Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
- SmokingMan
#98652 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zna se šta je veliki trener, ne koji dobija samo derbije, već i male utakmice. Gledajući sveukupno, željezničar ima probleme sa tim .Tako da ti zaključak i nije baš na mjestu.strong69 wrote: ↑30/11/2019 20:52Ne lupetaj.Slo Burner wrote: ↑30/11/2019 19:44 Ne trebate se nervirati, naisli ste na mnogo jaceg protivnika, vanserijskog pojedinca, sve ukomponovano od najboljeg trenera lige. Nije toliko do vas
-
Nadzorna_ploca
#98653 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne trebaju nam vasi komentari ovdje.
Inace sta je sa Hebibom?
Inace sta je sa Hebibom?
-
Bazinga1234
#98654 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Uh jbt
-
baxus
#98655 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta bi sa živim zidom?
-
last mohicans
#98656 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Debil golman, prima u svoju stranu gol. Što neko reče gore isto humanitarna ustanova, de ga na gol, da se dozove. Jel treci Dizdarevic, zašto on nije branio. Dzafic se samo utopio u sivilo, ali me Rahman najvise nervirao, kao s kurca je igrao, dobacivao, vucarao se po terenu. Odnos prema dresu nula bodova, a i Husref svojim nerviranjem i dobacivanjem uopce ne doprinisi ničemu. Ni mrvice odgovornosti ne preuzima. Nalozi ih prije utakmice, ne pored aut linije,jbt.
-
missko
#98657 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel moguce da nemamo boljeg golmana od ovog Dzafica jbt. Nemozes pobjediti derbi sa ovim bašlukom na golu
-
svi u napad
#98658 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Problem je sef kojeg igraci sve vise bojkotuju. Odavno pisem da ga bez obzira na zasluge iljubav prema klubu treba otjerati jer sa njim nema napredka Nakon Atalante njemu treba stravu sliti. Cim dadnemo gol panicno se branimo misleci kako preko Ahmeta i Tatara na kontru mozemo nesto uciniti. Ekipa fizicki neprpremljena i odmah imas zbog toga i opadanje koncentracije. Danas Zeljo iz jedne sanse dade 3 gola. Golman dobiva gol u vsoju stranu samo gledajuci kud ide lopta. Puno smo slabih tekmi odigrali a niko ne obrazalaze zasto nego faknski povrede igraca a od pojacanja samo Oremus bio povrijedjen. Dakle suplja na koju smo se mi navijaci upecali. Imas najvise kvalitetnih igraca na raspolaganju i opet se kuka, a igre nigdje. Boze pomozi nam. Ovo mi ne mirise na dobro. Dobro je da sad ide pauza. Nase je da navijamo pa sta bude. Hajd dosta od mene. Zivjeli.Ali_G wrote: ↑30/11/2019 20:30 Sramota je ovo danas. U dvije utakmice u 3 mjeseca nam zabise 8 golova. Mozemo mi pricati za njih sta hocemo, al nakon ocajne prosle sezone su se digli da valja. A mi smo realno u silaznoj putanji. Ocito je da na relaciji igraci-Husref ne stima. Eh sad sta raditi dalje treba da odluci uprava i da se konacno stavi tacka na I. Nesreca u svemu tome su povrede pa smo onda sami sebe lagali da bi to bilo drama dobro, al evo vidimo da nije. Problem je negdje drugo.
-
Labirint
#98659 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Odblokirajte nam Analitičara da čovjek koju kaže 
Tanko, sporo, bezvoljno, mlitavo, ni trunke ali ni trunke zalaganja i izgaranja, taktika je nabij na Mersudina pa sta bude, uglavnom u ovakvoj konkurenciji od lige sa ovim pristupom možemo uvijek računati na neko mjesto koje će nas odvesti na megdan nekom da nas skrlja u nekom pretkolu neke treće Evropa lige ali od nekakvih "iskoraka, dvokoraka, podmladjivanja i sl." nema ništa.
