Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
hellue

#9876 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

MuaDib wrote:Verifikacija istraživanja javnog mnjenja više nego jasno pokazuje rast rejtinga DF i SBB, drastičan pad rejtinga SDP i stagnaciju SDA, što je više nego jasan znak za uzbunu vladajućoj ko fol posvađanoj koaliciji SDA-SDP. Stoga i ne čudi najezda trolova i spinčića na svim portalima kojim je logiranje dostupno.
Postoji jedna činjenica a to je da svako dalje održavanje SDA i SDP-a u vlasti, znači nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu i patriotske snage u njoj. Demokratska fronta privlači sve više građana u svoje redove, zbog toga što insistira na vraćanju stručnosti u institucije od vitalnog značaja za državu i društvo. A to je samo jedan segment nove političke misli u Bosni i Hercegovini, međutim još nije vrijeme za iznošenje izbornih aduta DF u cjelini.
SBB pak na drugoj strani je agresivna forma opozicije, koja koristi iste one metode koje su godinama koristili SDA, SBiH i SDP, u obračunu sa političkim suparnicima. SBB ima jasan ekonomski program, koji podsjeća na Roosevelt-ov New Deal i težnji na konačnom raskrinkavanju kriminala pod političkim pokroviteljstvom, koji košta ovu državu na godišnjem nivou 3-4 milijarde KM. Naravno odmah će se javiti jato mrzitelja Radončića i SBB javiti sa salvom uvreda, koji nisu ništa drugo do rezultat nedostatka argumenata. Ali SBB ima jasnu viziju promjena te je Fahrudin Radončić iz tog razloga uklonjen sa pozicije ministra, pošto crveno-zelena oligarhija zna da značajni američki krugovi daju punu podršku Radončićevom antikoruptivnom programu.
Slijedi teška borba sa kriminalnim političkim hobotnicama, kojima je rečeno DOSTA i poručeno da Evropa i SAD traže njihov odlazak. Naši političari su se drznuli reči ne Evropi i Americi, koje su bile i ostale najveću ulagač u bosanskohereogovački politički sistem. Zbog toga je primjetan strah kako SDP, tako i SDA, od gubitka pozicija moći, gubitka imetka stećenog kriminalom i udobnosti koju su sebi stvorili iscrpljujući državu. Stoga se ne nemojte čuditi agresiji koja svakim danom i danom dolazi iz crvene i zelene centrale. Strah je vidljiv i oni ga ne mogu sakriti.

Na ovo mislis
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/145 ... ncije.html
HM 2011

#9877 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

BiH, dva entiteta, tri konstituivna naroda, etnički više manje homogenizovana, jedna grupa radi na održanju BiH, druga grupa bi nešto ali, a treća grupa direktno na odcepljenje i nezavisnost....

Čitava ložiona oko 20. 15. 10. 5 godina loše vlasti, promjena i bilo čega se svodi na samo i jednostavno - ložionu.....

Državni aparat je spor, trom,

Federalni malo brži ali na kantonalnom nivou se može najviše uraditi... Stanje u čitavoj državi neće i ne može promjeniti niti Željko Komšić niti bilo ko kroz učešće u parlamentarnoj zbilji i neozbiljnosti....

TO je jedna odvratna činjenica koju ljudi moraju shvatiti - a ako su je shvatili prekinuti će sa šupljom....

"Postoji jedna činjenica a to je da svako dalje održavanje SDA i SDP-a u vlasti, znači nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu i patriotske snage u njoj. Demokratska fronta privlači sve više građana u svoje redove, zbog toga što insistira na vraćanju stručnosti u institucije od vitalnog značaja za državu i društvo. A to je samo jedan segment nove političke misli u Bosni i Hercegovini, međutim još nije vrijeme za iznošenje izbornih aduta DF u cjelini.
SBB pak na drugoj strani je agresivna forma opozicije, koja koristi iste one metode koje su godinama koristili SDA, SBiH i SDP, u obračunu sa političkim suparnicima. SBB ima jasan ekonomski program, koji podsjeća na Roosevelt-ov New Deal i težnji na konačnom raskrinkavanju kriminala pod političkim pokroviteljstvom, koji košta ovu državu na godišnjem nivou 3-4 milijarde KM. Naravno odmah će se javiti jato mrzitelja Radončića i SBB javiti sa salvom uvreda, koji nisu ništa drugo do rezultat nedostatka argumenata. Ali SBB ima jasnu viziju promjena te je Fahrudin Radončić iz tog razloga uklonjen sa pozicije ministra, pošto crveno-zelena oligarhija zna da značajni američki krugovi daju punu podršku Radončićevom antikoruptivnom programu.
Slijedi teška borba sa kriminalnim političkim hobotnicama, kojima je rečeno DOSTA i poručeno da Evropa i SAD traže njihov odlazak. Naši političari su se drznuli reči ne Evropi i Americi, koje su bile i ostale najveću ulagač u bosanskohereogovački politički sistem. Zbog toga je primjetan strah kako SDP, tako i SDA, od gubitka pozicija moći, gubitka imetka stećenog kriminalom i udobnosti koju su sebi stvorili iscrpljujući državu. Stoga se ne nemojte čuditi agresiji koja svakim danom i danom dolazi iz crvene i zelene centrale. Strah je vidljiv i oni ga ne mogu sakriti."

