The BEN10 wrote:Antimobing u odbrani Tornjaka od Gusinja...

Ovo je stvar nekulture odnosno primitivizma. Živeći u inostranstvu nigdje nisam vidio toliku količinu zlobe i prizemnosti kao kod naših ljudi. To je bila jedna od mojih grešaka druženje sa našim ljudima koji su dobri samo u šupljiranju i etiketiranju, dok im je praksa i realizacija ravna nuli. čim sam sraskrstio sa bosanskim a okrenuo se zapadnim standardima i normama krenulo me je u životu. Na zadnjim evropskim izborima bilo je nekoliko kandidata Bošnjaka u raznim evropskim državama...Sloveniji, Holandiji, Švedskoj, Austriji, čak u Americi ima jedna lijepa Kladušanka koja je kandidat za američki kongres, da ne govorimo o fenomenu Obame kao prvog crnog američkog predsjednika. Dosta naših po Zapadu koji se okrenu njihovim standardima i normama naprave neki rezultat, većina ih ima prema statistici prosječnu ušteđevinu od 100.000 eura, ali im ne pada na pamet da novac guraju u neki biznis u BiH, dakle radi i štedi pa onda pošalji u Bosnu da SDA-ovci kraduckaju. Doveli ste bošnjački narod u stanje potpune finasijske paralize pa nije čudo da su palili i rušili sve redom tokom februarskih protesta. Samo se u ovom primitivizmu zbog kojeg propadamo Radončić etiketira zbog svog porijekla iz Crne Gore, i to iz tabora nacionalne stranke SDA koja bi po logici stvari trebala da bude integrator bošnjačkog naroda, ali očito da su se pogubili u bolesnom materijalizmu, pa su bošnjački narod reducirali na sarajevsko-zeničku kotlinu i Rogaticu. Umjesto da govore o realnim problemima poput korumpirane i nesposobne birokratije, propalog zdravstva, propalog školstva, kriminala i korupcije u javnom sektoru, oni se bave odakle je jedan uspješni biznismen koji svaki mjesec podijeli nekoliko stotina plata i plaća poreze ovoj državi, što znači da je neuporediv sa profesionalnim SDA minderašima koji ne da su društveno beskorisni nego su bolesno štetni. Po čitav dan šire negativnu energiju o Radončiću, Suljagiću, DF-u...a ni jedne riječi o propasti koju su napravili SDA-SDP kadrovi.