Kada se već počelo sa seciranjem odgovornosti uposlenih, igrača, meni nevjerovatna činjenica je da neki Emir Hadžić (uz svo poštovanje) ima mogućnost biti direktor bilo čega, sve akvizicije ovogodišnje su njegova zasluga (ili se barem tako prepisuje) a vidjeli smo evo u ovih pola godine da od svih njih pola jednog solidnog igrača nismo dobili. Mrka nam je kapa ove sezone, što neko reče sve i da dobiju do kraja sve, teško je sprati gorak ukus da te klepne ekipa koja ima jednog solidnog evropskog igrača i 10 panjeva, sta sutra očekivati u toj mrtvoj Evropi izuzev one poznate mantre "nismo se obrukali".
Tanko, sporo, bezvoljno, mlitavo, ni trunke ali ni trunke zalaganja i izgaranja, taktika je nabij na Mersudina pa sta bude, uglavnom u ovakvoj konkurenciji od lige sa ovim pristupom možemo uvijek računati na neko mjesto koje će nas odvesti na megdan nekom da nas skrlja u nekom pretkolu neke treće Evropa lige ali od nekakvih "iskoraka, dvokoraka, podmladjivanja i sl." nema ništa.
Kada se već počelo sa seciranjem odgovornosti uposlenih, igrača, meni nevjerovatna činjenica je da neki Emir Hadžić (uz svo poštovanje) ima mogućnost biti direktor bilo čega, sve akvizicije ovogodišnje su njegova zasluga (ili se barem tako prepisuje) a vidjeli smo evo u ovih pola godine da od svih njih pola jednog solidnog igrača nismo dobili. Mrka nam je kapa ove sezone, što neko reče sve i da dobiju do kraja sve, teško je sprati gorak ukus da te klepne ekipa koja ima jednog solidnog evropskog igrača i 10 panjeva, sta sutra očekivati u toj mrtvoj Evropi izuzev one poznate mantre "nismo se obrukali".
- rocco_siffredi
#98660 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Igra najvećeg kluba u državi se svela da nekako, na silu, zabijemo gol i igramo na kontre. Kako u gostima, i sto je jos poraznije tako i kod kuće
Ma marš
Hoce li se potegnuti neka odgovornost?
Hoce li neko izaci pred navijace?
Prelazni rok? Nepripremljenosti ekipe? Povrede? Igra?
Blamaža na dva derbija?
Uhljebi, majku vam...
Ma marš
Hoce li se potegnuti neka odgovornost?
Hoce li neko izaci pred navijace?
Prelazni rok? Nepripremljenosti ekipe? Povrede? Igra?
Blamaža na dva derbija?
Uhljebi, majku vam...
- _Reds_
#98661 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovdje je vas 90 posto branilo Huserefa, jos davno kad nije imao nikakve igre, sa pricama, nema pola ekipe, kad se vrate bice to bolje.
Sad ce isto da ga brane sa pricom, sta je opet imamo bodova kao Zeljo.
Pamti li ko od Vas 8 komada od komisija u par mjeseci ? Konstatno lose igramo, ne mozemo se sastaviti, ovo sto smo prvi, ili bili prvi, je plod samo toga sto je ostatak lige los.
Igraci Zelje indvidualno nisu bolji od igraca Sarajeva, ali kao ekipa ocigledno da jesu. Puno su motviraniji.
Husrefu je vrijeme da sam odstupi na polusezoni. I da budemo prvaci, ovo je jadano. Nemamo igre, ma nemam nista realno. I protiv ekipa sa dna se mucimo.
Igra konstatno bezmdunu, ziherasku igru, citavu sezonu.
Ali eto Husref je nas. Definitno nesto mijenjati moramo, a tim sada citav ne mozemo.
Sad ce isto da ga brane sa pricom, sta je opet imamo bodova kao Zeljo.
Pamti li ko od Vas 8 komada od komisija u par mjeseci ? Konstatno lose igramo, ne mozemo se sastaviti, ovo sto smo prvi, ili bili prvi, je plod samo toga sto je ostatak lige los.
Igraci Zelje indvidualno nisu bolji od igraca Sarajeva, ali kao ekipa ocigledno da jesu. Puno su motviraniji.
Husrefu je vrijeme da sam odstupi na polusezoni. I da budemo prvaci, ovo je jadano. Nemamo igre, ma nemam nista realno. I protiv ekipa sa dna se mucimo.
