Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ZenicaBA

#9876 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

Kal El wrote:Da ti vidiš Wifi kod mog havera(ajfon) ne fata ništa što je dalje od 10-15m :lol:

Sent from my LT26i using Tapatalk 4
kod mene na ovom tpo link routeru sto sam ga jucer donio nema uopce opcije,kada se podesi na N mode,,ispod opcija da se podesi 150Mbps, a router je TL-WR740N -Izgleda da nije u redu! Treba mi,mozda bi pomogao dd wrt firmware,ovde je prije neko postavio odgovarajuci u drugoj temi,volio bih znati koji je odgovarajuci! A,najveci je apsurd u tome,sto sam danas pregledao mnogo stranica ,stranih foruma,i svi o tome pisu za razne tablet_e,laptop_e,i svi dostignu max 65 ,pa poneko dodje i do 72 Mbps,ali u cemu je najveci apsurd,da se tako izrazim-na starijim tablet_a,kao prestigio 3270 b,uvijek ocitava 150 Mbps wifi speed,ali tesko otvara stranice,nista ni sa cim,dok ovi uredjaju,kao i moj tab,otvara sve "leteci",youtube hd,video stream,justin tv,sve pici kao ludo,sto znaci da to uopce nije ni vazno,to je samo opseg,signal,link speed,ili sta vec,bitan je download i upload ;) ,i naravno,performanse uredjaja! Takodjer,procitao sam da veze ima i to sto su vecina ovih nasih uredjaja dual band wifi support,pa to ima veze,itd,itd!
JanuaryJones

#9877 Re: Android OS

Post by JanuaryJones »

Postoji li način ili aplikacija koja omogućava da određeni kontakti zvone (kad zovu) a ostali da su na silent?
Hvala.

Sent from my iPad using Tapatalk
Maharadza

#9878 Re: Android OS

Post by Maharadza »

JanuaryJones wrote:Postoji li način ili aplikacija koja omogućava da određeni kontakti zvone (kad zovu) a ostali da su na silent?
Hvala.

https://play.google.com/store/apps/deta ... seng&hl=hr

Android FTW! :thumbup:
JanuaryJones

#9879 Re: Android OS

Post by JanuaryJones »

Maharadza wrote:
JanuaryJones wrote:Postoji li način ili aplikacija koja omogućava da određeni kontakti zvone (kad zovu) a ostali da su na silent?
Hvala.

https://play.google.com/store/apps/deta ... seng&hl=hr

Android FTW! :thumbup:
:thumbup: merci

Kal El

#9880 Re: Android OS

Post by Kal El »

Zar to nije vec ugrađeno u mobu :mrgreen: barem meni

skriveni

#9881 Re: Android OS

Post by skriveni »

Kal El wrote:Zar to nije vec ugrađeno u mobu :mrgreen: barem meni

nije samo tebi :) ....pogledaj tamo dje se blokiraju pozovi...tamo imaju razne postavke pa mozes i to nastimat :)
Kal El

#9882 Re: Android OS

Post by Kal El »

Znam znam da mogu :)

shalla

#9883 Re: Android OS

Post by shalla »

Mala pomoć:

Idem sutra ujutru aBd na put i haj reko da provjerim kako mi radi roaming pa reko da ispitam na na m:tel i eronet i dočeka me neugodno iznenađenje, kad kliknem da odaberem jednu od te dvije mreže javi mi "your SIM card does not allow a connection to this network" :sad:

Kada sam uzimao mobitel rečeno mi je da je simfree (ne znam dal je ovo iphone izraz :mrgreen: ), kao da nije zaključan ni na jednu mrežu (a ja debil se nisam sjetio do večeras da to provjerim)...

Kako mogu znati do čega je, roknuću se ako se ne budem mogao zakačiti na roaming...
BadBoy

#9884 Re: Android OS

Post by BadBoy »

shalla wrote:Mala pomoć:

Idem sutra ujutru aBd na put i haj reko da provjerim kako mi radi roaming pa reko da ispitam na na m:tel i eronet i dočeka me neugodno iznenađenje, kad kliknem da odaberem jednu od te dvije mreže javi mi "your SIM card does not allow a connection to this network" :sad:

Kada sam uzimao mobitel rečeno mi je da je simfree (ne znam dal je ovo iphone izraz :mrgreen: ), kao da nije zaključan ni na jednu mrežu (a ja debil se nisam sjetio do večeras da to provjerim)...

