BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#9876 Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Eborg »

emigrazione wrote:kvazi-investitora u FKS...hahaha
Izvini, je li mozda sta nejasno?

Jeste kvazi-investitor jer on svaku ulozenu marku ne moze "izvuci" iz FKS eventualnim dobrim poslovnim rezultatom osim na posredan nacin preko transfera igraca u neki od svojih drugih klubova.

Isti taj Tan u jednoj Belgiji gdje ima klub moze upumpati 6 miliona a izvuci 9 nakon par sezona sto je sasvim legitiman interes.

I logicno da mu je onda FKS u finansijskom smislu "sekundaran" i da se nece nesto pretjerano istom ni posvetiti shodno svojim kapacitetima kao sto se vidi iz prilozenog. Ili ces tvrditi da Tan jedva ceka da baci jos koji milion jer mu se isplati?
trener-profesionalac

#9877 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by trener-profesionalac »

al najbolji dio kada dzidic dobija crveni karton jasno se cuje kako tekbira pri izlasku sa terena
1946--1987

#9878 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

hrasno38 wrote:Sramota je da o nastupima nasih klubova u Evropi najglasnije raspravljaju navijaci klubova koji nisu u Evropi i koji su i te kako imali "slavnih" nastupa sa jedne strane od Kukesija i Zeta do izivljavanja Borusije, Bazela,Besiktasa i a sa druge 5,6 i sedmica od Litexa, Makabija itd. Sloboda je izgubila casno pa ako cemo posteno i Radnik s obzirom s kakvom tradicijom dolazi u Evropu. Jedino je Siroki napravio rezultat u rangu Sarajeva tamo nekih godina protiv klubova koji uopste nisu postojali na UEFA ljestvici.
E cuj u rangu sarajeva, al namjerno si zaboravio metalurg jel.
emigrazione

#9879 Re: RE: Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

Eborg wrote:
emigrazione wrote:kvazi-investitora u FKS...hahaha
Izvini, je li mozda sta nejasno?

Jeste kvazi-investitor jer on svaku ulozenu marku ne moze "izvuci" iz FKS eventualnim dobrim poslovnim rezultatom osim na posredan nacin preko transfera igraca u neki od svojih drugih klubova.

Isti taj Tan u jednoj Belgiji gdje ima klub moze upumpati 6 miliona a izvuci 9 nakon par sezona sto je sasvim legitiman interes.

I logicno da mu je onda FKS u finansijskom smislu "sekundaran" i da se nece nesto pretjerano istom ni posvetiti shodno svojim kapacitetima kao sto se vidi iz prilozenog. Ili ces tvrditi da Tan jedva ceka da baci jos koji milion jer mu se isplati?
Kako ti sve to znaš nije mi jasno, da mu možda knjige ne vidiš? Ako ne znaš Tan je vec prošle godine vratio sve što je uložio, osim kampa odakle će mu godinama kapati...
Eborg

#9880 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Eborg »

@emigrazione: Nije to uopce poenta i o toj problematici se moze nasiroko pricati da mu se citav forum posveti ali savrseno je jasno sta se u BiH zakonski moze uraditi a sta ne. Budimo realni i ne pricajmo bajke.

Zelim reci da Tan i ini Tanovi nisu spas naseg fudbala iz milion razloga a iz ovih zakonskih ponajvise.

Uostalom, "pravi investitori" su u Bugarskoj, Rumuniji, Moldaviji i Bjelorusiji - zemljama s kojima se mozemo mjeriti u domacem fudbalu. Vise su im lovatori klubova unistili i pogasili nego uveli u evropsko takmicenje.
emigrazione

#9881 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

Spas je isključivo u privatluku, sve drugo je ubleha i šarena laža...
gold'n'brown

#9882 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by gold'n'brown »

