Logosoft
Moderator: Benq
- semirsar
#9851 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nakacih se s mob-om na komsijin T-mach wi-fi, polovican down/up kao i kod mene na LOL-u.
- karanana
#9852 Re: Logosoft ALL ABOUT
Selam alejk.
Jel ovo tema za zelje cestitke i pozdrave?
Od dokumentaraca cija ponuda je opala, morete li dodati H2 i smitsonian channel?
Ali da budu dostupni i vasim vjernim starim korisnicima?
Jel ovo tema za zelje cestitke i pozdrave?
Od dokumentaraca cija ponuda je opala, morete li dodati H2 i smitsonian channel?
Ali da budu dostupni i vasim vjernim starim korisnicima?
- avaks
#9853 Re: Logosoft ALL ABOUT
A kakve telefone imate ako je u pola brzina preko wifi? Da oni nisu problem možda pošto laptop ima deklarisanu brzinu?
Čisto informativno
Rodica se isto tako žalila, doduše Telemach je u pitanju i mjesecima neki problemi dok ja nisam otišao. Stručnjaci stavili router u spavaću sobu a dvosoban stan, znači kroz tri zida je trebao signal da bi u dnevnom bilo konekcije. Pa reko dobro ti i ikako radi s tim da je onaj TP link koji su davali 35-40KM brat bratu
Čisto informativno
Rodica se isto tako žalila, doduše Telemach je u pitanju i mjesecima neki problemi dok ja nisam otišao. Stručnjaci stavili router u spavaću sobu a dvosoban stan, znači kroz tri zida je trebao signal da bi u dnevnom bilo konekcije. Pa reko dobro ti i ikako radi s tim da je onaj TP link koji su davali 35-40KM brat bratu
-
rizibizi
#9854 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo vec para dana ko god kroci nogom u stan pokrene speedtest na mobitelu i reultati su u 5 dkg. Testna skupina obuhvata nekih 10-ak mobitela razlicitih proizvodjaca, OS-a i svega ostalog, znaci nema dva ista.
Jesu ti Tmachovi TP linkovi oko 30 KM i jesu smece ali ni ovi ZTE nisu daleko, samo mi ne pada na pamet da odem da kupim neki 5 GHz ruter od 150 i vise KMcica i da onda kad budem zvao da se zalim sta mi brzina nije ni blizu deklarisane oni kazu e znate vi imate dodatni ruter koji nije testiran u nasoj mrezi ko zna sta on propusta i ne propusta
tu sam pricu popusio jednom sa HS-om, oni davali samo modeme i cim krenes da se zalis oni kazu a ruter, reko taj eeeee pasa ne moze taj ruter da balansira sa ovim nasim somunom, pardom modemom i tu je kraj pjesme. Sad sam vec poceo primjecivati i problem sa streamingom hd klipova na mobitelu pa svako malo radi buffering, prije fakat nije tako da meni ovdje nesto smrdi a noge sam oprao.
@karanana izvolite u programu ste radija Hayat, za pozdrave zelje i cestitke birajte broj izmedju 1 i 3. pppiiiiiiiip
Juce sam ponovo imao scenu na naplatnom mjestu logosofta, dosao da platim racun za 8. mjesec naravno isti nisam ponio jer nema nikakvu funkciju, ali sam upratio da je oko 60 KM ja tamo kaze lik 70 KM i nesto feninga, reko ha ne valja nista ha ponovo kako to, pa jeste pa nije i odstampa on meni moj racun i ja platim eto kao znate ja to radi vas da vas ne iskljuce radi par maraka. Naravno pare koje uplatim preko se nigdje na racunu ne prikazuju tako da od mene od sad pa na dalje i ubuduce ce da dobiju tacno u fening i mogu nogom u guzicu da se udaraju a nek iskljuce slobodno. Pitam moze li ikakva druga potvrda o uplatim osim onog slipa kaze ne moze, nema, a reko kad me budete tuzili za dvije godine da nisam upatio kako cu ja da dokazem kad slip izblijedi. Ma kaze to se kod nas ne moze desiti ne cekamo mi toliko mi odma gasimo poslije drugog racuna. Uglavnom prst na celo, organizacija im nije jaca strana, naplata jos manje, a o tehnici da ne pricamo.
