Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Pismonosa
#9876 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:25, edited 1 time in total.
-
Cregan
#9877 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nadam se da ce Ghost otkinuti ruku nekom u ovoj bitci. Nadam se ovom Umberu, to bi bilo fino.Pismonosa wrote:Šteta što ih poubijaše ovako bezze
- Pismonosa
#9878 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 15:01, edited 1 time in total.
-
Cregan
#9879 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
https://m.youtube.com/watch?v=G_3z7H-x2zM
(ova funkcija za yuotube mi nesto ne radi)
Nadam se da ce ovo ubaciti nekako u seriju, iako se ovo ranije desilo u knjizi i puno toga je promjenjeno.
Nadam se da ce ovo ubaciti nekako u seriju, iako se ovo ranije desilo u knjizi i puno toga je promjenjeno.
-
brain bubbles
#9880 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sto se tice maceva, je li Beric Dondarion zapalio svoj mac, ili je ono bio Thoros of Myr, kad je Arya bila kod njih?
I jedna moja luda teorija, sin od Davosa, onaj Matos ako se dobro sjecam, nije imao nikakvu ulogu u seriji, nista nije uradio, tako da ja dajem neke sanse da je prezivio. Eh sad, mozda ga Gendry nadje nekad, ko zna
I jedna moja luda teorija, sin od Davosa, onaj Matos ako se dobro sjecam, nije imao nikakvu ulogu u seriji, nista nije uradio, tako da ja dajem neke sanse da je prezivio. Eh sad, mozda ga Gendry nadje nekad, ko zna
-
DON_eARL
#9881 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cregan wrote:https://m.youtube.com/watch?v=G_3z7H-x2zM
- SanskiBiser
#9882 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a onda 10ak poluraspadnutih WW sa cakijama ubije Summer za par sekundi...sranje zivo, Direwolf koji je prakticno mitsko bice u tom Lore poznato kao izuzetno inteligentno i mocno i kojeg opisuju kao "An adult direwolf is as large as a small horse, and can rip a man's arm from its socket. " u Seriji su duplo manji nego sto bi inace trebali biti...znaci na tom GIF bi trebala Summer da bude glavom na nivou njegove glave ali nema se para za taj CGICregan wrote:Meni je najjaca scena s vukovim , kad Arya bjezi iz Harrenhalla, zaspe i onda kao Nymeria s coporom podere Krvave Glumce. Kad Nymiria zubima probije oklop onom liku, pa mu ruku iz ramena iscupa.Pismonosa wrote:
U knjizi su opisi ovih životinja predobri
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9883 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Beric Dondarionbrain bubbles wrote:Sto se tice maceva, je li Beric Dondarion zapalio svoj mac, ili je ono bio Thoros of Myr, kad je Arya bila kod njih?
imaš na 0:55 kako mačem posječe ruku i krvlju poprska mač koji se zapali... ovo je nešto najbliže Lightbringeru, mada nije to to al eto ublizu je... Thoros of Myr mu posiječe dlan i da mu mač a on onda ga poprska i vatra plane...mada je na kraju PAS presjekao mač... opet nije pravi samo Thoros of Myr ima tu moć da molitvama oživi i da od njega napravi kao nekog ko u sebi ima plamenu krv, Melisandra je to ućinila sa Jonom osim ono sa mačem, izgleda da su ovi sveštenici moćni al nisu još uvjek svjesni, vidjet ćemo šta zna ona u essosu crvena vještica
-
Cregan
#9884 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene nervira sto CGI budzet koriste za onaj glupi Daenerys govor, a sted na direwolfim. Mogli su Ghosta, bar prikazati kad Sansa dodje u Castle Black, bar koju sekundu. Ja se opet nadam da to cuvaju za ovu bitku kod Winterfella. Ghost osveti brata, mozda malo sapunjavo, alu bi uzivao.SanskiBiser wrote:a onda 10ak poluraspadnutih WW sa cakijama ubije Summer za par sekundi...sranje zivo, Direwolf koji je prakticno mitsko bice u tom Lore poznato kao izuzetno inteligentno i mocno i kojeg opisuju kao "An adult direwolf is as large as a small horse, and can rip a man's arm from its socket. " u Seriji su duplo manji nego sto bi inace trebali biti...znaci na tom GIF bi trebala Summer da bude glavom na nivou njegove glave ali nema se para za taj CGICregan wrote:Meni je najjaca scena s vukovim , kad Arya bjezi iz Harrenhalla, zaspe i onda kao Nymeria s coporom podere Krvave Glumce. Kad Nymiria zubima probije oklop onom liku, pa mu ruku iz ramena iscupa.Pismonosa wrote:
U knjizi su opisi ovih životinja predobri
- karanana
#9885 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
-
Cregan
#9886 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma ja mislim da Lightbringer opste ne postoji. Za mene je to vise metaforicki, Nocna straza bi mogla biti Donositelj svjetlosti u tom slucaju. Iz zavjeta nocne straze: "Noć pada, a moja straža sada počinje. Neće završiti do moje smrti. Neću uzeti ženu, posjedovati zemlju, biti otac djeci. Neću nositi krunu ni izvojevati slavu. Živjet ću i umrijeti na svome mjestu. Ja sam mač u tami. Ja sam promatrač na zidovima. Ja sam vatra koja gori spram studeni, svjetlo koje donosi zoru, rog koji budi spavače, štit koji čuva kraljevstvo ljudi. Zavjetujem svoj život i čast Noćnoj straži, ove noći i svih noći koje imaju doći." Iz ovog "Ja sam mac u tami. ..., svjetlo koje donosi zoru,...", meni je metafora jasna.pici wrote:Beric Dondarionbrain bubbles wrote:Sto se tice maceva, je li Beric Dondarion zapalio svoj mac, ili je ono bio Thoros of Myr, kad je Arya bila kod njih?
imaš na 0:55 kako mačem posječe ruku i krvlju poprska mač koji se zapali... ovo je nešto najbliže Lightbringeru, mada nije to to al eto ublizu je... Thoros of Myr mu posiječe dlan i da mu mač a on onda ga poprska i vatra plane...mada je na kraju PAS presjekao mač... opet nije pravi samo Thoros of Myr ima tu moć da molitvama oživi i da od njega napravi kao nekog ko u sebi ima plamenu krv, Melisandra je to ućinila sa Jonom osim ono sa mačem, izgleda da su ovi sveštenici moćni al nisu još uvjek svjesni, vidjet ćemo šta zna ona u essosu crvena vještica
-
Cregan
#9887 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Riverun je zauzeo dajdza od Catlin Stark, Blackfish, onaj sto mrtvog brata zapali strijelom na rijeci. On je uspio pobjeci sa Red Weding. Inace poznat kao jedan od najboljih vojskovodja. Rob je sve strateske i takticke odluke donosio na osnovu njegovih savjeta.karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
Last edited by Cregan on 01/06/2016 13:43, edited 1 time in total.
- karanana
#9888 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e i to sam skonto kad sam ukuco blackfish u got wikipediu. a ko je bio originalni gazda/knez riverruna? jel i to freyova teritorija?Cregan wrote:Riverun je zauzeo dajdza od Catlin Stark, onaj sto mrtvog brata uapali strijelom na rijeci. On je uspio pobjeci sa Red Weding. Inace poznat kao jedan od najboljih vojskovodja. Rob je sve strateske i takticke odluke donosio na osnovu njegovih savjeta.karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
- pici
#9889 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
joojjjj idi srami se... sad bi te gologuzog pa kroz titovu

