SDA-All about

Post Reply
kamen spoticanja

#9851 Re: SDA-All about

Post by kamen spoticanja »

Krushna mrva wrote:
JoseMujica wrote:
Krushna mrva wrote:Jos ce nas na kraju zelena mafija pocet ubjedjivati da su donacije potrosene na cigare
imaju bestidnici bolju...kaže meni jedan: što i ti nisi krao
to sm vise puta cuo i to pred vise ljudi
Bas nisi nikad od fahre cuo da odes u razvoju banku :D
Krushna mrva

#9852 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

kamen spoticanja wrote:
JoseMujica wrote:
Krushna mrva wrote:Jos ce nas na kraju zelena mafija pocet ubjedjivati da su donacije potrosene na cigare
To tebe boli...kad si nesposoban :D
i njega i mene i jos par miliona, vazno je da su Izmetbegovici zadovoljni
kamen spoticanja

#9853 Re: SDA-All about

Eeee imao je i fahro nekad sve...al mu zena uzela :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9854 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

kamen spoticanja wrote:
JoseMujica wrote:
To tebe boli...kad si nesposoban :D
upravo tako....sad je meni jasno što je moja SDA karijera propala iako sam bio utemeljitelj i jedan od ključnih trosaffića...nisam zadovoljio osnovni kadrovski kriterij:

NESPOSOBAN ZA KRAĐU = NEPODOBAN ZA SDA

kamen spoticanja mlogo fala na inputu...prosvijetlio si me

al moram reći mlogo sam se zahebo...mogao sam postati i hadžija o tuđem trošku
Last edited by JoseMujica on 27/05/2013 22:52, edited 1 time in total.
Krushna mrva

#9855 Re: SDA-All about

Post by Krushna mrva »

kamen spoticanja wrote: Bas nisi nikad od fahre cuo da odes u razvoju banku :D
ne, jesi li ti dok ste utemeljivali zajedno :mrgreen:
Akibh

#9856 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

Better Man wrote:
mO k3 wrote:
Better Man wrote:Nema laži, čista istina je da je 1990 godine Alija Izetbegović nam obečao zlatne kašike i Švicarsku, ali ja nikad nisam nasjeo na te nejgove ublehe! Umjesto toga dobili smo krvavi rat, tj. agresiju na našu zemlju i beskurpuloznu pljačku BiH u režiji SDA i amonovanu od strane Alije Izetbegovića!
Hm.... Imaš dokaz
Dokazi su na sve strane! Dovoljno je poslušati snimke predizbornih skupova SDA iz 1990. godine i jasno će te ćuti kako nam je Alija obečavao zlatne kašike i Švicarsku! Ni jedna pljačka za vrijeme rata i poslije nije se mogla desiti bez aminovanja predsjednika države, tj. člana predsjedništva, a to je bio Alija Izetbegović. Alija da je bio istinski za BiH još za vrijeme rata bi pred streljački vod izveo sve one koji su opljačkali državu i njene firme i smaknuo ih po kratkom postupku.
Kolko ti samo imas banova za svoja omiljena stiva: Alija, Srebrenica, kasike...
Petokolonas u ratu, petokolonas poslije rata...
Akibh

#9857 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

JoseMujica wrote:
o tome ja pričam kad demaskiram SDA mafiju
I ono nekoga demaskira :D
Bio je ovdje na forumu jedan lik - 'CaCO3', nasmijavo raju, sluzio za zezanje.
Nema ga vec 5-6 mjeseci, steta ali eto bar imamo tebe. Poz,
Katamaran_Sa

#9858 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

Akibh wrote:
JoseMujica wrote:
o tome ja pričam kad demaskiram SDA mafiju
I ono nekoga demaskira :D
Bio je ovdje na forumu jedan lik - 'CaCO3', nasmijavo raju, sluzio za zezanje.
Nema ga vec 5-6 mjeseci, steta ali eto bar imamo tebe. Poz,
Saljivi element na forumu, dezurni kmecavac koji je izletio iz SDA sema i sada tu gubi dane pokusavajuci dokazati da su svi lopovi.
Toliko mrznje moze imati samo netko tko je bio unutra i zna sta je izgubio
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9859 Re: SDA-All about

