar koji ligu ima u malom prstu je 6 mjeseci potrosio da od onog Zeljeznicara nesto napravi.
Custovica ce analiticni istok pojest do maja.
Cujem da je i Sablic u nekim kombinacijama. Neka im ne pada na pamet dovest covjeka koji je vodio ŠB.
Kakve veze ima sto je Sablic vodio Siroki? Igrali su nam i igraci iz tog kluba pa nista.

Sablic je odlican trener za ove lige, bar je bio u Sirokom.
Analiticarr

#98768 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

HVALA GOSPODINU NAMU I SVIMA KOJI SU NAS PODRZALI.
NEK CRKNU DUSMANI.
VOLIM TE SARAJEVO MOJE!! :bih: :bih: :bih: :bih:
omega369

#98769 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

Mi i jesmo najveci problem. Mi smo sami sebi dusmani a da toga nismo ni svjesni, najcesce. Svakom narednom treneru treba KONACNO dati vise od 1-2 utakmice.
Toliko
rocco_siffredi

#98770 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Zar ovaj klaun Analiticar nije dobio trajni ban.
last mohicans

#98771 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by last mohicans »

Uskrsno analticar..
East_side

#98772 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Jako se cudno osjecam. Totalno su mi pomijesana osjecanja i misli...

Ako su vec s njim ljetos produzili ugovor, nisu trebali sada ovako uraditi. Los tajming totalno.

Tacno sam se ovoga i bojao. Ne znam, nisam pametan...
baxus

#98773 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by baxus »

Analiticarr wrote: 02/12/2019 23:12 HVALA GOSPODINU NAMU I SVIMA KOJI SU NAS PODRZALI.
NEK CRKNU DUSMANI.
VOLIM TE SARAJEVO MOJE!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Dje si vizionar.
Analiticarr

#98774 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Analiticarr »

Pravda je spora ali dostizna. Rekao sam vam prije da radimo na cicenju nase svetinje. Sada stvari polako dolaze na svoje mjesto. Ima jos lesinara oko kluba ali cemo dohakati i njima.
NAS KLUB KRECE U JEDNU NOVU ERU I SVJETLIJU BUDUCNOST!
BICE JOS MNOGO LIJEPIH VIJESTI SAMO TREBA MALO STRPLJENJA!
VOLIM TE SARAJEVO MOJE!!!
omega369

#98775 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by omega369 »

De ba, neka te...

Kakva crna pravda. Covjek je izgubio svlacionicu, tacka. Sve ostalo je dolijevanje ulja na vatru
Locked