ŠUPLJA SA DNA KACE.....

Zakon o sprječavanju finansiranja terorizma nije usvojen.....
kakonako

#9878 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kakonako »

Dasnguba,ne znam koliko godina imas,i da li si kad citao stampane medije...ali da ti kazem,Fahrudin Radoncic je bio relevantan novinar u najboljem politiickom tjedniku "Danas" koji je to postao,nakon sto je NIN zbog Osme sjednice postao obicno propagandisticko smece.I kao takav znalac nije dzaba dobio pare od rahmetli Prvog predsjednika da pokrene bosnjacki politicki list.I kako se pokazalo - napravio je strahobalnu novinu koja je citirana vise nego pojedini ajeti.Sto je uz to napravio i imperiju,moglo mu se.A da je znao . znao je.E,sad,nakon sto je odlucio uci u politiku,proglasavati ga nepismenim je degutantno.Ili se radi o placenim forumasima?
MuaDib

#9879 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

@HM 2011 ja ti ne mogu pomoći, jer očito nisi u stanju da razumiješ stvarnost u kojoj se nalaziš, čim propagiraš demagogiju političke nemoći, koju su osmislile i kreirale stranke sa sjedištem u Sarajevu, koko bi pravdale svoj nerad i neodgovornost. To je već pročitana priča, priča koja ne pije vode i koja je odraz površnog tumačenja bh političke stvarnosti. Što jasno otkriva pozadinu priče o DF kao ublehi, koja nema veze sa tim ni strukturom članstva DF-a, već je posljediaa panike od gubitka pozicija nelegitimne moći.
rajvosa1

#9880 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

MuaDib wrote:@HM 2011 ja ti ne mogu pomoći, jer očito nisi u stanju da razumiješ stvarnost u kojoj se nalaziš, čim propagiraš demagogiju političke nemoći, koju su osmislile i kreirale stranke sa sjedištem u Sarajevu, koko bi pravdale svoj nerad i neodgovornost. To je već pročitana priča, priča koja ne pije vode i koja je odraz površnog tumačenja bh političke stvarnosti. Što jasno otkriva pozadinu priče o DF kao ublehi, koja nema veze sa tim ni strukturom članstva DF-a, već je posljediaa panike od gubitka pozicija nelegitimne moći.
DF je ubleha i to zestoka, tacnije bila bi u svakoj normalnoj drzavi. Ali, zahvaljujuci postojanju Vrhovnog Socijaldemokratksog Vodje, Uzvisenog Bica, DF ce ovaj put dobro proci i prolazit ce sve dok je On na celu Zeljkove bivse stranke.
Država

#9881 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Država »

Image

Sviće dan, ja sam momak na lošem glasu, stihovi su pjesme Bitanga i princeza u izvođenju Bijelog dugmeta, a koji najbolje opisuju odnos i vezu predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i predsjednika Demokratske fronte (DF BiH) Željke Komšića.

"Ljevica i pesnica"
Radončić i Komšić - bitanga i princeza par, ne ide to...

Objavljeno 08.06.2014 u 07:24

"Sviće dan, ja sam momak na lošem glasu", stihovi su pjesme Bitanga i princeza u izvođenju Bijelog dugmeta, a koji najbolje opisuju odnos i vezu predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića i predsjednika Demokratske fronte (DF BiH) Željke Komšića.

Zna Radončić da je on "momak na lošem glasu" u našoj zemlji gdje mu građani najviše zamjeraju činjenicu citiramo: "došao 1992. godine u Sarajevo sa dvije kese, a sada ima bogatstvo koje se mjeri stotinama miliona maraka", i sve to kako on voli reći za vrijeme "17 godina loše vlasti", kako mu je i bio izborni slogan 2012. godine.