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» JoseMujica

mujice, hefta ti je zbog onog klistira...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “komentarisanje rada moderacije”
» Akibh

dvije sedmice.
udrch

#9860 Re: SDA-All about

Post by udrch »

JoseMujica wrote:
udrch wrote: iz Savjeta ministara prvo hapsite onog cCrnogorca što je falsifikovao diplomu i što se navodno razveo od žene da bi prevario izborni zakon..
ooooo mogu samo mislit kako boli kad ga sin Brut zakrha, bezobzirno i do jaja

o tome ja pričam kad demaskiram SDA mafiju i kakvu propast ona donosi ovom društvu. Tornjak je tek jedan u nizu likova pored Budnje, Nečka, Ede, onog pjanca iz zenice itd. koje je tvoja islamoprofanska Ndraghneta proizvela na krvi ovog napaćenog naroda. I dok god je tako idolopoklonički brane njeni vjerni uhljebljeni gimnastičari neće, nažalost, biti ni zadnji
ti to najbolje znaš..zato si i mijenjao stranke, da i ti dođeš u situaciju da nekome zakrhaš..

a Bogati, što mi prizna da si bio u SDA, sad mi više nije zanimljivo..
MuaDib

#9861 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

SDA je neodvojivi saputnik odlaska BiH u ambis, stranka koja je napravila savez s fašistima i dala im poluge vlasti, samo kako bi imala nekog da odradi prljav posao razdvajanja naroda.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9862 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Katamaran_Sa wrote: Saljivi element na forumu, dezurni kmecavac koji je izletio iz SDA sema i sada tu gubi dane pokusavajuci dokazati da su svi lopovi.
Toliko mrznje moze imati samo netko tko je bio unutra i zna sta je izgubio
Šta je mogao izgubiti? Hoćeš da ti kažem? Izgubio je priliku da zaradi Džehenem, eto šta je izgubio. Jesi li čuo za samodoprinos u bivšoj državi koji su građani izdvajali preko 50 godina? Veći je grijeh ukrasti od države nego od jednog čovjeka. Kada čovjek ukrade od države onda će se na Sudnjem danu koji će trajati kao 50.000 ovozemaljskih godina, pojaviti svi oni ljudi koji su ikada uložili i jednu marku u izgradnju te firme i svjedočit će protiv toga čovjeka, a biće ih na milione. Pojednostavljeno, ako ti ukradeš neku stvar koju su zajednički kupila tri čovjeka svi oni će svjedočiti protiv tebe. Šta misliš koliko će biti onih koji su izdvajali svoj imetak kroz samodoprinose tokom 50 godina da na Sudnjem danu svjedoće protiv ovih koji kradu ''sve po zakonu''? Znaš li da je uzimanje mita (u SDA kažu hedije) teži grijeh od kamate? Eto, nakrale su se psihopate i šta sada? Imaju oko 50-tak godina, a ljudski život traje oko 60, 70-tak. Ostalo im je najviše desetak ili petnaest godina života i onda na vječno roštiljanje bez prestanka. Gdje su bili šta su radili, nigdje …
Last edited by antimobbing on 27/05/2013 23:52, edited 4 times in total.
kamen spoticanja

#9863 Re: SDA-All about

Nema mujice jednu heftu...znaci tema zdrao... :D
A bila nam je cast muhabetit s jednim od osnivaca :D
mO k3

#9864 Re: SDA-All about

Post by mO k3 »

kamen spoticanja wrote:Nema mujice jednu heftu...znaci tema zdrao... :D
Ma daj..... Mislis ozbiljno?
udrch

#9865 Re: SDA-All about

Post by udrch »

mO k3 wrote:
par stranica ranije
Postao/la JoseMujica dana 26/05/2013 22:49
to mi je najgora stvar koju sam uradio u životu al sam tad bio mlađi i naivan i vjerovao da radimo na osnivanju nacionalnog i državnog pokreta Bošnjaka, a ne privatnog porodičnog biznisa. I Adil i Tunjo su isto mislili,al džaba ti i znanje i dobra volja i pozitivne ideje, kad te seoske varalice i kokošari ufate u svoje šejtansko kolo. Al dobro sam prošo kako su kokošari Adila rahmetli očerupali.
kamen spoticanja

