Gdje radis, znam majstore koji rade po 20 godina a nisu popravili ukupno 1000 televizora a kamo li 1000 samo pozadinskih osvjetljenja? Ako imas toliko iskustva onda si vjerovatno cuo za LED backlight driver plocu(kod LCD televizora je to bio inverter) i to se ne racuna kao kvar na pozadinskom osvjetljenju mada serviseri musterijama cesto tako opisuju kvar jer se oni ne mogu sad petljati i amaterima objasnjavati terminologiju. Pod kvarom na pozadinskom osvjetljenju se racuna kada neka od pozadinskih LED dioda crkne ili joj se smanji emitovanje svjetlosti a to se obicno vidi na panelu tako sto neki dijelovi ekrana budu svjetliji a neki tamniji a nikako nije moguce da se sve LED diode pokvare u smislu da im se istovremeno smanji emitovanje svjetlosti na isti broj lumena pa da ekran ravnomjerno potamni.valjuga wrote:Ma to ti je pozadinsko osvjetljenje 99 %,popravio sam ih 1000 i u 999 komada je problem na pozadinskom osbjetljenu a ne u napajanju istoga.Radar71 wrote: Kompletan ekran, kod brata mi se to dešava pa trenutno ne mogu slikati
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
CooK
#9876 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- valjuga
#9877 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Onda vjerovatno znaš i da kad je jedna led u kratkom spoju ili u prekidu da ne rade ni ostale tako da je ekran crn.CooK wrote:Gdje radis, znam majstore koji rade po 20 godina a nisu popravili ukupno 1000 televizora a kamo li 1000 samo pozadinskih osvjetljenja? Ako imas toliko iskustva onda si vjerovatno cuo za LED backlight driver plocu(kod LCD televizora je to bio inverter) i to se ne racuna kao kvar na pozadinskom osvjetljenju mada serviseri musterijama cesto tako opisuju kvar jer se oni ne mogu sad petljati i amaterima objasnjavati terminologiju. Pod kvarom na pozadinskom osvjetljenju se racuna kada neka od pozadinskih LED dioda crkne ili joj se smanji emitovanje svjetlosti a to se obicno vidi na panelu tako sto neki dijelovi ekrana budu svjetliji a neki tamniji a nikako nije moguce da se sve LED diode pokvare u smislu da im se istovremeno smanji emitovanje svjetlosti na isti broj lumena pa da ekran ravnomjerno potamni.valjuga wrote:Ma to ti je pozadinsko osvjetljenje 99 %,popravio sam ih 1000 i u 999 komada je problem na pozadinskom osbjetljenu a ne u napajanju istoga.Radar71 wrote: Kompletan ekran, kod brata mi se to dešava pa trenutno ne mogu slikati
Kod pozadinskog osvjetljenja je crn display u 99,9 % slučajeva.
- valjuga
#9878 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
5 televizora dnevno popravit nije neki problem.
Radio sam prije sad ne radim,čekam vizu
Cook,znaš o televizora puno više od mene ,tebe bih pitao za savjet ali popravke aam radio 15 godina a bili smo ovlašteni za Samsung,LG i gorenje.....
Radio sam prije sad ne radim,čekam vizu
Cook,znaš o televizora puno više od mene ,tebe bih pitao za savjet ali popravke aam radio 15 godina a bili smo ovlašteni za Samsung,LG i gorenje.....