Kako mogu znati do čega je, roknuću se ako se ne budem mogao zakačiti na roaming...
To na žalost zvuči kao da jeste zaključan samo na jednu mrežu, jer istu poruku i ja dobijem na telefonu koji je zaključan na Telecom. Koji je kod tebe model, mreža i verzija androida?
shalla

#9885 Re: Android OS

Post by shalla »

HTC One, imam BH mobile karticu već godinama, android je 4.2.2...

Al čekaj, aparati koji se uzmu u npr. bh telekomu, zar za njih ne znači da se mogu koristiti samo sa bh mobile karticom ali roaming i ostale stvari rade ok. Koliko se sjećam, moj badžo je uzeo mobitel u bht ali mu radi roaming najnormalnije :sad:
shalla

#9886 Re: Android OS

Post by shalla »

Ma da, fakat sam glup ispao sa pitanjem, čuj da radi samo na bhmobile mreži :mrgreen:

E ne znam, sa iphoneom nisam imao problema (doduše i ne sjećam se da sam nešto probavao ikad mtel i eronet), obišao sam pola evrope i sve je radilo ok, svaka mreža... Ništa, saznaću sutra oko 10h aBd da li radi roaming sa hrvatskom, pa malo iza toga sa slovenijom a malo iza toga sa austrijom :lol: :lol:
shalla

#9887 Re: Android OS

Post by shalla »

KvaziExpert wrote:
shalla wrote:Mala pomoć:

I kod mene nacionalni roaming random radi. Zalio sam se jednom prilikom toptim supportu, oni su ispitali i rekli da je do aparata. Tada sam koristio sgs2 sa custom rom-om. Kasnije nekad hoce mtel nece eronet i obrnuto. Sa "pravim" roamingom nikad nisam imao problem, a cesto putujem. Simfree se odnosi na to koju ces karticu ubaciti, a ne na koju ces se mrezu zakaciti.

Edit: evo sad sam probao, unable to connect za obje

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Ma ja, to je nešto do njih, evo sad mi i rođak reče da ne može ni na jednu...

Hvala, usrao sam se od straha, trebaće mi mobitel pravo a nemam neki rezervni aparat (tj imam ali je na servisu :mrgreen: )
shalla

#9888 Re: Android OS

Post by shalla »

KvaziExpert wrote:Evo nasao sam mail, odgovor strucnjaka mojoj toptim menadzerici :D

Postovana,

Provjerom na sistemu je utvrdjeno da broj 061xxxxxx nema aktivnu zabranu nacionalnog roaminga , da je uredno kreiran na sistemu i aktivan sa uredno aktiviranim VPN servisima.Preporucite korisniku da testira SIM u drugom aparatu.

lp  Narcis

Sad, vec sam se bio vratio iz vukojebine gdje je bio samo signal eroneta, pa mi nije bilo interesantno da se zajebavam sa drugim aparatom. Ovaj s4 je iz telekoma, probao sam mtel i radio je, na kosevu vs USA je bio leg'o bh telecom, 20000 prijava na bazne stanice s jednog mjesta, i kazem, ja prebacio na mtel i zvao regularno. To sam ranije radio za bajram ujutro :)
Meni se cini da je najprije do ROM-a

Za ROM su mi ovdje na forumu raja rekla (postavljao sam screenshot) da je stock, nije custom...
Joj hebem ti kralja, sad mi ovo baš neizvjesnost :roll:

Haj valjda će biti ok, kažem ti, evo rođak mi reče da neće ni kod njega ni na jednu od ove dvije mreže, samsung S3, također stock rom...
shalla

#9889 Re: Android OS

Post by shalla »

KvaziExpert wrote:Mirno spavaj, mreze nece biti :D
Salim se, vec sam napisao da nikad nije bio problem sa stranim mrezama, bez obzira na ROM

:thumbup:
Hvala ti, odoh sad spavati, valja aBd sabah zorom na noge...
Maharadza

#9890 Re: Android OS

Post by Maharadza »

