Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
todd_smith

#98526 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Tomahawk11 wrote:Eto sad se svi vratili i opet igra. I to dobro. Znači nisi u pravu.
tebi je dobro da lik nije imao apsolutno nikakav ucinak u utakmicama gdje smo odigrali 1-1 protiv Slobode i 1-1 protiv Radnika

kao sto rekoh ocito da ja i ti imamo razlicite kriterije za ono sto smatramo za uspjeh aktuelnog sampiona i najveceg kluba u drzavi
Tomahawk11
Globalni moderator

#98527 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Šta podrazumjevaš pod učinkom?
yasaq

#98528 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by yasaq »

Sa svime se mogu složiti ali da je Gavrić promašaj to ne mogu. Lik iznio sredinu i ima zadnji pas odličan. Sad ga ocjenjivati kad je forrma čitave ekipe u kurcu nije fer. Samo čovjeku treba više snage, što bi se trebalo riješiti pripremama i to je to. Nekim igračima treba više da se adaptiraju. Kad se sjetim Heba kad je došao, kriza, poslaše ga u Olimpik gdje nadošao pa ga vračaj nazad. Sad ne možemo bez njega, što je činjenica. Zato vjerujem da nisu đaba uzeli ni Guzinu ni Milanovića, samo im treba vremena, a što mi naravno nikad nemamo
Tomahawk11
Globalni moderator

#98529 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

yasaq wrote:Sa svime se mogu složiti ali da je Gavrić promašaj to ne mogu. Lik iznio sredinu i ima zadnji pas odličan. Sad ga ocjenjivati kad je forrma čitave ekipe u kurcu nije fer. Samo čovjeku treba više snage, što bi se trebalo riješiti pripremama i to je to. Nekim igračima treba više da se adaptiraju. Kad se sjetim Heba kad je došao, kriza, poslaše ga u Olimpik gdje nadošao pa ga vračaj nazad. Sad ne možemo bez njega, što je činjenica. Zato vjerujem da nisu đaba uzeli ni Guzinu ni Milanovića, samo im treba vremena, a što mi naravno nikad nemamo
:thumbup:
Šta zna todd :oops: :mrgreen:
Logovan

#98530 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

todd_smith wrote:gavric je promasaj, necemo se lagati.

milanovic za 130k je promasaj

letic promasaj

guzina promasaj

oremus, zajebi ti povreda pa ovo ono cekaj neka, lik je promasaj jer ima u sebi max 10tak jos utakmica za nas

besim jedini, ali njega ne mozes racunati jer nije nas igrac, tu smo mu da rehabilitaciju uradimo za maticni klub
Nema šanse da je promašaj, barem ne još. Ima on finih odigranih utakmica.

Milanović i Letić ok jesu, osim ako ne nastave ovako. Možda se "probude". :oops: Posebno je ovaj drugi razočarao, obzirom da je igrao par godina vani i je redovan bio.

Guzinu nismo ni vidjeli. Nije valjda promašaj zbog dvije propuštene prilike protiv Čelika? :-) A i Husref mu mijenja pozicije, isto kao da ni on ne zna gdje bi ga stavio. Ovo malo što je igrao mene nije oduševio.

Oremuš se ne može gledati kao promašaj, kao što ne može ni kao pogodak. Pa pogledaj koliko je igrao. Dvije protiv Celtica (gdje je bio dobar, posebno u prvoj i još gol zabio), pa onda duga pauza i onda tri odigrane utakmice, u dvije igrao oko 25-30 minuta, u trećoj par minuta. Kako može biti promašaj ako ne igra zbog teške povrede, odnosno ako je odigrao jako malo utakmica zbog povrede? Šta očekuješ od igrača u prvih par utakmica nakon teške povrede? :-)
rocco_siffredi

#98531 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Za Gavrica se slažem sa toddom. Frajer ne može vezati kopacke Rahmanovicu, Stanojevicu. Ovo sto je on odigrao i pokrio mogli smo i bez njega. Bacene pare.
Guzina ne može da se nametne pored Handzica, a kamoli pored Mersudina. Bacene pare.
Letic, najgori od novopridoslih. Hodzic Cafu za njega. Bacene pare.
Oremus, necu nista reci, covjek nije igrao.
Serbecic dobar, ali nije nas igrac, da danas/sutra na njemu možemo zaraditi pare.
Milanović, kao nesto odigrao, ali kad skontam da smo za njega dali pare, dodje mi da plačem.
todd_smith