Jesu ti Tmachovi TP linkovi oko 30 KM i jesu smece ali ni ovi ZTE nisu daleko, samo mi ne pada na pamet da odem da kupim neki 5 GHz ruter od 150 i vise KMcica i da onda kad budem zvao da se zalim sta mi brzina nije ni blizu deklarisane oni kazu e znate vi imate dodatni ruter koji nije testiran u nasoj mrezi ko zna sta on propusta i ne propusta
@karanana izvolite u programu ste radija Hayat, za pozdrave zelje i cestitke birajte broj izmedju 1 i 3. pppiiiiiiiip
Juce sam ponovo imao scenu na naplatnom mjestu logosofta, dosao da platim racun za 8. mjesec naravno isti nisam ponio jer nema nikakvu funkciju, ali sam upratio da je oko 60 KM ja tamo kaze lik 70 KM i nesto feninga, reko ha ne valja nista ha ponovo kako to, pa jeste pa nije i odstampa on meni moj racun i ja platim eto kao znate ja to radi vas da vas ne iskljuce radi par maraka. Naravno pare koje uplatim preko se nigdje na racunu ne prikazuju tako da od mene od sad pa na dalje i ubuduce ce da dobiju tacno u fening i mogu nogom u guzicu da se udaraju a nek iskljuce slobodno. Pitam moze li ikakva druga potvrda o uplatim osim onog slipa kaze ne moze, nema, a reko kad me budete tuzili za dvije godine da nisam upatio kako cu ja da dokazem kad slip izblijedi. Ma kaze to se kod nas ne moze desiti ne cekamo mi toliko mi odma gasimo poslije drugog racuna. Uglavnom prst na celo, organizacija im nije jaca strana, naplata jos manje, a o tehnici da ne pricamo.
-
Dzontra_Volta
#9855 Re: Logosoft ALL ABOUT
Je li vama došao elektronski račun putem mail-a za prošli mjesec? Meni još nije, a uvijek dođe najkasnije do 6-tog u mjesecu.
- semirsar
#9856 Re: Logosoft ALL ABOUT
Meni je znao doci i 11-og u mjesecuDzontra_Volta wrote:Je li vama došao elektronski račun putem mail-a za prošli mjesec? Meni još nije, a uvijek dođe najkasnije do 6-tog u mjesecu.
-
Dzontra_Volta
#9857 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo stigao mi je večeras u 21:48 sati.
-
karabaja989
#9858 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ljudi moji bez da se iko uvrijedi mislim da nekima nisu bas najjasnije stvari po pitanju brzine. Znaci prvo da naglasim, NE RADIM U LOGOSOFTU, NE BRANIM LOGOSOFT jer ih i ja zivkam non stop i zalim se bez ikakvog okljevanja. EH ovako :
PRVO brzine koje stoje u paketima nisu ono sto vecina ljudi misli : 30 MB nije 30 Mega Bajta po sekundi, nego 30 Mb Mega bita sto je ustvari podjeljeno sa 8, pa se dobije 3,75 Mega Bajta u sekundi. Sto je i dalje super brzina ali nije ni blizu onog cega mi zamisljamo.
DRUGO potencijalna brzina rutera nema veze s nama. Tebi ako je paket 30 Mega bita ili 50 ili 100 ili 150 Mega bita tebe i dalje sa tom brzinom moze usluziti obicni ASUS-ov ruter od 50 KM, jer je to njegova maksimalna brzina kad se stavi na b+g+n standard. Drugo ako vam se gubi internet na uredjajima, preskace stopa, provjerite koji je standard mrezne opreme u vasim uredjajima te trazite da vam se konfigurise ruter na b+g standard jer vrlo vjerovatno ne podrzavaju vam uredjaji N standard i onda kad god radio salje signale po tom radijusu vi imate poteskoce sa istim.