Frejevi su uzeli Riverrun a ne sisaČ sise
-
Cregan
#9890 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Orginalni vlasnik je kuca Tully, Otac od Catlin i brat od Blackfisha, poslije Edmur, brat od Catlin, koji je sad zarobljenik Freya. Freyevi su dobili Riverun poslije Red Wedinga.karanana wrote:e i to sam skonto kad sam ukuco fish. a ko je bio originalni gazda/knez riverruna? jel i to freyova teritorija?Cregan wrote:Riverun je zauzeo dajdza od Catlin Stark, onaj sto mrtvog brata uapali strijelom na rijeci. On je uspio pobjeci sa Red Weding. Inace poznat kao jedan od najboljih vojskovodja. Rob je sve strateske i takticke odluke donosio na osnovu njegovih savjeta.karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
- Tito_i_Partija
#9891 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ne, Frey-ovi su bili vazali Tully-a, pa su ih na Red Wedding-u izdali i zauzeli Riverrun, koji je Blackfish sad uzeo nazad. Al' sta ce sad bit' ovo sa Jamie-om, pojma nemam.karanana wrote:e i to sam skonto kad sam ukuco blackfish u got wikipediu. a ko je bio originalni gazda/knez riverruna? jel i to freyova teritorija?Cregan wrote:Riverun je zauzeo dajdza od Catlin Stark, onaj sto mrtvog brata uapali strijelom na rijeci. On je uspio pobjeci sa Red Weding. Inace poznat kao jedan od najboljih vojskovodja. Rob je sve strateske i takticke odluke donosio na osnovu njegovih savjeta.karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
Last edited by Tito_i_Partija on 01/06/2016 13:50, edited 1 time in total.
-
Cregan
#9892 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mogli su to malo bolje objasniti. Sve su to nekako na brzinu stumbali.pici wrote:karanana wrote:a ni u pola minute nisu mogli pokazati pad/oslobodjenje riverruna. ja i sad slabo da mogu skontati sta je to, ciji je bio, gdje je....eto skonto sam da su ga uzeli oni sto im je knez onaj sto je siso sisu sa 12 godina.
joojjjj idi srami se... sad bi te gologuzog pa kroz titovu![]()
Frejevi su uzeli Riverrun a ne sisaČ sise... pa gledo si ovu zadnju kad stari frey onu dvojicu sinova naljepi što su izgubili zamak i da ga vrate te da neće više ribljim bajracima da ljubi noge košto su radili 300 zadnjih godina... karanana SHAME SHAME SHAME
-
Cregan
#9893 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kako su u ovoj sezoni ove mrtve poceli vracati, mozda se i Lady Stoneheart pojavi. Sta mislite?
- Pandakonda
#9894 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Stigo kralj danas

