Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
putujucidzindas

#9851 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

manekenka u penziji wrote:Doktore, molim vas za odgovor.

Rodica je presla termin 2 dana. Ispali su joj djelici sluzavog cepa i s vremena na vrijeme se pojavi neki smedi iscjedak. Otvorena 2prsta.
Doktor je danas ostavio u bolnici i kaze da ako se ne porodi u toku dana, da ce ukljuciti infuziju.
I veoma bitna stvar, on je u dezuri veceras.
Meni ovo smrdi na jos jedan pokusaj uzimanja na kafu. Ali ja sam laik, a mozda sam i u pravu?
Stani ba malo. Napominjes da je ovo veoma bitna stvar, a termin, sluzav cep i ostalo su tu usput. Znas, ko i sve mi ostale ovdje, da je dragi doktor izuzetno osjetljiv na kolege sklone uzimanju mita i pitas ga nesto sto si vec sama rijesila?

Osim toga, prosla si porod - jedan? Na osnovu tog zakljucujes da je sumnjivo to sto je nju bas takvu ostavio? Opet mi je draze i to nego da si nam pricala losa iskustva rodice s poroda, koju lijecnik nije na vrijeme ostavio u bolnici...
julisiz es grant

#9852 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

putujucidzindas wrote:

Rodica je presla termin 2 dana. Ispali su joj djelici sluzavog cepa i s vremena na vrijeme se pojavi neki smedi iscjedak. Otvorena 2prsta.
Doktor je danas ostavio u bolnici i kaze da ako se ne porodi u toku dana, da ce ukljuciti infuziju.
Meni ovo smrdi na jos jedan pokusaj uzimanja na kafu. Ali ja sam laik, a mozda sam i u pravu?
Stani ba malo. Napominjes da je ovo veoma bitna stvar, a termin, sluzav cep i ostalo su tu usput. Znas, ko i sve mi ostale ovdje, da je dragi doktor izuzetno osjetljiv na kolege sklone uzimanju mita i pitas ga nesto sto si vec sama rijesila?

Osim toga, prosla si porod - jedan? Na osnovu tog zakljucujes da je sumnjivo to sto je nju bas takvu ostavio? Opet mi je draze i to nego da si nam pricala losa iskustva rodice s poroda, koju lijecnik nije na vrijeme ostavio u bolnici...
Šta znači, a šta ne znači na vrijeme ostaviti nekoga u bolnici ima detaljno objašnjeno u onom mom podužem postu malo iznad.
Ispadanje sluzavog čepa ne znači početak poroda. To se dešava danima, nekad i sedmicama prije poroda.
Porod je počeo ako:
1. postoje regularne kontrakcije (obično u početku na 10-20 min.) i to njihovo ponavljanje traje bar sat vremena, i da su praćene progresivnim skraćivanjem i otvaranjem grlića (nema ničeg progresivnog u nalazu koji se dva dana ne mijenja)
2. je pukao vodenjak.
3. nema.
Koji su razlozi da se porod inducira (izazove vještački) i kako se to radi, opisano je u onom gornjem mom postu.
Margita81

#9853 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Margita81 »

Meni je prvi induciran zbog manjka plodne vode. Nisu stavljali gel jer sam bila 2 prsta otvorena, probusio vodenjak i bila sam na dripu. Sve trajalo 4h. Sretna sam kako je sve proslo zaista..i sve to na zloglasnom Kosevu..uslovi jesu kriticni bili ali doktor, babica i sestre- sve ok.
putujucidzindas

#9854 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

julisiz es grant wrote: Šta znači, a šta ne znači na vrijeme ostaviti nekoga u bolnici ima detaljno objašnjeno u onom mom podužem postu malo iznad.
Ispadanje sluzavog čepa ne znači početak poroda. To se dešava danima, nekad i sedmicama prije poroda.
Porod je počeo ako:
1. postoje regularne kontrakcije (obično u početku na 10-20 min.) i to njihovo ponavljanje traje bar sat vremena, i da su praćene progresivnim skraćivanjem i otvaranjem grlića (nema ničeg progresivnog u nalazu koji se dva dana ne mijenja)
2. je pukao vodenjak.
3. nema.
Koji su razlozi da se porod inducira (izazove vještački) i kako se to radi, opisano je u onom gornjem mom postu.