-
CooK
#9879 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To si u pravu ali covjek nije napisao da mu je ekran crn nego da je potamnio. Da je napisao da mu je ekran crn ja bih mu odmah rekao da posvjeti ekran lampom cisto da se vidi jel panel ili pozadinsko osvjetljenje i ako posvijetli lampom i vidi da se nazire slika onda je 100% pozadinsko osvjeljenje. Znaci kod dijagnostike kvara velika je razlika kada ti osoba kaze da mu je "crn ekran" i kada ti kaze da mu je "taman ekran".valjuga wrote:Onda vjerovatno znaš i da kad je jedna led u kratkom spoju ili u prekidu da ne rade ni ostale tako da je ekran crn.CooK wrote:Gdje radis, znam majstore koji rade po 20 godina a nisu popravili ukupno 1000 televizora a kamo li 1000 samo pozadinskih osvjetljenja? Ako imas toliko iskustva onda si vjerovatno cuo za LED backlight driver plocu(kod LCD televizora je to bio inverter) i to se ne racuna kao kvar na pozadinskom osvjetljenju mada serviseri musterijama cesto tako opisuju kvar jer se oni ne mogu sad petljati i amaterima objasnjavati terminologiju. Pod kvarom na pozadinskom osvjetljenju se racuna kada neka od pozadinskih LED dioda crkne ili joj se smanji emitovanje svjetlosti a to se obicno vidi na panelu tako sto neki dijelovi ekrana budu svjetliji a neki tamniji a nikako nije moguce da se sve LED diode pokvare u smislu da im se istovremeno smanji emitovanje svjetlosti na isti broj lumena pa da ekran ravnomjerno potamni.valjuga wrote: Ma to ti je pozadinsko osvjetljenje 99 %,popravio sam ih 1000 i u 999 komada je problem na pozadinskom osbjetljenu a ne u napajanju istoga.
Kod pozadinskog osvjetljenja je crn display u 99,9 % slučajeva.
- valjuga
#9880 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
A najčešće ti rekne "Ja da sam majstor ne bi ga tebi donio "...
Joj nek sam i to poglavlje završio,bilo mi je došlo da se roknem.S narodom radit
Joj nek sam i to poglavlje završio,bilo mi je došlo da se roknem.S narodom radit
-
CooK
#9881 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
valjuga wrote:A najčešće ti rekne "Ja da sam majstor ne bi ga tebi donio "...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#9882 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel bolji Philips 43PUS7304 (50PUS7304) ili Samsung RU7172U istih velicina ?
Recimo da ne bih imao nista protiv Android-a (Kodi i sl.) a i Hue imam odavno (pa mi je Philips nekako isti ekosistem) ali je malkice skuplji od Samsung-a.. Opet, uzeo bih ono sto se pokazalo kao bolje..
Recimo da ne bih imao nista protiv Android-a (Kodi i sl.) a i Hue imam odavno (pa mi je Philips nekako isti ekosistem) ali je malkice skuplji od Samsung-a.. Opet, uzeo bih ono sto se pokazalo kao bolje..
-
Luxor-Concorde
#9883 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ekipa imam dva pitanja
Gejma li ko s PC-a na Samsung Q6FN?
Koristite li soundbar za taj TV i koji?
Gejma li ko s PC-a na Samsung Q6FN?
Koristite li soundbar za taj TV i koji?
-
tnt-tunja
#9884 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kakav je omjer cijene i kvalitet ovaj Samsung 50" 7022 Ultra HD za 760KM?
-
karabajaze
- Grijem se na: TP Termoflux 16kw
#9885 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav, vaše mišljenje za TV Sony KD-55XF7596BAEP trenurno je na akciji - 5 godina garancije do 31.08.2019. Hvala.
-
CooK
#9886 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samsung se pokazao kao bolji.gentoo wrote:Jel bolji Philips 43PUS7304 (50PUS7304) ili Samsung RU7172U istih velicina ?
-
CooK
#9887 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako mislis na 50NU7022 onda bolje dodaj 50KM i uzmi 49NU7172.tnt-tunja wrote:Kakav je omjer cijene i kvalitet ovaj Samsung 50" 7022 Ultra HD za 760KM?
-
CooK
#9888 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Dobar ako ti treba TV sa IPS panelom i androidom.karabajaze wrote:Pozdrav, vaše mišljenje za TV Sony KD-55XF7596BAEP trenurno je na akciji - 5 godina garancije do 31.08.2019. Hvala.
- tovarish
#9889 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja imam neki phillips smart 3D iz 2015 i nisam nešto zadovoljan.CooK wrote:Samsung se pokazao kao bolji.gentoo wrote:Jel bolji Philips 43PUS7304 (50PUS7304) ili Samsung RU7172U istih velicina ?
- basicm
#9890 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Gdje bih mogao odnijeti Sony tv da probaju sanirati one fleke sa strana, isto prljavo, cak s jedne strane ljubicasto malo?
