Ukrajina

Post Reply
seln

#9876 Re: Ukrajina

Post by seln »

GAU8 wrote:
seln wrote:Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Ponajmanje se pise o Ukrajini, uglavnom je prepucavanje na temu Putin fan club protiv ostatka svijeta.
Ne ..eri, ne pričati o USA i Rusiji, ali pričati o Ukrajini.
Isto da ti neko kaže haj'mo o autima, ali nemojmo pričat o motorima.
Ni ti ne jedi.
seln

#9877 Re: Ukrajina

Post by seln »

AliceInChains wrote:
seln wrote:
AliceInChains wrote:Rekoh, Ruska jacina je hladna glava.
Reci to: Cecenima, Gruzicima, Moldavcima, Afganistancima....
Izvini, ali nisi ozbiljan.

Sta cemo reci o svim drugim republikama, koje su rusi tokom raspada SSSR-a pustili na miru? Hoces li ih tu isto tako uporedivati sa cetnicima?
Pustili su ih na miru jer nisu imali interesa ili su ih smatrali previse tvrdim zalogajem.
I nemam ih sta uporedjivati, i sami tvrde da su im cetnici braca. Za vrijeme rata u BiH su zdusno navijali za njih.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9878 Re: Ukrajina

Post by Truba »

mlogo ste kulturni

sad kad vam dosadi tema ostat će 5 likova ko na siriji

ali ovdje je uključen mekdonalds i vekovna mržnja prema rusima pa će vjerovatno tema biti zanimljivija
AliceInChains

#9879 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

seln wrote:
AliceInChains wrote:
seln wrote: Izvini, ali nisi ozbiljan.

Sta cemo reci o svim drugim republikama, koje su rusi tokom raspada SSSR-a pustili na miru? Hoces li ih tu isto tako uporedivati sa cetnicima?
Pustili su ih na miru jer nisu imali interesa ili su ih smatrali previse tvrdim zalogajem.
I nemam ih sta uporedjivati, i sami tvrde da su im cetnici braca. Za vrijeme rata u BiH su zdusno navijali za njih.

Aha, pogotovo Balticke drzave, koje su tada skupa bile jake ko Gruzija :mrgreen: Daj, ne tamburaj prejako, jer te vise necu moci prepoznati iz mase prekodrinskih romantickih pjesnika.

Mislim, ko ovdje navija?
Truba

#9880 Re: Ukrajina

Post by Truba »

seln wrote: Pustili su ih na miru jer nisu imali interesa ili su ih smatrali previse tvrdim zalogajem.
i bošnje vole otomanske okupatore
što ćemo s time a ?

i više su nego braća i sestrići :D i zdušno i dan danas navijaju za otomansko carstvo daju imena ulica škola po otomanskim okupatorima i zločincima od kojih su mnogi iz danka u krvi izvučeni...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#9881 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

AliceInChains wrote: Paralelno uz Staljina su Amerikanci ganjali, zatvarali, egsekutirali i izbacili iz drzave ljude, koji su bili protiv njihovog sistema, tj. komuniste, i ne bas najljepse tretirali crnce....eto, i drugi primjeri osim indijanaca.

Jbg, evolucija nije iskljucivo rezervisana za zapad, iako se smatramo boljim ljudima. A lazemo se.
Ja samo da dodam ovde da su Ameri u tom periodu (dakle WW2) imali na svojoj teritoriji prave pravcate koncentracione kampove za, pazi sad, Amerikance Japanskog porijekla ...naravno treba voditi racuna o sutinskim razlikama izmedju tih koncentracionih kampova i NAZI varijante istog ali ostaje cinjenica da nije bio problem sabrati 100.000 USA gradjana i relocirati ih u kampove...
Takodjer, zapitajte se zasto velika vecina Vas koji ovo citaju, to saznajete tek sada i ovde ;-) odnosno zasto to nije opste poznata cinjenica iz WW2 ?
Truba

#9882 Re: Ukrajina

Post by Truba »

da da... a za nijemce to isto nije postojalo
mada su uvijek bili u strahu da se neće slično desiti
seln

#9883 Re: Ukrajina

Post by seln »

AliceInChains wrote:
seln wrote: Pustili su ih na miru jer nisu imali interesa ili su ih smatrali previse tvrdim zalogajem.