Igra konstatno bezmdunu, ziherasku igru, citavu sezonu.
Ali eto Husref je nas. Definitno nesto mijenjati moramo, a tim sada citav ne mozemo.
- Grean
#98662 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moj Husrefe, i ti se nadas ko' doci ces nazad da napravis nesto vece....ona prica nakon povratka u prosloj sezoni, ko' da se nesto napravi u Evropi.
Sto je najgore ja vjerujem da on konta da je ovo sve splet nesretnih okolnosti.
Sto je najgore ja vjerujem da on konta da je ovo sve splet nesretnih okolnosti.
- Dinostula
#98663 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imas i golmana Markovica kojeg smo ocigledno doveli da prima platu i nista ne radi.last mohicans wrote: ↑30/11/2019 21:18 Debil golman, prima u svoju stranu gol. Što neko reče gore isto humanitarna ustanova, de ga na gol, da se dozove. Jel treci Dizdarevic, zašto on nije branio. Dzafic se samo utopio u sivilo, ali me Rahman najvise nervirao, kao s kurca je igrao, dobacivao, vucarao se po terenu. Odnos prema dresu nula bodova, a i Husref svojim nerviranjem i dobacivanjem uopce ne doprinisi ničemu. Ni mrvice odgovornosti ne preuzima. Nalozi ih prije utakmice, ne pored aut linije,jbt.
-
Awakened
#98664 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni je jasno da trener treba da pokaze emocije kojima ce dici tim, ali pozitivne, sracunate,a ne one nekontrolisane koje unose nervozu medju igrace. Trener se mora izdici iznad situacije i posmatrati je maltene kao neko trece lice koje pokusava da analizira utakmicu. Galama, psovanje, mahanje rukama i grimase ne vode bas nicemu. Stvarno se nadam se da mi se samo ucinilo da je opsovao Boga kada golman nije brzo ispucao loptu u jednoj situaciji. Na prenosu se svasta culo. Ima puno boljih nacina da se pokaze autoritet od svega nabrojanog.
-
duffy_duck
#98665 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mogu li casno pobjediti i posteno ? Bez sudijske pomoći ?
- _Reds_
#98666 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad je on bio neki motivator?Awakened wrote: ↑01/12/2019 00:35 Meni je jasno da trener treba da pokaze emocije kojima ce dici tim, ali pozitivne, sracunate,a ne one nekontrolisane koje unose nervozu medju igrace. Trener se mora izdici iznad situacije i posmatrati je maltene kao neko trece lice koje pokusava da analizira utakmicu. Galama, psovanje, mahanje rukama i grimase ne vode bas nicemu. Stvarno se nadam se da mi se samo ucinilo da je opsovao Boga kada golman nije brzo ispucao loptu u jednoj situaciji. Na prenosu se svasta culo. Ima puno boljih nacina da se pokaze autoritet od svega nabrojanog.
A da hoce opsovati sve i svasta, to godinama znamo.
- East_side
#98667 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve je receno, blijeda, uzasna, nikakva igra.
Ja bih samo dodao jos i to da je na to itekako uticala postavka A.O. koji je u svim segmentima nadmudrio Husrefa.
Isto se desilo i prije par mjeseci na Grbavici kada su (bas kao i veceras) vrsili konstantan i agresivan presing na vezni red na nacin da jedan njihov igrac uvijek sprinta prema nasem igracu koji u tom momentu ima loptu u posjedu a ostali kvalitetno pokrivaju sve ostale nase igrace koji se nalaze u blizini i koji bi, potencijalno, trebali dobiti loptu.
Husref, nazalost, (kao i nikad prije, uz duzno postovanje za sve sto je ucinio) nije imao plan B i kao rezultat toga nam se igra svela na to da Lazic i Serbecic dugim loptama traze Ahmetovica koji je uvijek okruzen trojicom njihovih igraca i koji, tako usamljen u srcu njihove odbrane, nije mogao uciniti nista posebno.