#98532 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Gavric nije promasaj jer mu treba dati jos par utakmica, ali odigrao vise ili isto nego Guzina ili Milanovic ili Letic koji su promasaji..okej

Dajte mi jednu utakmicu gdje je Gavric pokazao kvalitet ili nosio igru ili slicno, kada vec utakmica nije vec gotova i vec nismo vodili 2-3 razlike?
GandalfSivi

#98533 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Eno Kvrzic protjeran iz Rijeke, dobar momenat da se kakva cifra ponudi...
svi u napad

#98534 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Znate sta mene najvise zabrinjava? Nas sef Husref me zabrinjava. Covjek je donio titulu i voli klub al on objektivno ne moze uciniti taj iskorak da budemo prvi nekoliko godina za redom i da odigramo nesto u Evropi. Njega je Atalanta ubila i on vise ne smije nista rizikovati a igra nam zbog toga postaje sve losija iako igracki smo najkvalitetniji. Prije smo razbijali protivnike i nismo se zadovoljavali vodstvom od 1:0. Sad cim povedemo bunkerica i moli boga da tako ostane. Poseban problem su mi njegove izjave u posljednje vrijeme. Covjek bi morao koji put poslusati sta je izjavljivao zadnjih par tekmi. Stalno svaljivanje krivice na igrace a na zadnjoj tekmi protiv Radnika isticanje neposlusnosti istih nema veze sa mozgom i logikom. Pa dragi Husrefe ko im sef/trener i ko je odgovoran za taktiku, disciplinu, rad i red u timu. To je tvoj zadatak dragi nas Husrefe.
Problem je sto objektivno u BiH nemas dobrih trenera koji bi mogli voditi klub kakav je Sarajevo. Sliskovic i Osim su bolji od sefa kao treneri i eliminacijom ljutog neprijatelja Osima ostaje Baka koji je zauzet a uz to bi bio i skupo rjesenje. Iskreno sa Bakom bi dobili na igracko-taktickom planu i dominirali ligom par godin abez problema al nisam siguran u neki iskorak u Evropi.
Znam da ce mnogi skociti na ovaj komentar al mislim da se iz helikoptera vidi da klima medju igracima nije kao prosle godine. No nadajmo se da ce se igraci probuditi i ujediniti u zelji da ponovo osvoje titulu. Zivjeli.
Logovan

#98535 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

todd_smith wrote:Gavric nije promasaj jer mu treba dati jos par utakmica, ali odigrao vise ili isto nego Guzina ili Milanovic ili Letic koji su promasaji..okej

Dajte mi jednu utakmicu gdje je Gavric pokazao kvalitet ili nosio igru ili slicno, kada vec utakmica nije vec gotova i vec nismo vodili 2-3 razlike?
Gavrić odigrao 13 utakmica. Malo više od Guzine (10), malo manje od Letića (15) i manje od Milanovića (19). A ionako je bezveze na osnovu broja utakmica određivati ko je promašaj, a ko ne. Mislim sve zavisi od igrača do igrača. Nekoga vrijedi čekati, a nekoga ne vrijedi jer je gubljenje vremena.

Ovako na prvu, Gavrić je fino odigrao protiv Bjelorusa u prvoj utakmici.
rocco_siffredi

#98536 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by rocco_siffredi »

Gavric je bespotrebno doveden i visak je. Skup visak.
Imas Mustafica, Rahmanovica, Stanojevica, Oremusa, Djokanovica. Realno najslabija karika. Nije se nametnuo nicim, a skup je da sjedi na klupi. Zahvalio bih mu se.
Letica ako se ne dohaviza, takodjer. Dao bih mu sansu jos proljece ili noga.
Guzina je katastrofa, ne daj bože kakve povrede Ahmetovića.
todd_smith

