Zaboravio sam Darksister, zadnji koji ga je nosio je Bloodraven. Ja sam mislio da je negdje u onoj pecini i da ce ga Meera uzeti, ali nista oko toga nije bilo.Cregan wrote:devito wrote:1. Uz Valyrian mac i dragonglass, sta jos moze ubiti WW?
2. Koliko ima Valyrian oruzja, znam da ima Blackfyre.
Postojao je od Neda mac koji je rastopljen od strane Tywina i sad je kod Brianne koliko sam skontao, gdje je drugi mac koji je napravljen od Nedovog maca? Jel kod Tommena?
Ima Jon Snow svoj koji je dobio Mormonta, to su za sad 4 maca
Onda Sam sto je ukrao ovaj mac(Heartsbane), to je 5. mac i to je to sto ja znam da ih postoji![]()
3. I ne znam da li sam dobro shvatio, ti macevi su pravljeni samo u toj bivsoj Valyriji, a Valyrija je potom unistena, i od tada ti macevi vise nisu pravljeni. Sada je nemoguce napraviti Valyrian mac od kad je valyrija planula, samo ih je moguce preraditi. A jel ljudi ne znaju napraviti ili vise Valirijskog celika nema?
Ima Crabs Pincer(Celtigar), Virgilence(Hightower), Orphan Maker(Roxton), Nightfall(Harlew), Lady Forlon(Corbrey), Red Rain(Drumm). Ima jos nekih za koje se ne zna gdje su. Ove kuce ja mislim nisu nikad spomenute u seriji, tako da ce se tesko pojaviti neki od ovuh maceva. Kad Sam bude u Oldtownu vjerovatno ce se Hightoweri spominjati.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
Cregan
#9851 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9852 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
devito wrote:
Taj mac je posljednji koristio Stannis, a gdje je sad taj Lightbringer, tj kod koga je?
I znaci vise nema Valirijskog celika, samim time nece vise biti novo nastali oruzja od tog materijala, osim naravno od jednog napraviti dva i od dva napraviti jedan mac.
Ja msl da ce se ovi zagubljeni macevi pojavljivati u seriji sa svojim pronalazacima
ispostavilo se da je stanisov mac tj Lightbringer navodno laznjak, niko ne zna sta je sa tim macem i jedino princ koji je obecan ce poslije novog budjenja da pronadje mac i krene u sudbonosnu bitku protiv WW...
The Legend of Lightbringer
Darkness lay over the world and a hero, Azor Ahai, was chosen to fight against it. To fight the darkness, Azor Ahai needed to forge a hero's sword. He labored for thirty days and thirty nights until it was done. However, when he went to temper it in water, the sword broke. He was not one to give up easily, so he started over. The second time he took fifty days and fifty nights to make the sword, even better than the first. To temper it this time, he captured a lion and drove the sword into its heart, but once more the steel shattered. The third time, with a heavy heart, for he knew before hand what he must do to finish the blade, he worked for a hundred days and nights until it was finished. This time, he called for his wife, Nissa Nissa, and asked her to bare her breast. He drove his sword into her breast, her soul combining with the steel of the sword, creating Lightbringer, while her cry of anguish and ecstasy left a crack across the face of the moon.[
nigdje se ne spominje ni valarija ni valarijski celik, samo da je radjen u pecima i kovan mjesecima da bi prvi put pukao u dodiru sa vodom drugi put probijeno lavlje srce al bez ucinka i onda najveca zrtva kroz srce voljene zene i mac poprima njenu dusu i tako postaje ziva vatra... ni jedan mac koji je sada u opticaju je Lightbringer, zapravo on vise i nema tu moc kosto je imao u rukama Azor Ahaia, mislim da ce novi heroj i novi mac morat opet da uzmu veliku zrtvu od voljene osobe i da uzme njezinu ili njegovu dusu i krene u boj protiv WW... Lightbringer je unikatan i samo Heroj ili novi Azor Ahai ga moze koristiti i u njegovim rukama da bude ziva vatra, ovi valerijanski macevi su prema njemu cackalice...