Zna Radončić i da je Komšić "momak na dobrom glasu", da je on ta princeza iz pjesme Bijelog dugmeta, pa mu se posljednjih nekoliko mjeseci dodvorava ne bi li ga ovaj "zaprosio".

No, detaljnijim analizama lako je utvrditi da je prvo Komšić počeo vrbovati Radončića, i to prvo u maju, a onda i u septembru 2013. godine, oba puta gostujući kod Senada Hadžifejzovića u programu FACE TV. Tada je Komšić u superlativima govorio o Radončiću, proglasivši ga poštenim političarem.

"Ti meni, ja tebi" politika "RK koalicije"

Očito su se Radončić i Komšić dogovorili da obojica počnu puštati probne "balone", tako što će u medijima najavljivati koaliciju DF - SBB, nakon izbora, računajući da će imati veliku podršku u oktobru. Tako je Komšić na nedavnom gostovanju u Dnevniku "D" - Federalne televizije, najavio da bi jedino sa Radončićem mogao koalirati.

Ko buši probne "balone"?

Veliki broj puštenih probnih "balona" je probušen već sada, jer članovi SBB-a ne žele da njihova stranka koalira sa DF jer kako kažu oni nemaju "jake ljude i jaku organizaciju" i većina im je članova iz drugih političkih partija, posebno članova koji nisu ispunili svoje političke ambicije u SDP-u, pa to sada pokušavaju postići u DF. Kod članova DF-a koaliranje sa Fahrudinom Radončićem i SBB-om nije naišlo na odobravanje jer kako kažu ne žele ništa imati sa ljudima koji su debelo zagazili u kriminal i čije članstvo su mahom propali i neostvareni političari iz SDA, SBiH i poneki iz SDP.

Iz naziva stranaka izbacili BiH, a dodali svoja vlastita imena

Članovima i jedne i druge stranke ne prija poistovjećivanje stranke sa njihovim predsjednikom i politika "stranka, to sam ja, njen osnivač i vlasnik". To je posebno izraženo nakon što je nedavno SBB Bosne i Hercegovine, preimenovan u SBB - Fahrudin Radončić. Nisu samo članovi njegove stranke, nego i mnogi građani BiH zamjerili Radončiću što je iz naziva stranke izbacio naziv zemlje Bosna i Hercegovina, a ubacio svoje ime i prezime - "SBB -Fahrudin Radončić".

I Komšić je isto učinio sa svojom strankom. Prijavu za izbore predao je pod imenom "DF - Željko Komšić", i pod tim imenom će nastupiti na oktobarskim izborima. Sigurno si imali dobrog uzora - "SNSD - Milorad Dodik"!? Još kad bi se karte posložile i kod "HDZ - Dragan Čović".

:sax:
HM 2011

#9882 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

MuaDib wrote:@HM 2011 ja ti ne mogu pomoći, jer očito nisi u stanju da razumiješ stvarnost u kojoj se nalaziš, čim propagiraš demagogiju političke nemoći, koju su osmislile i kreirale stranke sa sjedištem u Sarajevu, koko bi pravdale svoj nerad i neodgovornost. To je već pročitana priča, priča koja ne pije vode i koja je odraz površnog tumačenja bh političke stvarnosti. Što jasno otkriva pozadinu priče o DF kao ublehi, koja nema veze sa tim ni strukturom članstva DF-a, već je posljediaa panike od gubitka pozicija nelegitimne moći.
Isto kao oooooo Gem - iz prevare Gem collection.....

---------------------------------------------------------

Politička nemoć na noviu države u svrhu uređenja države je činjenica.

Ono što se radi to se i radi zbog svega što je do sada postignuto.

Pročitana priča koja ne pije više vode traži od tebe da objasniš kako matematički funkcioniše promjena - prema tvom mišljenju u režiji SBB-a i DF-a na federalnom ili državnom nivou...

Evo, da ti olakšam - zamisli da nema niti jedne stranke osim DF-a - šta možeš ?

Ulojiti se i povući u ilegalu, te šutiti ? Prodat šta i uzet štogod što je čuvano ? Šta ?

Eto pomozi mi - prosvjetli me novim saznanjima ?

bila je neka vijećnica ispred SBB-a na forumu pred izbore - ma to bi prema priči brdo pomjerilo da je došlo do vlasti, diglo Krivaju, ma joj - samo tako.... A valjda bila kandidat za općinskog vijećnika ili šta li već ?