Aha, pogotovo Balticke drzave, koje su tada skupa bile jake ko Gruzija :mrgreen: Daj, ne tamburaj prejako, jer te vise necu moci prepoznati iz mase prekodrinskih romantickih pjesnika.

Mislim, ko ovdje navija?
Nista, ti tamburaj dalje, ja ti ne branim.
Za koga navijam? Gdje sam opravdavao Amerikance ili bilo kog drugog?
Samo, zvati taj ljudski talog iz stepa moralno ispravnim, to stvarno prelazi granice prihvatljive lafine.
I ako se ne varam, te iste balticke republike su anektirane u WW2...s jedne strane Hitler, s druge Rusi...zlocinci i jedni i drugi.
seln

#9884 Re: Ukrajina

Post by seln »

Black swan wrote:
što ćemo s time a ?

i više su nego braća i sestrići :D i zdušno i dan danas navijaju za otomansko carstvo daju imena ulica škola po otomanskim okupatorima i zločincima od kojih su mnogi iz danka u krvi izvučeni...
Da....samo, u koju su to drzavu Bosnje upali sa namjerom da je anektiraju, a stanovnistvo pobiju i protjeraju...kao sto su to radili srbi i hrvati?
jefferson

#9885 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
AliceInChains wrote: Paralelno uz Staljina su Amerikanci ganjali, zatvarali, egsekutirali i izbacili iz drzave ljude, koji su bili protiv njihovog sistema, tj. komuniste, i ne bas najljepse tretirali crnce....eto, i drugi primjeri osim indijanaca.

Jbg, evolucija nije iskljucivo rezervisana za zapad, iako se smatramo boljim ljudima. A lazemo se.
Ja samo da dodam ovde da su Ameri u tom periodu (dakle WW2) imali na svojoj teritoriji prave pravcate koncentracione kampove za, pazi sad, Amerikance Japanskog porijekla ...naravno treba voditi racuna o sutinskim razlikama izmedju tih koncentracionih kampova i NAZI varijante istog ali ostaje cinjenica da nije bio problem sabrati 100.000 USA gradjana i relocirati ih u kampove...
Takodjer, zapitajte se zasto velika vecina Vas koji ovo citaju, to saznajete tek sada i ovde ;-) odnosno zasto to nije opste poznata cinjenica iz WW2 ?
Ko kaze da nije opste poznata cinjenica?
Ti postavljas pitanje koje ja tebi postavljam cijelo vrijeme, a to je izvor tvojih informacija (npr. USD ce krahirati ove godine :lol: ). O kampovima za japance su ucilo u ex-Yu u skolama. U SAD svaka knjiga iz istorije, politike itd se opsirno bavi time. Svako fakultet na kojem sam bio ima posebne programe tokom skolske godine koji se bave tom problematikom, posebno na Zapadu SAD.
Sto to nije poznato prosjecnom forumasu na pdf politika koji informacije dobiva sa advance.hr, wikipedije i slicno? Ne znam, sam probaj skontat. Vracmo se na onaj problem biblioteke i wikipedije.
UnscarD

#9886 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

jefferson wrote:
UnscarD wrote:

Ko kaze da nije opste poznata cinjenica?
Ti postavljas pitanje koje ja tebi postavljam cijelo vrijeme, a to je izvor tvojih informacija (npr. USD ce krahirati ove godine :lol: ). O kampovima za japance su ucilo u ex-Yu u skolama. U SAD svaka knjiga iz istorije, politike itd se opsirno bavi time. Svako fakultet na kojem sam bio ima posebne programe tokom skolske godine koji se bave tom problematikom, posebno na Zapadu SAD.
Sto to nije poznato prosjecnom forumasu na pdf politika koji informacije dobiva sa advance.hr, wikipedije i slicno? Ne znam, sam probaj skontat. Vracmo se na onaj problem biblioteke i wikipedije.
Chill :kiss: :-D

Moze li samo citat gdje sam ja rekao da ce USD krahirati ove godine jer mi to imputiras?

