Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Cregan

#9851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Cregan wrote:
devito wrote:1. Uz Valyrian mac i dragonglass, sta jos moze ubiti WW?

2. Koliko ima Valyrian oruzja, znam da ima Blackfyre.

Postojao je od Neda mac koji je rastopljen od strane Tywina i sad je kod Brianne koliko sam skontao, gdje je drugi mac koji je napravljen od Nedovog maca :D ? Jel kod Tommena?

Ima Jon Snow svoj koji je dobio Mormonta, to su za sad 4 maca

Onda Sam sto je ukrao ovaj mac(Heartsbane), to je 5. mac i to je to sto ja znam da ih postoji :D

3. I ne znam da li sam dobro shvatio, ti macevi su pravljeni samo u toj bivsoj Valyriji, a Valyrija je potom unistena, i od tada ti macevi vise nisu pravljeni. Sada je nemoguce napraviti Valyrian mac od kad je valyrija planula, samo ih je moguce preraditi. A jel ljudi ne znaju napraviti ili vise Valirijskog celika nema?

Ima Crabs Pincer(Celtigar), Virgilence(Hightower), Orphan Maker(Roxton), Nightfall(Harlew), Lady Forlon(Corbrey), Red Rain(Drumm). Ima jos nekih za koje se ne zna gdje su. Ove kuce ja mislim nisu nikad spomenute u seriji, tako da ce se tesko pojaviti neki od ovuh maceva. Kad Sam bude u Oldtownu vjerovatno ce se Hightoweri spominjati.
Zaboravio sam Darksister, zadnji koji ga je nosio je Bloodraven. Ja sam mislio da je negdje u onoj pecini i da ce ga Meera uzeti, ali nista oko toga nije bilo.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

devito wrote:
Taj mac je posljednji koristio Stannis, a gdje je sad taj Lightbringer, tj kod koga je?
I znaci vise nema Valirijskog celika, samim time nece vise biti novo nastali oruzja od tog materijala, osim naravno od jednog napraviti dva i od dva napraviti jedan mac.
Ja msl da ce se ovi zagubljeni macevi pojavljivati u seriji sa svojim pronalazacima :mrgreen:

ispostavilo se da je stanisov mac tj Lightbringer navodno laznjak, niko ne zna sta je sa tim macem i jedino princ koji je obecan ce poslije novog budjenja da pronadje mac i krene u sudbonosnu bitku protiv WW...
The Legend of Lightbringer

Darkness lay over the world and a hero, Azor Ahai, was chosen to fight against it. To fight the darkness, Azor Ahai needed to forge a hero's sword. He labored for thirty days and thirty nights until it was done. However, when he went to temper it in water, the sword broke. He was not one to give up easily, so he started over. The second time he took fifty days and fifty nights to make the sword, even better than the first. To temper it this time, he captured a lion and drove the sword into its heart, but once more the steel shattered. The third time, with a heavy heart, for he knew before hand what he must do to finish the blade, he worked for a hundred days and nights until it was finished. This time, he called for his wife, Nissa Nissa, and asked her to bare her breast. He drove his sword into her breast, her soul combining with the steel of the sword, creating Lightbringer, while her cry of anguish and ecstasy left a crack across the face of the moon.[

nigdje se ne spominje ni valarija ni valarijski celik, samo da je radjen u pecima i kovan mjesecima da bi prvi put pukao u dodiru sa vodom drugi put probijeno lavlje srce al bez ucinka i onda najveca zrtva kroz srce voljene zene i mac poprima njenu dusu i tako postaje ziva vatra... ni jedan mac koji je sada u opticaju je Lightbringer, zapravo on vise i nema tu moc kosto je imao u rukama Azor Ahaia, mislim da ce novi heroj i novi mac morat opet da uzmu veliku zrtvu od voljene osobe i da uzme njezinu ili njegovu dusu i krene u boj protiv WW... Lightbringer je unikatan i samo Heroj ili novi Azor Ahai ga moze koristiti i u njegovim rukama da bude ziva vatra, ovi valerijanski macevi su prema njemu cackalice...
Tito_i_Partija

#9853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

annoy wrote: I tako, Benjen ex machina :roll:
Jest' vala bas. Dajem pare i da ce Gendry 'vako odjednom uletit' kad se Arya vrati u Westeros. Cisto da nam pokazu "eh evo ga, nismo ga zaboravili".
annoy wrote:Meni je preglupo da Sam samo tako odšeta s mačem neprocjenjive vrijednosti
Meni je preglupo sto je se uopste vratio kuci. Mislim halo ba, babo mu zaprijetio da ce ga ubit' svojim rukama ako ne odusta od nasljedstva. Sta ces onda tu koje vrazije matere? :-)
Azrail

#9854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.