#98537 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

svi u napad wrote:Znate sta mene najvise zabrinjava? Nas sef Husref me zabrinjava. Covjek je donio titulu i voli klub al on objektivno ne moze uciniti taj iskorak da budemo prvi nekoliko godina za redom i da odigramo nesto u Evropi. Njega je Atalanta ubila i on vise ne smije nista rizikovati a igra nam zbog toga postaje sve losija iako igracki smo najkvalitetniji. Prije smo razbijali protivnike i nismo se zadovoljavali vodstvom od 1:0. Sad cim povedemo bunkerica i moli boga da tako ostane. Poseban problem su mi njegove izjave u posljednje vrijeme. Covjek bi morao koji put poslusati sta je izjavljivao zadnjih par tekmi. Stalno svaljivanje krivice na igrace a na zadnjoj tekmi protiv Radnika isticanje neposlusnosti istih nema veze sa mozgom i logikom. Pa dragi Husrefe ko im sef/trener i ko je odgovoran za taktiku, disciplinu, rad i red u timu. To je tvoj zadatak dragi nas Husrefe.
Problem je sto objektivno u BiH nemas dobrih trenera koji bi mogli voditi klub kakav je Sarajevo. Sliskovic i Osim su bolji od sefa kao treneri i eliminacijom ljutog neprijatelja Osima ostaje Baka koji je zauzet a uz to bi bio i skupo rjesenje. Iskreno sa Bakom bi dobili na igracko-taktickom planu i dominirali ligom par godin abez problema al nisam siguran u neki iskorak u Evropi.
Znam da ce mnogi skociti na ovaj komentar al mislim da se iz helikoptera vidi da klima medju igracima nije kao prosle godine. No nadajmo se da ce se igraci probuditi i ujediniti u zelji da ponovo osvoje titulu. Zivjeli.
Mislim da za nase uslove ne mozes naci boljeg trenera kao komplet paket. Mozda mozes naci jednog koji je bolji u taktikama, drugog u motivaciji, treceg za administraciju i slicno

Husref je najbolje sto imamo trenutno, jebi ga. Da moze bolje, moze. Ali radije cu njega trpiti koji dozivi poraz isto kao ja ili gore, nego nekoga ko ce to gledati samo kao posao

Logovan wrote:
todd_smith wrote:Gavric nije promasaj jer mu treba dati jos par utakmica, ali odigrao vise ili isto nego Guzina ili Milanovic ili Letic koji su promasaji..okej

Gavrić odigrao 13 utakmica. Malo više od Guzine (10), malo manje od Letića (15) i manje od Milanovića (19). A ionako je bezveze na osnovu broja utakmica određivati ko je promašaj, a ko ne. Mislim sve zavisi od igrača do igrača. Nekoga vrijedi čekati, a nekoga ne vrijedi jer je gubljenje vremena.

Ovako na prvu, Gavrić je fino odigrao protiv Bjelorusa u prvoj utakmici.
napisao si dosta toga bez da bilo sta kazes
Logovan

#98538 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ok, zato ti jesi. :-)

Svi novi su karine, sve treba otjerati nakon 3, 4 utakmice, eto rekao sam isto što i ti. :D
todd_smith

#98539 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

jarane napisao si da nije dovoljno utakmica odigrao da mu sudis, onda sudio drugim igracima i onda rekao ma nisu utakmice bitne
Raigor Stonehoof

#98540 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

Jel onaj ozbiljno reko da su sliskovic i anamonaj bolji treneri od Husrefa? :lol:
Logovan

#98541 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

todd_smith wrote:jarane napisao si da nije dovoljno utakmica odigrao da mu sudis, onda sudio drugim igracima i onda rekao ma nisu utakmice bitne
Nisi shvatio, preskočio si jedan dio posta, ali dobro hajde nebitno. :thumbup:
svi u napad

#98542 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by svi u napad »

Raigor Stonehoof wrote:Jel onaj ozbiljno reko da su sliskovic i anamonaj bolji treneri od Husrefa? :lol:
Dragi prijatelju prije nego dajes komentare u kojima nista osim smajlija ne napises progooglas malo sta je ko osvojio od njih trojice pa stavljas 2 miliona smajlija. Fakta su fakta i njih volio ne volio ne mozes izbjeci. A sad nastavi sa smajlijima i ozbiljnim komentarima. Zivio.
Dr. Kuca

#98543 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dr. Kuca »

E cuj resetovala ga atalanta a nakon toga osvojili jednu od najdominantnijih titula u historiji lige, duplu krunu, prepisali sve.
Istina da ove godine igramo slabije, ali jos niti jednu utakmicu nismo odradili u punom sastavu. Puno igraca izlazi iz povreda, jedni stalno igraju pa pregorili, drugi se jos uvjek traze itd. Plus nasi igraci nisu ni kapacitet da u kontinuitetu igraju dominantno, brzo se zasite lige, nekima krivonsto nisu otisli vani itd.
tcz