#9866 Re: SDA-All about

mO k3 wrote:
De ba djes bit ozbiljan...vidiš da je cirkus u svakoj pori društva. ..nama ostane samo da karikiramo do besvijesti
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#9867 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

http://www.cazin-danas.com/?p=23047

Slično je sa narodom koji ratuje i koji je u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi. Njemu se čini: kad ove granate prestanu i dođe mir, onda će sve biti lahko, onda je pred njim ravan put. Ovdje vas je većina mladih ljudi. Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde.
Ova izjava je puno teža od spominjanja ''zlatnih kašika''. Niti jedne riječi, a tada u to vrijeme se moglo to veoma lako uraditi, kako preventivno djelovati i riješiti probleme ratnih profitera, eksploatacije i nepravde što sa sobom povlači i pitanje kriminala i korupcije, već samo prepusti se da te voda nosi? I sada, nakon 23 najteže godine sa SDA mi našli da se nešto pitamo, zašto se ova država i ovaj narod nalaze u ovakvom stanju ekonomske agonije?
Last edited by antimobbing on 28/05/2013 07:20, edited 2 times in total.
DiplomataSaSela

#9868 Re: SDA-All about

Post by DiplomataSaSela »

Kao i sve ostalo i ovo svako shvata na svoj nacin...bio sam u holideju u ratu kad je ovo govorio pa cuo sve...ovo je par recenica...bio je sve u pravu a ne postoji niko ko moze sprijecit sve...i ne znam sto 23 godine sa sda i mnogi drugu su tu bili upetljani u vlast prilicno...kasike je vise izlizano i pominjat te kmerske fraze sto izmisle jer ne znaju nista drugo...
antimobbing

#9869 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

DiplomataSaSela wrote:Kao i sve ostalo i ovo svako shvata na svoj nacin...bio sam u holideju u ratu kad je ovo govorio pa cuo sve...ovo je par recenica...bio je sve u pravu a ne postoji niko ko moze sprijecit sve...i ne znam sto 23 godine sa sda i mnogi drugu su tu bili upetljani u vlast prilicno...kasike je vise izlizano i pominjat te kmerske fraze sto izmisle jer ne znaju nista drugo...
Jeste ali strani eksperti koji su dolazili u BiH odmah nakon rata, savjetovali su im da hitno krenu i ulože veliki novac u borbu protiv kriminala i korupcije, a oni su rekli ''Šta ćemo da ulažemo novac u borbu protiv kriminala i korupcije, bolje je da postavimo stakla na prozore i obnovimo fasade''. To je ona poslijeratna obnova sa kojom se Bakir stalno hvali. Sada, eto neka nam narod jede gole zidove, fasade i liže prozore. Politički kriminalci su uzeli tolikog maha da poput štetočina-skakavaca pojedoše svu BiH ekonomiju.
Mister Yes

#9870 Re: SDA-All about

Post by Mister Yes »

JoseMujica wrote: upravo tako....sad je meni jasno što je moja SDA karijera propala iako sam bio utemeljitelj i jedan od ključnih trosaffića...nisam zadovoljio osnovni kadrovski kriterij:

NESPOSOBAN ZA KRAĐU = NEPODOBAN ZA SDA
NaraFska stvar. Ako ne znaš pomoći sebi kako ćeš pomoći državi? :oops:

Podsjeća me na onaj argument što reće ona jedna onomad zašto voli svog muža iako je redovno mlati "ako ne zna udarit kako će me sutra odbraniti ako me neko napadne" :oops:
VjecitiStudent

