iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Mr.Sojic

#9876 Re: iPhone - All about

Post by Mr.Sojic »

Jazzy.ba wrote:Nista novo osim toga da je poklopio Evasi0n JB, zato vi koji imate 4S i 5, a zelite JB ne radite update jer nema nazad, ni sa shsh blobovima, nema ni JB.
Hvala puna na savjetu :thumbup: , ali nemam JB ni na jednom telefonu.

Vjeruj da mi JB i ne treba.
dedovic.almir

#9877 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Ja ga pokusavam vec u 10 navrata od sinoc skinut nece - server nije dostupan - pokusajte kasnije :-)

Klix.ba

Apple ponudio nadogradnju za iOS koja rješava sigurnosni problem iPhonea
Kompanija Apple je korisnicima iPhonea ponudila nadogradnju za iOS koja uključuje i rješenje sigurnosnog problema, a koji je omogućavao hakerima da zaobiđu PIN na ovom smartphoneu.
Radi se o nadogradnji iOS 6.1.3. koja još uvijek nije dostupna, ali će je korisnici uskoro moći preuzeti.

Iz Apple je saopćeno da nadogradnja rješava bug koji je omogućavao nekome da zaobiđe PIN i pristupi aplikacijama na iPhoneu, a poboljšana je i usluga Maps.

Nadogradnja je pripremljena nakon što je Appleov operativni sistem omogućavao upućenijim osobama da bez dozvole pristupe privatnim podacima kao što je telefonski imenik i fotografije, a da pri tome ne unese sigurnosni kod.

Ovo je najnoviji patch za iOS 6.1 koji se pojavio u januaru. Prošlog mjeseca je Apple ponudio iOS 6.1.1, koji je riješio probleme sa 3G mrežom i emailom. Ti problemi su se pojavili kod korisnika iPhonea 4S, koji su preuzeli nadogradnju iOS 6.1.

Najnovija nadogradnja je stigla nakon iOS-a 6.1.2 koji je riješio problem sinhronizovanja Appleovih uređaja sa Microsoftovim Exchange Serverom.
Vertig0

#9878 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

1200-1300KM
GaRGa

#9879 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Vertig0 wrote:1200-1300KM

evo za 980 u radnji
http://www.pik.ba/artikal/6169644/apple ... ki-bijeli/
pinokio04

#9880 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Raja šta vi mislite da li apple u slijedećem modelu 5s ili 6, kako će se već zvati, treba ići na opciju da poveća displey više od 4 inča. Da li treba da malo i u širinu poveća.. Da li da zadrži isti izgled, tanje jos ako moze.
Ili ste za opciju da ostane isto kao sadašnja 5 ica, sa poboljšanim performansama, ram, kamera, procesor itd..

Moje neko laičko mišljenje, da apple ove godine treba izbaciti 2 modela, jedan model sa većim i nešto širim displeyom do 4,5 inchy, i drugi model 5s (ista velicina, samo 2 gb rama, procesor jaci, kameraa..)-i možda još ako je moguće onaj gornji dio prostora sa prednje strane gdje je prednja kamera da ga smanji, kao što je smanjio na iphonu 5 u odnosu na 4/4s. Onako izgledalo bi jako moćno bar u mašti 8)
A što se tiče drugog modela, pa možda da taj veći model bude do 4,5 inchy... Čisto da se malo sa drugim modelom eksperimentiše na tržištu, ali naravno jednako dobro i kavalitetno kao i 5 (dobar, kvalitetan hardver itd itd..)

Čisto da vidimo kako ko razmišlja po tom pitanju, s obzirom da velike zamjerke idu apple zbog "malog" displaya u odnosu na konkurenciju..
Da li ostati autentičan, ili pratiti potrebe tržišta u smislu da veliki broj očigledno želi veći display..

:bih:

Moje mišljenje je da treba ove godine lupit 2 modela na konferenciji, gore nabrojana :dance:

Kakva su vaša razmišljanja na ovu temu :?:
GaRGa

#9881 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

pinokio04 wrote:Raja šta vi mislite da li apple u slijedećem modelu 5s ili 6, kako će se već zvati, treba ići na opciju da poveća displey više od 4 inča. Da li treba da malo i u širinu poveća.. Da li da zadrži isti izgled, tanje jos ako moze.
Ili ste za opciju da ostane isto kao sadašnja 5 ica, sa poboljšanim performansama, ram, kamera, procesor itd..

Moje neko laičko mišljenje, da apple ove godine treba izbaciti 2 modela, jedan model sa većim i nešto širim displeyom do 4,5 inchy, i drugi model 5s (ista velicina, samo 2 gb rama, procesor jaci, kameraa..)-i možda još ako je moguće onaj gornji dio prostora sa prednje strane gdje je prednja kamera da ga smanji, kao što je smanjio na iphonu 5 u odnosu na 4/4s. Onako izgledalo bi jako moćno bar u mašti 8)
A što se tiče drugog modela, pa možda da taj veći model bude do 4,5 inchy... Čisto da se malo sa drugim modelom eksperimentiše na tržištu, ali naravno jednako dobro i kavalitetno kao i 5 (dobar, kvalitetan hardver itd itd..)

Čisto da vidimo kako ko razmišlja po tom pitanju, s obzirom da velike zamjerke idu apple zbog "malog" displaya u odnosu na konkurenciju..
Da li ostati autentičan, ili pratiti potrebe tržišta u smislu da veliki broj očigledno želi veći display..

