Arslan_11 wrote:Sto bi znacilo nistaispod milje, onda cu nastsviti igrati igre u slowmotion-u
Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6030X using Tapatalk
Najbolja opcija je sklapanje konfiguracije za konkretan hobi/posao. Ako želiš guštati igre, nije to bacanje para- igre su postale vrhunska umjetnost u kojoj treba uživati na pravi način.Po meni, glupo je dati novac za dobru opremu, a ne znati zapravo šta i na koji način se dobija neka posebnost- ti neki vizualni efekti i slično. Ja sam uživao kod svog starog druga, okorjelog fanatika dobre opreme(sve HD ,sve na ultra-high, na HD ploči od preko metar dijagonale), gledajući Crysis serijale, nove CoD epizode ili ručno modificiranu grafiku Stalkera u Complete mod(tu je autor ubacio efekte korišćene za prikaz umjetničkih djela u dig.formi). Lijepo je kad u Crysis dođeš do obale u zalazak sunca, skočiš u vodu i imaš osjećaj da na neki način zbilja posmatraš snimak nekog tropskog kraja, uz vodu koja ti se "slijeva" preko vizira...
Najrealnije je obići par dokazanih prodavača, te uzeti dobar komplet na otplatu na najviše 6 mjeseci(godina se oduži..).
Također, ima na ovom forumu dobre raje koja zna "gdje i kako" se nabavlja PC skalamerija mnogo jeftinije nego u nekim prodavnicama. Postoje ljudi koji legalno snabdijevaju ove naše "prodavnice PC opreme", a rade i samostalno.
Dakle, ako imaš neki posao i platu, te neku od onih kartica, sastavi sebi sklop po želji i uživaj.
Ne daji previše novca na nekakve i7 i i5 procesore ili preskupe grafičke.
Vrhunski prikaz detalja je moguć čak i kad je razlika između dva kompa na kojima uspoređuješ 300-400 maraka.