Kako nas je Jeleskovic napustio (na samom pocetku sezone), igraci se kao sline vuku po terenu. Uz to jos nema ni zara, zelje, strasti za igrom u 90% utakmica u dosadasnjem toku prvenstva. Veceras mi se u pojedinim momentima utakmice cinilo kao da oni imaju 2-3 igraca vise na terenu. Nevjerovatno. A siguran sam da, kada se sve sabere, nisu kvalitetnija ekipa od nas. Nesto definitivno ne stima na relaciji Husref - igraci.
Bojim se da bi to stanje vremenom moglo biti samo jos gore, nikako bolje. Nazalost.
Husrefu hvala na svemu dobrom sto je ucinio za nas klub tokom svojih mandata ali mislim da je svima postalo jasno da njemu itekako manjka modernog trenerskog pristupa. Da malo vise stvari posmatra iz ugla igraca, da se "spusti na njihov nivo", da im bude motivator, psiholog... podrska u svakom smislu, da stoji uz njih cak i kada to ne zasluze a ne da konstantno prikriva svoju odgovornost svaljivajuci sve na igrace.
Prosla su davno vremena kada su se super strogi i "nedodirljivi" treneri po defaultu smatrali i dobrim trenerima. Nekad su treneri samarali igrace a ovi, jadni, samo klimali glavom i ginuli na terenu. Fudbal je mnogo evaluirao od tada. To je sada jedan jako ozbiljan biznis i profesionalan angazman koji funkcionise mnogo vise "horizontalno" nego "vertikalno". Od uprave, PR-a, preko strucnog staba, igraca, do prodavaca u fan shopu i kuhara. Svi rade svoj posao i svi su podjednako vazni u tom lancu. Husref se svojim mentalitetom definitivno ne uklapa u ovaj lanac. Boli me sto ovo pisem ali sta da radim...
Mislim da je ovo njegov maksimum. Iz postovanja prema njemu, dodijelio bih mu neku funkciju u klubu. Samo sto dalje od igraca. Samo ne znam postoji li neka funkcija u klubu koji bi on kvalitetno obnasao a da je odvojena od strucnog staba?
Ja bih samo dodao jos i to da je na to itekako uticala postavka A.O. koji je u svim segmentima nadmudrio Husrefa.
Isto se desilo i prije par mjeseci na Grbavici kada su (bas kao i veceras) vrsili konstantan i agresivan presing na vezni red na nacin da jedan njihov igrac uvijek sprinta prema nasem igracu koji u tom momentu ima loptu u posjedu a ostali kvalitetno pokrivaju sve ostale nase igrace koji se nalaze u blizini i koji bi, potencijalno, trebali dobiti loptu.
Husref, nazalost, (kao i nikad prije, uz duzno postovanje za sve sto je ucinio) nije imao plan B i kao rezultat toga nam se igra svela na to da Lazic i Serbecic dugim loptama traze Ahmetovica koji je uvijek okruzen trojicom njihovih igraca i koji, tako usamljen u srcu njihove odbrane, nije mogao uciniti nista posebno.
Kako nas je Jeleskovic napustio (na samom pocetku sezone), igraci se kao sline vuku po terenu. Uz to jos nema ni zara, zelje, strasti za igrom u 90% utakmica u dosadasnjem toku prvenstva. Veceras mi se u pojedinim momentima utakmice cinilo kao da oni imaju 2-3 igraca vise na terenu. Nevjerovatno. A siguran sam da, kada se sve sabere, nisu kvalitetnija ekipa od nas. Nesto definitivno ne stima na relaciji Husref - igraci.
Bojim se da bi to stanje vremenom moglo biti samo jos gore, nikako bolje. Nazalost.
Husrefu hvala na svemu dobrom sto je ucinio za nas klub tokom svojih mandata ali mislim da je svima postalo jasno da njemu itekako manjka modernog trenerskog pristupa. Da malo vise stvari posmatra iz ugla igraca, da se "spusti na njihov nivo", da im bude motivator, psiholog... podrska u svakom smislu, da stoji uz njih cak i kada to ne zasluze a ne da konstantno prikriva svoju odgovornost svaljivajuci sve na igrace.