Napisao sam "velika vecina", naravno da se to ne odnosi na tebe. Znam ja da si ti pametan i nacitan decko ;-)
Truba

#9887 Re: Ukrajina

Post by Truba »

seln wrote:
Black swan wrote:
što ćemo s time a ?

Da....samo, u koju su to drzavu Bosnje upali sa namjerom da je anektiraju, a stanovnistvo pobiju i protjeraju...kao sto su to radili srbi i hrvati?
ma da
to je ona stara poslovica
čini zločine u vlastitoj mahali i općini i niko te za to neće okrivljivati jer nisi ušao u tuđu zemlju
i čini u maloj mjeri nemoj pretjerati
ostali će se sami iseliti ili će se udajom i ženidbom izgubiti
i sve će biti naše...nakon određenog vremena
jefferson

#9888 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Ja sam jaro chill, pijem kafu i citam ove gluposti, pa reko hajde da se malo javim.
Ovu temu treba uporediti sa temama na pdf politika iz 2004 i 2005 pa ce se vidjeti prolifiracija teorija zavjere i slicnih gluposti, vecinom zbog dolaska mladje generacije koja nikad u zivotu nije procitale Magarece godine, orlovi Rano lete, starac i more, Tolstoja, Cekova, Dostojevskog itd. Izvor informacija je wikipedija, ili ono sto njihovo vec formulisano misljenje podupire (zato u akademskim krugovima informacije sa interneta su veliko NE, osim akos e ne radi o akademskim izvorima).
Najzalosnije je sto ovaj forum uopste nije zajebancija. Sve sam ja ove "argumente" imao prilike cuti u BiH uz kafu, pice i sl.
A argument kako dolar propada i Euro postaje svjetska valuta, sam cuo jos 2005.
seln

#9889 Re: Ukrajina

Post by seln »

Black swan wrote:[

Code: Select all

quote="seln"]
Da....samo, u koju su to drzavu Bosnje upali sa namjerom da je anektiraju, a stanovnistvo pobiju i protjeraju...kao sto su to radili srbi i hrvati?[/quote]
ma da
to je ona stara poslovica
čini zločine u vlastitoj mahali i općini i niko te za to neće okrivljivati jer nisi ušao u tuđu zemlju
i čini u maloj mjeri nemoj pretjerati
ostali će se sami iseliti ili će se udajom i ženidbom izgubiti
i sve će biti naše...nakon određenog vremena
Sta je tvoja omiljena poslovica?
"Cini zlocine u tudjoj zemlji, cini ih sto vise, a ako se "ostali" ne isele, uvijek ima Oluja"?
AliceInChains

#9890 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

seln wrote:
AliceInChains wrote:

Mislim, ko ovdje navija?
Nista, ti tamburaj dalje, ja ti ne branim.
Samo, zvati taj ljudski talog iz stepa moralno ispravnim, to stvarno prelazi granice prihvatljive lafine.
I ako se ne varam, te iste balticke republike su anektirane u WW2...s jedne strane Hitler, s druge Rusi...zlocinci i jedni i drugi.
Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Ponajmanje se pise o Ukrajini, uglavnom je prepucavanje na temu Putin fan club protiv ostatka svijeta.
Za mene se ovo otprilike cita ovako: Svi, koji ne pljuju po Rusiji u ovom sukobu Rusije i zapada su po defaultu Putin fan club, a ostatak svijeta je normalan, zar ne? Apsolutno bih te razumio, da je tema o Bosni, ali nije. Niti je Ukrajina Bosna, niti je Rusija Srbija. A i konflikt je na apsolutno drugoj razini.
Daj, citiraj me, kako sam opravdao rusku stranu kao moralno ispravnu.
Pobrkao si ti sustinu naseg dijaloga. Tvrdio si, da Rusija nije poklopila druge Republike osim djelimicno Moldavije, Gruzije, itd., jer nisu bili dosta jaki/u stanju, ili im nije bilo u interesu.