#98544 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

svi u napad wrote: Prije smo razbijali protivnike i nismo se zadovoljavali vodstvom od 1:0.
ovo me bas interesuje.
koje godine smo razbijali protivnike?
predugo pratim fks i nesto se ne sjecam tih dominacija.
tcz

#98545 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by tcz »

svi u napad wrote: Prije smo razbijali protivnike i nismo se zadovoljavali vodstvom od 1:0.
ovo me bas interesuje.
koje godine smo razbijali protivnike?
predugo pratim fks i nesto se ne sjecam tih dominacija.
todd_smith

#98546 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

iskorak je odbrana titule.

bila ta odbrana od 1-0 ili 10-0 to je vec semantika
Blixen

#98547 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Blixen »

svi u napad wrote:Znate sta mene najvise zabrinjava? Nas sef Husref me zabrinjava. Covjek je donio titulu i voli klub al on objektivno ne moze uciniti taj iskorak da budemo prvi nekoliko godina za redom i da odigramo nesto u Evropi. Njega je Atalanta ubila i on vise ne smije nista rizikovati a igra nam zbog toga postaje sve losija iako igracki smo najkvalitetniji. Prije smo razbijali protivnike i nismo se zadovoljavali vodstvom od 1:0. Sad cim povedemo bunkerica i moli boga da tako ostane. Poseban problem su mi njegove izjave u posljednje vrijeme. Covjek bi morao koji put poslusati sta je izjavljivao zadnjih par tekmi. Stalno svaljivanje krivice na igrace a na zadnjoj tekmi protiv Radnika isticanje neposlusnosti istih nema veze sa mozgom i logikom. Pa dragi Husrefe ko im sef/trener i ko je odgovoran za taktiku, disciplinu, rad i red u timu. To je tvoj zadatak dragi nas Husrefe.
zabranjeno je pricati protiv Husrefa :D :D :D
Dinostula

#98548 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Dinostula »

Gavric meni los kad se sve sabere i oduzme.Dok nam budu prva postava Letic,Gavric,Milanovic i slicni nema nama napredka.
Zanmaju me samo igraci tipa Ahmetovica,Rahmanovica,Lazica,Serbecica i slicno ostalo lagano cistiti da se plate ne daju uzalud.
Raigor Stonehoof

#98549 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Raigor Stonehoof »

svi u napad wrote:
Raigor Stonehoof wrote:Jel onaj ozbiljno reko da su sliskovic i anamonaj bolji treneri od Husrefa? :lol:
Dragi prijatelju prije nego dajes komentare u kojima nista osim smajlija ne napises progooglas malo sta je ko osvojio od njih trojice pa stavljas 2 miliona smajlija. Fakta su fakta i njih volio ne volio ne mozes izbjeci. A sad nastavi sa smajlijima i ozbiljnim komentarima. Zivio.
Osim tog smajlija, u postu ima jos 13 rijeci koje si odabrao ignorisati :)

Svako sa parom ociju u glavi zna kako su ta dvojica govnara "osvajali" titule, za to ne trebas bit nikakav trener.
todd_smith

#98550 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

Dinostula wrote:

Gavric meni los kad se sve sabere i oduzme.Dok nam budu prva postava Letic,Gavric,Milanovic i slicni nema nama napredka.
Zanmaju me samo igraci tipa Ahmetovica,Rahmanovica,Lazica,Serbecica i slicno ostalo lagano cistiti da se plate ne daju uzalud.
Ma iskreno da se ne lazemo Lazic je def jedan od najgorih igraca ove sezone.

Ferguson je davno jednom rekao da mu je najveci izazov u karijeri bio da osvoji tu drugu titulu zaredom jer imas ekipu koja je vec osvojila i koja se opusti i teze ih je motivirati

Ali nasi su bas grohnuli.

Djokanovic je fin igrac, nesto slican Cimirotu po nacinu igre i mislim da smo u njemu dobili solidnog igraca, ovo ostalo srednja zalost, jos na to ubacis katastrofalnog Kovacevica, Lazica, te povrede Rahmanovica Tatara i Stanojevica...dobro se drzimo na kraju krajeva
Locked