TRECE Torrenti, programi, filmovi, sve ovisi od broja ljudi koji su nakaceni, od brzine servera koju je uploader postavio,
CETVRTO Preskenirajte VASE racunare. Ako nemate virusa ne znaci da nemate spyware-a, malware-a ili slicno. To su stvari, aplikacije, extenzije u chrome-u, programi koje na pazite prilikom instaliranja neceg pa pokupite, to je i ILIVID i teme dodatne za Fejs i svasta nesto. Sve to se odvija u pozadini i usporava vam rad kako racunara tako i interneta. Bilo koji zarazen uredjaj koji je nakacen na vasu mrezu je potencijalna opasnost za komplet mrezu i usporava rad mreze i brzinu konekcije.
Izvinite na dugom postu, pozdrav
PRVO brzine koje stoje u paketima nisu ono sto vecina ljudi misli : 30 MB nije 30 Mega Bajta po sekundi, nego 30 Mb Mega bita sto je ustvari podjeljeno sa 8, pa se dobije 3,75 Mega Bajta u sekundi. Sto je i dalje super brzina ali nije ni blizu onog cega mi zamisljamo.
DRUGO potencijalna brzina rutera nema veze s nama. Tebi ako je paket 30 Mega bita ili 50 ili 100 ili 150 Mega bita tebe i dalje sa tom brzinom moze usluziti obicni ASUS-ov ruter od 50 KM, jer je to njegova maksimalna brzina kad se stavi na b+g+n standard. Drugo ako vam se gubi internet na uredjajima, preskace stopa, provjerite koji je standard mrezne opreme u vasim uredjajima te trazite da vam se konfigurise ruter na b+g standard jer vrlo vjerovatno ne podrzavaju vam uredjaji N standard i onda kad god radio salje signale po tom radijusu vi imate poteskoce sa istim.
TRECE Torrenti, programi, filmovi, sve ovisi od broja ljudi koji su nakaceni, od brzine servera koju je uploader postavio,
CETVRTO Preskenirajte VASE racunare. Ako nemate virusa ne znaci da nemate spyware-a, malware-a ili slicno. To su stvari, aplikacije, extenzije u chrome-u, programi koje na pazite prilikom instaliranja neceg pa pokupite, to je i ILIVID i teme dodatne za Fejs i svasta nesto. Sve to se odvija u pozadini i usporava vam rad kako racunara tako i interneta. Bilo koji zarazen uredjaj koji je nakacen na vasu mrezu je potencijalna opasnost za komplet mrezu i usporava rad mreze i brzinu konekcije.
Izvinite na dugom postu, pozdrav
-
rizibizi
#9859 Re: Logosoft ALL ABOUT
Mnogo ti hvala na kratkim osnovama racunarstva i mreznih tehnologija. Ovo su jednostavne instrukcije za totalno nepismenu raju u tehnickom smislu i prica koju ponavljaju svi help desk/tehnicka podrska operateri svih internet servis provajdera.
Dakle sada kada znamo razliku izmedju MBps i Mbps odnosno MB i Mb znamo o cemu pricamo, kada znamo da imamo b-g-n (i jos neke) standarde mozemo pricati o brzini i rezultatima speedtesta. E sve ovo mozes macku o rep da okacis jer je dovoljna osnovna matematika da znas da je 16 Mbps skoro duplo manje od obecanih 30 Mbps, a istom tom osnovnom matematikom mogu da kazem da me zaboli u cemu je problem jer oni meni svaki mjesec cca 70-ak KM operacijom oduzimanja izuzmu iz novcanika. Dakle placam da ne razmisljam puno nego da koristim ono sto platim i sto oni reklamiraju.
Da ne zaboravim i cetvrto, ne znam za druge, ali imam dovoljno znanja da odrzavam operativni sistem na uredjaju koji koristim. Prvo sto si velikim slovima napisao je da ne radis u logosoftu i da ih ne branis, a niti jedna stavka nije vezana za njihovu infrastrukturu, njihove tehnicare i "strucnjake" i sve ostalo sto realno od slucaja do slucaja ima vece sanse da utice na kvalitet usluge nego bilo sta drugo (cak i da je u pitanju mod rada routera, njihov dio posla je da cackaju po postavkama uredjaja a ne moj)
Realno i bez ljutnje. Ja placam uslugu i nista me drugo ne interesuje.