- Tito_i_Partija
#9853 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jest' vala bas. Dajem pare i da ce Gendry 'vako odjednom uletit' kad se Arya vrati u Westeros. Cisto da nam pokazu "eh evo ga, nismo ga zaboravili".annoy wrote: I tako, Benjen ex machina
Meni je preglupo sto je se uopste vratio kuci. Mislim halo ba, babo mu zaprijetio da ce ga ubit' svojim rukama ako ne odusta od nasljedstva. Sta ces onda tu koje vrazije matere?annoy wrote:Meni je preglupo da Sam samo tako odšeta s mačem neprocjenjive vrijednosti
-
Azrail
#9854 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.
Što se tiče Valyrian čelika, ko je pomnije pratio seriju upratio je da je sef u koji je Dany zaključala Xaroa i njegovu ljubavnicu od Valyrian čelika. Šta mislite koliko bi se mačeva moglo dobiti da se to pretopi?
Što se tiče Valyrian čelika, ko je pomnije pratio seriju upratio je da je sef u koji je Dany zaključala Xaroa i njegovu ljubavnicu od Valyrian čelika. Šta mislite koliko bi se mačeva moglo dobiti da se to pretopi?
- Gorštak
#9855 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pici je vjerovatno u pravu da slijedi twist sa Aryom.
Inače, epizoda je bila bez nasilja, golotinje i seksa. Izginuli su samo zombiji i onaj zec. To mora biti dosadno.
Zašto je amidža Stark ostao sa one strane Zida?
Inače, epizoda je bila bez nasilja, golotinje i seksa. Izginuli su samo zombiji i onaj zec. To mora biti dosadno.
Zašto je amidža Stark ostao sa one strane Zida?
- Capajebo
#9856 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Magistarski rad na temu "Lightbringer, njegova obrada, kovanje i bazdarenje"pici wrote: nigdje se ne spominje ni valarija ni valarijski celik, samo da je radjen u pecima i kovan mjesecima da bi prvi put pukao u dodiru sa vodom drugi put probijeno lavlje srce al bez ucinka i onda najveca zrtva kroz srce voljene zene i mac poprima njenu dusu i tako postaje ziva vatra... ni jedan mac koji je sada u opticaju je Lightbringer, zapravo on vise i nema tu moc kosto je imao u rukama Azor Ahaia, mislim da ce novi heroj i novi mac morat opet da uzmu veliku zrtvu od voljene osobe i da uzme njezinu ili njegovu dusu i krene u boj protiv WW... Lightbringer je unikatan i samo Heroj ili novi Azor Ahai ga moze koristiti i u njegovim rukama da bude ziva vatra, ovi valerijanski macevi su prema njemu cackalice...
Last edited by Capajebo on 31/05/2016 23:52, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#9857 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo sa Aryom ide na batman begins gdje će Arya ubit ljude koji su je naučili borbi 
- annoy
#9858 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja kontam da su takve scene efektne za tv seriju al meni to ide na zivce i uvijek pomislim "ma daj ajde"Tito_i_Partija wrote:
Jest' vala bas. Dajem pare i da ce Gendry 'vako odjednom uletit' kad se Arya vrati u Westeros. Cisto da nam pokazu "eh evo ga, nismo ga zaboravili".
Zar ne mogu drugacije uvest lika u radnju
Slazem se, cijela radnja s njima mi je glupa. Ne znam zasto je Sam mislio da ce ga docekat kuci rasirenih ruku, caca ga otjerao na Zid pod prijetnjama smrcu a sad mu dovodi (za njega) zivuci dokaz da nije uspio ni biti castan clan Straze nego je prekrsio zavjetTito_i_Partija wrote:
Meni je preglupo sto je se uopste vratio kuci. Mislim halo ba, babo mu zaprijetio da ce ga ubit' svojim rukama ako ne odusta od nasljedstva. Sta ces onda tu koje vrazije matere?
To je samo jos jedan neuspjeh u njegovim ocima
I jos bi trebali uzdrzavat njegovu nevjencanu zensku i navodnog sina
Sam ne bi trebao biti tako glup da misli da je to dobra ideja
-
Cregan
#9859 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ovo je slika sa onog prvog trialera

