Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
quarterback
#9876 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
banggood vise ne salje baterije u bih, maloprije provjerio sa njima
-
mijonja
#9877 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Gearbest salje jos uvijek, ali mislim da salju samo sa trackingom...
-
walk_M-A-N
#9878 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Je li stvarno ebay ne da (više?) da kupac vidi komentare prethodnih kupaca za taj isti prozvod? Ili ja to ne vidim. Pa kome ih ja onda ostavljam?
Ima ovo: http://www.feedbackselector.com/ ali bezveze da ideš negdje okolo.
Hoću da kupim tester za akumulator, za vlastitu upotrebu, ali imaju od nekoliko do nekoliko stotina KM, pa da vidim. Tu nije važan napon nego struja paljenja.
Usput, imao sam povrat novca, ali mi je žao, znam da s tim samo BiH gubi na rejtingu. Naravno, mala vrijednost. E sad, gdje je zagubljeno, veze nemam.
Prvi put kasnilo radi magle pa ja poslao obavijest radi roka ali ipak stiže, a drugi put sam napisao da nije ni došlo. Prodavač će nas brisati iz zemalja, pretpostavljam.
Ima ovo: http://www.feedbackselector.com/ ali bezveze da ideš negdje okolo.
Hoću da kupim tester za akumulator, za vlastitu upotrebu, ali imaju od nekoliko do nekoliko stotina KM, pa da vidim. Tu nije važan napon nego struja paljenja.
Usput, imao sam povrat novca, ali mi je žao, znam da s tim samo BiH gubi na rejtingu. Naravno, mala vrijednost. E sad, gdje je zagubljeno, veze nemam.
Prvi put kasnilo radi magle pa ja poslao obavijest radi roka ali ipak stiže, a drugi put sam napisao da nije ni došlo. Prodavač će nas brisati iz zemalja, pretpostavljam.
-
rikoshe
#9879 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sto se tice USB memory stick-ova ja sam narucio SanDisk 32 GB oko 10 dolara bilo. I kad je stigao sve fino pise, original pakovanje, kad stavim u mobitel i na racunar sve ok, međutim nakon sto sam napinio 5-6 giga jednostavno nije htio vise da snima. I pomocu programa h2testw ga "testiram" i pokaze mi samo 6 GB. To sve lijepo napisem prodavacu, iako cu prosli svi rokovi sto se tice vracanja i ja ostavio pozitivan komentar, lik za pola sata vrati novac bez rijeci.
-
Mustang1
#9880 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Koliko dana se ceka da se zali ako nije stiglo?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9881 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Max 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.Mustang1 wrote:Koliko dana se ceka da se zali ako nije stiglo?
-
encony
#9882 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dobio sam ne ispravan artikal narucen sa ebay-a. Kontaktiro sam prodavaca u vezi toga i on mi ponudi da posalje ponovo drugi artikal ili da mi vrati pare. Juce dobijem poruku od njega da je vratio pare te da provjerim na paypalu, ali na paypalu ne vidim nikakvu transakciju ili obavijest.
Kakva je procedura kod refundiranja novca, da li se vidi na paypalu isto kao transakcija kad neko uplati neki iznos ili ide drugacije?
Kakva je procedura kod refundiranja novca, da li se vidi na paypalu isto kao transakcija kad neko uplati neki iznos ili ide drugacije?
-
quarterback
#9883 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kod mene isto ovako ali imam samo prvi broj od tvojih iznosaKvaziExpert wrote:Ima u transakcijama, evo vidis kod mene i plus dobijes email, kao i kad platis. I jos eBay oznaci da je refundirano
-
Paco
#9884 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Nedavno narucio Li-Ion bateriju za kameru od prodavca iz Kine. Dobio sam uredno one obavijesti o PayPal transakciji, nakon toga i o shippingu. Nakon par dana on mi se javlja i kaze da je vracena posiljka jer vise ne zele da transportuju Li-Ion baterije avionom. Uz milon izvinjenja
s njegove strane uradjen je puni povrat novca.
Posto mi je fakat frka za te baterije (a ovdje takve iste prodaju po duplo, cak i trostruko visoj cijeni) napravio sam drugi pokusaj, ovoga puta iz Hong Konga. Za sada sve uredno, nema poruke o povratu posiljke (proslo je 10ak dana).
Jel' neko s foruma u zadnje vrijeme narucivao Li-Ion (ili bilo koju drugu vrstu) baterije preko Ebay-a? Jesu li stigle?
Posto mi je fakat frka za te baterije (a ovdje takve iste prodaju po duplo, cak i trostruko visoj cijeni) napravio sam drugi pokusaj, ovoga puta iz Hong Konga. Za sada sve uredno, nema poruke o povratu posiljke (proslo je 10ak dana).
Jel' neko s foruma u zadnje vrijeme narucivao Li-Ion (ili bilo koju drugu vrstu) baterije preko Ebay-a? Jesu li stigle?
-
dosada_ziva
#9885 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
sa banggood.com sam probao naruciti, ne moze.Paco wrote:Nedavno narucio Li-Ion bateriju za kameru od prodavca iz Kine. Dobio sam uredno one obavijesti o PayPal transakciji, nakon toga i o shippingu. Nakon par dana on mi se javlja i kaze da je vracena posiljka jer vise ne zele da transportuju Li-Ion baterije avionom. Uz milon izvinjenjas njegove strane uradjen je puni povrat novca.