Što se tiče Valyrian čelika, ko je pomnije pratio seriju upratio je da je sef u koji je Dany zaključala Xaroa i njegovu ljubavnicu od Valyrian čelika. Šta mislite koliko bi se mačeva moglo dobiti da se to pretopi? :)
Gorštak

#9855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Gorštak »

Pici je vjerovatno u pravu da slijedi twist sa Aryom.

Inače, epizoda je bila bez nasilja, golotinje i seksa. Izginuli su samo zombiji i onaj zec. To mora biti dosadno.

Zašto je amidža Stark ostao sa one strane Zida?
Capajebo

#9856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

pici wrote: nigdje se ne spominje ni valarija ni valarijski celik, samo da je radjen u pecima i kovan mjesecima da bi prvi put pukao u dodiru sa vodom drugi put probijeno lavlje srce al bez ucinka i onda najveca zrtva kroz srce voljene zene i mac poprima njenu dusu i tako postaje ziva vatra... ni jedan mac koji je sada u opticaju je Lightbringer, zapravo on vise i nema tu moc kosto je imao u rukama Azor Ahaia, mislim da ce novi heroj i novi mac morat opet da uzmu veliku zrtvu od voljene osobe i da uzme njezinu ili njegovu dusu i krene u boj protiv WW... Lightbringer je unikatan i samo Heroj ili novi Azor Ahai ga moze koristiti i u njegovim rukama da bude ziva vatra, ovi valerijanski macevi su prema njemu cackalice...
Magistarski rad na temu "Lightbringer, njegova obrada, kovanje i bazdarenje" :lol:
Last edited by Capajebo on 31/05/2016 23:52, edited 1 time in total.
Pandakonda

#9857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Ovo sa Aryom ide na batman begins gdje će Arya ubit ljude koji su je naučili borbi :skoljka:
annoy

#9858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:
Jest' vala bas. Dajem pare i da ce Gendry 'vako odjednom uletit' kad se Arya vrati u Westeros. Cisto da nam pokazu "eh evo ga, nismo ga zaboravili".
Ja kontam da su takve scene efektne za tv seriju al meni to ide na zivce i uvijek pomislim "ma daj ajde"
Zar ne mogu drugacije uvest lika u radnju
Tito_i_Partija wrote:
Meni je preglupo sto je se uopste vratio kuci. Mislim halo ba, babo mu zaprijetio da ce ga ubit' svojim rukama ako ne odusta od nasljedstva. Sta ces onda tu koje vrazije matere? :-)
Slazem se, cijela radnja s njima mi je glupa. Ne znam zasto je Sam mislio da ce ga docekat kuci rasirenih ruku, caca ga otjerao na Zid pod prijetnjama smrcu a sad mu dovodi (za njega) zivuci dokaz da nije uspio ni biti castan clan Straze nego je prekrsio zavjet
To je samo jos jedan neuspjeh u njegovim ocima
I jos bi trebali uzdrzavat njegovu nevjencanu zensku i navodnog sina
Sam ne bi trebao biti tako glup da misli da je to dobra ideja
Cregan

#9859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Ovo je slika sa onog prvog trialera
Image
Ova je sa najave iduce epizode
Image
Mogao bi planina kojeg vrabca utuc iducu epizodu.
Tito_i_Partija

#9860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jako lose napisano, al' eto, mislim da su to scenaristi tako napravili samo da se taj mac dobije. Za te minute koje su se tu utrosile bi radije gled'o Tyriona i Varysa kako se prepucavaju. :D

A ono sa Dany i zmajem i da ne govorim. Kakav glup nacin trosenja tako ogranicenog budzeta, pa to je prosto nevjerovatno.
Capajebo

#9861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Al' nek su oni Summer bezobrazno glupo ubili... :-) :lol:
annoy

#9862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Tito_i_Partija wrote:Jako lose napisano, al' eto, mislim da su to scenaristi tako napravili samo da se taj mac dobije. Za te minute koje su se tu utrosile bi radije gled'o Tyriona i Varysa kako se prepucavaju. :D

A ono sa Dany i zmajem i da ne govorim. Kakav glup nacin trosenja tako ogranicenog budzeta, pa to je prosto nevjerovatno.
Da, ispada da je to eto samo bio nacin da se dokopa maca..svejedno nadam se da nece stvarno samo odsetati s njim.

Bitno da se oko nekih drugih likova uopce ne trude i odrađuju ih bezveze, moraju sve pare spiskat na JOS JEDAN epski Daenerysin govor na zmaju, da mi jos jednom vidimo i cujemo kako je ona cool :sleep:
asker

#9863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by asker »

Azrail wrote:Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.