Ova je sa najave iduce epizode

Mogao bi planina kojeg vrabca utuc iducu epizodu.

Ova je sa najave iduce epizode

- Tito_i_Partija
#9860 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jako lose napisano, al' eto, mislim da su to scenaristi tako napravili samo da se taj mac dobije. Za te minute koje su se tu utrosile bi radije gled'o Tyriona i Varysa kako se prepucavaju.
A ono sa Dany i zmajem i da ne govorim. Kakav glup nacin trosenja tako ogranicenog budzeta, pa to je prosto nevjerovatno.
A ono sa Dany i zmajem i da ne govorim. Kakav glup nacin trosenja tako ogranicenog budzeta, pa to je prosto nevjerovatno.
- Capajebo
#9861 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Al' nek su oni Summer bezobrazno glupo ubili...

- annoy
#9862 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, ispada da je to eto samo bio nacin da se dokopa maca..svejedno nadam se da nece stvarno samo odsetati s njim.Tito_i_Partija wrote:Jako lose napisano, al' eto, mislim da su to scenaristi tako napravili samo da se taj mac dobije. Za te minute koje su se tu utrosile bi radije gled'o Tyriona i Varysa kako se prepucavaju.![]()
Bitno da se oko nekih drugih likova uopce ne trude i odrađuju ih bezveze, moraju sve pare spiskat na JOS JEDAN epski Daenerysin govor na zmaju, da mi jos jednom vidimo i cujemo kako je ona cool
-
asker
#9863 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dok sam citao postove prije tvog razmisljam o ovome, ona vrata trezora narodne banke (koja bi prazna) bi mogla posluzit za kamaru macevaAzrail wrote:Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.
Mada nekako ne lici da ce bilo koji mac ili svi zajedno bit presudni, prije wildfire ili neka magija. Rece amidza Bran-u da ce on docekati kralja bjelacha. Inace ova epizoda prejeftina al bilo ih je i ranije.
- sigh
#9864 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada JoffreyCregan wrote:Ova je sa najave iduce epizode
- Capajebo
#9865 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Cuj Joffrey
nek nastavi kruziti 
Vise vjerujem u teoriju da je Ser Pounce the prince that was promised
-
Cregan
- Pandakonda
#9867 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nema tu teorija, Mountain ti je Gregor Clegane, on je brat od Hounda i njih dvojica će se vjerovatno borit (Cleganebowl). Što se tiče Joeffreya, da je on živ davno bi glava ovom High Sparrowu visilasigh wrote:Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada JoffreyCregan wrote:Ova je sa najave iduce epizode
-
Juliuscezar
#9868 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma nema teorije, niti bilo kakvog smisla, to je u fazon de da ispalimo sta nevjerovatno.Capajebo wrote:Cuj Joffreynek nastavi kruziti
- annoy
#9869 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ser Pounce treba dobiti vise screen time 
- sigh
#9870 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ma znam to sve, ali eto neko je povezao onu scenu kad onaj maestar ili kako se vec zovu, zadrzi glavu od onog laznog Tyriona pa valjda lik zna raditi s glavamaPandakonda wrote:Nema tu teorija, Mountain ti je Gregor Clegane, on je brat od Hounda i njih dvojica će se vjerovatno borit (Cleganebowl). Što se tiče Joeffreya, da je on živ davno bi glava ovom High Sparrowu visilasigh wrote:Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada JoffreyCregan wrote:Ova je sa najave iduce epizode
-
Azrail
#9871 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
asker wrote:Dok sam citao postove prije tvog razmisljam o ovome, ona vrata trezora narodne banke (koja bi prazna) bi mogla posluzit za kamaru macevaAzrail wrote:Ma Lightbringer se ne mora uopšte ni pojaviti više. Možda čak nije ni postojao, a možda je i metafora za nešto.
Što se tiče Valyrian čelika, ko je pomnije pratio seriju upratio je da je sef u koji je Dany zaključala Xaroa i njegovu ljubavnicu od Valyrian čelika. Šta mislite koliko bi se mačeva moglo dobiti da se to pretopi?![]()
Mada nekako ne lici da ce bilo koji mac ili svi zajedno bit presudni, prije wildfire ili neka magija. Rece amidza Bran-u da ce on docekati kralja bjelacha. Inace ova epizoda prejeftina al bilo ih je i ranije.
Wildfire najvjerovatnije.
-
1Dante1
#9872 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Sta ako je Joffrey Obecani Princ ?sigh wrote:Ma znam to sve, ali eto neko je povezao onu scenu kad onaj maestar ili kako se vec zovu, zadrzi glavu od onog laznog Tyriona pa valjda lik zna raditi s glavamaPandakonda wrote:Nema tu teorija, Mountain ti je Gregor Clegane, on je brat od Hounda i njih dvojica će se vjerovatno borit (Cleganebowl). Što se tiče Joeffreya, da je on živ davno bi glava ovom High Sparrowu visilasigh wrote:Ova je sa najave iduce epizode
Ako je to sad uopste planina, kruzi neka luda teorija da je mountain sada JoffreyI tako skinuo od Joffreya glavu i posadio na mountaina kao dokaz tome sluze oci, kao izgledaju kao kod otrovanog Jofreya. Eto toliko ljudi idu daleko s teorijama
- Brkooo
#9873 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Zrtvovala se da ustedi drustvu 5 sekundi, prava vrijednost tih 5 sekundi se vidi kad Benjen stize u zadnji casCapajebo wrote:Al' nek su oni Summer bezobrazno glupo ubili...![]()
- Pismonosa
#9874 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
...
Last edited by Pismonosa on 29/01/2021 08:28, edited 1 time in total.
-
Cregan
#9875 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meni je najjaca scena s vukovim , kad Arya bjezi iz Harrenhalla, zaspe i onda kao Nymeria s coporom podere Krvave Glumce. Kad Nymiria zubima probije oklop onom liku, pa mu ruku iz ramena iscupa.Pismonosa wrote:
U knjizi su opisi ovih životinja predobri