-
quarterback
#9886 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
takodjedosada_ziva wrote: sa banggood.com sam probao naruciti, ne moze.
treba vidjeti gear best i dx.com
-
dosada_ziva
#9887 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
i klix.comquarterback wrote:takodjedosada_ziva wrote: sa banggood.com sam probao naruciti, ne moze.
treba vidjeti gear best i dx.com
-
Paco
#9888 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Provjerih sad za ove Li-Ion baterije. Poruku o otkazivanju posiljke od onog iz Kine sam dobio 10 dana nakon narudzbe. Od ove druge narudzbe koju sam uradio iz Hong Konga proslo je 8 dana. Ako i to vrate...jbg. Na gear best i dx-u imaju samo zamjenske baterije.
Zna li neko kakve su cijene u Refot-u? Sajt im je
(trebaju mi baterije en-el 15 za Nikon)
Zna li neko kakve su cijene u Refot-u? Sajt im je
- makaranka
#9889 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
jel neko naruciva pojacalo za tv,preporuke?
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#9890 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
zanimljiv "vodić" za online kupovinu
- FAP mashina
#9891 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
koliko dana u prosjeku treba da stigne paket iz hong konga preko singaporske poste?
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#9892 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
20ak dana, Singapore post je jedna od najbržih.FAP mashina wrote:koliko dana u prosjeku treba da stigne paket iz hong konga preko singaporske poste?
- vješalica
- nadžak
#9894 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma nije puno. Meni je bilo za 4-5 dana...
- japasmipin
#9895 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pokazuje 29 GB._Reds_ wrote:Jesi pokusao ubaciti na njega 29GB sadrzaja, ili kad ga ubacis u racunar pokazuje 29GB??japasmipin wrote:
Ja sam naručio ovaj USB. stigao jučer, veličina 29 GB.
Što se tiče 18650 baterija, ma kakvi nemaju ni 1000mah, imate testove na youtubu.
- nadžak
#9896 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Pozdrav.
Kupio neke elektroničke komponente i kad su stigli vidim da su lažnjaci i to neispravni. Slika na ebayu bila kao da su original i proizvod opisan kao nov i originalan.
Danima se dopisujem sa prodavcem. Iako ljubazan traži nešto što mi nije u redu. Vratiće mi pare nazad kad on primi nazad proizvode. Vjerovatno me pokušava maksimalno uzet i to da ja platim poštarinu. Koliko sam vidio na ebay forumima troškove slanja nazad proizvoda snosi prodavac.
Razumijem i njega ali može se napravit budala i reć da nije nikad primio pošiljku nazad i sl.
NIsam otvarao CASE ali na granici sam. Sve što sam ja ljubaznije sa njim, on mi "ljubazno" zavlači da prostite.
Ima li ko iskustava i prijedloga? Hvala.
Kupio neke elektroničke komponente i kad su stigli vidim da su lažnjaci i to neispravni. Slika na ebayu bila kao da su original i proizvod opisan kao nov i originalan.
Danima se dopisujem sa prodavcem. Iako ljubazan traži nešto što mi nije u redu. Vratiće mi pare nazad kad on primi nazad proizvode. Vjerovatno me pokušava maksimalno uzet i to da ja platim poštarinu. Koliko sam vidio na ebay forumima troškove slanja nazad proizvoda snosi prodavac.
Razumijem i njega ali može se napravit budala i reć da nije nikad primio pošiljku nazad i sl.
NIsam otvarao CASE ali na granici sam. Sve što sam ja ljubaznije sa njim, on mi "ljubazno" zavlači da prostite.
-
dosada_ziva
#9897 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
je li puno para ? Namjerno te prevario, vjerovatno i ako vratis proizvode, on ce reci da nisu stigli. Ne vjerujem ja njima ništa.nadžak wrote:Pozdrav.
- nadžak
#9898 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ma eto, onako je cijena. oko 18 USD. Najjgore što mi trebali ti dijelovi na vrijeme.
Evo čitam malo one uslove kad prijaviš "Item not as described"...
Kažu da je prodavac dužan da plati i troškove slanja artikla nazad, bez obzira kakva su mu pravila po pitanju povrata artikla nazad.
Kažu da je prodavac dužan da plati i troškove slanja artikla nazad, bez obzira kakva su mu pravila po pitanju povrata artikla nazad.
- _Reds_
#9899 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
kako plaća te troškove???nadžak wrote:Ma eto, onako je cijena. oko 18 USD. Najjgore što mi trebali ti dijelovi na vrijeme.
Na koji način??
- CaneBos
#9900 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Troskove slanja natrag snosi kupac.
A to se barem iz BiH kad saljes ne isplati uopste.
Izadje te skuplje to nego da odustanes.
Case ako otvoris, mozes dobiti refund tek kad ga vratis prodavcu, jer ti si artikal primio. Dakle i ebay podrska ce ti reci isto. Vratite artikal i posaljite potvrdu da ste ga poslali natrag prodavcu. Tek onda mozes dobiti refund za taj artikal.
A to se barem iz BiH kad saljes ne isplati uopste.
Izadje te skuplje to nego da odustanes.
Case ako otvoris, mozes dobiti refund tek kad ga vratis prodavcu, jer ti si artikal primio. Dakle i ebay podrska ce ti reci isto. Vratite artikal i posaljite potvrdu da ste ga poslali natrag prodavcu. Tek onda mozes dobiti refund za taj artikal.