Ili ja nesto propustam, il to apsolutno nema nikakve logike?? Onda da uopste ne uzimam aprilski kupon, tim vise jer se opet neki strajkovi najavljuju....
Jel neko ima informaciju vise??
Koristim komercijalnu liniju svaki dan, necu da kazem, nego TVRDIM da nije redovna!NEOPLAN wrote:Hoces da kazes da komercijala i linije za vogosvu i sl nisu redovne?Pitarrr82 wrote:Samo mi nije jasno ako su to najprofitabilnije linije zasto GRAS barem te linije nije odrzavao kako treba?
Ne vjerujem dok ne vidim.anonimus0007 wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/sed ... ed-otkazom
Ni ja. Ali ako je tačno ...Adriatic wrote:Ne vjerujem dok ne vidim.anonimus0007 wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/sed ... ed-otkazom
Ih, s obzirom o kome se radi, nije isključena ni oružana pobuna.Black swan wrote:oće opet štrajkat?
Uskoro hoće.Black swan wrote:oće opet štrajkat?
Seljačka buna !Adriatic wrote:Ih, s obzirom o kome se radi, nije isključena ni oružana pobuna.Black swan wrote:oće opet štrajkat?

nije mi jasan ovaj dio "duguje". ko im duguje?NEOPLAN wrote:OK, kaznise "kolovodje", zaprijetise otkazima ostalim. Znaci kazne su odradili efikasno i ekspeditivno.
Samo me zanima da li ce biti tako efikasni i ekspeditivni u rjesavanju problema, da se preduzecu konacno ukljuci struja, da se osposobi sto vise vozila, da se ljudima podijeli ono sto im se duguje.
Sipak....
Njima je uvijek neko nešto dužan, kod nas čim se dijete rodi zaduženo je kod GRAS - a, dok njih 2000 nije obavezno ni za šta ni prema kome, jer su oni neka firma kojoj svi trebaju davati, a ništa ne dobijati. Svako im je lopov to im je omiljena uzrečica, to što oni ne kupuju dizel za privatna vozila već dvadesetak godina nikom ništa.anonimus0007 wrote:nije mi jasan ovaj dio "duguje". ko im duguje?NEOPLAN wrote:OK, kaznise "kolovodje", zaprijetise otkazima ostalim. Znaci kazne su odradili efikasno i ekspeditivno.
Samo me zanima da li ce biti tako efikasni i ekspeditivni u rjesavanju problema, da se preduzecu konacno ukljuci struja, da se osposobi sto vise vozila, da se ljudima podijeli ono sto im se duguje.
Sipak....
oni su se izgleda naložili da su oni neko ministarstvo. ne mogu da skontaju da su oni preduzeće i da mogu podijeliti onoliko koliko zarade.palamuda wrote:Njima je uvijek neko nešto dužan, kod nas čim se dijete rodi zaduženo je kod GRAS - a, dok njih 2000 nije obavezno ni za šta ni prema kome, jer su oni neka firma kojoj svi trebaju davati, a ništa ne dobijati. Svako im je lopov to im je omiljena uzrečica, to što oni ne kupuju dizel za privatna vozila već dvadesetak godina nikom ništa.anonimus0007 wrote:nije mi jasan ovaj dio "duguje". ko im duguje?NEOPLAN wrote:OK, kaznise "kolovodje", zaprijetise otkazima ostalim. Znaci kazne su odradili efikasno i ekspeditivno.
Sipak....
izvini ako ljudima ne placas platu redovno, ne placas zdravstveno i doprinose, ako im uzimas rate kredita a ne placas banci, koliko ja znam to im dugujes. Sta tu nije jasno?anonimus0007 wrote:nije mi jasan ovaj dio "duguje". ko im duguje?NEOPLAN wrote:OK, kaznise "kolovodje", zaprijetise otkazima ostalim. Znaci kazne su odradili efikasno i ekspeditivno.
Sipak....
Pa jesam li ja igdje napisao da ne podrzavam otkaze?palamuda wrote:@Neoplan
Sve u vezi GRAS - a je nejasno i nemožeš ljude ubijedit u drugo, te je konačno vrijeme da se neke stvari razjasne, neće vam niko nikad moći isplatit platu koji nigdje niste zaradili, toga morate biti svjesni i kao prvi korak rješavanja vaših problema ponuditi saradnju i podržat otkaze ovim mamlazima koji su uveliko doprinijeli vašem katastrofalnom stanju, dalje ne bi bilo loše da i vi nešto ponudite i pristanete na određena smanjenja dohodka i zarada, a ne da zbog 10 maraka godišnje odmah tužite firmu.
Malo se uozbiljete i počnite radit za sebe i za svoju firme, a ne ovaj nam je ono, ovaj nam je ovo..
naglasak je bio KO im to duguje. oni su firma, nisu ministarstvo, i koliko zarade toliko mogu i potrošiti. šta ti tu nije jasno?NEOPLAN wrote:izvini ako ljudima ne placas platu redovno, ne placas zdravstveno i doprinose, ako im uzimas rate kredita a ne placas banci, koliko ja znam to im dugujes. Sta tu nije jasno?anonimus0007 wrote:nije mi jasan ovaj dio "duguje". ko im duguje?NEOPLAN wrote:OK, kaznise "kolovodje", zaprijetise otkazima ostalim. Znaci kazne su odradili efikasno i ekspeditivno.
Sipak....
Afrodita89 wrote:Seljačka buna !Adriatic wrote:Ih, s obzirom o kome se radi, nije isključena ni oružana pobuna.Black swan wrote:oće opet štrajkat?
Oni su firma u vlasnistvu vlade, odnosno ministarstva. Ministarstvo je duzno da placa svoje obaveze preuzete ugovorom. Oni to ne izvrsavaju. Zbog toga, tj zbog nebrige vlasnika je firma dosla u ovakvu poziciju, da se preko nje namiruju svi, od vlade, do "kolovodja", da se u nju "sljego" kojekakav bjelosvjetski sljam, i zbog cega obicni radnici koji godinama rade tu nemaju nista. Raditi ne mogu jer nemaju struje (oni u kancelarijama i radionama), ovi drugi sto voze nemaju na cemu raditi jer je svaki dan sve manje vozila (npr. jednom busu pukao hladnjak i nemaju para da kupe novi koji kosta 900 maraka, dva busa remontovana i stoje jer nemaju para da kupe ATF ulje za mjenjace, kud ces vise i gore). Al bitno je da se uzurbano radi na represivnim mjerama i otkazima, a struju, ulje, hladnjake ko j*be.anonimus0007 wrote:
naglasak je bio KO im to duguje. oni su firma, nisu ministarstvo, i koliko zarade toliko mogu i potrošiti. šta ti tu nije jasno?