Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9876 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Zenicki bazen je zaglavio u 1957.
Zato vitez uzima zenicki kesh...kao i u svemu drugom
ja sam ocekivao da ce nakon starca hinovica mladic jovanovic neke stvari gurnuti u drugom smjeru..al jok...sto rece neko uspjeli su okrecit
Ma dobro ima tu dosta faktora.

Nasa tradicionalna zenicka intertnost, "zaobidji me" mentalitet i ostalo. Opet znamo i odakle Vitezu pare, pa onda kako se ono sve izgradilo bez previlike brige za procedure i zakonitost itd...

Medjutim znam i ja po sebi vrlo dobro: dok sam zivio u Zenici, svaku vecu kupovinu (garderoba, kucanske potrepstine, namjestaj, tehnika itd...) sam obavljao jal u Vitezu, jal u Sarajevu. Ko te pita...
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9877 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

nadžak wrote:
Povelika akcija, dobro je ovo :thumbup:

Ma čim je priveden i čim je droga u pitanju biće tu i kazni, koliko-toliko! Samo nek kontaju da ne mogu šta hoće kreteni!
Ma daj Bože da neko nayebe. Što se tiče ovog "komše" nema dugo da je izašao iz zatvora zbog razbojništva ja mislim, odmah otvorio neki kafić u koji se među ostalim ljudima sumnjivog morala okuplja i veći broj inspektora. Znao je on danas 100% da će mu navrnut...
kamen spoticanja

#9878 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

_BataZiv_0809 wrote:
ja sam ocekivao da ce nakon starca hinovica mladic jovanovic neke stvari gurnuti u drugom smjeru..al jok...sto rece neko uspjeli su okrecit

Nasa tradicionalna zenicka intertnost, "zaobidji me" mentalitet i ostalo. Opet znamo i odakle Vitezu pare, pa onda kako se ono sve izgradilo bez previlike brige za procedure i zakonitost itd...

Medjutim znam i ja po sebi vrlo dobro: dok sam zivio u Zenici, svaku vecu kupovinu (garderoba, kucanske potrepstine, namjestaj, tehnika itd...) sam obavljao jal u Vitezu, jal u Sarajevu. Ko te pita...
Pa to je to...dzaba ggm-ovi ako ne znamo uzeti ni nasu lovu...mrki napravio trzni centar za benetton a pero prodaje kamenje za kiseli kupus i kinesko smece...i vidis rezultate
procedure u zenici mozes zaobilaziti kao i u vitezu...ali ne mozes zaobici hazbu,berku,semiru i ekipu
pusti ba...u tesanj cu da se preselim :mrgreen:
Mustang1

#9879 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Opet su ofarbali bazen. Ali nisu ocistili jos nijedan. Osim "petice" koju ne ciste nego samo napune vodom par dana i isprazne do pola i napune opet :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9880 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

kamen spoticanja wrote: Pa to je to...dzaba ggm-ovi ako ne znamo uzeti ni nasu lovu...mrki napravio trzni centar za benetton a pero prodaje kamenje za kiseli kupus i kinesko smece...i vidis rezultate
procedure u zenici mozes zaobilaziti kao i u vitezu...ali ne mozes zaobici hazbu,berku,semiru i ekipu
Mrki je enciklopedijski primjerak zasto pijačni prodavac ne može i ne treba voditi šoping centar.

Umjesto da je angažovao firmu koja se tim bavi, a ima ih koliko hoćeš, pa da od onog centra napravi nešto respektabilno, on ga pretvario u pijacu. Tačno me stid tamo otići. Odeš u Mepas Mall u Mostaru i imaš utisak da si u Italiji ili Austriji.

