FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baltazar_khan

#9876 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Baltazar_khan »

fk sarajevo - bate borisov :evil:
north

#9877 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by north »

Svaki put kad ti je propadao godišnji nisi igrao LP, nego si igrao LE sa Orebrom, Haugesundom, Helsingborgom, Trnavom...jedine velike favorite koje smo izbacili su Levski isto LE, i izuzetak Genk - LP.....Da su ekipe iz LE koje samo gore naveop opet u šesiru i ja bi tako razmišljao....Ja sa Berberovićem i Kovačevićem na stoperskim pozicijama (Tatomirović prvu ne igra zbog kartona) ne vidim kako mi možemo ostvariti pozitivan rezultat protiv potencijalnih protivnika koji te mogu zapasti ...Jebi ga mogu i ja reći polufinale se smiješi, samo kako i s kim :P
Maharadza

#9878 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Maharadza »

Ma 2 štopera po meni trebaju jer nema šanse da taj jedan može pokriti i svoju poziciju i sve eventualne greške koje će SIGURNO napraviti ovaj drugi (bilo da je Tatko, Džemo ili drugi)! :P
SmokingMan

#9879 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

Hajde da organizujemo malu igru,takmičenje 1 na 1,ko pogodi protivnika FK sarajevo dobiva kartu za sjever od gubitnika iz duela pogađanja.Jeste li za... :D
Logovan

#9880 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

SmokingMan wrote:Hajde da organizujemo malu igru,takmičenje 1 na 1,ko pogodi protivnika FK sarajevo dobiva kartu za sjever od gubitnika iz duela pogađanja.Jeste li za... :D
Može. :D
cyprus

#9881 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by cyprus »

SmokingMan wrote:Hajde da organizujemo malu igru,takmičenje 1 na 1,ko pogodi protivnika FK sarajevo dobiva kartu za sjever od gubitnika iz duela pogađanja.Jeste li za... :D
Da je istok, pa hajd :mrgreen:
SmokingMan

#9882 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by SmokingMan »

cyprus wrote:
Da je istok, pa hajd :mrgreen:
Eh da je meni plata 3.000 častio bih i sezonskom... :D
hodža

#9883 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by hodža »

Image

Uživo sa izvlačenja gospodin

:mrgreen:
cyprus

#9884 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by cyprus »

Nešto kontam... Ako je još na snazi ona glupost o regionalnim grupama za izvlačenje, onda bi to moglo biti ovako: Steaua, BATE, Lech, Qarabaq i Helsinki bi mogli biti istočna, a Celtic, Dinamo, Maribor, Malmö, Molde i Videoton sjeverna... Nama bi u tom slučaju ostali ovi:

APOEL
Ludogorec
Maccabi Tel Aviv
Partizan
Midtjylland
i Skenderbeg

Partizan, APOEL i Maccabi imaju navijače nezgodne :oops: političke orijentacije, tako da bi garant bilo sranja... Nisu neprolazni, ali generalno su jači i zbog svega bih ih volio izbjeć... Ludogorec je prejak, ljudi su se nosili sa Realom... Tu ne bi imali šanse... Ostaju nam Midtjylland i Skenderbeg kao daleko poželjnije opcije... Skenderbeg pogotovo, jer smo tu favoriti... Midtjylland sa druge strane bi bio favorit, ako ništa zbog lige čiji su šampioni, ali mislim da bi tu šanse Sarajeva bile relativno realne... Plus ona priča o skandinavskom fudbalu koji nam odgovara (iako ja nešto pretjerano i ne vjerujem u to)...