OK doktore, u postu gore gdje ste detaljno sve opisali - ima jako puno tih AKO - u slucaju kojih je treba zadrzati u bolnici. Osim sto znamo da je rodica isto ko prije 2 dana - nemamo pojma nijedno to AKO kakvo je.

Uopste niste u pitanju Vi, dali sta dovoljno detaljan odgovor, sto se tice ove tehnicke strane.

Stvar je sto se i od moje tetkine strine komsinica dobro napatila, 5 dana zenu poradjali- nemam pojma sto?

Elem - sto je prvo to da je nesto u odnosu ljekara sumnjivo? Je li se to u startu treba ne vjerovati ljekaru?

edit _ili, ako smo tako sigurni da doktor samo ceka kovertu, predlazem da se manekenka zaleti do doktora s kovertom, pokupi rodicu iz bolnice i vrati je nazad kad bude vrijeme?
otherside

#9855 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

julisiz es grant wrote:Ja od prvog posta, ali baš od prvog, na ovoj temi govorim negativno o neznalicama i korumpiranim ljudima, koji su na nesreću moje kolege. Ističem i pozitivne primjere, imenom i prezimenom (što ih je malo, nisam ja kriv).
Forumska ""slava" me nije mogla ponijeti, jer ona je samo to-forumska slava, ni manje ni više od toga. Upravo zbog toga mislim da moji postovi imaju dodatnu težinu, u odnosu na iste savjete za koje se plaća u privatnim ordinacijama ili u dobro plaćenim člancima u popularnim i "stručnim" časopisima. Ja za ovo što pišem ne dobijam ništa, niti novac niti popularnost, jer pišem pod nickom, na forumu, relativno uskom krugu ljudi. Odgovaram svima onako kako govorim i ženama u svakodnevnom poslu, tj. kako najbolje znam i umijem. Ako ko prihvati moj savjet, u redu. Ako ne...opet u redu.
Zašto govorim "negativno"? Jer, za razliku od svih vas, koji imate neposredno iskustvo samo vlastitog poroda, ja sam aktivno učestvovao u nekoliko stotina njih. Imao sam priliku raditi sa sigurno 80% ginekologa koji se bave porodništvom u Sarajevu danas. Znam kako ko rezonuje, ako ne i koliko zna. Scenario ovdje predočen od strane manekenke, previše mi je dobro poznat, to je u stvari već "pattern" na GAK-u, vjerovatno nažalost uskoro i u OBS. Gadim se na sve kolege koji kaljaju obraz ove divne profesije, zbog popišanog "muštuluka", u stvari otvorene korupcije. Sve što mislim o pojedincima, ne krijem ni u stvarnom životu, gdje nemam nicka.
vidi nešto, nemam namjeru ni sa tobom a još manje sa manekenkom kojoj si došao kao kec na deset da diskutujem o indikacijama za porod.
čudim se više tebi nego njoj jer si doktor-ginekolog a donosiš zaključke (iza kojih stojiš samouvjereno, hej?) na osnovu postova???
A gdje je pregled doktore? je l' to neka telemedicina?
tebi manekenka rekla da je rodica otvorena 2 prsta i ti zaključio da je doktor korumpiran?
i još porediš svoje postove sa pregledom u privatnoj ordinaciji?
već sam ti se zahvalila u ime svih žena na izdvojenom vremenu i davanju korisnih informacija trudnicama ali ako misliš da ovdje ordiniraš i da su postovi ekvivalentni pregledu u privatnim ili državnim ordinacijama, onda si malo polupao lončiće doktore.
I to što tvrdiš da znaš koliko 80% tvojih kolega zna govori više o tebi nego o njima.
julisiz es grant

#9856 Re: Trudnjače i porodilje online

Sve što radim u postovima, ukazujem samo na to kada se radi ili ne radi po postulatima struke/nauke. Uključivanje infuzije na nezreo grlić nije po tim postulatima. Isto kao što se neko razumije u (pre)prodaju stanova, neko drugi se razumije malo nešto i u ovo, pa daje neke svoje zaključke. Jasno sam naglasio da su isti općenite naravi, i navodio koje elemente slučaja poznajem, koje ne.
Sačekaćemo detaljniji izvještaj o aktuelnom porodu. Daj Bože da ne bude scenario kakav sam opisao (indukcija samom infuzijom i sve što dalje slijedi). Dotle ću se suzdržati od komentara.
otherside