I ima li tog programa da se pročita ? Da se vidi šta se to nudi ?
Haman

#9883 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Haman »

Z. Komsic nece biti podrzan od HDZ-a ali ni jedne od stranaka iz Rep. Srpske. Dakle, moze pricati sam sebi u njedra ali ispravno je pokusati. Radoncic bi trebao po onoj narodnoj. Prvo treba pocistiti svoju avliju, dakle poceti od sebe i dokazati da je novac stekao na posten nacin, to jest da nije trojanski konj medju bosnjackim stranka. On blati sve redom, kako bi sam ostao na politickoj sceni, a onda malo kod Dodika na teferic, sto i sad cesto cini, malo kod Vucica po pamet.
Neko rece "on ima ekonomski program". Kakav ozbiljan ekonomski program za BiH moze napraviti nastavnik crtanja. Pokusati moze, ali napraviti ne moze. Ja mislim da se mi moramo okrenuti mladjim i obrazovanim ljudima koji zele dokazivanja radeci za dobro BiH.
:? :? :-) :-)
MuaDib

#9884 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Fragmenti propale političke svijesti se grčevito bore, da održe u životu svoju viziju stvarnosti i političkog djelovanja. Tako i ovdje imamo spinovanje od strane izletnika vladajuće garniture, koji nikako da shvate da je njihova vizija bosanskohercegovačke stvarnosti prevaziđena i raskrinkana. Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.

Demokratska fornta Željko Komšić, za razliku od vladajućih stranaka ima dovoljno novih, stručnih i posvećenih ljudi, koji su spremni mjenjati postojeće stanje, koji ne žele da ova država bude nulirana, kako bi se onda pokrenue stvari s mrtve tačke. Nije velika mudrost procjeniti da mnogi centri trenutne političke moći, žele da znaju strukturu članstva DF, da znaju protagnoniste programa DF i eventualne kandidate, jer bez tih informacija ne mogu kreirati jasnu antikampanju.

Međutim vladajući imaju poslušnike, internet ratnike, spinčiće i trolove, koji svojim pisanjem i svojom sviješću unose smutnju, dezinformacije, proizvoljne ocjene i procjene u elektronski medijski prostor, kojima je i sunce crno, ako stranka kaže tako. Ja se ne mislim zamarati sa takvim elementima negativne kampanje. Ali znam jedno da će ona najviše štete donjeti onima, koji od takve kampanje očekuju korist.

Na kraju mogu samo konstatovati da agresivna negativna kampanje protiv DF prvenstveno, ne bi započela da nema osnova za to. Stoga uzaldu vam trud svirači, ne možete spriječiti prodor DF na političku scenu. 8)
Dr. Kuca

#9885 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Dr. Kuca »

MuaDib wrote:Fragmenti propale političke svijesti se grčevito bore, da održe u životu svoju viziju stvarnosti i političkog djelovanja. Tako i ovdje imamo spinovanje od strane izletnika vladajuće garniture, koji nikako da shvate da je njihova vizija bosanskohercegovačke stvarnosti prevaziđena i raskrinkana. Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.

Demokratska fornta Željko Komšić, za razliku od vladajućih stranaka ima dovoljno novih, stručnih i posvećenih ljudi, koji su spremni mjenjati postojeće stanje, koji ne žele da ova država bude nulirana, kako bi se onda pokrenue stvari s mrtve tačke. Nije velika mudrost procjeniti da mnogi centri trenutne političke moći, žele da znaju strukturu članstva DF, da znaju protagnoniste programa DF i eventualne kandidate, jer bez tih informacija ne mogu kreirati jasnu antikampanju.

Međutim vladajući imaju poslušnike, internet ratnike, spinčiće i trolove, koji svojim pisanjem i svojom sviješću unose smutnju, dezinformacije, proizvoljne ocjene i procjene u elektronski medijski prostor, kojima je i sunce crno, ako stranka kaže tako. Ja se ne mislim zamarati sa takvim elementima negativne kampanje. Ali znam jedno da će ona najviše štete donjeti onima, koji od takve kampanje očekuju korist.

Na kraju mogu samo konstatovati da agresivna negativna kampanje protiv DF prvenstveno, ne bi započela da nema osnova za to. Stoga uzaldu vam trud svirači, ne možete spriječiti prodor DF na političku scenu. 8)

:lol: :lol: Sve ljudi koji su bili 3-4 razred sdp-a, sda-a, sbih itd. Jako sposobni. :thumbup:
MuaDib

#9886 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

Dr. Kuca wrote:
MuaDib wrote:Fragmenti propale političke svijesti se grčevito bore, da održe u životu svoju viziju stvarnosti i političkog djelovanja. Tako i ovdje imamo spinovanje od strane izletnika vladajuće garniture, koji nikako da shvate da je njihova vizija bosanskohercegovačke stvarnosti prevaziđena i raskrinkana. Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.