Dakle sada kada znamo razliku izmedju MBps i Mbps odnosno MB i Mb znamo o cemu pricamo, kada znamo da imamo b-g-n (i jos neke) standarde mozemo pricati o brzini i rezultatima speedtesta. E sve ovo mozes macku o rep da okacis jer je dovoljna osnovna matematika da znas da je 16 Mbps skoro duplo manje od obecanih 30 Mbps, a istom tom osnovnom matematikom mogu da kazem da me zaboli u cemu je problem jer oni meni svaki mjesec cca 70-ak KM operacijom oduzimanja izuzmu iz novcanika. Dakle placam da ne razmisljam puno nego da koristim ono sto platim i sto oni reklamiraju.
Da ne zaboravim i cetvrto, ne znam za druge, ali imam dovoljno znanja da odrzavam operativni sistem na uredjaju koji koristim. Prvo sto si velikim slovima napisao je da ne radis u logosoftu i da ih ne branis, a niti jedna stavka nije vezana za njihovu infrastrukturu, njihove tehnicare i "strucnjake" i sve ostalo sto realno od slucaja do slucaja ima vece sanse da utice na kvalitet usluge nego bilo sta drugo (cak i da je u pitanju mod rada routera, njihov dio posla je da cackaju po postavkama uredjaja a ne moj)
-
karabaja989
#9860 Re: Logosoft ALL ABOUT
Napisao sam da ne bi se vezao misleci da radim za njih na tako nesto. Drugo ako ti to sve znas super. Ima jos ljudi koji ne znaju. Trece i jos neke standarde kao i svaku brzinu konekcije preko 100 Mb mozemo zaboraviti kod nas tako da ti jos neki ruteri smisla nemaju da se spominju.rizibizi wrote:Mnogo ti hvala na kratkim osnovama racunarstva i mreznih tehnologija. Ovo su jednostavne instrukcije za totalno nepismenu raju u tehnickom smislu i prica koju ponavljaju svi help desk/tehnicka podrska operateri svih internet servis provajdera.
Ja sam napisao svoje misljenje po pitanju konekcije nisam kritikovao nikoga, zalis se brate, ja sam se zalio tri puta u proslom mjesecu. Ja naprimjer nemam problema s konekcijom, ali mi slika preskace, kocka se, nestaje kanala i sve. Ja sam se za taj problem zalio, otisao kod njih napravio pisanu zalbu i ljudi mi umanjili racun za 50% za ovaj mjesec. Ono sto placas moras dobiti uslugu, ali samim tim ne moras ovdje tersat meni sto sam napisao nesto sto sam mislio da ce biti od koristi ljudima po pitanju konekcije. Ja se bavim servisom racunara vec 13 godina pored svog standardnog posla i zavrsio sam skolu za to i nista sto sam rekao nije bilo zlobno poput ovog tvog komentara nego ljepo i fino.
P.S Meni je jednom bio problem, dok sam se sjetio, pa provjerite da nije jos kome kabal telefonski da je bio ostecen, odnosno imao sam prekid na jednom mjestu, dosli ljudi i zamjenili mi kabal. Groznih problema ima, kanala nam fali, prekida TV i sve, ali jedini nacin da oni urade nesto po tom pitanju je da im se zalimo i zalimo i onda dobijes umanjenje racuna, pa ti dodju petnest puta pa kad im tako svi krenemo onda ce skontat da je bolje da naprave nesto nego da non stop smanjujju racune. Cao
-
Sakazulu
#9861 Re: Logosoft ALL ABOUT
E što si pametno ovo sročio. O tome pričam mjesecima, ali me niko ne jeee...e.
Uglavnom, hvala i kolegi ispod na osnovama, ali da je pročitao o kojim ciframa pišemo, znao bi da nam ne treba objašnjavati razliku. Pogotovo, oni koji se ne 'kuže' u stvari i održavanje računara od svih gamadi sa neta, vjerovatno i ne znaju da im net nije ono što i plaćaju. Tako, da izgleda kukamo samo mi kojima je sve jasno osim ekipi e=mc2 tehnike u LOL-u.
