Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
emigrazione wrote:kvazi-investitora u FKS...hahaha
Izvini, je li mozda sta nejasno?
Jeste kvazi-investitor jer on svaku ulozenu marku ne moze "izvuci" iz FKS eventualnim dobrim poslovnim rezultatom osim na posredan nacin preko transfera igraca u neki od svojih drugih klubova.
Isti taj Tan u jednoj Belgiji gdje ima klub moze upumpati 6 miliona a izvuci 9 nakon par sezona sto je sasvim legitiman interes.
I logicno da mu je onda FKS u finansijskom smislu "sekundaran" i da se nece nesto pretjerano istom ni posvetiti shodno svojim kapacitetima kao sto se vidi iz prilozenog. Ili ces tvrditi da Tan jedva ceka da baci jos koji milion jer mu se isplati?
hrasno38 wrote:Sramota je da o nastupima nasih klubova u Evropi najglasnije raspravljaju navijaci klubova koji nisu u Evropi i koji su i te kako imali "slavnih" nastupa sa jedne strane od Kukesija i Zeta do izivljavanja Borusije, Bazela,Besiktasa i a sa druge 5,6 i sedmica od Litexa, Makabija itd. Sloboda je izgubila casno pa ako cemo posteno i Radnik s obzirom s kakvom tradicijom dolazi u Evropu. Jedino je Siroki napravio rezultat u rangu Sarajeva tamo nekih godina protiv klubova koji uopste nisu postojali na UEFA ljestvici.
E cuj u rangu sarajeva, al namjerno si zaboravio metalurg jel.
emigrazione wrote:kvazi-investitora u FKS...hahaha
Izvini, je li mozda sta nejasno?
Jeste kvazi-investitor jer on svaku ulozenu marku ne moze "izvuci" iz FKS eventualnim dobrim poslovnim rezultatom osim na posredan nacin preko transfera igraca u neki od svojih drugih klubova.
Isti taj Tan u jednoj Belgiji gdje ima klub moze upumpati 6 miliona a izvuci 9 nakon par sezona sto je sasvim legitiman interes.
I logicno da mu je onda FKS u finansijskom smislu "sekundaran" i da se nece nesto pretjerano istom ni posvetiti shodno svojim kapacitetima kao sto se vidi iz prilozenog. Ili ces tvrditi da Tan jedva ceka da baci jos koji milion jer mu se isplati?
Kako ti sve to znaš nije mi jasno, da mu možda knjige ne vidiš? Ako ne znaš Tan je vec prošle godine vratio sve što je uložio, osim kampa odakle će mu godinama kapati...
@emigrazione: Nije to uopce poenta i o toj problematici se moze nasiroko pricati da mu se citav forum posveti ali savrseno je jasno sta se u BiH zakonski moze uraditi a sta ne. Budimo realni i ne pricajmo bajke.
Zelim reci da Tan i ini Tanovi nisu spas naseg fudbala iz milion razloga a iz ovih zakonskih ponajvise.
Uostalom, "pravi investitori" su u Bugarskoj, Rumuniji, Moldaviji i Bjelorusiji - zemljama s kojima se mozemo mjeriti u domacem fudbalu. Vise su im lovatori klubova unistili i pogasili nego uveli u evropsko takmicenje.
Stroj-2 wrote:Samo ću reći da je ovo bruka. Ovaj Beitar je kanta obična kao i Beroe. O Birkirararara da ne pričam. Sarajevo i Željo bi ovo hladno prošli. To što su nam ostali klubovi loši i ne znaju nije problem recimo ova dva kluba. I onaj gore spominje nakve budžete. Kakvi ba budžeti više. Nisu samo pare bitne. Izbacivali smo mi i klubove s većim budžetima.
Zaboraviti što prije ove nastupe u evropi i nadati se opet da će sarajevska dva velikana spašava obraz BiH, pogotovo FKS naravno
Totalno odbijam da se složim s ovim. Pa nije prije stoljeće bilo ispadanje od Kukesija i Zete.
Mi smo od Zete ispali nakon sto smo elminisali Levskog, a prije toga prosli jos jedno pretkolo. Ovi ostali ne mogu proci nista. Tuzno je, ali se samo od Sarajeva i Zelje u evropi moze nesto ocekivati.
emigrazione wrote:Spas je isključivo u privatluku, sve drugo je ubleha i šarena laža...