Ako si pametan, i razumijes nesta o SSSR-u, onda bi znao da su te iste Balticke drzave bile ekonomki razvijenije od jedne pisljive Moldavije, i nisu bezveze tamo naseljavali masivni broj Rusa. I ti meni sad objasni, da Rusi nisu bili u stanju poklopiti Baltik, ili dio njega, gdje su bili nastanjeni Rusi tokom rastanka SSSR-a, ili da im Baltik nije bio u interesu?
Imam drugacije misljenje od tvojeg i oznacavas me kao nesto sto nisam, ili dajes indirektne naloge. Bas se pitam, zasto si ti bolji od prekodrinskih tamburaca ili kamenjara, koji pljuju svoje pojednice sa drugacijim misljenjem?
Truba

#9891 Re: Ukrajina

Post by Truba »

@seln smiješan si
volite 500godišnje okupatore bosne i njihove zločine klanjate se kultu otomanske imperije svaka druga aga paša i sultan

a vamo se čudite nama koji poštujemo rusiju
koji su možda 1994. sa 2 oklopna transportera na palama i pijanim borisom spriječili "invaziju" USA sa dva aviona koji su napali 2 stara tenka oko goražda

nikakvih veza s rusijom nemam
evo pokušavam pronaći segment u kojemu su oni protivnici bosne
UnscarD

#9892 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

jefferson wrote:Ja sam jaro chill, pijem kafu i citam ove gluposti, pa reko hajde da se malo javim.
Ovu temu treba uporediti sa temama na pdf politika iz 2004 i 2005 pa ce se vidjeti prolifiracija teorija zavjere i slicnih gluposti, vecinom zbog dolaska mladje generacije koja nikad u zivotu nije procitale Magarece godine, orlovi Rano lete, starac i more, Tolstoja, Cekova, Dostojevskog itd. Izvor informacija je wikipedija, ili ono sto njihovo vec formulisano misljenje podupire (zato u akademskim krugovima informacije sa interneta su veliko NE, osim akos e ne radi o akademskim izvorima).
Najzalosnije je sto ovaj forum uopste nije zajebancija. Sve sam ja ove "argumente" imao prilike cuti u BiH uz kafu, pice i sl.
E to, ko ne zna sebi ugoditi ne zna ni drugome...nego sta rece za taj citat koji meni imputiras? Ima ili nema?

Kako mislis da ovaj forum nije zajebancija? Da ne cita mozda neko iz MVP BiH ovaj forum pa onda donosi odluke na osnovu nasih analiza ? :D no to na stranu da li je nesto konkretno netacno u mom postu?

Eh da , samo da dodam da mi je Tolstojevski omiljeni pisac :D
seln

#9893 Re: Ukrajina

Post by seln »

Black swan wrote:@seln smiješan si
volite 500godišnje okupatore bosne i njihove zločine klanjate se kultu otomanske imperije svaka druga aga paša i sultan

koji su možda 1994. sa 2 oklopna transportera na palama i pijanim borisom spriječili "invaziju" USA sa dva aviona koji su napali 2 stara tenka oko goražda

I vi volite tisucugodisnje okupatore, Madjarsku, a kasnije AU. Prilagodili ste cak i jezik sintaksi njemackog jezika, prema tome, ne lupetaj.
A ja evo pokusavam naci i jedan segment kad su rusi pomogli Bosni.
AliceInChains

#9894 Re: Ukrajina

Post by AliceInChains »

Pa barem austrougarski opkupator nije poklonio razne teritorije Hrvatskoj, ili Srbiji, kao sto su to Otomanci na kraju postojanja uradili. Osim toga je danasnja Austrija tokom proslog rata bolje primila Bosanske izbjeglice, nego danasnja Turska. Cak je i Iran vise za nas uradio nego sto su Turci, ako budemo realni. Da smo im braca, navalili bi sa investicijama. Glupost poput, ko bi ovdje ulozio, kad je nesigurno i bla bla bla, nije za mene bas bratski argument. Sa tom logikom onomad Austrougarska kod nas nebi ni izgradila kanalizaciju.....a protiv njihove okupacije smo jos ozbiljno ratovali.
Kikibombona

#9895 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

Fantassin wrote:
Kikibombona wrote:
GAU8 wrote:Ne treba se ipak shvatiti olako. Pismo je očoglrdno hoax, ali sadržaj ima pokrića.
Ako Rusi krenu, NATO ne moze nista napraviti. Sve sto bi vojno pokusali rezultiralo bi teskim porazom. To je jasno i njima. Nista se nece desiti.