Dakle, ako je ova moja špekulacija imalo tačna, hoću Skenderbeg :-D
Labirint

#9885 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Labirint »

Noćas sam sanjao Steauuu
Tomahawk11
Globalni moderator

#9886 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

cyprus wrote:Nešto kontam... Ako je još na snazi ona glupost o regionalnim grupama za izvlačenje, onda bi to moglo biti ovako: Steaua, BATE, Lech, Qarabaq i Helsinki bi mogli biti istočna, a Celtic, Dinamo, Maribor, Malmö, Molde i Videoton sjeverna... Nama bi u tom slučaju ostali ovi:

APOEL
Ludogorec
Maccabi Tel Aviv
Partizan
Midtjylland
i Skenderbeg

Partizan, APOEL i Maccabi imaju navijače nezgodne :oops: političke orijentacije, tako da bi garant bilo sranja... Nisu neprolazni, ali generalno su jači i zbog svega bih ih volio izbjeć... Ludogorec je prejak, ljudi su se nosili sa Realom... Tu ne bi imali šanse... Ostaju nam Midtjylland i Skenderbeg kao daleko poželjnije opcije... Skenderbeg pogotovo, jer smo tu favoriti... Midtjylland sa druge strane bi bio favorit, ako ništa zbog lige čiji su šampioni, ali mislim da bi tu šanse Sarajeva bile relativno realne... Plus ona priča o skandinavskom fudbalu koji nam odgovara (iako ja nešto pretjerano i ne vjerujem u to)...

Jbo ga geografija, kako je Midtjyilland u nasoj grupi pored Dinama, Maribora pa i Videotona. Onda Ludogorec, a Helsinki ti u istocnoj....ne znam po kojem osnovu si ovo podijelio. Ako bude islo po regionalnim, onda je realnije: 1. Celtic, Malmo, Molde, Midtjylland, Helsinki, Lech; 2. Ludogorec, Macabi, Steaua, Bate, Qarabag, Apoel; 3. Sarajevo, Partizan, Dinamo, Skenderbeg, Maribor, Videoton.
Ako vec govorimo o regionalnim, ovo je nekako logicnije. A eto, vidjecemo.
Kemal Malovčić

#9887 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Kemal Malovčić »

Dobijamo Dinamo Z. 100%.

Dinamo oklijeva da nam proda/posudi SH7 upravo zbog ovog dvomeča.
cyprus

#9888 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by cyprus »

Tomahawk11 wrote:
cyprus wrote:Nešto kontam... Ako je još na snazi ona glupost o regionalnim grupama za izvlačenje, onda bi to moglo biti ovako: Steaua, BATE, Lech, Qarabaq i Helsinki bi mogli biti istočna, a Celtic, Dinamo, Maribor, Malmö, Molde i Videoton sjeverna... Nama bi u tom slučaju ostali ovi:

APOEL
Ludogorec
Maccabi Tel Aviv
Partizan
Midtjylland
i Skenderbeg

Jbo ga geografija, kako je Midtjyilland u nasoj grupi pored Dinama, Maribora pa i Videotona. Onda Ludogorec, a Helsinki ti u istocnoj....ne znam po kojem osnovu si ovo podijelio. Ako bude islo po regionalnim, onda je realnije: 1. Celtic, Malmo, Molde, Midtjylland, Helsinki, Lech; 2. Ludogorec, Macabi, Steaua, Bate, Qarabag, Apoel; 3. Sarajevo, Partizan, Dinamo, Skenderbeg, Maribor, Videoton.
Ako vec govorimo o regionalnim, ovo je nekako logicnije. A eto, vidjecemo.
Mogo sam pretpostavit da će ovo neko reć :-D Ipak, mislim da u ovom dijeljenju ima i još jedan faktor osim geografije, a to je koeficijent... Nisam siguran, ali čini mi se da npr. tri kluba sa najjačim koeficijentom moraju ići zasebne grupe... U ovom slučaju su to Steaua, Celtic i APOEL... Pa bi tako logično Celtic išao u sjevernu, Steaua u istočnu, a APOEL u južnu... Isto međutim vrijedi i za sljedeću trojku, pa i za sljedeću itd. U jednoj trojci se nalaze Molde, Helsinki i Midtjylland, pa je tako najlogičnije da ovi potonji idu u južnu grupu, tj. sa nama... A mi bi trebali ići u tu grupu (jug), obzirom da se u našoj trojci po koeficijentu nalaze Latvijci i Velšani... Dakle, to mi je neka logika, ali ne kažem da je nužno tačna :-D Veoma je misteriozan put formiranja ''regionalnih'' grupa :oops:
JAL