#9857 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

julisiz es grant wrote:Sve što radim u postovima, ukazujem samo na to kada se radi ili ne radi po postulatima struke/nauke. Uključivanje infuzije na nezreo grlić nije po tim postulatima. Isto kao što se neko razumije u (pre)prodaju stanova, neko drugi se razumije malo nešto i u ovo, pa daje neke svoje zaključke. Jasno sam naglasio da su isti općenite naravi, i navodio koje elemente slučaja poznajem, koje ne.
Sačekaćemo detaljniji izvještaj o aktuelnom porodu. Daj Bože da ne bude scenario kakav sam opisao (indukcija samom infuzijom i sve što dalje slijedi). Dotle ću se suzdržati od komentara.
i zaključio da vrlo smrdi.
'nako...samo tako...
aktualni porod nije više ni bitan, nadam se da je lijepo završio.
ono što mi svaki put upadne u oči su paušalni zaključci, dijagnoze bez pregleda i prognoze poroda na osnovu par šturih informacija.
a stanje bebe? a opće stanje trudnice? a ginekološki pregled? a CTG? UZ?
dobiješ dva podatka i već znaš dalji tok.... malo smrdi, ha? :D
Mis mekinjas

#9858 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

I porodi li se rodica? :D
Ako ponude kovertu i ja bih je uzela, ako ne ponude, nece imati sta uzeti. Malo jeste neumjesno pitanje a i odgovor doktora. ;-)

Aj sad smirite strasti.
Irish

#9859 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Irish »

nije se rodio ko je svima ugodio :-?

najcrniji zakljucak je taj sto je dr u dezuri...a ne daj Boze da je vratio kuci, pa porod krenuo ili se nesto iskomplikovalo, onda bi bilo..ovakav, onakav, vodio joj trudnocu a kad je porod krenuo, nidje ga ,,olos jedan:roll:
max07

#9860 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by max07 »

Nakon ove diskusije ja dolazim do zakljucka da bi najbolje bilo ukinuti i bolnice i preglede jer su, je li, svi doktori (naravno uz par izuzetaka, ali ko ce njih skontati u toj masi) a priori korumpirani i pokvareni. Pored pregleda mozemo se preko foruma uzivo i poradjati :roll:
Sta velite, da pokrenemo peticiju?
manekenka u penziji

#9861 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

Evo mene, sa zakasnjenjem.
Sinoc nije indukovana. Isla je na komisiju. Komisija kaze da ide kuci i ceka prirodan porod.
Njen doktor ne da, ostavio je da lezi i da ga saceka sutra.

Dusebriznici, na moju zalost, julisiz je ocito u pravu.
dance_mom

#9862 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by dance_mom »

Moram se nadovezati na ovo...

S prvom trudnoćom, dva dana pred termin ispao sluzni čep. odem u bolnicu (OBS), odmah mi urade CTG, ultrazvuk, pregled, sve bilo uredno, doktor me poslao kući da čekam normalan porod...porodila se tek za 10 dana. da me zadržao u tom trenutku, i predložio indukovani porod, itekako bi i meni smrdilo...
otherside

#9863 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

manekenka u penziji wrote:Evo mene, sa zakasnjenjem.
Sinoc nije indukovana. Isla je na komisiju. Komisija kaze da ide kuci i ceka prirodan porod.
Njen doktor ne da, ostavio je da lezi i da ga saceka sutra.

Dusebriznici, na moju zalost, julisiz je ocito u pravu.
cccc...djubreta, ne dade joj da ide kuci, ostavio je u bolnici.
garant je skontao da je ona jedina trudnica koja ce ove godine dati kovertu pa se k'o lav bori za nju :D
otherside

#9864 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

dance_mom wrote:

S prvom trudnoćom, dva dana pred termin ispao sluzni čep. odem u bolnicu (OBS), odmah mi urade CTG, ultrazvuk, pregled, sve bilo uredno, doktor me poslao kući da čekam normalan porod...porodila se tek za 10 dana. da me zadržao u tom trenutku, i predložio indukovani porod, itekako bi i meni smrdilo...
fakat sta ima kome da smrdi ili mirise?
srecom zavrsih sa porodima a da nisam tacno bih imala traumu od poroda u bolnici jer eto, tamo te doceka neki koljac koji u tebi vidi samo novu kovertu dok ga ni beba ni porodilja uopce ne interesuju.
znaci, poradjajmo se kuci-sigurnije je i jeftinije :D
ne znam kako razmisljaju aktualne trudnice koje ovo sve citaju ali ja bih imala nocne more sa ginekologom koji me svezao za krevet i vice mi iznad glave: ima da se porodis u mojoj smjeni, jes' culaaaa?! :D
dance_mom