- karanana
#9895 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aha. e hvala vam.
shame on me, ali je bas zapetljano, jer pored ovih glavnih kuca imas i desetine pod i podpodkuca.

shame on me, ali je bas zapetljano, jer pored ovih glavnih kuca imas i desetine pod i podpodkuca.

- pici
#9896 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

lijevo JA, desno karanana, u sredini napumpana Dany, jaje ne znase ćije je
-
Cregan
#9897 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Spojleri za Basterd Bowl. Neki lik na Reditu posto, prije dvadesetak dana, sta ce se desiti u dvije prosle epizode(sve tacno) i jos dosta toga za poslije. Post je brzo obrisan. Kazu da je lik radio na setu. Ja sam procitao ovo: Pred bitku Ramsy oslobodi Rikona i on krene prema Jonu. Na pola puta Ramsy naredi strijelcima da ga gadjaju, prvo ga samo tjeraju da bjezi tamo vamo, onda ga pogode i on umre na Jonovim rukama
Pslije toga sam prestao citati, jer sam vidio da previse detalja.
Pslije toga sam prestao citati, jer sam vidio da previse detalja.
- pici
#9898 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
a to se je moglo i očekivat... 
- Pismonosa
#9899 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 28/01/2021 15:01, edited 1 time in total.
-
Cregan
#9900 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene sad zanima ko su oni likovi koje Ramsy zapali na onim krstovim, ne mogu se nikog sjetiti.pici wrote:a to se je moglo i očekivat...