Prosla su davno vremena kada su se super strogi i "nedodirljivi" treneri po defaultu smatrali i dobrim trenerima. Nekad su treneri samarali igrace a ovi, jadni, samo klimali glavom i ginuli na terenu. Fudbal je mnogo evaluirao od tada. To je sada jedan jako ozbiljan biznis i profesionalan angazman koji funkcionise mnogo vise "horizontalno" nego "vertikalno". Od uprave, PR-a, preko strucnog staba, igraca, do prodavaca u fan shopu i kuhara. Svi rade svoj posao i svi su podjednako vazni u tom lancu. Husref se svojim mentalitetom definitivno ne uklapa u ovaj lanac. Boli me sto ovo pisem ali sta da radim...
Mislim da je ovo njegov maksimum. Iz postovanja prema njemu, dodijelio bih mu neku funkciju u klubu. Samo sto dalje od igraca. Samo ne znam postoji li neka funkcija u klubu koji bi on kvalitetno obnasao a da je odvojena od strucnog staba?
-
sencobih
#98668 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Došlo je do zasićenja igrača i trenera. Nema tu više hemije ni pozitivne saradnje ni atmosfere. Nažalost mora se nešto mijenjati, ili igrače ili trenera. Odavno se vidi da to nije više to što je bilo prošle sezone, bez obzira na sve probleme koji su nas snašli od početka sezone. Također me i ovaj Oremuš totalno razočarao, kontam povrijeđen je bio pa će proraditi ali nema od njega ništa, nema veze što je prazan go fulio, nego se uklopio u totalno sivilo sa ostalim, cast izuzecima .Ako odemo na pauzu sa Husrefom pa ga otjeramo nakon dva kola na proljeće šta smo dobili? Sad je prilika da mu se zahvale, malo je to teško s obzirom da smo i i dalje tabelarno dobri ali svi znamo da to nije to, posebno što i dalje stoji mogućnost da i prezimimo na prvom mjestu.Mora se nešto preko zime rješavati ako se mislimo boriti za naslov, ovako ne miriše na dobro.
-
Nadzorna_ploca
#98669 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kakvi su to igraci i trener da su se zasitili nakon jedne sezone. U svim normalnim ligama treneri godinama vode klubove i osvajaju titule samo se kod nas zasite nakon godinu i jedne titule.
Majke mi, milion je razloga zasto smo izgubili ali ja bi to sveo pod jedan - nemamo autoriteta u klubu. I to vec dugo vremena. Djeluje mi da moze raditi ko kako zeli.
Ok, Husref ne valja ali vidi se da ne valja ni dosta igraca. Ili su isluzeni ili nezainteresovani. Ako mora on ici vrijeme je i da par vedeta dobije papire.
Majke mi, milion je razloga zasto smo izgubili ali ja bi to sveo pod jedan - nemamo autoriteta u klubu. I to vec dugo vremena. Djeluje mi da moze raditi ko kako zeli.
Ok, Husref ne valja ali vidi se da ne valja ni dosta igraca. Ili su isluzeni ili nezainteresovani. Ako mora on ici vrijeme je i da par vedeta dobije papire.
- omega369
#98670 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da stvar bude smjesnija nista osim nije spektakularno izveo sinoc izuzev sto je sve veznjake nakrcao na sredinu za razliku od husrefa koji uopste nije imao sredine. Ta sredina terena uz malo vise borbenosti donijela im je pobjedu iako su fakticki imali samo jednu pravu sansu za gol, dok smo mi imali tri. Nasi igraci da su pokazali samo mrvu vise borbenosti na sredini, ovi nam golu ne bi prisli.
Husref je kriv sto nije reagovao adekvatno na tu nonsarlanciju, izmjenama ili kako vec, mozda flasterima na djuturume alispahica i stilica....nesto...
Husref je kriv sto nije reagovao adekvatno na tu nonsarlanciju, izmjenama ili kako vec, mozda flasterima na djuturume alispahica i stilica....nesto...
- van Basten
#98671 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pauzu iskoristiti za promjene i kvalitetne pripreme. Vratiti kondicionog koliko sutra, ono setkanjejucer je sramotno bilo. Mislim da je Husrefu svakako noga za 8 dana, nadam se da imamo spremnu kvalitetnu alternativu. A i ovi iz uprave bi mogli svariti konacno da vode fudbalski klub a ne fabriku kakvu.