:lol: :lol: Sve ljudi koji su bili 3-4 razred sdp-a, sda-a, sbih itd. Jako sposobni. :thumbup:
Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila, koji u DF vide političku snagu koja cijeni struku i stavlja kompentenciju ispred svega, a ne rukovodi se politikom podobnosti umjesto sposobnosti. Iznenađenja tek slijede...
Hafis

#9887 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

Članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila, koji u DF vide političku snagu koja cijeni struku i stavlja kompentenciju ispred svega, a ne rukovodi se politikom podobnosti umjesto sposobnosti.
Ovo mi jako poznato zvuči....men' se čini da je ovo fragment copy past iz bivših SDP-ovih predizbornih pamfleta.
Ako i ove godine upali ovaj prastari fol, onda stvarno narod ima vlast kakvu zaslužuje.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9888 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Hafis wrote:
Članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila, koji u DF vide političku snagu koja cijeni struku i stavlja kompentenciju ispred svega, a ne rukovodi se politikom podobnosti umjesto sposobnosti.
Ovo mi jako poznato zvuči....men' se čini da je ovo fragment copy past iz bivših SDP-ovih predizbornih pamfleta.
Ako i ove godine upali ovaj prastari fol, onda stvarno narod ima vlast kakvu zaslužuje.
sto ti malo nekritikujes vaseg bana čovića , nije valjda da je lik tolko bezgresan pa da mu nemozes nijednu manu nać.
Corto Maltese

#9889 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

MuaDib wrote: Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila, koji u DF vide političku snagu koja cijeni struku i stavlja kompentenciju ispred svega, a ne rukovodi se politikom podobnosti umjesto sposobnosti. Iznenađenja tek slijede...
Što se vidi na primjeru predsjednika stranke. Uvijek stručan, nikad podoban!
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9890 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

pa podobni nas i jesu doveli gdje jesmo
Lokman

#9891 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Lokman »

Historijaska misija DF jeste da promjeni političku kulturu u našem društvu, mentalitet koji su uspostavile kriminogene stranke SDA, SDP i HDZ, a koji se svodi na dvije riječi: korupcija i nepotizam. Za razliku oid svih drugih lidera Komšić iskreno vjeruje u pravnu državu i zato je prihvatljiv partner i opcija za sve koji teže reformama. U svakom slučaju u blizini Komšića su osobe koje garantuju moderan i prozapadni koncept poput Suljagića i Bajrovića, ali i hiljade mladih i obrazovanih aktivista koje je nepotistički režim SDA-SDP gurnuo na društvenu marginu i u stilu feudalnih društava oduzeo im pravo na budućnost. Više niko ne može zaustaviti narodnu pobunu i bijes protiv SDA-SDP dahija i njihovog feudalnog društvenog sistema, a u tome su Komšić i DF udarna pesnica obespravljenog i poniženog naroda.
webby-x

#9892 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

Dr. Kuca wrote:Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila
A za što je točno vlasnik Tite stručnjak?
Kada smo već kod stručnosti, čega je to Komšić stručnjak?
HM 2011

#9893 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

A kićenja, majko draga, sve okolo - da bi na kraju odgovorio šta - da ponovim:

Viđenje (kako to ti nazva - Vizija) BH stvarnosti je da svaka odluka na državnom nivou mora proći filter zadovoljavanja interesa sva tri naroda tj. političkih predstavnika koje su ti narodi izabrali.

To je ono što je raskrinkano - ali nije prevaziđeno niti će izgleda, u dogledno vrijeme, zbog pohlepe za političkim pozicijama moći tj. ubleha, biti prevaziđeno....

Pošto se slika situacije o tome "ko šta misli o čemu" - jasno vidjela na popisu stanovništva - upravo radiš potpuno istu stvar - a to je i očito - prezentacija u BL -1, prezentacija u Širokom -1 ali bi čitavu državu mjenjao na način da saviješ leđa kome ? Na to ti se svodi priča ?

Od koga planiraš preoteti glasove i sa kojim ciljem ?

I šta je onda DF i SBB nego unaprijed propala, kontraproduktivna, prevrtljiva i varljiva ubleha, koja itekako dobro zna kako se vlada zemljom a na drugu stranu zna šta joj je cilj i šta plan.... (tvoj tekst je precizno ovo - "Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.")