#9889 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by JAL »

ovako je bilo http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uef ... gions.html ali posto je prosle god bilo da igra pr. skenderbeu protiv bate, moguce je da formiraju tako sto uz tri regionalna dodju i dva ribarska :-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#9890 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Tomahawk11 »

Dobro, kad se gledaju i koeficijenti, onda bi bilo odredjenih rokada. Da ne gatamo, vidjecemo sutra.
Logovan

#9891 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Kemal Malovčić wrote: Dinamo oklijeva da nam proda/posudi SH7 upravo zbog ovog dvomeča.
Može biti da si u pravu. :thumbup:
Baltazar_khan

#9892 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Baltazar_khan »

jel ovi švedi prognoziraju, ili znaju nešto više :mrgreen:

Code: Select all

http://www.sydsvenskan.se/sport/fotboll/mff/det-ar-matcher-som-bara-ska-vinnas/
Grupp 2 (central), seedade lag först

Bate Borisov Vitryssland, Sarajevo Bosnien

Skenderbeu Albanien, Rudar Pljevlja Montenegro

Videoton Ungern, Vardar Makedonien

Dinamo Zagreb Kroatien, Fola Esch Luxemburg

Maribor Slovenien, Lag från omgång 1
DON_eARL

#9893 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by DON_eARL »

Logovan wrote:
Kemal Malovčić wrote: Dinamo oklijeva da nam proda/posudi SH7 upravo zbog ovog dvomeča.
Može biti da si u pravu. :thumbup:
Pa neka ga posude uz uslov da ne može igrati protiv njih, i svi sretni. Tako se bar na menadžeru radi. :D :run:
todd_smith

#9894 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by todd_smith »

Ja bih Celtic. Kad su nam sanse ionako male ove sezone i svi smo svjesni, onda daj da zaradimo jos sta para pa nek pukne. Borusija, Celtic...malo li je
ZonFon

#9895 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by ZonFon »

Baltazar_khan wrote:jel ovi švedi prognoziraju, ili znaju nešto više :mrgreen:

Code: Select all

http://www.sydsvenskan.se/sport/fotboll/mff/det-ar-matcher-som-bara-ska-vinnas/
Grupp 2 (central), seedade lag först

Bate Borisov Vitryssland, Sarajevo Bosnien

Skenderbeu Albanien, Rudar Pljevlja Montenegro

Videoton Ungern, Vardar Makedonien

Dinamo Zagreb Kroatien, Fola Esch Luxemburg

Maribor Slovenien, Lag från omgång 1
Prognoziraju, mada nebi bio los ovakav scenario.
Butmiran

#9896 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Butmiran »

@todd izbacili bi te kloceve vjeruj. Sjetićete se ovog mog posta tamo nekad 21./22.7. otprilike u ova doba kad ih izbacimo. :D
Logovan

#9897 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Ćelavi, pazi šta ćeš nam dati, dobro razmisli.
Image
Butmiran

#9898 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Butmiran »

Gdje baš sliku na kojoj je ime komšija? :(
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9899 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by -LIBERO- »

Kazu, najtoplija loptica ce biti ona u kojoj je ima naseg kluba :zzzz: . Jer, mnogi smatraju, od nosioca, da smo najnezgodnija ekipa od pvih nenosilaca. Tako da se ne sekirate...necemo izvuci ove najjace. :D

Aha.. :skoljka: :run:
Logovan

#9900 Re: FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga.

Post by Logovan »

Butmiran wrote:Gdje baš sliku na kojoj je ime komšija? :(
Zar jeste? :-) Ma vjeruj mi nisam ni gledao ko je na listiću. Bitno je čije će sutra ime biti.
Post Reply