Dobro, vrijeme ce pokazati je li tako, ja se ne slazem.
Vi ste previse rizikovali dajuci klub u tudje ruke bez ikakve kontrole tako da cete svakako biti primjer drugima u narednih 5 ili 10 godina - u pozitivnom ili negativnom smislu.
Ja cu biti posten pa reci da vam ne zelim nista lose u tom pogledu, vidim na sebi kako je kada neko (skoro) izgubi klub.
emigrazione wrote:Spas je isključivo u privatluku, sve drugo je ubleha i šarena laža...
Vi ste previse rizikovali dajuci klub u tudje ruke bez ikakve kontrole tako da cete svakako biti primjer drugima u narednih 5 ili 10 godina - u pozitivnom ili negativnom smislu.
Ja cu biti posten pa reci da vam ne zelim nista lose u tom pogledu, vidim na sebi kako je kada neko (skoro) izgubi klub.
Klub ti dise na skrge i samo sto se ne ugasi al ti znas sta i kako treba, drzis vaz ovdje.
Vi zenicani najbolje znate, zato ste i prekopirali statut, tj ono kvaziudruzenje vase sto pokusava spasuti taj propali klub.
Guze bi vi dali za tana
hrasno38 wrote:Sramota je da o nastupima nasih klubova u Evropi najglasnije raspravljaju navijaci klubova koji nisu u Evropi i koji su i te kako imali "slavnih" nastupa sa jedne strane od Kukesija i Zeta do izivljavanja Borusije, Bazela,Besiktasa i a sa druge 5,6 i sedmica od Litexa, Makabija itd. Sloboda je izgubila casno pa ako cemo posteno i Radnik s obzirom s kakvom tradicijom dolazi u Evropu. Jedino je Siroki napravio rezultat u rangu Sarajeva tamo nekih godina protiv klubova koji uopste nisu postojali na UEFA ljestvici.
A ko će raspravljati?
Na ovom forumu nema navijača lištice, Zrinjskog i Radnika. Slobodinih ima toliko da se na prste jedne ruke mogu prebrojati, s tim da nisu svi redovni na forumu.
Vrijeme ti je sve već pokazalo, sve što je svačije je ničije i to je osudjeno na propast...a to ako misliš da će najbogatiji biti vazda najbolji odmah da znaš da toga nema u sportu, u fudbalu pogotovo. Sranja se desavaju jebiga...
E cuj u rangu sarajeva, al namjerno si zaboravio metalurg jel.
Jesam zaboravio ali i da nisam Kukesi je TOP-FLOP za sve moguce klubove
Treba ja nevjernik da ti kajem da ti ne vaze te dabogda kletve na tudji racun.
Dje je sad charuga?i prica o evropi...
Dobro je.nije bilo potopa.takticki nedisciplinovani nekompletni.sta je tu je.tek smo poceli.bice bolje
Klub ti dise na skrge i samo sto se ne ugasi al ti znas sta i kako treba, drzis vaz ovdje.
Vi zenicani najbolje znate, zato ste i prekopirali statut, tj ono kvaziudruzenje vase sto pokusava spasuti taj propali klub iz svima nam mrske zenice.
Da Bog da se ugasili sto se mene tice.
Pa ne dise na skrge sigurno zbog onih koji se bore protiv glavonja vec upravo zato sto svi zajedno ne zelimo biti igracka politike kao proteklih 20 godina.
A "kopiranje statuta" je malo jaca glupost koja ne moze biti dalja od istine - glavonje iz Celika hoce da prekopiraju vas statut a svi i gradjani i navijaci su protiv toga iz milion razloga a nijedan od njih nije sto je to iz FKS.
Vazim - sta cu kad me Sarajlije fino placaju za to pa me prenese i van radnog vremena jer mi je fino.
Smaras ba hrasno, poenta je da si perfidno izostavio i vase brukanje kad vam amater sa 50 godina srusi snove u zadnjoj sekundi.
Bruka je kukesi ne kazem, ali nemoj biti hinja mala.
Evo kukesi i ove godine prodje pretkolo...
Gdje je metalurg?