- Radar71
#9891 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Rekli da je otišlo par dioda ali da moraju mijenjati sve i popravak košta 200 KMCooK wrote:Kako mislis tamnija, na cijeloj povrsini ekrana tamnija ili na nekim dijelovima ekrana? Mozes li postaviti fotografiju? Pitam iz razloga zato sto lici da je problem u pozadinskom osvjetljenju i popravka toga nije skupa(oko 100KM) samo sto kod problema sa pozadinskim osvjetljenjem obicno pojedini dijelovi budu tamniji a ne kompletan ekran. Sto se tice servisa Stanicev je najbolji za LG.Radar71 wrote:LG 42lf561v slika malo tamnija, pokušali sve u postavkama ne može. Do čega bi moglo biti? U koji servis najbolje odnijeti ?
Mislim da se ne isplati popravljati, TV kupljen septembar 2015 možda počne još šta otkazivati ili griješim ?
-
CooK
#9892 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Trebao si ih pitati kako je otislo par dioda kad je slika ravnomjerno potamnila. Cini se kao da je nesto drugo u pitanju ali im mrsko objasnjavati jer da je otislo par dioda one se mogu bez problema promijeniti a ne sve da se mijenjaju. Kako god, ja ne bih dao 200KM za popravak 4 godine starog 42-incnog televizora niske srednje klase(serija 5) jer lagano se moze desiti da je pojavi jos neki problem kroz par mjeseci. Odnesi ti to i u drugi servis za svaki slucaj.Radar71 wrote:Rekli da je otišlo par dioda ali da moraju mijenjati sve i popravak košta 200 KMCooK wrote:Kako mislis tamnija, na cijeloj povrsini ekrana tamnija ili na nekim dijelovima ekrana? Mozes li postaviti fotografiju? Pitam iz razloga zato sto lici da je problem u pozadinskom osvjetljenju i popravka toga nije skupa(oko 100KM) samo sto kod problema sa pozadinskim osvjetljenjem obicno pojedini dijelovi budu tamniji a ne kompletan ekran. Sto se tice servisa Stanicev je najbolji za LG.Radar71 wrote:LG 42lf561v slika malo tamnija, pokušali sve u postavkama ne može. Do čega bi moglo biti? U koji servis najbolje odnijeti ?
Mislim da se ne isplati popravljati, TV kupljen septembar 2015 možda počne još šta otkazivati ili griješim ?
-
CooK
#9893 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod Fike samo jesi li ti siguran da je to prljavstina izmedju LCD panela i difuzora pozadinskog osvjetljenja odnosno da nije panel poceo stradati na tim mjestima gdje su fleke?basicm wrote:Gdje bih mogao odnijeti Sony tv da probaju sanirati one fleke sa strana, isto prljavo, cak s jedne strane ljubicasto malo?
-
CooK
#9894 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nisi jedini, od kako su ih kinezi kupili vise ima nezadovoljnih kupaca nego zadovoljnih ali ima i ovih drugih. Nekim i nije toliko bitna slika na Philipsu nego im je najbitnije da ima Ambilight i da on radi kako treba i oni zadovoljni.tovarish wrote:Ja imam neki phillips smart 3D iz 2015 i nisam nešto zadovoljan.CooK wrote:Samsung se pokazao kao bolji.gentoo wrote:Jel bolji Philips 43PUS7304 (50PUS7304) ili Samsung RU7172U istih velicina ?
- Radar71
#9895 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zvali smo Fiku pa nam je sutra rekao javitiCooK wrote:Trebao si ih pitati kako je otislo par dioda kad je slika ravnomjerno potamnila. Cini se kao da je nesto drugo u pitanju ali im mrsko objasnjavati jer da je otislo par dioda one se mogu bez problema promijeniti a ne sve da se mijenjaju. Kako god, ja ne bih dao 200KM za popravak 4 godine starog 42-incnog televizora niske srednje klase(serija 5) jer lagano se moze desiti da je pojavi jos neki problem kroz par mjeseci. Odnesi ti to i u drugi servis za svaki slucaj.