- budzetlija
#98672 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne znam kako moze iko pisati opsiran post, katastrofa je dovoljno.
- Dinostula
#98673 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Druze imam info od lika koji je bio fiziotarapeut Zelje tacnije pomocnik i bio je prije u mandatu Amara OSima i da znate kakve pripreme oni imaju kad ti on vodi to nije humano.Po 3 jebena treninga na dan.Nije on nikakav strucnjak nego samo zna pripremiti ekipu i podici ih na 200%.omega369 wrote: ↑01/12/2019 08:22 Da stvar bude smjesnija nista osim nije spektakularno izveo sinoc izuzev sto je sve veznjake nakrcao na sredinu za razliku od husrefa koji uopste nije imao sredine. Ta sredina terena uz malo vise borbenosti donijela im je pobjedu iako su fakticki imali samo jednu pravu sansu za gol, dok smo mi imali tri. Nasi igraci da su pokazali samo mrvu vise borbenosti na sredini, ovi nam golu ne bi prisli.
Kod nas nisu pripreme odradjene kako treba nemoguce da jedan Tatar koji je bio najbolji igrac prosle sezone ne moze da se sastavi sa loptom,meni lika bilo zao kako se pati na terenu.Tatar je morao izaci jos na poluvremenu.
-
sole2mio
#98674 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ne sam Tatar, i Rahmanovic, i Oremus svi su disali na skrge, ne mogu kontre da istrce kako trebaDinostula wrote: ↑01/12/2019 11:08
Druze imam info od lika koji je bio fiziotarapeut Zelje tacnije pomocnik i bio je prije u mandatu Amara OSima i da znate kakve pripreme oni imaju kad ti on vodi to nije humano.Po 3 jebena treninga na dan.Nije on nikakav strucnjak nego samo zna pripremiti ekipu i podici ih na 200%.
Kod nas nisu pripreme odradjene kako treba nemoguce da jedan Tatar koji je bio najbolji igrac prosle sezone ne moze da se sastavi sa loptom,meni lika bilo zao kako se pati na terenu.Tatar je morao izaci jos na poluvremenu.
-
last mohicans
#98675 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Čulo se jednom da je Boga opsovao. Fakat se treba zapitati da li time doprinosi u datom trenutku. Mislim da samo stvara kontra efekat. Često odem u Safet Zajko jogirati i dok trčim čujem trenere mlađih kategorija u vrijeme treninga, Olimpic i Novi Grad, uglavnom. Ima jeden koji reve sve vrijeme treninga, da je to za nepovjerovati sta on njima govori. Ori se centar koliko on urliče. Vjezbaju duple pasove, pa centaršut. On se sve vrijeme dere ko bivo. Neki dečko loše nabaci. On ce ti njemu: "Ma idi ti kuci, nije ovo za tebe, šta si došao ovdje, reko sam ti." Psovke, deranje na svaki loš potez, uzas. Roditelji sa strane slušaju. Zalosno u 21 stoljecu. Sjeba djecu samo tako, i onoAwakened wrote: ↑01/12/2019 00:35 Meni je jasno da trener treba da pokaze emocije kojima ce dici tim, ali pozitivne, sracunate,a ne one nekontrolisane koje unose nervozu medju igrace. Trener se mora izdici iznad situacije i posmatrati je maltene kao neko trece lice koje pokusava da analizira utakmicu. Galama, psovanje, mahanje rukama i grimase ne vode bas nicemu. Stvarno se nadam se da mi se samo ucinilo da je opsovao Boga kada golman nije brzo ispucao loptu u jednoj situaciji. Na prenosu se svasta culo. Ima puno boljih nacina da se pokaze autoritet od svega nabrojanog.
sto bi znali, spetljaju se. Skupili se oni tako čekajući, šapću, pitam ih momci je li vam ovaj trener uvijek ovako? Kazu večeras je dobar kakav zna biti. Sta takav trener ima ponuditi? Ni ekonom ne bi bio u nekom jačem klubu. Pa mi nemamo kandidata za selektora, koga? Da ne govorimo o svim kategorijama u klubovima. Ne edukuju se, ne ulazu u sebe. Metodama od prije 50 godina se koriste. Fudbal je danas nauka, više od loptanja u polju.