Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
insomnia78 wrote:
Ne postoji zemlja na svijetu u kojoj ce te za ovakve stvari milovati po glavi
Pa normala da ce reci. Sta bi ti reko da si optuzen za djelo za koje ti prijeti metak?
S moje sokoćalo
Ja ti govorim o cinjenici da pustaju civile da marisu vojnike koji samo izvrsuju naredjenja. Te iste vojnike koji bi sutra zivot dali za te civile da zarate sa nekim.
Da li si 100 posto siguran da su civili. Gledam prije neku noc jedan daje izjavu da je vojnik a u civilnoj odjeci.
A i da jesu civili, pitam vas da li bi ste vi kajsevima tukli Jna pripadnike da ste se domogli njih 2 maja.
Kakvi civili. To su AKP-ovi huligani koji u sustini samo cekaju da izadju da ili prave belaje ili da uguse belaje.
sarajevoxxxx wrote:Turski mediji: Nakon neuspjelog vojnog puča uhapšeno 103 generala turske vojske, smjenjeno 30 pokrajinski sudaca, i 50 poznatih uposlenika javne uprave, otpušteno 8000 pripadnika policije.
Mogli su biti manje ofirni sa vec prethodno napravljenom listom, pa barem malo sacekati.
Last edited by saja_dj on 18/07/2016 11:54, edited 1 time in total.
pici wrote:znaci Erdo ide lovit vjestice... nije ovo ni blizu gotovo, sad jos kad ga paranoja spuca pa uvede sultanat... nego meni semizovac kako smo se dogovorili...
Kako je krenulo pucista vise nego " naroda"
meni istocna bosna, ionako kula u gradaccu obnovljena a zvrlji prazna, svojim kmetovima obecavam pdv ne veci od 10%.
za prvu bracnu noc, od slucaja do slucaja
Cuj ti bi istocnu Bosnu, kakve Gradacac ima veze sa istom?!
Izgleda si bio ''odlican'' iz geografije.
Point. wrote:
Cistom matematickom racunicom mozemo reci da nisi u pravu. Jedan manji dio jeste pucao i znao je sta se desava, to stoji, ali da su svih 6.000 vojnina upotrijebili svoje oruzje bilo bi daleko vise mrtvih glava od tih 100-njak.
pretpostavljam da živiš u usa
ccc
pa ti koji su pucali su i dobili batine, stvarno nevjerovatno pa barem si mogao pogledati ko je dobio batine
scena sa kaišem je snimljena na mostu na barikadi koja je prva pucala dok je trajao vojni udar, i to se uživo vidjelo na tvu, ta barikada se zadnja predala u 7 ujutro nakon što je policija bacila suzavac
stvarno nevjerovatno..
evo ovome ne fali ni dlaka s glave, još nosi pušku u rukama
ovi se predali zagrlili se i idu u policiju
desetine ovakvih i sličnih slika
ali nije to prava slika, prava slika je onaj jedan s kaišem koji udara vojnike, koji su noć prije toga pucali i ubili ljude na mostu
Slabo pretpostavljas. One slike golih mladica povaljani ko volovi te, malkice, ne podsjecaju na Trnopolje? Manjacu?
Isto, osim sto su ljudi zatvoreni, muceni i zvjerski pobijeni na Manjaci ili Trnopolju bili civili kojim a je jedini grijeh pogresno ime
Ovoliku masu uhspsenih najlakse ces kontrolisati ako ih natjeras da legnu. To u slicnim situacijama rade sve policije svijeta
Skidanje jeste namjerno ponizavanje ali jbg da su sjedili kod kuce ne bi im se nista dogodilo
S moje sokoćalo
Last edited by insomnia78 on 18/07/2016 12:01, edited 1 time in total.
Sto bi bilo dobro ko fol ovo kod nas izvesti pa smijeniti i ukinuti 3 predsjednika, 250 ministara, 2 entiteta, 10 kantona, otpustio 55 000 parazita...i onda uspostavio diktaturu. Bolje i ne zasluzujemo.
Matzan wrote:Može li neko objasniti zbog čega hapšenje ovolikog broja sudija, policije i ostalih dužnosnika
kad znamo da je puč pokušao izvesti samo dio vojske?
biti ucesnik ili znati ili ne znati(a morao bi)a ne sprijeciti, dodje ti na isto.
Matzan wrote:Može li neko objasniti zbog čega hapšenje ovolikog broja sudija, policije i ostalih dužnosnika
Danguba wrote:Sto bi bilo dobro ko fol ovo kod nas izvesti pa smijeniti i ukinuti 3 predsjednika, 250 ministara, 2 entiteta, 10 kantona, otpustio 55 000 parazita...i onda uspostavio diktaturu. Bolje i ne zasluzujemo.
