Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
StupskaBitanga
#9851 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ovo moje pitanje se odnosi na Našu stranku a tiče se angažovanja medijskih aktivnih osoba na listama ove stranke
Konkretno pitanje je:
Da li se angažovanje u politici na listama za OV kose sa profesijom kakva je novinarstvo?
Konkretno pitanje je:
Da li se angažovanje u politici na listama za OV kose sa profesijom kakva je novinarstvo?
-
Pedja Kojovic
#9852 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ja vec, peti ili sesti put na Skupstini KS govorim o problemima na sarajevskom Univerzitetu i kao primjer uzimam FPN.
Govorio sam o djeca-roditelji katedrama, o poklonima koji studenti daju profesorima, o predavacima koji iz kabineta prodaju osiguranje za imovine i lice, itd.
Napokon, na nase insistiranje na Skupstini je i pokrenut preoces izbacivanja profesora iz seks afere iz nastavnog procesa.
Dakle, mi smo spremni otvoriti ta pitanja i potpuno smo svjesni da je ratni gubitak od oko 1000 nastavnika nadomjesten neadekvatnim kadrovima (nepotizam, korupcija, stele).
Na kraju krajeva prekjuce sam u Oslobodjenju o svemu tome govorio prilicno jasno i glasno.
p.k.
Govorio sam o djeca-roditelji katedrama, o poklonima koji studenti daju profesorima, o predavacima koji iz kabineta prodaju osiguranje za imovine i lice, itd.
Napokon, na nase insistiranje na Skupstini je i pokrenut preoces izbacivanja profesora iz seks afere iz nastavnog procesa.
Dakle, mi smo spremni otvoriti ta pitanja i potpuno smo svjesni da je ratni gubitak od oko 1000 nastavnika nadomjesten neadekvatnim kadrovima (nepotizam, korupcija, stele).
Na kraju krajeva prekjuce sam u Oslobodjenju o svemu tome govorio prilicno jasno i glasno.
p.k.
- Corto Maltese
#9853 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Dovodeći u vezu tvoj komentar,priloženi tekst i mjesto radnje, neko neupućen i zlonamjeran bi mogao pomisliti da je NS kriva za navedene slučajeve. Što bi bilo nepošteno, jer o nabrojanim likovima bi se trebalo raspravljati na temama pod imenom "SDP" i "SDA- all about".VjecitiStudent wrote:
Vidi ovo:
Ali, pocistice to sve Nasa stranka, od ponedjeljka, sve po Kantu.Međutim, zaboravili ste pomenuti i ostale slučajeve nepotizma, a kojih je uistinu i previše na našem fakultetu.
Evo, mi ćemo Vam pomoći. Naglasićemo da ne govorimo o kvalitetu rada naših kolega, već ovo naglašavamo zato što smatramo da je tako ispravno. Ako već nas dovodite u ovaj kontekst, red je da spomenete i druge.
Dakle:
Tetak Asima Mujkića je prof. Omer Ibrahimagić, otac Dine Abazovića, Mirsad, također je predavač FPN-a, a prof. Ivan Cvitkovic čiji je Dino Abazović bio asistent je njegov tetak, prema tvrdnjama većine zaposlenika.
Također, tu su i Borjana Miković, kćerka Milanke Miković (profesorice na Odsjeku za socijalni rad), Emir Vajzović, sin Hanke Vajzović (šefice Odsjeka za žurnalistiku), Osman Sušić, sin Hasana Sušića, Sanela Bašić Čekić ( stric joj je Smail Čekić), a pomenuću i Jelenu Brkić Smigoć, kćerku Miljenka Brkića, profesora na Filozofskom fakultetu, te Nedžmu Džananović, kćerku bivšeg dekana Fakulteta islamskih nauka, Ibrahima Džananovića.
Također, dugododišnji profesor na predmetu Statistika i demografija, Hasan Zolić, koji je odnedavno u penziji, bez ikakvog konkursa angažovao je svog sina kao saradnika u nastavnom procesu. I profesor Ćamil Huseinbašić je bez provedene procedure angažovao svog sina Samira Huseinbašića u nastavni proces.
Osim toga, veliki broj radnika (od spremaćica pa do administracije) je u rodbinskoj vezi sa nekim od zaposlenika na Fakultetu političkih nauka.
-
Pedja Kojovic
#9854 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
stupskabitanga
Aktuelni zakon se selektivno i, po mom misljenju, nepravilno primjenjuje.
(Nasa podpredsjednica Dunja Jelovac je upravo zbog toga bila prisiljena podnijeti ostavku na stranacku funkciju) .
Mislim da je aktivno i pasivno biracko pravo jedno od temeljnih gradjanskih prava koje ne bi trebalo biti uskraceno nikome.