Neko će reći nema kupovne moći, a opet vikendom ovdje u SCC-u pola faca iz Zenice.
jasko_ba

#9881 Re: Zeničani

Post by jasko_ba »

I kazu onda, sto ne ides u Tron i ne pratis zenicku "party" scenu :lol: :-)
Droga: Trideset privedenih u jutrošnjoj akciji Mreža, pretresi na 51 lokaciji u ZDK –
IMENA UHAPŠENIH:
Dragan Mišković (39) iz Viteza, Nermin Livnjak (39) iz Zenice, Jasmin Husagić (34) iz Zenice, Alma Merdan (27), Valerija Krasopenko (27) iz Maglaja, Aldin Behadarević (27) iz Zenice, Darko Palavra (39) iz Zenice, Senaid Spahić (46) iz Zenice, Čedomir Mandić (36) iz Zenice, Amir Talić (34) iz Zenice, Sanel Penjić (39) iz Kaknja, Husein Burdalić (41) iz Zenice, Edin Abaz (30) iz Zenice, Arman Mrakić (31) iz Zenice, Anela Habibić (26) iz Zenice, Idriz Šaip (51) iz Zenice, Adnan Šaip (20) iz Zenice, Mirzet Heco (27) iz Zenice, Fahrudin Osmanagić (40) iz Zenice, Nadin Hamzić (34) iz Zenice, Etjen Mangafić (24) iz Zenice, Ajdin Ribo (39) iz Travnika, Amar Bešić (21) iz Zenice, Emir Hodžić (29) iz Zenice, Enis Livnjak (63) iz Zenice, Denis Šišić (37) iz Zenice, Miralem Šišić (36) iz Zenice, Dženaro Hasanić (26) iz Maglaja, Sefer Hasanić iz Maglaja i Aida Merdan (32) iz Zenice.
:thumbup:
Norm

#9882 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
kamen spoticanja wrote: Pa to je to...dzaba ggm-ovi ako ne znamo uzeti ni nasu lovu...mrki napravio trzni centar za benetton a pero prodaje kamenje za kiseli kupus i kinesko smece...i vidis rezultate
Mrki je enciklopedijski primjerak zasto pijačni prodavac ne može i ne treba voditi šoping centar.
Mrki je u svemu tome samo 'istureni pojedinac'...
_BataZiv_0809 wrote: Umjesto da je angažovao firmu koja se tim bavi, a ima ih koliko hoćeš, pa da od onog centra napravi nešto respektabilno, on ga pretvario u pijacu. Tačno me stid tamo otići. Odeš u Mepas Mall u Mostaru i imaš utisak da si u Italiji ili Austriji.

Neko će reći nema kupovne moći, a opet vikendom ovdje u SCC-u pola faca iz Zenice.
:thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9883 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

[quote="Norm"]Mrki je u svemu tome samo 'istureni pojedinac'.../[quote]

Ma prica se tako po gradu, da je trzni centar samo pokrice za bog te pitaj sta. Sve i da jeste opet ne mora liciti na pijacu.
Norm

#9884 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:Mrki je u svemu tome samo 'istureni pojedinac'.../

Ma prica se tako po gradu, da je trzni centar samo pokrice za bog te pitaj sta. Sve i da jeste opet ne mora liciti na pijacu.
Apsolutno...
kamen spoticanja

#9886 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

kakavdanakneiskustvu

#9887 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

Norm wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Pa nije valjda da je manji broj kupaca jedini nacin da voda ostane cista :D
u 21. vijeku 'unas' haman da jest... :-)
Trebam platiti 4KM, plus jos 4KM za dvoje djece i da svi dobijemo, u najboljoj varijanti, herpes... :run:

otkad znam za sebe nikakvih promjena na bazenima nema
Norm

#9888 Re: Zeničani

Post by Norm »

kamen spoticanja wrote:http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... ici/172796

A bila perspektivna
Sarkazam???
Doticnu znam iz djevojackih dana... :| ...ne iznenadjuje me da je ovo uradila ne zbog toga sto je pokvarena i losa osoba nego zbog organicene moci razumnog prosudjivanja...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9889 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Norm wrote:

A bila perspektivna
Sarkazam???
Doticnu znam iz djevojackih dana... :| ...ne iznenadjuje me da je ovo uradila ne zbog toga sto je pokvarena i losa osoba nego zbog organicene moci razumnog prosudjivanja...
Je li bilo sta :per:
Norm

#9890 Re: Zeničani

Post by Norm »

_BataZiv_0809 wrote:
Norm wrote:

A bila perspektivna
Sarkazam???
Je li bilo sta :per:
moja osvajanja :ruza: nisu urodila plodom...samo druzenje...
jefferson