Kod nas problem krece od 3 predsjednika....ove ne istjera ni citava flota aviona, helikoptera i tenkova.
Onda dodju na red ministri....ma sve neka rodbina ove prve trojice, kako nekog otpustiti
I tako redom i tako dalje.....
Danguba wrote:Sto bi bilo dobro ko fol ovo kod nas izvesti pa smijeniti i ukinuti 3 predsjednika, 250 ministara, 2 entiteta, 10 kantona, otpustio 55 000 parazita...i onda uspostavio diktaturu. Bolje i ne zasluzujemo.
Puno više je lezihljeba nego vojske, tako da mislim da bi se gore proveli nego ovi u Turskoj.
Plus svaki od njih ima u ladici spremne bjanko tužbe za razliku plata, regres, odvojeni život i topli obrok.
I prestanite omalovazavati nase zrtve glupim poredjenjima sa cetnicima
Nasi UBIJENI su civili bez ikakve krivice
Ovo u Turskoj su vojnici, UHAPSENI prilikom pokusaja drzavnog udara
insomnia78 wrote:I prestanite omalovazavati nase zrtve glupim poredjenjima sa cetnicima
insomnia78 wrote:I prestanite omalovazavati nase zrtve glupim poredjenjima sa cetnicima
pici wrote:znaci Erdo ide lovit vjestice... nije ovo ni blizu gotovo, sad jos kad ga paranoja spuca pa uvede sultanat... nego meni semizovac kako smo se dogovorili...
Kako je krenulo pucista vise nego " naroda"
meni istocna bosna, ionako kula u gradaccu obnovljena a zvrlji prazna, svojim kmetovima obecavam pdv ne veci od 10%.
za prvu bracnu noc, od slucaja do slucaja
Cuj ti bi istocnu Bosnu, kakve Gradacac ima veze sa istom?!
Izgleda si bio ''odlican'' iz geografije.
pa nisam briljiro ...haj ba ko si ti da begu proturjecis! Istok je i tacka
S moje sokoćalo
Glupo poredjenje skroz
Al eto, nas svijet bi nekako da brani demokratiju, pa onda sopstvenu nesrecu i genocid poistovjeti sa pobunjenim vojnicima u Turskoj
Mene zanima kako to uopste obicni vojnik moze reci ne direktnom naredjenju nadredjenog? I u tom slucaju mu se sudi i ide i zatvor zar ne? I sad idu u zatvor jer su izvrsavali naredjenje?
Erdogan je obicno hovno kao i svi ostali diktatori. Paradoks citave njegove hegemonije je, vojnik mora izvrsiti naredjenje glavnog svog a sada ko njie trebo jer je njegova guzica u pitanju. Klasicni suft diktator. Broj dva smjena sudija koje nisu naklonjenje kako on kaze, jer kod njega objektiva ne postoji vec samo sto on kaze. Taj Erdogan ce odvesti Tursku u gradjanski rat.
Margita81 wrote:Mene zanima kako to uopste obicni vojnik moze reci ne direktnom naredjenju nadredjenog? I u tom slucaju mu se sudi i ide i zatvor zar ne? I sad idu u zatvor jer su izvrsavali naredjenje?
Naravno da moze odbiti. Postoji nesto sto se zove "prigovor savjesti"
hrle1976 wrote:Erdogan je obicno hovno kao i svi ostali diktatori. Paradoks citave njegove hegemonije je, vojnik mora izvrsiti naredjenje glavnog svog a sada ko njie trebo jer je njegova guzica u pitanju. Klasicni suft diktator. Broj dva smjena sudija koje nisu naklonjenje kako on kaze, jer kod njega objektiva ne postoji vec samo sto on kaze. Taj Erdogan ce odvesti Tursku u gradjanski rat.
Herr Flick wrote:Stvarno ovaj mentalni sklop nas Bošnjaka i opsjednutost Erdoganom je fascinantan Neki ga dozivljavaju kao Boga,sultana,cara,ja to stvarno nemogu razumit i jos nisam nasao pravi odgovor i objasnjenje zasto je to tako,sta mi imamo zajednicko sa tim covjekom koji je predsjednik druge drzave,da li mi Bošnjaci stvarno mislimo da ce nas Erdogan branit ako sutra bude opet rat..U nedostatku vođe naroda da li Bošnjaci dozivljavaju Erdogana svojim vođom pa tolika opsjednutost i zaluđenost njime,pa Erdoganove slike se kace po fb,da ne govorim ako si Bošnjak ako nesto kazes protiv njega odmah si cetnik,šija,izdajica
To ti je ono,
"daće Bog"
pa sad,
"daće Erdogan"
Lijeni ljudi, nikad da se okrenu sebi i uzdaju u se i u svoje kljuse.