"Nije velika mudrost procjeniti da mnogi centri trenutne političke moći, žele da znaju strukturu članstva DF, da znaju protagnoniste programa DF i eventualne kandidate, jer bez tih informacija ne mogu kreirati jasnu antikampanju. "

I iz tog razloga najveća je mudrost DF-a - ŠTA ? Najavi program, daj ga Hadžifejzoviću u ruke, ali ga ko biva sakrij od generalne populacije od koje i tražiš glas ?

Propalo, prevaziđeno, raskrinkano ?

Kome preotimaš glasove i u koju svrhu to je pitanje svih pitanja ? Radiš li to SNSD-u, SDS-u, HDZ-u HDZ-u 1990, GDS-u, Liberalima ? Kome ?

Šta je cilj ili ti ga svrha ?
Hafis

#9894 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

crysis wrote:
Hafis wrote:
sto ti malo nekritikujes vaseg bana čovića , nije valjda da je lik tolko bezgresan pa da mu nemozes nijednu manu nać.
E jebo ga ti.
Evo žestoko kritikujem i ''svoje'', to jest jednog hrvatskog političara - Komšića i ti opet nisi zadovoljan :?
Da svatko ovako oplete po ''svojim'' kao ja, sretna će se zemlja zvat'.
Hafis

#9895 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

webby-x wrote:
Dr. Kuca wrote:Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila
A za što je točno vlasnik Tite stručnjak?
Kada smo već kod stručnosti, čega je to Komšić stručnjak?
Vlasnik Tite je stručnjak proktolog - subspecijalizacija premještanje z guza na guz, dok je Željkec stručnjak iz socioloških znanosti, grana - diplenje šuplje do peMzije.
crysis

#9896 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

ma samo nek nije stručnjak za skretanje vodotokova oko svoje hacijende .
MuaDib

#9897 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

HM 2011 wrote:

Viđenje (kako to ti nazva - Vizija) BH stvarnosti je da svaka odluka na državnom nivou mora proći filter zadovoljavanja interesa sva tri naroda tj. političkih predstavnika koje su ti narodi izabrali.

To je ono što je raskrinkano - ali nije prevaziđeno niti će izgleda, u dogledno vrijeme, zbog pohlepe za političkim pozicijama moći tj. ubleha, biti prevaziđeno....

Pošto se slika situacije o tome "ko šta misli o čemu" - jasno vidjela na popisu stanovništva - upravo radiš potpuno istu stvar - a to je i očito - prezentacija u BL -1, prezentacija u Širokom -1 ali bi čitavu državu mjenjao na način da saviješ leđa kome ? Na to ti se svodi priča ?

I šta je onda DF i SBB nego unaprijed propala, kontraproduktivna, prevrtljiva i varljiva ubleha, koja itekako dobro zna kako se vlada zemljom a na drugu stranu zna šta joj je cilj i šta plan.... (tvoj tekst je precizno ovo - "Ta konzervisana svijest svaku politiku koja ne igra po njenim pravilima proglašava propalom, neuspješnom, prevrtljivom i varljivom ublehom, koja "ne zna" kako se vlada zemljom.")

"Nije velika mudrost procjeniti da mnogi centri trenutne političke moći, žele da znaju strukturu članstva DF, da znaju protagnoniste programa DF i eventualne kandidate, jer bez tih informacija ne mogu kreirati jasnu antikampanju. "

I iz tog razloga najveća je mudrost DF-a - ŠTA ? Najavi program, daj ga Hadžifejzoviću u ruke, ali ga ko biva sakrij od generalne populacije od koje i tražiš glas ?

Kome preotimaš glasove i u koju svrhu to je pitanje svih pitanja ? Radiš li to SNSD-u, SDS-u, HDZ-u HDZ-u 1990, GDS-u, Liberalima ? Kome ?

Lako se praviti lud i pozivati se na floskule tronacionalnog filtera na državnom nivo vlasti, koji gotovo da skoro i nema nikakvog udjela u donošenju odluka vezanih za životna pitanja građana. Ta pitanja se prema Ustavu rješavaju na nivou entiteta, gdje je mogućnost blokade minimalna, što je dokazalo izbacivanje HDZ-ova iz vlasti. Kokretno govoreći u Federaciji nemamo u vlast ni Čovića ni Dodika, pa vidi kako lijepo funkcioniše ta vlast, koja je blokirana od SDP-a u Zatupničkom i SDA u Domu naroda PFBiH. Dalje u februaru su gorile vlade, u kojima izuzev HNK nisu sjedili ni Čovićevi ni Dodikovi ljudi. Dakle nemoj mi šuplje da se bez njih ništa ne može uraditi, može se puno toga uraditi, a ne kukakti kako ne valja ustav i da sa ovakvim ustavom je dobro imati drkse lopove da te predstavljaju. A takav pristup nedvosmislneo dokazuje tvoju opredjeljenost prema SDA ideologiju svi su drugi krivi, dok mi pljačkamo.

