Sirija vol. 2

Locked
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#98526 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

A toliko su uložili u njihA, još od Gavganistana do današnjih dana... :lol:
славянин

#98527 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Challenger_ wrote:A toliko su uložili u njihA, još od Gavganistana do današnjih dana... :lol:
Smiri se nije ti dnevni boravak Sirija.. nazivas ljude (predsjenike) majmunima i cime vec ne, likujes pobjedo Sirije koja je u rusevinama - imas taj sindrom... jel to zavidis Americi? Dodji bolan popuni esta ako imas Evropske unije pasos ako ne onda vizu samo nemoj da ajatolahu jajca ljubis i mozes doci bolan... malo da udahnes ;-) freedom aira :mrgreen:
Challenger_

#98528 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Šabaneeeeeeeeej, vrati seeeeeeeej, ovce tvoje, ne mogu bez tebeeeeeeeej
Challenger_

#98529 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Šta onaj priča? Ništa ga ne čujem, sve nešta uzdiše k'o da umire, Bože sačuvaj...
insomnia78

#98530 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Auh :lol:
The 51st State

#98531 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

buran vikend za internet pregaoce.
karakters

#98532 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Challenger_ wrote:Šta onaj priča? Ništa ga ne čujem, sve nešta uzdiše k'o da umire, Bože sačuvaj...
A eno i insomnija nake grlene zvuke pusta. Sta im gluh coek radi jebote. :lol:
Challenger_

#98533 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Naš'o sam par insinuacija pa moram da hapliciram:
sarajevoxxxx wrote:Nemoj tako, Chelenger kaže da je režim pustio 6000 Kurda u Efrin, a i onaj zamjenik ministrov Mikdad zaprijetio je da će oboriti Turske avione. Sve vijesti Chelenger uredno postavio na forum. :-)
Netačno. Broj je pominjao Fosna a ja sam prenio vijest da preko teritorije pod kontrolom SAA za Efrin "danima idu pojačanja i oružje". Tako ti revolucije, skoncentriši se.
handžar88 wrote:Kako mislis Rusija a Celendzer kaze da ne moze Rusija nista u ime Sirije dozvolit...
Ne znam šta se sa tobom dešava pa si naprasno postao maliciozan. Apsolutno netačno. Evo šta sam napisao:
Challenger_ wrote:Nema Moskva mandat da u ime Sirije bilo šta pušta ili zabranjuje.
Niko nema mandat da odlučuje umjesto Sirije (njenih legalnih vlasti), pa ni Moskva. Niko! Ali da - mimo mandata (što je pravna kategorija) - mogu što-šta, mogu, vidimo.
jefff

#98534 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Kurdistanska velesila lomi muda Turcima.
jefff

#98535 Re: Sirija vol. 2

Post by jefff »

Sram onih koji su siti Asadovog djeneta.
madner

#98536 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Kurdi ko Srbi, prvo se kurce, onda im kazu ako ne smanjite dozivljaj dobicete po njofri, oni poduplaju i onda idu teorije. Vatikan, CIA, masoni i Turci. :D
sunceKOtepsija

#98537 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Challenger_ wrote:
fosna2014 wrote:Image
Šta je ovo ljudi moji??! Gdje je majmun-Obumin, Konjska-face i John the Psycho "halifat"? Zar nisu trebale "decenije borbe"?

:(

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol:
insomnia78

#98538 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

A dje nam je #bogata#djeca#teherana nije zar da se tuče kandzijom po ledjima za onaj dunjalucarski prelet koji je, istini za volju previse i za jednog rafidiju a kamoli za skromnog sufiju
DuckZz

#98539 Re: Sirija vol. 2

Post by DuckZz »

YPG po prvi put od pocetka rata biva meta zracnih udara neprijatelja koji ih napada, dok u isto vrijeme nemaju podršku iste.
Od danas se tek može znati koliko je ustvari YPG "sposoban".

Pobunjenici zauzeli prvo selo u Afrin kantonu.
Image
Image
Image
sunceKOtepsija

#98540 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Image
Bahceli pozdravio operaciju borbe protiv terorizma kodnog naziva "maslinova grancica", istakao da ce teroristi ISIL-a i PKK biti porazeni, da Turska nece dopustiti stvaranje teroristicke mreze na svojoj granici. Rekao da ce Afrin biti groblje za sve teroriste :thumbup: mracne sile nece uspjeti
Image
Image
Image
karakters

#98541 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

DuckZz wrote: Pobunjenici zauzeli prvo selo u Afrin kantonu
Pobunjenici.