#9865 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by dance_mom »

otherside wrote:
dance_mom wrote:

fakat sta ima kome da smrdi ili mirise?
srecom zavrsih sa porodima a da nisam tacno bih imala traumu od poroda u bolnici jer eto, tamo te doceka neki koljac koji u tebi vidi samo novu kovertu dok ga ni beba ni porodilja uopce ne interesuju.
znaci, poradjajmo se kuci-sigurnije je i jeftinije :D
ne znam kako razmisljaju aktualne trudnice koje ovo sve citaju ali ja bih imala nocne more sa ginekologom koji me svezao za krevet i vice mi iznad glave: ima da se porodis u mojoj smjeni, jes' culaaaa?! :D
samo htjedoh reći da možda i nije bilo potrebe da se u takvoj situaciji zadrži trudnica u bolnici radi indukcije...kakvi koljači, vezanje za krevet, ko je to spomenuo? malo pretjerujemo danas...
otherside

#9866 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by otherside »

ama i ja samo htjedoh reci kako bilo ko, pa taman da je i ober doktor, moze na osnovu forumskog posta zakljuciti da trudnica jeste ili nije za indukciju.
pa valjda ima anamneza, pregled, neki faktori koji to odredjuju a koje moze utvrditi ljekar samo na licu mjesta.
eto ja to htjedoh reci al mi rekose da moze i 'vako :D
julisiz es grant

#9867 Re: Trudnjače i porodilje online

Komisija potvrdi moje mišljenje, a ja ni vidio ženu nisam. Ko bi reko?
Dakle, iz činjenice da se žena još nije porodila, nije ni blizu da se porodi, jasno je da porod nije ni počeo.
Ponavljam, još jednom. Porod je počeo kada:
1. postoje regularne kontrakcije (na 15-20 min, pa u sve kraćim intervalima) koje se ponavljaju tokom najmanje sat vremena, a da je to praćeno progresivnim skraćenjem i otvaranjem cerviksa
2. pukao je vodenjak
3. nema
Ako nema ništa od ovoga, žena slobodno može ići kući. Ako postoji sumnja da je plod ugrožen treba jasno definirati problem kroz određene parametre (loš CTG zapis, nema plodove vode, majka ima visok pritisak, plod zaostaje u rastu itd), koji se svi iskazuju jasnim i nedvosmislenim brojkama i riječima, dakle bez "možda jeste, možda nije", "moglo bi biti", jer su ovo stvari koje se glave tiču,tada treba ženu ostaviti u bolnici, objasniti joj ZAŠTO OSTAJE U BOLNICI i KOJI JE PLAN DALJIH POSTUPAKA. Ovdje je jasno da svega toga nema, što su i učene glave potvrdile.
Ne pričam ja ovo bezveze. Prvo, što je ovo dio moje svakodnevne prakse, a ne samo teorijska promišljanja dokonog ekscentrika.
Drugo, indukcija poroda je vrlo ozbiljan postupak, koji zahtjeva minucioznu procjenu situacije (pošto ne čitate moje prethodne postove, samo izguglajte Bishop's score) i jasnu INDIKACIJU (razlog zašto se inducira). Nije to "haj, pa da vidimo šta će biti". Eksperimentisanja kad se radi o životu (a kamoli dva) ne smije biti. Kad induciraš porod, sve što se dalje loše desi tvoja je odgovornost, jer nije to porod koji je sam nastao, već si ga ti izazvao. Zašto si ga izazvao, jesi li ga morao izazvati? Zamislite da se na takvom porodu desi nešto loše, vrlo loše, tragično (a dešava se vrlo često kad se loše procijeni) i da dođe do suda. Nema tog advokata koji će izvući doktora koji je pokrenuo porod bez jasne indikacije. "Dva dana preko termina" nije indikacija, nikada bila i nikada neće biti.
vazi

#9868 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by vazi »

moj doktore, nije se rodio ko je svijetu ugodio, znas to jako dobro...Neka tebe Bog dragi nagaradi za sve savjete koje nesebicno dajes forumskim trudnicama...
jedna tamo