E raja zna li iko da li se ovaj status bar može ukinuti/sakriti dok gledam klip na youtube u fullscreen-u? Problem je taj što klip uvijek 'preskoči' malo usljed 'spuštanja' status bar-a, dok npr. na burazovom note-u nema status bara unutar app-a. :|

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Kal El

#9891 Re: Android OS

Post by Kal El »

Prvi si da čujem da se nekome status bar ne sakrije kad se gleda YouTube ^^

Maharadza

#9892 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Kal El wrote:Prvi si da čujem da se nekome status bar ne sakrije kad se gleda YouTube ^^

Sakrije se on, ali se vrati kada dotaknem ekran i pojave se one 'standardne' komande. E ja bi da se on ne vraća nikako, barem dok sam u landscape modu.

Kako sam ja skontao, izgleda da je do ROM-a.

Ady88

#9893 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Hoću da promijenim telefon i odlučio sam se za dva modela. Galaxy S4 ili HTC One. Sad me zanima vaše mišljenje posto nisam puno u ovim vodama sta bi izabrali da kupujete za sebe. Trenutno sam vise zagrijan za htc ali čitam nesto da su u gubitku i da polako tonu, sta to za mene znaci ako uzmem njihov telefon? Možda neće biti redovnih update-a ili...?

Djubre_

#9894 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Oba dobra :) ja preferiram samsung!

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
ZenicaBA

#9895 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

I,je li iko uspio po pitanju jucerasnje konverzacije izmedju nas par forjmasa-wifi i max brzina od 65mbps,i to kod svih,to sam se uvjerio jucer citajuci mnogobrojne forume?Problem je u "emitovanju" mreze od 2.4Ghz,itd... ,ali je bitno da je download i upload na uredjajima normalan.

Poslano sa mog GT-P3110 koristeći Tapatalk 4
Maharadza

#9896 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ady88 wrote:Hoću da promijenim telefon i odlučio sam se za dva modela. Galaxy S4 ili HTC One. Sad me zanima vaše mišljenje posto nisam puno u ovim vodama sta bi izabrali da kupujete za sebe. Trenutno sam vise zagrijan za htc ali čitam nesto da su u gubitku i da polako tonu, sta to za mene znaci ako uzmem njihov telefon? Možda neće biti redovnih update-a ili...?

Ako želiš proširivu memoriju, izmjenjivu bateriju i ekran sa boljim uglovima gledanja, onda idi na s4, a ako želiš kvalitetniju izradu, jače zvučnike, idi na one. Uzmi u obzir da ćeš se morati priviknuti da kod one-a home tipka nije na sredini, također nije ni power tipka sa strane već u gornjen uglu telefona.

ZenicaBA wrote:I,je li iko uspio po pitanju jucerasnje konverzacije izmedju nas par forjmasa-wifi i max brzina od 65mbps,i to kod svih,to sam se uvjerio jucer citajuci mnogobrojne forume?Problem je u "emitovanju" mreze od 2.4Ghz,itd... ,ali je bitno da je download i upload na uredjajima normalan.

Poslano sa mog GT-P3110 koristeći Tapatalk 4
Da budem iskren: boli me neka stvar jaro da li je 65 ili 150, dok god skidam po čitavom stanu sa max. brzinom, ja zadovoljan. ;)

Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9897 Re: Android OS

Post by Bobi »

Aaaaaaaaaaaaaaa 4.3.1. JB samo za N7...aaaaaaaaaaaaa , sramota :D.
anonimnaosoba

#9898 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

Kad ce biti dostupan ? :grin:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Maharadza

#9899 Re: Android OS

Post by Maharadza »

anonimnaosoba wrote:Kad ce biti dostupan ? :grin:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Ne zna se još:

http://www.zimo.co/google/stigla-nadogr ... xus-7/7460

Mada se može preuzeti već pa na "svoju ruku" nabaciti! :mrgreen:

http://www.androidpolice.com/2013/10/03 ... ta-jls36i/

Samo napomena: LTE verzija N7 je u pitanju (2013), nikako obična! :wink:
quarterback

#9900 Re: Android OS

Post by quarterback »

malo se sokirah juce, naime posto je telefon zadnji put flashan odinom cini mi se da sam negdje procitao da update sofwaeea iz androida vise nece raditi, medjutim juce bezveze kliknem na update software kad ono krenu update...

android 4.1.2
Post Reply