Najmanje imaš pravo prozivati DF za koncentrisanje na teritoriju sa bošnjačkom većinom, ali za tvoju informaciju DF ima dobru organizaciju u Livnu, Čapljini, Banja Luci i mnogim tvojim rječnikom rečeno nebošnjačkim krajevima širom Bosne i Hercegovine.

A tu priču o podvijanju leđa možeš mačku o rep objesiti, jer zna se kako su Suljke, Hare i Zlaja podvijali i kako podvijaju leđa Dodiku i kako sada Bake pod supervizijom Doris Pack SDS uvodi u evropsku narodnu partiju i sa njima pravi strateško partnerstvo. A da ne govorim o licmjerju da nakon protokla sa SDS-om ostaje u koaliciju 1. mart.

Cilj DF i SBB je početi mjenajti stvari gdje se mogu mjenjati, a ne pričati bajke o jakom državnom nivou, koji je postao svrha samom sebi i za njega vezanih stranački birokratskih hobotnica. Ili pričati priče o luđačkoj košulji dok na nižim nivoima vlasti sve opustošiše i uništiše. Cilj DF jeste svaki nivo vlasti staviti u okvire funkcije, ukidajući nepotrebne i nekompetentne isntitucije koje nisu ništa drugo do instrumenti za zapošljavanje stranačkih poslušnika i biračkog tijela. A ima tu posla ne za jednu već za 1000 vlada. A to znači udaranje na koruptivnu hobotnicu, to znači depolitizaciju istitucija i njihovo vraćenje u okvire struke, a ne neselektivne podobnosti. I budi svjestan da je svima koji žive pod vlašću vladajućih samoprozvanih probosanskih stranaka, više preko glave ove i ovakve kriminalne vlasti i njenih ekspozitura u svim porama društva. Tako da se ne brineš ko čini i ko će sve činiti biračko tijelo DF.
HM 2011

#9898 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

MuaDib wrote:
HM 2011 wrote:

Lako se praviti lud i pozivati se na floskule tronacionalnog filtera na državnom nivo vlasti, koji gotovo da skoro i nema nikakvog udjela u donošenju odluka vezanih za životna pitanja građana. Ta pitanja se prema Ustavu rješavaju na nivou entiteta, gdje je mogućnost blokade minimalna, što je dokazalo izbacivanje HDZ-ova iz vlasti. Kokretno govoreći u Federaciji nemamo u vlast ni Čovića ni Dodika, pa vidi kako lijepo funkcioniše ta vlast, koja je blokirana od SDP-a u Zatupničkom i SDA u Domu naroda PFBiH. Dalje u februaru su gorile vlade, u kojima izuzev HNK nisu sjedili ni Čovićevi ni Dodikovi ljudi. Dakle nemoj mi šuplje da se bez njih ništa ne može uraditi, može se puno toga uraditi, a ne kukakti kako ne valja ustav i da sa ovakvim ustavom je dobro imati drkse lopove da te predstavljaju. A takav pristup nedvosmislneo dokazuje tvoju opredjeljenost prema SDA ideologiju svi su drugi krivi, dok mi pljačkamo.

Najmanje imaš pravo prozivati DF za koncentrisanje na teritoriju sa bošnjačkom većinom, ali za tvoju informaciju DF ima dobru organizaciju u Livnu, Čapljini, Banja Luci i mnogim tvojim rječnikom rečeno nebošnjačkim krajevima širom Bosne i Hercegovine.

A tu priču o podvijanju leđa možeš mačku o rep objesiti, jer zna se kako su Suljke, Hare i Zlaja podvijali i kako podvijaju leđa Dodiku i kako sada Bake pod supervizijom Doris Pack SDS uvodi u evropsku narodnu partiju i sa njima pravi strateško partnerstvo. A da ne govorim o licmjerju da nakon protokla sa SDS-om ostaje u koaliciju 1. mart.