#9869 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by jedna tamo »

ljudi moja evo i mene konačno, porodila se 10.2. bebici danas deveti dan :)
porod je bio težak, ne dao bog nikome, otišla voda 9.2. u pola 5 ujutro i to bukvalno sva, bolovi krenuli tek u 3 popodne, ništa se nisam otvarala, spustili me u salu dole u neku sobicu navečer, čitavu noć bolovi onda utorak. čitav dan ni jela ni pila, tek u 5 popodne 5 prstiju, u 11 navečer se porađam, stavili me na kisik, htjeli vakuumom vadit bebu, nije plakala, puna usta zelene vode, nju stavili na kisik, ma drama...
sad kad razmišljam šta je sve moglo biti super sam prošla...
moj savjet je carski, ja sam se bar pokajala što nisam pljunula lovu i štela obavezno, znači ako ste anonimus nko vas pogledat neće, zovi do sutra, kukaj ništa ne pomaže... eto sad mi ostaje razmišljati da li sam trebala u vojnu :D
ja sam pravi heroj ispala, toliko sam se patila, nit sam kukala nit zapomagala to su svi dr. rekli redom, osim nekog kreten arapa koji mi je non stop nešto srao kako nisam otvorena....i žene nisu dale da ih gleda, 2 puta me pregledao i oba puta prokrvarila koliko je grub, fuj fuj.....
ajde i nekako one sestre na patologiji i babice dole, rade svoj posao, al gdje su bebe to treba maljem u glavu one babice, ja nisam mogla vjerovvati, pošto mi je prva beba, nemam pojma, a glupača nisam išla na vježbe (OBAVEZNO TRUDNICE IDITE) ja sam bila lijena, elem kažem ja babici može li mi dodati bebu da dojim, kad ona ko će ti dodavati kući, strah me uzeti bebu da mi ne ispadne...drugu zovnem evo sad ću i ne dođe naravno, ne mogu da vjerujem da tako neko bez duše može biti....
sve u svemu hvala Bogu završi ja s tim jezerom......
julisiz es grant

#9870 Re: Trudnjače i porodilje online

jedna tamo wrote:ljudi moja evo i mene konačno, porodila se 10.2. bebici danas deveti dan :)
porod je bio težak, ne dao bog nikome, otišla voda 9.2. u pola 5 ujutro i to bukvalno sva, bolovi krenuli tek u 3 popodne, ništa se nisam otvarala, spustili me u salu dole u neku sobicu navečer, čitavu noć bolovi onda utorak. čitav dan ni jela ni pila, tek u 5 popodne 5 prstiju, u 11 navečer se porađam, stavili me na kisik, htjeli vakuumom vadit bebu, nije plakala, puna usta zelene vode, nju stavili na kisik, ma drama...
sad kad razmišljam šta je sve moglo biti super sam prošla...
moj savjet je carski, ja sam se bar pokajala što nisam pljunula lovu i štela obavezno, znači ako ste anonimus nko vas pogledat neće, zovi do sutra, kukaj ništa ne pomaže... eto sad mi ostaje razmišljati da li sam trebala u vojnu :D
ja sam pravi heroj ispala, toliko sam se patila, nit sam kukala nit zapomagala to su svi dr. rekli redom, osim nekog kreten arapa koji mi je non stop nešto srao kako nisam otvorena....i žene nisu dale da ih gleda, 2 puta me pregledao i oba puta prokrvarila koliko je grub, fuj fuj.....
ajde i nekako one sestre na patologiji i babice dole, rade svoj posao, al gdje su bebe to treba maljem u glavu one babice, ja nisam mogla vjerovvati, pošto mi je prva beba, nemam pojma, a glupača nisam išla na vježbe (OBAVEZNO TRUDNICE IDITE) ja sam bila lijena, elem kažem ja babici može li mi dodati bebu da dojim, kad ona ko će ti dodavati kući, strah me uzeti bebu da mi ne ispadne...drugu zovnem evo sad ću i ne dođe naravno, ne mogu da vjerujem da tako neko bez duše može biti....
sve u svemu hvala Bogu završi ja s tim jezerom......
Najprije, čestitke na prinovi, sve najbolje tebi i bebi :thumbup:
Tvoj slučaj je još jedan od bezbroj primjera sa GAK-a kako NE TREBA raditi. Slučaj je sasvim suprotan od ovog o kome već 2 dana raspravljamo, pa je suprotan i postupak.
Kada ode plodova voda, a žena je U TERMINU (znači, 9. mjesec), tada se nema šta čekati. Može se čekati najduže do 12 sati nakon prsnuća vodenjaka da bolovi krenu sami (najčešće krenu), nakon toga:
1. ako je grlić nestao i otvorenost bar 3 cm-uključiti infuziju, stimulisati kontrakcije
2. ako je grlić cijel i otvoren manje od 3 cm, onda prvo gel, poslije infuzija (većina naših stručnjaka niti ne zna da se smije staviti gel nakon prsnuća vodenjaka)
Ako se pusti da žena satima bez bolova bude sa puknutim vodenjakom, rizikuje se:
1. infekcija, koja može ugroziti i majku i dijete
2. da beba uslijed nedostatka plodove vode kao "buffer"-a pritisne pupčanik o zid materice i počne se gušiti. Najbolje što se se može desiti tada je da se ukaki, što se tvojoj bebi desilo (otud zelena plodova voda), ali takvu mutnu vodu tada može aspirirati, tj udahnuti, pa nastati belaj.
Nažalost, kod nas se kada ne treba interveniše, a kada treba intervenisati, sve se nešto čeka. Ponavljam, kod odilaska pl. vode u terminu nema cinculanja satima/danima, kljukanja antibioticima i čekanja da Bog nekada u budućnosti da bolove, nego e radi ovo što sam gore naveo. Pucanje vodenjaka je Rubikon, nema više nazad, sat otkucava.
Još jedno nažalost, taj Arap (Mohamed Ardat se zove) je fucking ŠEF porođajne sale na GAK-u. Mo'š mislit' kakvi su onda podređeni.
Nek se ipak hairli završilo, ovo sve što sam pisao ide općenito, kao još jedna mala lekcijica iz porodiljstva za sve čitateljke na temi.
Samo jedno pitanje za tebe: kada su ti, tj koliko sati nakon odlaska pl. vode uključili infuziju?
Last edited by julisiz es grant on 19/02/2015 20:44, edited 2 times in total.
julisiz es grant