Rusiju mogu udariti sankcijama i to je to.

Za svaki pogresan potez Amerike posljedice ce snositi Ukrajinci. To je najzalosnije u cijeloj prici.
Cuj nemogu nista takticki, NATO je mnogo jaci konvencionalno od Rusije,al djaba to kada su obje strane sposobne da uniste svijet....Ovde se igraju geopoliticke igre u kompleksnom sistemu "diplomatije" izmedju 2 velike sile koje se cackaju oko sfera uticaja..
Nije bitno ko je jaci. Naravno da si Ameri jaci. Pitanje je da li je iko dovoljno slab da bi bio napadnut. Odgovor je vise nego jasan, nije niko.

Zbog toga je glupo o ovome uopste raspravljati. Ako Rusi krenu na Ukrajinu, Amerika nece poduzeti nikakvu vojnu akciju. To bi bilo ravno samoubistvu.
jefferson

#9896 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

UnscarD wrote:
jefferson wrote:Ja sam jaro chill, pijem kafu i citam ove gluposti, pa reko hajde da se malo javim.
E to, ko ne zna sebi ugoditi ne zna ni drugome...nego sta rece za taj citat koji meni imputiras? Ima ili nema?

Kako mislis da ovaj forum nije zajebancija? Da ne cita mozda neko iz MVP BiH ovaj forum pa onda donosi odluke na osnovu nasih analiza ? :D no to na stranu da li je nesto konkretno netacno u mom postu?

Eh da , samo da dodam da mi je Tolstojevski omiljeni pisac :D
Ne, tvoj argument da niko ne zna za kampove japanaca u SAD, je totalno na mjestu! Ja sam rekao da to sto si ti primjetio, je isto ono sto ja govorim akda se prica o propasti dolara i sl. Totalne gluposti!
kakav bolan MVP (i da citaju). Ono sto sam ja rekao je da su teorije zavjere sve vise prisutne (sto je bio slucaj i prije, samo sto sad to prima vece ramjere).
Last edited by jefferson on 28/04/2014 18:14, edited 1 time in total.
Havatar

#9897 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

UnscarD wrote:

Ko kaze da to saznajemo tek sada i ovdje :?:
Havatar

#9898 Re: Ukrajina

Post by Havatar »

Black swan wrote:@seln smiješan si

Naravno da slavimo one koji su donijeli islam a zbog cega ti slavis Ruse , sto ti je donio pravoslavlje :?: Sto se tice Rusije oni su neprijeatelj Bosne zbog toga sto podrzavaju jedne separatiste u Bosni a drugi separatisti podrzavaju Ruse posto misle da ako bi Rusi dosli da ne bi opet postalo aktuelna prica o srpskoj krajini u Hrvatskoj nego da bi to iskoristili da se i oni otcijepe od Bosne. Medjutim slogan "danas na Krimu sutra u Kninu" govori da se ni oni ne bi mnogo usrecili.
detroit-mercy

#9899 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

UnscarD wrote:

Poznata je cinjenica :mrgreen: , ja gledo na americkoj televiziji i smatraju to velikom mrljom u svojoj povijesti. Ali kad vec uporedjujes onda barem reci kakvi su bili uslovi u tim koncentracionim logorima, koliko je ljudi umrlo/ubijeno u njima i usporedi sa npr njemackim, ustaskim konctentracionim logorima ili Gulagom :mrgreen: .
detroit-mercy

#9900 Re: Ukrajina

Post by detroit-mercy »

Black swan wrote:
što ćemo s time a ?

Kao npr, ulica Budaka u stolnom :mrgreen: i masovna za Dom Spremni na utamicama :mrgreen: ali naravno ZDS je izvceno iz konteksta. Samo je to nacin irzazavanja domoljublja koji drugi ne razumiju :mrgreen: .
Post Reply