Usput neka brzinska preporuka za TV do 900 KM , va ili ips nebitno. Gleda se sa ccc 3 metra
I samo da eon smart može na njega
-
CooK
#9896 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja bih uzeo ovaj:Radar71 wrote:Zvali smo Fiku pa nam je sutra rekao javitiCooK wrote:Trebao si ih pitati kako je otislo par dioda kad je slika ravnomjerno potamnila. Cini se kao da je nesto drugo u pitanju ali im mrsko objasnjavati jer da je otislo par dioda one se mogu bez problema promijeniti a ne sve da se mijenjaju. Kako god, ja ne bih dao 200KM za popravak 4 godine starog 42-incnog televizora niske srednje klase(serija 5) jer lagano se moze desiti da je pojavi jos neki problem kroz par mjeseci. Odnesi ti to i u drugi servis za svaki slucaj.
Usput neka brzinska preporuka za TV do 900 KM , va ili ips nebitno. Gleda se sa ccc 3 metra
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 06757.aspx
A ako hoces malo veci(ali i losiji) onda mozes ovaj:
https://www.olx.ba/artikal/33362630/tel ... -55nu7093/
Na oba ta televizora radi EON Smart TV aplikacija bez problema ali prvi TV ima bolji panel i bluetooth.
- Radar71
#9897 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
CooK wrote:Ja bih uzeo ovaj:Radar71 wrote:Zvali smo Fiku pa nam je sutra rekao javitiCooK wrote:Trebao si ih pitati kako je otislo par dioda kad je slika ravnomjerno potamnila. Cini se kao da je nesto drugo u pitanju ali im mrsko objasnjavati jer da je otislo par dioda one se mogu bez problema promijeniti a ne sve da se mijenjaju. Kako god, ja ne bih dao 200KM za popravak 4 godine starog 42-incnog televizora niske srednje klase(serija 5) jer lagano se moze desiti da je pojavi jos neki problem kroz par mjeseci. Odnesi ti to i u drugi servis za svaki slucaj.
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 06757.aspx
A ako hoces malo veci(ali i losiji) onda mozes ovaj:
https://www.olx.ba/artikal/33362630/tel ... -55nu7093/
Na oba ta televizora radi EON Smart TV aplikacija bez problema ali prvi TV ima bolji panel i bluetooth.
- basicm
#9898 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Slikao sam jednom ovdje, nesto je prljavo, a eto infiko moze vidjeti samo mi obajsnite ko je covjekCooK wrote:Kod Fike samo jesi li ti siguran da je to prljavstina izmedju LCD panela i difuzora pozadinskog osvjetljenja odnosno da nije panel poceo stradati na tim mjestima gdje su fleke?basicm wrote:Gdje bih mogao odnijeti Sony tv da probaju sanirati one fleke sa strana, isto prljavo, cak s jedne strane ljubicasto malo?
-
CooK
#9899 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ne znas Fiku?! Ma Fiko ti je k'o macja guza, k'o macja guza...basicm wrote:Slikao sam jednom ovdje, nesto je prljavo, a eto infiko moze vidjeti samo mi obajsnite ko je covjekCooK wrote:Kod Fike samo jesi li ti siguran da je to prljavstina izmedju LCD panela i difuzora pozadinskog osvjetljenja odnosno da nije panel poceo stradati na tim mjestima gdje su fleke?basicm wrote:Gdje bih mogao odnijeti Sony tv da probaju sanirati one fleke sa strana, isto prljavo, cak s jedne strane ljubicasto malo?
Evo ovdje mozes vidjeti ko je a tu imas i ostale informacije koje bi te mogle interesovati:
https://m.facebook.com/rtv.fiko
Inace je lik jedan od najboljih TV servisera u drzavi a ne naplacuje kao ovlasteni servisi(nije ni jeftin, da se razumijemo).
-
Xeox2
#9900 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jedno pitanjce, TV će biti u sobi na zidu, donja ivica TV-a će biti na visini 155-160cm, znaci malo vise,
kut gledanja +-30°, na pokretnom nosaču, koristit će za igrice i android box.
43NU7099 ili 40NU7199, mala razlika u cijeni.
kut gledanja +-30°, na pokretnom nosaču, koristit će za igrice i android box.
43NU7099 ili 40NU7199, mala razlika u cijeni.