Cilj DF i SBB je početi mjenajti stvari gdje se mogu mjenjati, a ne pričati bajke o jakom državnom nivou, koji je postao svrha samom sebi i za njega vezanih stranački birokratskih hobotnica. Ili pričati priče o luđačkoj košulji dok na nižim nivoima vlasti sve opustošiše i uništiše. Cilj DF jeste svaki nivo vlasti staviti u okvire funkcije, ukidajući nepotrebne i nekompetentne isntitucije koje nisu ništa drugo do instrumenti za zapošljavanje stranačkih poslušnika i biračkog tijela. A ima tu posla ne za jednu već za 1000 vlada. A to znači udaranje na koruptivnu hobotnicu, to znači depolitizaciju istitucija i njihovo vraćenje u okvire struke, a ne neselektivne podobnosti. I budi svjestan da je svima koji žive pod vlašću vladajućih samoprozvanih probosanskih stranaka, više preko glave ove i ovakve kriminalne vlasti i njenih ekspozitura u svim porama društva. Tako da se ne brineš ko čini i ko će sve činiti biračko tijelo DF.
Brinem se jako puno za jednu jako bitnu stvar:

Isti ti birači su do sada prevareni bezbroj puta -

Zakon o prebivalištu za kojeg je komentar usvoji bilo kakav samo da nije blokirano,
Zakon o JMB zakon o JMB za koji je komentar usvoji bilo kakav samo da nije blokirano,
Položaj bošnjaka u odnosu na druge narode za koji je komentar ne interesuje me šta se dešava u BL samo ne talasaj inače će se Oli Rehn, Foig Rasmusen, naljutiti na NacistoFašiste Bošnjake zbog toga što ugrožavaju mirni genocid u BiH političkim uticajem na Srpsku,

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Uopšte pojam građanin ima ga ima, kako da ne, u novinama - al ga nema u Zakonu i Komšić ko biva trenutno nema kapaciteta da upita bilo koga na tu temu bilo šta, to je prva i ujedno i osnovna prevara kojom se ukazuje da se ništa ne mjenja....

Eto arapi bi investirali - udri "pogane" arape ko stoku po medijima i onda kukaj kako ne investiraju u BiH,
Naplati članarinu pa od iste gledaj Pay per View utakmice na Moja TV,

Slučaj Program promjena koji niko ne bi smio čitati osim par odabranih, da ga ne daj bože ne bi prepisali ?

Dobar je Fahro - fiktivno se razveo od supruge radi izbjegavanja sukoba interesa - inače novinar po struci ministar bezbjednosti..... :lol: (komedija brOte, komedija)

Pet aferima boli glava a ni izbori nisu bili......

a opisat ću ti ja i dalje.....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sva pitanja se rješavaju na nivou Kantona - a značajna državna imovina većinom na nivou entiteta....

I u Federaciji i na državnom nivou mora se poštovati učešće svih naroda i njihov vitalni interes....

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dalje u februaru su gorile vlade, u kojima izuzev HNK nisu sjedili ni Čovićevi ni Dodikovi ljudi. - hoće ljudi promjenu - ko će promjenu donjeti ? DF, SBB ? To je pitanje ?

------------------------------------------------------------------------------------------------------

A takav pristup nedvosmislneo dokazuje tvoju opredjeljenost prema SDA ideologiju svi su drugi krivi, dok mi pljačkamo. - a šta te sad pljačkaju ? Osim ako je to što ti nazivaš pljaćkom baš ono za što se DF i bori da radi - i zbog tog kažem da je u pitanju prevara ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Livnu, Čapljini, Banja Luci - donesi demokratsku promjenu baš u tim mjestima - pa da se svi ostali pridruže njima u izgradnji Bosne i Hercegovine... Ponesi zastavu pobjede Bosne i Hercegovine, a ne entiteta ili kantona....
cadburry

#9899 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by cadburry »

MuaDib wrote:
Dr. Kuca wrote:

Živiš u velikoj zabludi, jer članovi DF su odavno ljudi različitih stručnih profila, koji u DF vide političku snagu koja cijeni struku i stavlja kompentenciju ispred svega, a ne rukovodi se politikom podobnosti umjesto sposobnosti. Iznenađenja tek slijede...
Predstavimo najistaknutije među njima:
Image
Samer Rešidat, prvi covjek DF-a u Sarajevu. Organizator mnogih studentskih putovanja. Ako DF pobijedi, bit ce imenovan za premijera Kantona Sarajevo. :thumbup:

A da je strucnjak, pokazuje i video u ovom clanku:
http://www.klix.ba/vijesti/bih/u-saraje ... /130706032
hellue

#9900 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Samer Rešidat, prvi covjek DF-a u Sarajevu. Organizator mnogih studentskih putovanja. Ako DF pobijedi, bit ce imenovan za premijera Kantona Sarajevo.

:shock: :shock: :shock:
Post Reply