Muhamed Đakmić wrote:
Stroj-2 wrote:Samo ću reći da je ovo bruka. Ovaj Beitar je kanta obična kao i Beroe. O Birkirararara da ne pričam. Sarajevo i Željo bi ovo hladno prošli. To što su nam ostali klubovi loši i ne znaju nije problem recimo ova dva kluba. I onaj gore spominje nakve budžete. Kakvi ba budžeti više. Nisu samo pare bitne. Izbacivali smo mi i klubove s većim budžetima.
Zaboraviti što prije ove nastupe u evropi i nadati se opet da će sarajevska dva velikana spašava obraz BiH, pogotovo FKS naravno :D
Totalno odbijam da se složim s ovim. Pa nije prije stoljeće bilo ispadanje od Kukesija i Zete.
Mi smo od Zete ispali nakon sto smo elminisali Levskog, a prije toga prosli jos jedno pretkolo. Ovi ostali ne mogu proci nista. Tuzno je, ali se samo od Sarajeva i Zelje u evropi moze nesto ocekivati.
Eborg

#9883 Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Eborg »

emigrazione wrote:Spas je isključivo u privatluku, sve drugo je ubleha i šarena laža...
Dobro, vrijeme ce pokazati je li tako, ja se ne slazem.

Vi ste previse rizikovali dajuci klub u tudje ruke bez ikakve kontrole tako da cete svakako biti primjer drugima u narednih 5 ili 10 godina - u pozitivnom ili negativnom smislu.

Ja cu biti posten pa reci da vam ne zelim nista lose u tom pogledu, vidim na sebi kako je kada neko (skoro) izgubi klub.
1946--1987

#9884 Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Eborg wrote:
emigrazione wrote:Spas je isključivo u privatluku, sve drugo je ubleha i šarena laža...

Vi ste previse rizikovali dajuci klub u tudje ruke bez ikakve kontrole tako da cete svakako biti primjer drugima u narednih 5 ili 10 godina - u pozitivnom ili negativnom smislu.

Ja cu biti posten pa reci da vam ne zelim nista lose u tom pogledu, vidim na sebi kako je kada neko (skoro) izgubi klub.
Klub ti dise na skrge i samo sto se ne ugasi al ti znas sta i kako treba, drzis vaz ovdje.
Vi zenicani najbolje znate, zato ste i prekopirali statut, tj ono kvaziudruzenje vase sto pokusava spasuti taj propali klub.
Guze bi vi dali za tana
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#9885 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

Logovan wrote:
hrasno38 wrote:Sramota je da o nastupima nasih klubova u Evropi najglasnije raspravljaju navijaci klubova koji nisu u Evropi i koji su i te kako imali "slavnih" nastupa sa jedne strane od Kukesija i Zeta do izivljavanja Borusije, Bazela,Besiktasa i a sa druge 5,6 i sedmica od Litexa, Makabija itd. Sloboda je izgubila casno pa ako cemo posteno i Radnik s obzirom s kakvom tradicijom dolazi u Evropu. Jedino je Siroki napravio rezultat u rangu Sarajeva tamo nekih godina protiv klubova koji uopste nisu postojali na UEFA ljestvici.
A ko će raspravljati?
Na ovom forumu nema navijača lištice, Zrinjskog i Radnika. Slobodinih ima toliko da se na prste jedne ruke mogu prebrojati, s tim da nisu svi redovni na forumu.
hahahaha i to sto kazes je tacno :D
emigrazione

#9886 Re: RE: Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by emigrazione »

Eborg wrote:

Vrijeme ti je sve već pokazalo, sve što je svačije je ničije i to je osudjeno na propast...a to ako misliš da će najbogatiji biti vazda najbolji odmah da znaš da toga nema u sportu, u fudbalu pogotovo. Sranja se desavaju jebiga...
hrasno38

#9887 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

1946--1987 wrote:
E cuj u rangu sarajeva, al namjerno si zaboravio metalurg jel.
Jesam zaboravio ali i da nisam Kukesi je TOP-FLOP za sve moguce klubove :lol: :lol:
sumirprimus

#9888 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Treba ja nevjernik da ti kajem da ti ne vaze te dabogda kletve na tudji racun.
Dje je sad charuga?i prica o evropi...
Dobro je.nije bilo potopa.takticki nedisciplinovani nekompletni.sta je tu je.tek smo poceli.bice bolje
1946--1987