Pobunili se zar protiv Kurda i visevjekovnog kurdskog zuluma.
salik79

#98542 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:Image
Bahceli pozdravio operaciju borbe protiv terorizma kodnog naziva "maslinova grancica", istakao da ce teroristi ISIL-a i PKK biti porazeni, da Turska nece dopustiti stvaranje teroristicke mreze na svojoj granici. Rekao da ce Afrin biti groblje za sve teroriste :thumbup: mracne sile nece uspjeti
Image
Podrska i od B&BH
Image
karakters

#98543 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

sunceKOtepsija wrote:Image
Image
Image
Image
Otkako se turska vojska umjesto onog Alah yok sjaranila sa Alahom pravo ih je poslo. Case lome ruke im krvave. Ruke lome razvijaju pilave.
ioannes

#98544 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

славянин wrote:
Challenger_ wrote:A toliko su uložili u njihA, još od Gavganistana do današnjih dana... :lol:
Smiri se nije ti dnevni boravak Sirija.. nazivas ljude (predsjenike) majmunima i cime vec ne, likujes pobjedo Sirije koja je u rusevinama - imas taj sindrom... jel to zavidis Americi? Dodji bolan popuni esta ako imas Evropske unije pasos ako ne onda vizu samo nemoj da ajatolahu jajca ljubis i mozes doci bolan... malo da udahnes ;-) freedom aira :mrgreen:
ne znam šta ti pjeniš uopće?
naravno da je majmun....majmun zbog toga što je ratni zločinac. a taj majmun je istodobno dobio nobelovu nagradu za mir.....u kakvom surealnom i bolesnom svijetu živimo
Challenger_

#98545 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

- Lijepo i pravovremeno sam ja upozoravao na katastrofalne posljedice krajnje neodgovornog pristupa YPG u Hasaki i Hasakama koje su potom usljedile (prelazak Eufrata kod Tabqe, opstrukcija operacije sirijske armije nizvodno uz Eufrat, likvidacija generala Asapova, grabljenje naftnih polja Suvar, učestvovanje u dugoročnim planovima koji su antiteza sirijskih i savezničkih planova za sjever Sirije).

I pored svega toga sebi daju za pravo da odgovornost za nastale posljedice prebacuju na one koji su ih istrajno upozoravali da to ne rade.

Groteskno!
славянин

#98546 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

ioannes wrote:
славянин wrote:
ne znam šta ti pjeniš uopće?
naravno da je majmun....majmun zbog toga što je ratni zločinac. a taj majmun je istodobno dobio nobelovu nagradu za mir.....u kakvom surealnom i bolesnom svijetu živimo
Tako jeeeeeeeeeeeee :lol:
insomnia78

#98547 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ne govorim ja sa tatom, evo me za aparatom
Sad mi zena ruke sklanja, ‘mjesto veće opet manja
karakters

#98548 Re: Sirija vol. 2

Post by karakters »

Challenger_ wrote:- Lijepo i pravovremeno sam ja upozoravao na katastrofalne posljedice krajnje neodgovornog pristupa YPG u Hasaki i Hasakama koje su potom usljedile (prelazak Eufrata kod Tabqe, opstrukcija operacije sirijske armije nizvodno uz Eufrat, likvidacija generala Asapova, grabljenje naftnih polja Suvar, učestvovanje u dugoročnim planovima koji su antiteza sirijskih i savezničkih planova za sjever Sirije).

I pored svega toga sebi daju za pravo da odgovornost za nastale posljedice prebacuju na one koji su ih istrajno upozoravali da to ne rade.

Groteskno!
Znaci Nusretin Erdo je produzena osvetnicka ruka sirijske vlade?
Challenger_

#98549 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

Iako, neće sve ovo lako proći. Posljedice ove turske intervencije mogu biti daleksežne, kako za Kurde, tako za Tursku i čitav region.
Challenger_

#98550 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger_ »

karakters wrote:Znaci Nusretin Erdo je produzena osvetnicka ruka sirijske vlade?
To što ih je Damask upozoravao, a oni ignorisali je donekle razumljivo. Ali kontinuirano ignorisati ruska upozorenja (na njih sam mislio) je vrlo, vrlo nepromišljeno.
Locked