Što se tiče Valyrian čelika, ko je pomnije pratio seriju upratio je da je sef u koji je Dany zaključala Xaroa i njegovu ljubavnicu od Valyrian čelika. Šta mislite koliko bi se mačeva moglo dobiti da se to pretopi? :)
Dok sam citao postove prije tvog razmisljam o ovome, ona vrata trezora narodne banke (koja bi prazna) bi mogla posluzit za kamaru maceva :D

Mada nekako ne lici da ce bilo koji mac ili svi zajedno bit presudni, prije wildfire ili neka magija. Rece amidza Bran-u da ce on docekati kralja bjelacha. Inace ova epizoda prejeftina al bilo ih je i ranije.
sigh

#9864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Cregan wrote:Ova je sa najave iduce epizode
Image
Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada Joffrey :mrgreen:
Capajebo

#9865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Cuj Joffrey :facepalm: nek nastavi kruziti :-)
Vise vjerujem u teoriju da je Ser Pounce the prince that was promised :lol:
Pandakonda

#9867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

sigh wrote:
Image
Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada Joffrey :mrgreen:
Nema tu teorija, Mountain ti je Gregor Clegane, on je brat od Hounda i njih dvojica će se vjerovatno borit (Cleganebowl). Što se tiče Joeffreya, da je on živ davno bi glava ovom High Sparrowu visila :D
Juliuscezar

#9868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Capajebo wrote:Cuj Joffrey :facepalm: nek nastavi kruziti :-)
Vise vjerujem u teoriju da je Ser Pounce the prince that was promised :lol:
Ma nema teorije, niti bilo kakvog smisla, to je u fazon de da ispalimo sta nevjerovatno.
annoy

#9869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ser Pounce treba dobiti vise screen time :D
sigh

#9870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sigh »

Pandakonda wrote:
sigh wrote:
Image
Nema tu teorija, Mountain ti je Gregor Clegane, on je brat od Hounda i njih dvojica će se vjerovatno borit (Cleganebowl). Što se tiče Joeffreya, da je on živ davno bi glava ovom High Sparrowu visila :D
Ma znam to sve, ali eto neko je povezao onu scenu kad onaj maestar ili kako se vec zovu, zadrzi glavu od onog laznog Tyriona pa valjda lik zna raditi s glavama :mrgreen: I tako skinuo od Joffreya glavu i posadio na mountaina kao dokaz tome sluze oci, kao izgledaju kao kod otrovanog Jofreya. Eto toliko ljudi idu daleko s teorijama :lol:
Azrail

#9871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

asker wrote:
Azrail wrote:Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.

Dok sam citao postove prije tvog razmisljam o ovome, ona vrata trezora narodne banke (koja bi prazna) bi mogla posluzit za kamaru maceva :D

Mada nekako ne lici da ce bilo koji mac ili svi zajedno bit presudni, prije wildfire ili neka magija. Rece amidza Bran-u da ce on docekati kralja bjelacha. Inace ova epizoda prejeftina al bilo ih je i ranije.

Wildfire najvjerovatnije.
1Dante1

#9872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

sigh wrote:
Pandakonda wrote:
sigh wrote:Ova je sa najave iduce epizode

Ma znam to sve, ali eto neko je povezao onu scenu kad onaj maestar ili kako se vec zovu, zadrzi glavu od onog laznog Tyriona pa valjda lik zna raditi s glavama :mrgreen: I tako skinuo od Joffreya glavu i posadio na mountaina kao dokaz tome sluze oci, kao izgledaju kao kod otrovanog Jofreya. Eto toliko ljudi idu daleko s teorijama :lol:
Sta ako je Joffrey Obecani Princ ? :zoka: Cak ima i onaj Valyrijski mac. :D
Brkooo

#9873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

Capajebo wrote:Al' nek su oni Summer bezobrazno glupo ubili... :-) :lol:
Zrtvovala se da ustedi drustvu 5 sekundi, prava vrijednost tih 5 sekundi se vidi kad Benjen stize u zadnji cas :D
Pismonosa

#9874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:28, edited 1 time in total.
Cregan

#9875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Pismonosa wrote:Image

U knjizi su opisi ovih životinja predobri :thumbup:
Meni je najjaca scena s vukovim , kad Arya bjezi iz Harrenhalla, zaspe i onda kao Nymeria s coporom podere Krvave Glumce. Kad Nymiria zubima probije oklop onom liku, pa mu ruku iz ramena iscupa.
Post Reply