#9889 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Kukesi poslije nas izbaci i metalurg iz ukrajine, a onda dobro namuci trabzon te godine ;-)
Eborg

#9890 Re: RE: Re: RE: Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Eborg »

1946--1987 wrote:
Eborg wrote:

Klub ti dise na skrge i samo sto se ne ugasi al ti znas sta i kako treba, drzis vaz ovdje.
Vi zenicani najbolje znate, zato ste i prekopirali statut, tj ono kvaziudruzenje vase sto pokusava spasuti taj propali klub iz svima nam mrske zenice.
Da Bog da se ugasili sto se mene tice.
Pa ne dise na skrge sigurno zbog onih koji se bore protiv glavonja vec upravo zato sto svi zajedno ne zelimo biti igracka politike kao proteklih 20 godina.

A "kopiranje statuta" je malo jaca glupost koja ne moze biti dalja od istine - glavonje iz Celika hoce da prekopiraju vas statut a svi i gradjani i navijaci su protiv toga iz milion razloga a nijedan od njih nije sto je to iz FKS.

Vazim - sta cu kad me Sarajlije fino placaju za to pa me prenese i van radnog vremena jer mi je fino. :)

Ontopic - izgleda da je Djidic ipak bio tekbiras.
hrasno38

#9891 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by hrasno38 »

1946--1987 wrote:Kukesi poslije nas izbaci i metalurg iz ukrajine, a onda dobro namuci trabzon te godine ;-)
Jos ce Kukesi iz Kukesa tamo negdje u Albaniji gdje bog kornere izvodi pred maksimalno 5000 gledalaca ispasti gigant iz Pitarski pera :-)
Muhamed Đakmić

#9892 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Muhamed Đakmić »

hrasno38 wrote:
1946--1987 wrote:Kukesi poslije nas izbaci i metalurg iz ukrajine, a onda dobro namuci trabzon te godine ;-)
Jos ce Kukesi iz Kukesa tamo negdje u Albaniji gdje bog kornere izvodi pred maksimalno 5000 gledalaca ispasti gigant iz Pitarski pera :-)
Neće, ali je definitivno veći od skopskog Metalurga i redovan je učesnik evropskih takmičenja.

Nejse, nebitno je u svakom slučaju sve to, sramota je sramota.
1946--1987

#9893 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Smaras ba hrasno, poenta je da si perfidno izostavio i vase brukanje kad vam amater sa 50 godina srusi snove u zadnjoj sekundi.
Bruka je kukesi ne kazem, ali nemoj biti hinja mala.
Evo kukesi i ove godine prodje pretkolo...
Gdje je metalurg?
sumirprimus

#9894 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Jel ovo pdf istorija il bh klubovi u evropi.
Elem necemo. Bit umorni napocetku sezone... :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9895 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:Jel ovo pdf istorija il bh klubovi u evropi.
Od veceras ste i vi u toj historiji.
Ostade jos Zrinjski. Nema ko da pise u njihovo ime.
sumirprimus

#9896 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
Jebem ha ja nema ni sat kako smo ispali.
Vama je snjeg zameo tragove.
:mrgreen:
1946--1987

#9897 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Pisat cemo mi, svakako su im nosioci igre todor zvani lasta i nermin iz banja luke :mrgreen:
Eborg

#9898 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Eborg »

Svi ocekuju majorizirane da ispadnu, mozda se nafuraju pa odigraju utakmicu zivota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9899 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
Jebem ha ja nema ni sat kako smo ispali.
Vama je snjeg zameo tragove.
:mrgreen:
Ko te pita :mrgreen:
Sat, dan, godina....sve je to historija :P
Steta, glupo ispasti penalom, jbg.
sumirprimus

#9900 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by sumirprimus »

Nije vala da se me vracamo vi ste ovde bili prvaci dok god zrinjski nije digo titulu.aktuelni kako ono..
Ja ba dabl standards..
Post Reply