Nadam, se da će biti brži u narednom periodu i ovo popraviti.
Uglavnom, hvala i kolegi ispod na osnovama, ali da je pročitao o kojim ciframa pišemo, znao bi da nam ne treba objašnjavati razliku. Pogotovo, oni koji se ne 'kuže' u stvari i održavanje računara od svih gamadi sa neta, vjerovatno i ne znaju da im net nije ono što i plaćaju. Tako, da izgleda kukamo samo mi kojima je sve jasno osim ekipi e=mc2 tehnike u LOL-u.
rizibizi wrote:Mnogo ti hvala na kratkim osnovama racunarstva i mreznih tehnologija. Ovo su jednostavne instrukcije za totalno nepismenu raju u tehnickom smislu i prica koju ponavljaju svi help desk/tehnicka podrska operateri svih internet servis provajdera.
-
Sakazulu
#9862 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:E što si pametno ovo sročio. O tome pričam mjesecima, ali me niko ne jeee...e.
PS Vidim da si još tu.
Evo računaj: Na kablu je 40/4, a na wifi između 7-12/4...
rizibizi wrote:Mnogo ti hvala na kratkim osnovama racunarstva i mreznih tehnologija. Ovo su jednostavne instrukcije za totalno nepismenu raju u tehnickom smislu i prica koju ponavljaju svi help desk/tehnicka podrska operateri svih internet servis provajdera.
-
Sakazulu
#9863 Re: Logosoft ALL ABOUT
haha sam sebe citirah... vidi se da sam za monitorom već 17h... (radim, ne igram se) 
- karanana
#9864 Re: Logosoft ALL ABOUT
nema racuna.
mozda mi je gratis bio septembar.
- semirsar
#9865 Re: Logosoft ALL ABOUT
karanana wrote:nema racuna.
- semirsar
#9866 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne valja kad ne valja a ne valja ni kad valja, ima l'stogod novog na nebu... 
-
al-em
#9867 Re: Logosoft ALL ABOUT
Cekam pola godine twd i ne radi fox
- semirsar
#9868 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kod mene svi fox kanali rade, evo i mrtvaci setaju
-
Sakazulu
#9869 Re: Logosoft ALL ABOUT
E što ih truba zaj..ba 
- Qler
#9870 Re: Logosoft ALL ABOUT
Je je je je bo bo bo bo bo bo vas vas vas vas vas ov ov ov ov ova ova ovaj ovaj zv zv zv uk uk uk uk!!!!!!!
-
dpjokala26
#9871 Re: Logosoft ALL ABOUT
dobih ponudu od logosofta za sklapanje novog ugovora?
sad kad preracunah placat cu za isto vise nego sad. ponuda nije bolja,ustvari ista samo za dvije-tri marke skuplja i veze me ugovorom na dvije godine.
kakva su vasa iskustva i namjere?
sad kad preracunah placat cu za isto vise nego sad. ponuda nije bolja,ustvari ista samo za dvije-tri marke skuplja i veze me ugovorom na dvije godine.
- MTV
#9872 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dobro dosao u klub, sjedi udobno se smjesti. Hoces sta popiti?
O tome se pricalo 47279277335352 puta.
-
Sakazulu
#9873 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa što se tiče brzine neta, bolja je, tv-a je gora, fix ista, ako uzimaš mobilnu mrežu i tu ima nekih prednosti... Ali što na dvije, kad može i na 1?dpjokala26 wrote:dobih ponudu od logosofta za sklapanje novog ugovora?
-
dpjokala26
#9874 Re: Logosoft ALL ABOUT
ne jedi se. evo, covjek lijepo odgovorio. nije boljelo?MTV wrote:Dobro dosao u klub, sjedi udobno se smjesti. Hoces sta popiti?
- semirsar
#9875 Re: Logosoft ALL ABOUT
aha, i ti si primjetio da je ponudio stolicu i pice, a klopu sakriodpjokala26 wrote:ne jedi se. evo, covjek lijepo odgovorio. nije boljelo?MTV wrote:Dobro dosao u klub, sjedi udobno se smjesti. Hoces sta popiti?