Ukoliko je stranacka pripadnost novinara vidljiva u nacinu na koji obavlja svoj posao to je problem sasvim druge prirode i on se rjesava na drugi nacin.
Sadasnji sistem koji pociva na premisi da novinarsko neclanstvo(ili kandidovanje) u stranci znaci i objektivnost je infantilan.
p.k.
Aktuelni zakon se selektivno i, po mom misljenju, nepravilno primjenjuje.
(Nasa podpredsjednica Dunja Jelovac je upravo zbog toga bila prisiljena podnijeti ostavku na stranacku funkciju) .
Mislim da je aktivno i pasivno biracko pravo jedno od temeljnih gradjanskih prava koje ne bi trebalo biti uskraceno nikome.
Ukoliko je stranacka pripadnost novinara vidljiva u nacinu na koji obavlja svoj posao to je problem sasvim druge prirode i on se rjesava na drugi nacin.
Sadasnji sistem koji pociva na premisi da novinarsko neclanstvo(ili kandidovanje) u stranci znaci i objektivnost je infantilan.
p.k.
-
VjecitiStudent
#9855 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I onda ko dokaz odlucnosti i iskrenosti, da se konacno sprovede Danisov partizanski moral u NS, na celo politickog savjeta stranke stavljate jedan od primjera nepotizma na sarajevskom univerzitetu?Pedja Kojovic wrote:Ja vec, peti ili sesti put na Skupstini KS govorim o problemima na sarajevskom Univerzitetu i kao primjer uzimam FPN.
p.k.
Koji u trenutku prijema na FPN 2006., nema niti jednog, jedinog naucnog rada objavljenog ni ovdje, ni vani
(eto biografije http://www.nasastranka.ba/en/our-team/p ... epovac-pai), a poslije toga sve sto objavljuje (slovom i brojem tri(3) rada, od cega je jedan prikaz knjige) , objavljuje u godisnjaku FPN-a, ciji je i clan redakcije.
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/nastavno-o ... ic-valida/
Ili strasna naivnost ili teska demagogija, trece nema.Pedja Kojovic wrote: Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.
-
VjecitiStudent
#9856 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Unatoc SDA, ko ono bjese dekan na FPN-u nakon cuvenog SDA-ovog kadrovika Grbe, koji je opet bio ugledni funkcioner i onog sistema?Corto Maltese wrote:Dovodeći u vezu tvoj komentar,priloženi tekst i mjesto radnje, neko neupućen i zlonamjeran bi mogao pomisliti da je NS kriva za navedene slučajeve. Što bi bilo nepošteno, jer o nabrojanim likovima bi se trebalo raspravljati na temama pod imenom "SDP" i "SDA- all about".
Kamo srece da postoji jasna ideoloska crta u nasem drustvu, nasa bara je prepuna cudnih krokodila koji nit' se zderu, nit' jedan drugog ujedaju, vec samo sute i medjusobno se pomazu.
A siva masa naivno glasa ...
- volta dzontra
#9857 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma sve je to ok. Pošto je špranca u BIH (ne samo u Sarajevu) da otac, majka, tetak, daidža "namru" djeci i nećacima asistentska mjesta i katedre.Pedja Kojovic wrote:Ja vec, peti ili sesti put na Skupstini KS govorim o problemima na sarajevskom Univerzitetu i kao primjer uzimam FPN.
p.k.
NS bi trebao pripaziti kod prijema u stranku. Ako primite sve takve likove mogli bi naglo omasoviti stranku a to nije dobro ideološko-politički
Rijetki su slučajevi da dijete profesora na faksu ako ima išta u glavi (barem završi faks bez previše poguranaca) ne završi kao asistent na nekom faksu. Kad se to događa na domicilnom faksu roditelja onda je to nepotističko ponašanje bez obzira na kvalitete "mladog znanstvenika". Ima fakulteta. Gdje baš mora kod "tate" koji je pustio korijenje ko baobab....
Jasno je da djeca sveučilišnih profesora (tradicijski, kulturno pa i genetski) mogu težiti istom zvanju. Olakšava što tata profesor i stvori uvjete da dijete lako propiči magisterije i akademske statuse. Stpendijice, školice vani....
Tata zna šta je za dijete najbolje.
Predivan život BH profesora na faksu bi svatko poželio svome djetetu...ljudski je...
Tata je u komunizmu prao mozak srednjoškolcima udžbenicima iz Marksizma. Kad je Marksizam prnuo tata se prebacio na sociologiju jer je to isti k....
Tata u demokraciji otkrio partiotske kapacitete pa ga bilo svagdje gdje je "poso dobar a para laka".
U akademski učmaloj atmosferi lako je održavati status. Knjige prepisivačine studentskih seminarskih radova, radovi plagijati naplaćeni kao studija od kakvog ministarstva ili javnog poduzeća, status, uslugice političarima........
