Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
AmirBaa

#98551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AmirBaa »

Eon box spojen sa tv-om i od nedavno mi na tvu samo piše No signal kad odem na hdmi source koji je povezan sa eonom. Da li da zovem ili ima neka caka?
Benq

#98552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

AmirBaa wrote: 30/03/2020 17:16 Eon box spojen sa tv-om i od nedavno mi na tvu samo piše No signal kad odem na hdmi source koji je povezan sa eonom. Da li da zovem ili ima neka caka?
Kad prebacis na hdmi i dobijes poruku da nema signala, ugasi box iz struje i ponovo upali pa vidi hoce li biti sve ok.
AmirBaa

#98553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AmirBaa »

Benq wrote: 30/03/2020 17:21
AmirBaa wrote: 30/03/2020 17:16 Eon box spojen sa tv-om i od nedavno mi na tvu samo piše No signal kad odem na hdmi source koji je povezan sa eonom. Da li da zovem ili ima neka caka?
Kad prebacis na hdmi i dobijes poruku da nema signala, ugasi box iz struje i ponovo upali pa vidi hoce li biti sve ok.
a-a, nista. Na njemu gori zelena i plava lampica, ali i dalje no signal.
Benq

#98554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

AmirBaa wrote: 30/03/2020 17:29 a-a, nista. Na njemu gori zelena i plava lampica, ali i dalje no signal.
Kad upalis, dobijes li bar logo EON-a na TV-u? Jesi li probao drugi HDMI ulaz u TV-u, ili drugi kabal?
odmor

#98555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

TheWatcher wrote: 30/03/2020 13:38
Telemach wrote: 30/03/2020 10:32
TheWatcher wrote: 30/03/2020 10:02 vidim bh telecom donira milion KM za nabavku respiratora pa me zanima da li je TM uradio nesta slicno :?:
@TheWatcher ,
Trudimo se redovito sudjelovati u različitim društveno-odgovornim projektima. U skladu s nastalom situacijom, povećali smo trajno brzinu interneta osnovnim školama u Bosni i Hercegovini koje koriste naše usluge na čak 150 Mbps. S obzirom da je redovna nastava obustavljena, nove brzine interneta će doprinijeti bržoj interaktivnoj online komunikaciji između nastavnika i učenika. Sve novosti možete pratiti na linku stranice: https://telemach.ba/podrska/vijesti-i-informacije
ja mislim da donacija novca npr bolnicama u ovim vremenima znaci puno vise nego povecanje neta skolama koje ionako vec imaju net :run:
Ljudi nemojte mjesati babe i zabe. Taj Bhtelecom je drzavna firma, dok je Telemach privatna. Ja kad vidim da neki sportski kolektiv ili pojedinca finansira Bhtelecom, to mu ga dodje kao da uzima iz drzavnog ili eto federalnog budzeta.
Bhtelecom kad donira za respriratore, to ti ga dodje kao rebalans budzeta federacije, mislim dodjeljuje kantonima.
Bhtelecom mozes poredit sa Telemachom kod pruzanja usluga i cijena, dok kod donacija Bhtelecom mozes pravit paralelu mozda sa Elektroprivredom i ostalim firmama.
AmirBaa

#98556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by AmirBaa »

Benq wrote: 30/03/2020 17:33
AmirBaa wrote: 30/03/2020 17:29 a-a, nista. Na njemu gori zelena i plava lampica, ali i dalje no signal.
Kad upalis, dobijes li bar logo EON-a na TV-u? Jesi li probao drugi HDMI ulaz u TV-u, ili drugi kabal?
Nista. kad je recimo ugasen i tv i eon box, kad upalim eon box odmah se tv upali i malo saceka i onda izbaci ovo no signal. Probao na drugom tv-u, ista situacija. Moze li se kako fabricki reset na box-u uraditi. Ne znam ni dolaze li njihovi sad po kucama, a i ne znam zove li mi se iko da mi dolazi haha
Telemach

#98557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@AmirBaa,
Budite slobodni dostaviti nam broj Ugovora i kontakt telefon u pp kako bismo izvršili provjere.
Benq

#98558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

AmirBaa wrote: 30/03/2020 17:36 Nista. kad je recimo ugasen i tv i eon box, kad upalim eon box odmah se tv upali i malo saceka i onda izbaci ovo no signal. Probao na drugom tv-u, ista situacija. Moze li se kako fabricki reset na box-u uraditi. Ne znam ni dolaze li njihovi sad po kucama, a i ne znam zove li mi se iko da mi dolazi haha
Kad upalis box, tv se upali jer ti je ukljucen HDMI-CEC u samom tv-u, na tom rezimu kad ugasis tv ili box, ugasice se oboje. U ovom slucaju bi najbolje bilo da kontaktiras Telemach na forumu, mozes i preko live chata na telemach sajtu, da se taj problem rijesi, rade tehnicari svaki dan.
patri00t

#98559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by patri00t »