#9871 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

antimobbing wrote:
DiplomataSaSela wrote:Kao i sve ostalo i ovo svako shvata na svoj nacin...bio sam u holideju u ratu kad je ovo govorio pa cuo sve...ovo je par recenica...bio je sve u pravu a ne postoji niko ko moze sprijecit sve...i ne znam sto 23 godine sa sda i mnogi drugu su tu bili upetljani u vlast prilicno...kasike je vise izlizano i pominjat te kmerske fraze sto izmisle jer ne znaju nista drugo...
Jeste ali strani eksperti koji su dolazili u BiH odmah nakon rata, savjetovali su im da hitno krenu i ulože veliki novac u borbu protiv kriminala i korupcije, a oni su rekli ''Šta ćemo da ulažemo novac u borbu protiv kriminala i korupcije, bolje je da postavimo stakla na prozore i obnovimo fasade''. To je ona poslijeratna obnova sa kojom se Bakir stalno hvali. Sada, eto neka nam narod jede gole zidove, fasade i liže prozore. Politički kriminalci su uzeli tolikog maha da poput štetočina-skakavaca pojedoše svu BiH ekonomiju.
Sjecate li se ovog clanka u NY Timesa i buke koja se digle poslije njega, kada su Izetbegovici krenuli da tuze NY Times?
LEADERS IN BOSNIA ARE SAID TO STEAL UP TO $1 BILLION

http://www.nytimes.com/1999/08/17/world ... all&src=pm
VjecitiStudent

#9872 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

antimobbing wrote:

Slično je sa narodom koji ratuje i koji je u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi. Njemu se čini: kad ove granate prestanu i dođe mir, onda će sve biti lahko, onda je pred njim ravan put. Ovdje vas je većina mladih ljudi. Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad… Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti – imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upotrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde.
Ova izjava je puno teža od spominjanja ''zlatnih kašika''. Niti jedne riječi, a tada u to vrijeme se moglo to veoma lako uraditi, kako preventivno djelovati i riješiti probleme ratnih profitera, eksploatacije i nepravde što sa sobom povlači i pitanje kriminala i korupcije, već samo prepusti se da te voda nosi? I sada, nakon 23 najteže godine sa SDA mi našli da se nešto pitamo, zašto se ova država i ovaj narod nalaze u ovakvom stanju ekonomske agonije?
I ono jada od ratnih prdofitera koji su bili osudjeni za vrijeme i poslije rata, poslije je pomilovano, kao npr. Causevic sadasnji vlasnik Milkosa i Importannea, kojeg je Ganic svojevremeno pomilovao, nakon sto je ovaj bio osudjen zbog sverca hrane za vrijeme rata.

Takodjer, sjecate li se certifikata?
antimobbing

#9873 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

Šuti i trpi već dvadeset godina, a psihopate jašu li jašu nesmanjenom žestinom. Sabur pa u kabur. Eno, jedan hladno izjavi, ako se ne šali, kako Asim Sarajlić vozi auto marke Bentley Mulsanne čija je vrijednost oko 500.000 KM.
To je ova marka auta na slici.

Image

Ako je ovo istina, koliko su onda teški ovi iznad njega?

Nema šanse da ga je pošteno zaradio, niti da ga je kupio na kredit.

Ukupan iznos kredita: 500.000 KM
Kamatna stopa: 6,9%
Rok otplate (god): 30 godina

Izračunaj

Iznos anuiteta: 3.293 KM svaki mjesec narednih 30 godina života ako doživite.
Iznos kredita: 500.000 KM
Iznos kamata: 685.480 KM

Ukupno plaćanja: 1.185.480 KM

Za 30 godina ukupno je 360 anuiteta.

Zamislite samo kolika je KLASNA razlika između nekoga ko može kupiti auto od 500.000 KM za gotov novac i nekoga ko da bi tu istu vrijednost imao mora otići u Banku, podići kredit i svaki mjesec odvajati 3.293 KM narednih 30 godina svoga života? Ovaj napaćeni narod razvučene pameti uopće nije svjestan činjenice da su napravili KLASNE razlike koje se mjere milionima (KM) svjetlosnih godina. Ova agoniju i eksploataciju koju preživljavamo u ova tri fašistička nacionalna konc-logora poluzatvorenog tipa već dvadeset godina je obični fašizam i ništa više. Ko imalo ima pameti, shvatit će činjenicu da stotinjak kriminalaca u vlasti svim silama će se boriti da BiH nikada ne bude dio civilizirane Evrope niti članica EU jer su svjesni da ih očekuje zatvor.