:bih:

Moje mišljenje je da treba ove godine lupit 2 modela na konferenciji, gore nabrojana :dance:

Kakva su vaša razmišljanja na ovu temu :?:
o 5 incha displeju
Image
david123

#9882 Re: iPhone - All about

Post by david123 »

imam iphone 4s i zanima me da li je ikako moguće da mi se svi kontakti upišu sa 00387 automatski ili nekako da uglavnom vidim ko me zove čiji broj imam u imeniku. samo mi recite da ne moram svaki kontakt posebno editovati :D hvala
GaRGa

#9883 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

david123 wrote:imam iphone 4s i zanima me da li je ikako moguće da mi se svi kontakti upišu sa 00387 automatski ili nekako da uglavnom vidim ko me zove čiji broj imam u imeniku. samo mi recite da ne moram svaki kontakt posebno editovati :D hvala
lmgtfy
azdralovic

#9884 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

david123 wrote:imam iphone 4s i zanima me da li je ikako moguće da mi se svi kontakti upišu sa 00387 automatski ili nekako da uglavnom vidim ko me zove čiji broj imam u imeniku. samo mi recite da ne moram svaki kontakt posebno editovati :D hvala
calleridfix na cydia ili u opcijama promijeni na BiH (settings-general-international-region format)
Jazzy.ba

#9885 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Syncaj ih na gmail, izvezi sa gmaila u excel ubaci 00387 jednim potezom na sve brojeve i vrati ih.
vukojebina

#9886 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

Ili kupi normalan telefon... :D :D
Jazzy.ba

#9887 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Misliš onaj što imenik otvara 12 sekundi na quad core procesoru? :lol:
Fauja Singh

#9888 Re: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

Ima li gdje u Sarajevu kupiti IPhone 4 ili 4s na rate.

Tapatalked
Bluesman

#9889 Re: iPhone - All about

Post by Bluesman »

stroga normala wrote:Ima li gdje u Sarajevu kupiti IPhone 4 ili 4s na rate.

Tapatalked
Univerzalno daje na rate sve.

...
Fauja Singh

#9890 Re: iPhone - All about

Post by Fauja Singh »

E super, odoh sad na njihovu stranicu da vidim uslove kupovine na rate.
Hvala ;-)

Tapatalked
vukojebina

#9891 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

Jazzy.ba wrote:Misliš onaj što imenik otvara 12 sekundi na quad core procesoru? :lol:

Nexus pasa moj, nexus... Jede za dorucak i tog sto otvara imenik za 12 sek i tu balkon-ogranicenu igrackicu za koju moras radit dzejl brejkove, pizde materine, da bi ti prikazo ime kad te neko zove... I opet mislim da je puno lakse malo pricekat dok otvori imenik... 8)
Jazzy.ba

#9892 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Kako ja nemam jailbreak, a uredno prikazuje kad me neko zove? A kvalitetan taj N4, kazu ljudi puca im staklo u dzepu nicim izazvano. Kvalitet nema sta.
GaRGa

#9893 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

vukojebina wrote:
Jazzy.ba wrote:Misliš onaj što imenik otvara 12 sekundi na quad core procesoru? :lol:

Nexus pasa moj, nexus... Jede za dorucak i tog sto otvara imenik za 12 sek i tu balkon-ogranicenu igrackicu za koju moras radit dzejl brejkove, pizde materine, da bi ti prikazo ime kad te neko zove... I opet mislim da je puno lakse malo pricekat dok otvori imenik... 8)

ma ja ne znam kako iko normalan kupi ovaj ajfon, ne mozes s njim ni telefonirat a ne poruku poslat...
Mr.Sojic

#9894 Re: iPhone - All about

Post by Mr.Sojic »

GaRGa wrote:
vukojebina wrote:

ma ja ne znam kako iko normalan kupi ovaj ajfon, ne mozes s njim ni telefonirat a ne poruku poslat...
Ja ne mogu ni mail otvoriti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
vukojebina

#9895 Re: iPhone - All about

Post by vukojebina »

GaRGa wrote:
vukojebina wrote:

cuo sam da se moze telefonirati u rijetkim situacijama kad ufati mrezu...
Vertig0

#9896 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Inače fata signal osim kad si u nekoj vukojebini
Dobar si paša :thumbup:
GaRGa

#9897 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

ma ja ne znam kako iko normalan kupi ovaj ajfon, ne mozes s njim ni telefonirat a ne poruku poslat...[/quote]

cuo sam da se moze telefonirati u rijetkim situacijama kad ufati mrezu...[/quote]

nece mi vjerovat 2 dana signala ne mogu da uhvatim, jes da ovdje kod mene jedva ikad fata al et'...
hakazvaka

#9898 Re: iPhone - All about

Post by hakazvaka »

A jel bolji ovaj Nexus novi ili iPhone 5? :D

Dosta off-topica, ovdje je tema samo iPhone! :-)
Jazzy.ba

#9899 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Haka ukidaj ove spamerske padobrance na temi, nikad da se opamete.
azdralovic

#9900 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

hakazvaka wrote:A jel bolji ovaj Nexus novi ili iPhone 5? :D

Dosta off-topica, ovdje je tema samo iPhone! :-)
bolji je nexus... pogledaj koliko samo tema trubi o njemu na klixu 8-)
Post Reply