Jel vas sada internet izbacuje? Gubi se skroz? Iz Mostara pisem
DON_eARL

#98560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

patri00t wrote: 30/03/2020 19:23 Jel vas sada internet izbacuje? Gubi se skroz? Iz Mostara pisem
Ne izbacuje. Zovi 080031111 i prijavi kvar.
crnivrag

#98561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

United Grupa pomaže zemljama u regionu sa 3 miliona dolara, BiH namijenjeno 400.000 dolara

Image

United Grupa, koja posluje u sedam zemalja u regionu, u duhu solidarnosti zbog borbe sa virusom COVID 19, doniraće medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od 3 miliona dolara. Za Bosnu i Hercegovinu je obezbjeđena novčana pomoć od 400.000 dolara.

U danima u kojima je svima potrebna hrabrost i podrška, United Grupa želi da pomogne da svi zajedno što prije prebrodimo jednu od najvećih svjetskih zdravstvenih kriza i da olakša medicinskim radnicima obavljanje posla, a građanima omogući dodatnu sigurnost.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju Telemach, United Media sa televizijskim kanalima Nova BH, N1, Sport Klub, Grand, Pikaboo, Vavoom, Lov i ribolov, iDJ, Brainz.

Zbog epidemije koja je uslovila ostanak građana kod kuće United Grupa već je otključala TV kanale na svojim platformama u cijelom regionu za koje je dobila dozvole, uvjerena da je bitno da svi budemo solidarni i da je svaka podrška građanima u cijelom regionu važna.

United Grupa je vodeći provajder telekomunikacionih i medijskih usluga u Jugoistočnoj Europi. Kao dio vodeće međunarodne investicione kompanije BC Partners posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj.
https://telemach.ba/a54106/podrska/vije ... olara.html
Telemach

#98562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

patri00t wrote: 30/03/2020 19:23 Jel vas sada internet izbacuje? Gubi se skroz? Iz Mostara pisem
@patri00t,
Nemamo evidentirane poteškoće. Možete pozvati podršku ili nam dostaviti podatke u pp.
/Lejla
eldinowski

#98563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by eldinowski »

Telemach wrote: 30/03/2020 16:24
eldinowski wrote: 30/03/2020 16:06 Ne moraju mi umanjiti račun samo nek mi isporuče uslugu koju plaćam
@eldinowski,
Ukoliko imate određene poteškoće s uslugom, predlažemo da nam u pp dostavite potpun upit i korisničke podatke kako bismo izvršili provjere.
Kako ukoliko? Na prethodnih 5 stranica imate isto toliko mojih postova o problemu koji traje već mjesec ako ne i više. Slao sam vam i podatke u inbox 2-3 puta i objašnjavao problem na telefonu bar duplo toliko, što prilikom mojih poziva što vaših. Danas sam trebao imati poziv od napredne podrške ali nisam. Ubjeđujete i mene a vidim i druge da je sve uredu a nije uopšte.

Summa summarum
-Dolazila ekipa, signal kao uredu, speedtest uredu ali u praksi skroz suprotno
-Rekli ste da probam sa manuelnim postavkama rutera i uključivanjem lan kabla u prvi port - gubljenje vremena, problem i dalje tu
-Neke promjene oko IP rangea - isto

U zadnjoj poruci sam vam poslao i 2 videa gdje se vidi da 4g otvara normalno a wifi jok. Očekujem još taj poziv sutra da vidimo šta kako, gubim strpljenje polako :)
fusion_ba

#98564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

za pohvalu je njihova donacija i svaka cast. ali ne mogu da se ne osvrnem na samu raspodjelu i zapitam se kojom racunicom su donirali novac i za Srbiju vise nego duplo veci iznost, za Hr takodjer vise.... u svakom slucaju se vidi koja trzista su im bitnija...ali dobro..lijepo od njih...bolje ista nego nista
crnivrag

#98565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach

#98566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eldinowski wrote: 31/03/2020 00:06
Telemach wrote: 30/03/2020 16:24
eldinowski wrote: 30/03/2020 16:06 Ne moraju mi umanjiti račun samo nek mi isporuče uslugu koju plaćam
@eldinowski,
Ukoliko imate određene poteškoće s uslugom, predlažemo da nam u pp dostavite potpun upit i korisničke podatke kako bismo izvršili provjere.
Kako ukoliko? Na prethodnih 5 stranica imate isto toliko mojih postova o problemu koji traje već mjesec ako ne i više. Slao sam vam i podatke u inbox 2-3 puta i objašnjavao problem na telefonu bar duplo toliko, što prilikom mojih poziva što vaših. Danas sam trebao imati poziv od napredne podrške ali nisam. Ubjeđujete i mene a vidim i druge da je sve uredu a nije uopšte.