#9891 Re: Zeničani

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:

Zenicu procedure ubise. Zakon ljudi donose, znaci zakon moze biti komplikovan ili jednostavan zavisno od procedura.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9892 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

jefferson wrote: Zenicu procedure ubise. Zakon ljudi donose, znaci zakon moze biti komplikovan ili jednostavan zavisno od procedura.
Procedure su svuda iste jer ih propisuje isti zakon. Eh sad je li dobro to sto u Vitezu sagrade poslovni centar bez provodjenja ikakvih procedura i na bog te pitaj cijoj zemlji, pa onda ad hoc rjesavaju to pitanje? Ili je dobro sto u Zenici ne mozes prstom mrdnuti dok ti se ne smiluje Semira ili Hazbo sve sa pozivom na zakon i procedure?

Misljenja sam da ne valja ni jedno ni drugo, a ljudi se uobicajeno bave samo posljedicama.
jefferson

#9893 Re: Zeničani

Post by jefferson »

_BataZiv_0809 wrote:
jefferson wrote: Zenicu procedure ubise. Zakon ljudi donose, znaci zakon moze biti komplikovan ili jednostavan zavisno od procedura.
Procedure su svuda iste jer ih propisuje isti zakon. Eh sad je li dobro to sto u Vitezu sagrade poslovni centar bez provodjenja ikakvih procedura i na bog te pitaj cijoj zemlji, pa onda ad hoc rjesavaju to pitanje? Ili je dobro sto u Zenici ne mozes prstom mrdnuti dok ti se ne smiluje Semira ili Hazbo sve sa pozivom na zakon i procedure?

Misljenja sam da ne valja ni jedno ni drugo, a ljudi se uobicajeno bave samo posljedicama.
Ma nevalja ni ad hoc. Ali sam mislio na zenicke procedure gdje svaki opcinski sluzbenik ima rijec.
Eborg

#9894 Re: Zeničani

Post by Eborg »

Ja u zivotu nikad nisam bio na zenickom bazenu, vazda mi je gadno bilo zbog higijenskih uslova, tj. mase ljudi. Preferirao sam kupanje ili u Industrijskoj skoli gdje je bilo fakat cisto (to je sad zatvoreno, je li?) ili uzvodno uz Babinu rijeku gdje je vrhunac necistoce motorno ulje iz Golfa 2 GTI mladog para u strastvenom klincu. :mrgreen:
cenecimoveocino

#9895 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Imal vjetra,kod menee odnese i polomi cvijece na balkonu...
Danas na vikendici van grada bio,isti slucaj :skoljka:
Partijaner

#9896 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Nekakav topao vjetar, sad bi na balkonu zaspao. :mrgreen:
BlackCaviar

#9897 Re: Zeničani

Post by BlackCaviar »

Bas, zato cu prokuhat u kuci :D

Jel na Mokusnicama hronicno fali parking mjesta il sta. Slabo zalazim gore, ali danas kad sam isao, pa vise auta na trotoaru nego na cesti, to su haman oni stalno parkirani, a ovi "na 5 min" se redaju na cesti :D pogotovo na lijevoj strani ulice kad se ide od kruznog

Imam i sliku al mi mrsko stavljat
kakavdanakneiskustvu

#9898 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

puno stanova,malo parking mjesta
cenecimoveocino

#9899 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Zna li neko bilo ista o ovom Medicinskom faxu kod nas?Bilo sta novo? :roll:
Mustang1

#9900 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

BlackCaviar wrote:Bas, zato cu prokuhat u kuci :D

Jel na Mokusnicama hronicno fali parking mjesta il sta. Slabo zalazim gore, ali danas kad sam isao, pa vise auta na trotoaru nego na cesti, to su haman oni stalno parkirani, a ovi "na 5 min" se redaju na cesti :D pogotovo na lijevoj strani ulice kad se ide od kruznog

Imam i sliku al mi mrsko stavljat
Bio parking iza one izgrade gdje je Sabic bio(ne znam je'l jos) i sad tu stavljena rampa i redaju se po trotoaru :D
Post Reply