Prijatelj BiH gospođa Doris Pack, njemačka političarka i zastupnica u Europskom parlamentu je to shvatila, a i ostali iz EU će to uskoro shvatiti, ako Bog da.

Image

Stoga, administracije velikih sila i EU koje redovno prate i analiziraju naše pisanje na ovom forumu moraju shvatiti da kriminalci u vlasti nisu za suradnju već naprotiv sve rade kako bi BiH blokirali na njenom putu prema EU i zato trebaju učiniti sve kako bi 4 miliona BiH građana oslobodili iz ova tri fašistička konc-logora poluzatvorenog tipa u srcu Evrope.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#9874 Re: SDA-All about

Post by KatarinaKosaca »

Better Man wrote:Nema laži, čista istina je da je 1990 godine Alija Izetbegović nam obečao zlatne kašike i Švicarsku, ali ja nikad nisam nasjeo na te nejgove ublehe! Umjesto toga dobili smo krvavi rat, tj. agresiju na našu zemlju i beskurpuloznu pljačku BiH u režiji SDA i amonovanu od strane Alije Izetbegovića!
Pošto nisam nazočila predizbornim skupovima SDA bila bih ti zahvalna da to postaviš i time zauvjek ušutkaš ove koji kažu da to nije rečeno nego je "samo personifikacija" :D Naravno, nema, pojela maca..

Može se stranicama i stranicama pisati o nesposobnosti A.I., o pljački, o nepotizmu, korupciji i otimačini, ali je potpuno vadikalski , drsko, netačno napisati da je agresija bila u režiji SDA. Kako netko napisa, petokolonaški. Ja bih ti rado kupila one way ticket to the Pale.
Katamaran_Sa

#9875 Re: SDA-All about

Post by Katamaran_Sa »

antimobbing wrote:

Ako vec prenosis izjavu uradi to u kompletu...

Ovako je govorio rahmetli Alija Izetbegović 25. marta 1994. godine na Konvenciji SDA u Sarajevu. Nije pominjao nikakve "zlatne kašike" jer je dobro znao šta nosi rat, a šta mir.

"I čeka nas, ako Bog da mir. Ne može odmah sad, ali uskoro. I spremite se, dobro se spremite za taj mir. Naš Pejgamber je, kad se vratio iz jedne teške bitke, rekao da ide iz male bitke u veliku bitku. I zaista, ono što nas čeka kad se zaključi mir, neće biti nimalo lahko. Bojim se da ćemo često pomisliti na one dane kad je bio samo rat. Kažu, kad je bolestan, čovjek ima samo jednu želju –da ozdravi, a kada ozdravi - onda se javi stotinu želja i ponekad bude nesretniji nego kad je bio u krevetu. Slično je sa narodom koji ratuje i koji je u ovakvoj situaciji u kakvoj smo mi. Njemu se čini: kad ove granate prestanu i dođe mir, onda će sve biti lahko, onda je pred njim ravan put. Ovdje vas je većina mladih ljudi. Ogromni problemi nas čekaju: srušena industrija, nezaposlenost, glad... Sad nas svijet hrani. Svi manje-više, jednako dobijaju. Međutim, ono što dolazi, krajnje su nejednakosti - imat ćete bogataša, ratnih profitera koji će, da upetrijebim taj ovdje potpuno opravdani izraz, eksploatirati onaj obični svijet koji neće imati posla. A onda, naravno, neizbježna pitanja pravde i nepravde. Dakle, vi koji ćete morati da vodite ovaj narod u miru dobro se spremite za to! Neka nam je Bog na pomoći."

Obračanje objavljeno u knjizi "ČUDO BOSANSKOG OTPORA - Odabrani govori, intervjui, izjave (decembar 1993 - decembar 1994)", BiH PRESS 1995. godine
Post Reply