#9871 Re: Trudnjače i porodilje online

vazi wrote:moj doktore, nije se rodio ko je svijetu ugodio, znas to jako dobro...Neka tebe Bog dragi nagaradi za sve savjete koje nesebicno dajes forumskim trudnicama...
:thumbup:
Amin jarabbi :)
Margita81

#9872 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Margita81 »

Majke mi cu onda u vojnu nista dobro ne cuh o jezeru...
Cestitam na prinovi i na snazi i hrabrosti mama :)
manekenka u penziji

#9873 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by manekenka u penziji »

Cestitke, jedna tamo :kiss:

A @vazi me napomenula sa svojim postom da se i nisam zahvalila doktoru na odgovoru i utrosenom vremenu, pa zato hvala doktore i da vas Allah nagradi svakim dobrom :thumbup:
jedna tamo

#9874 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by jedna tamo »

hvala na čestitkama a doktore infuziju su mi uključili oko 4 popodne i to da nije bilo dr.Lane Lačević ne bi ni tad jer su ostali ,Mehmedbašić,Katica i ne znam kako se onaj drugi zove kao tek 5 otvorena, ko tebe posla u salu....uglavnom žena ima preko sto kila, navalila na stomak i beba izađe, a i posteljicu mi je stručno izvadila , ma profesionalac vidi se da zna svoj posao .....a za tog arapa čula sam da ga zovu šef, rekla sam ja babici bože sačuvaj čovjeka.....kao nemoj tako on nam je šef....
julisiz es grant

#9875 Re: Trudnjače i porodilje online

jedna tamo wrote:hvala na čestitkama a doktore infuziju su mi uključili oko 4 popodne i to da nije bilo dr.Lane Lačević ne bi ni tad jer su ostali ,Mehmedbašić,Katica i ne znam kako se onaj drugi zove kao tek 5 otvorena, ko tebe posla u salu....uglavnom žena ima preko sto kila, navalila na stomak i beba izađe, a i posteljicu mi je stručno izvadila , ma profesionalac vidi se da zna svoj posao .....a za tog arapa čula sam da ga zovu šef, rekla sam ja babici bože sačuvaj čovjeka.....kao nemoj tako on nam je šef....
U 4 popodne 9. ili 10.2?
Post Reply