Summa summarum
-Dolazila ekipa, signal kao uredu, speedtest uredu ali u praksi skroz suprotno
-Rekli ste da probam sa manuelnim postavkama rutera i uključivanjem lan kabla u prvi port - gubljenje vremena, problem i dalje tu
-Neke promjene oko IP rangea - isto

U zadnjoj poruci sam vam poslao i 2 videa gdje se vidi da 4g otvara normalno a wifi jok. Očekujem još taj poziv sutra da vidimo šta kako, gubim strpljenje polako :)
@eldinowski,
Izvinjavamo se zbog ensporazuma. Uskoro ćete biti kontaktirani.
crnivrag

#98567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Gostovanje potpredsjednice United Grupe na televiziji N1 BiH i razgovor o donaciji novčanih sredstava Bosni i Hercegovini u borbi protiv corona virusa:

goran387

#98568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Hvala UG na pomoći ali čim sam čuo da naš križni štab / stožer više preferira keš nego da UG kupi medicinsku opremu prestao sam dalje gledati. Uvijek ista priča , neko će dignuti lovu na tuđoj muci :oops:
typeOnegative

#98569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

isto sam pomislio..united grupo ne dajte im keš pokrast će sve
fusion_ba

#98570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

ako su tražili keš umjesto opreme, ne treba im dati ni marku/dolar
typeOnegative

#98571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

sinoć gledao,zena rekla baš tim riječima " vlasti u bih su se izjasnile da bi im najbolje odgovaralo da bude u parama" :-) :run:
Benq

#98572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Svaka pomoc je dobro dosla, nazalost svi znamo da ce veci dio toga zavrsiti gdje ne treba, ali to je vec druga tema.. Bitno je da ni UG nije ostala pasivna u ovoj situaciji :thumbup:
j66o

#98573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Pozdrav,imam pitanje za Telemach direktno i nadam se za odgovor,pitanje je :
-Da li postoji mogucnost da se vrati opcija unazad na kanalu Cinemax 2 jer vidim na nekim kanalima npr Comedy Extra,Axn ili Rtl 2 ide ta opcija unazad i ako nisu kanali po meni,pa Vas pitam zar nije bolje da ide ili da vratite na Cinemax 2 opciju unazad jer je ipak atraktivni kanal a ujedno bi bilo dobro da su oba Cinemaxa sa tom opcijom jer ipak bude i noviji filmova.
Ja bi ga odma uzeo kao dodatni paket koji kosta 4 km ali ovako bez ove opcije unazad na oba Cinemaxa ne vidim da bi neko uzeo a znam da ima ljudi koji bi uzeli.
Pa molim Telemach ako se moze izjasnit po ovom pitanju,da li se moze sta uraditi po tom pitanju bio bih zahvalan,Lp.
crnivrag

#98574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

j66o wrote: 31/03/2020 23:11 Pozdrav,imam pitanje za Telemach direktno i nadam se za odgovor,pitanje je :
-Da li postoji mogucnost da se vrati opcija unazad na kanalu Cinemax 2 jer vidim na nekim kanalima npr Comedy Extra,Axn ili Rtl 2 ide ta opcija unazad i ako nisu kanali po meni,pa Vas pitam zar nije bolje da ide ili da vratite na Cinemax 2 opciju unazad jer je ipak atraktivni kanal a ujedno bi bilo dobro da su oba Cinemaxa sa tom opcijom jer ipak bude i noviji filmova.
Ja bi ga odma uzeo kao dodatni paket koji kosta 4 km ali ovako bez ove opcije unazad na oba Cinemaxa ne vidim da bi neko uzeo a znam da ima ljudi koji bi uzeli.
Pa molim Telemach ako se moze izjasnit po ovom pitanju,da li se moze sta uraditi po tom pitanju bio bih zahvalan,Lp.
Vjerujem da će ti Telemach odgovoriti na ovo pitanje, ali evo šta ti ja mogu reći o trenutnom stanju sa podacima kojima raspolažem.

Opcija vraćanja sadržaja na kanalu Cinemax 2 je ukinuta da bi se ista uvela na nekim drugim kanalima, a trenutno su ograničeni serverskim kapacitetima za uslugu D3, pa mogu da isporuče uslugu vraćanja sadržaja unazad na samo 50 kanala iz ponude i to do 5 dana unazad.

Ne koriste se isti serveri kao i za EON uslugu, i ne može se izvršiti spajanje D3 resivera na EON servere zbog inkompatibilnosti ove dvije platforme.

Izabrali su 50 kanala iz ponude za koje smatraju da su najatraktivniji i najgledaniji među D3 korisnicima.

Svakako ti preporučujemo korištenje EON platforme (koju vjerovatno imaš uključenu i u okviru svog paketa, a pretpostavljam da koristiš neki od starih Grande paketa), i na taj način koristiš uslugu vraćanja sadržaja na svim kanalima iz ponude, imaš mnogo raznovrsniji Video Klub sadržaj sa preko 16000 naslova te pratiš još dodatnih 28 kanala koji nisu dio D3 ponude.
Averus

#98575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Averus »

....
Locked