Prirodno je da čovjek poželi da njegovo dijete ponovi takvu priču o uspjehu....
-
StupskaBitanga
#9858 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
VječitiStudent
Velida je samo vrh ledenog brijega i nažalost jedna od
-
Pedja Kojovic
#9859 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Naravno da ima i treca opcija/misljenje - ono koje sam vam iznio.
Vi, naravno, imate pravo na svoje misljenje.
Dakle, prof. Valida Repovac je predsjedavajuci naseg savjetodavnog tijela, politickog savjeta i ja sam ponosan na to i nadam se da ce u narednom periodu njen stranacki angazman biti i veci.
p.k.
Naravno da ima i treca opcija/misljenje - ono koje sam vam iznio.
Vi, naravno, imate pravo na svoje misljenje.
Dakle, prof. Valida Repovac je predsjedavajuci naseg savjetodavnog tijela, politickog savjeta i ja sam ponosan na to i nadam se da ce u narednom periodu njen stranacki angazman biti i veci.
p.k.
-
VjecitiStudent
#9860 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nije ovdje rijec o Velidi vec o NS, koja s jedne strane prodaje visokomoralnu pricu, dok s druge, u vlastitoj kuci drzi kupleraj, u sta sumnji, nakon ove diskusije, vise nikakvih nemam.StupskaBitanga wrote:VječitiStudent
- madner
#9861 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
De malo objektivnosti, nisi nista naveo osim indicija te blacenja preko asocijacija.
-
VjecitiStudent
#9862 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Indicirao sam isto tako i SDP prije cetiri godine, pa se pokazalo da sam 1000% bio u pravu.madner wrote:![]()
De malo objektivnosti, nisi nista naveo osim indicija te blacenja preko asocijacija.
Tada su me svi ovdje optuzivali da sam NS
-
Pedja Kojovic
#9863 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
vjecitistudent
Meni je zao da tako mislite o nama ali to je vase pravo.
Ipak se nadam da cete izaci na izbore i glasati za nekoga ko ce bolje od nas zastupati vase interese i vrijednosti.
p.k.
Meni je zao da tako mislite o nama ali to je vase pravo.
Ipak se nadam da cete izaci na izbore i glasati za nekoga ko ce bolje od nas zastupati vase interese i vrijednosti.
p.k.
- madner
#9864 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ti ko Senad Avdic, i on je sve oblatio pa se onda hvali ako se bilo sta od toga pokaze istinitim.VjecitiStudent wrote:Indicirao sam isto tako i SDP prije cetiri godine, pa se pokazalo da sam 1000% bio u pravu.madner wrote:![]()
Tada su me svi ovdje optuzivali da sam NS
-
VjecitiStudent
#9865 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tu si u pravu. Kad su domaci politicari u pitanju, promasiti je skoro pa nemoguce.madner wrote:Ti ko Senad Avdic, i on je sve oblatio pa se onda hvali ako se bilo sta od toga pokaze istinitim.
Ko da im CIK, cim se kandiduju, neku drogu daje.
-
Innovation
#9866 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
G. Kojovicu znate li Vi uopste, sto je sjednica SKS zakazana u petak u 14 sati ?
Zukicev komentar je /uglavnom je svima bilo jasno/ bio odgovor na provokacije pojedine godpode.
Ja Vas molim, a mislim da bi i drugi voljeli cuti ili vidjeti tu listu, koja bi nam pokazala , zasto tih sest osoba treba da se stidi.
Zukicev komentar je /uglavnom je svima bilo jasno/ bio odgovor na provokacije pojedine godpode.
Ja Vas molim, a mislim da bi i drugi voljeli cuti ili vidjeti tu listu, koja bi nam pokazala , zasto tih sest osoba treba da se stidi.
- volta dzontra
#9867 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Prejaka ti usporedba. Velidi se poklopilo. Da tata nije baobab na FPN vjerojatno bi bila u nekoj NVO ili predavala u kakvoj srednjoj školi...jbg....Može biti pametna, obrazovana i stručna...samo joj malo lakše...VjecitiStudent wrote:Nije ovdje rijec o Velidi vec o NS, koja s jedne strane prodaje visokomoralnu pricu, dok s druge, u vlastitoj kuci drzi kupleraj, u sta sumnji, nakon ove diskusije, vise nikakvih nemam.StupskaBitanga wrote:VječitiStudent
Ja primjećujem u NS sve neke limunada karijere: ljudska prava, nvo, jačanja kapaciteta, prevoditelji bivši iz medjunarodnih organizacija, zadovoljna djeca koje su tate i mame ispalile vani
Niti u jednoj stranci nema nekih fajtera:
Izbjeglička familija, iz obitelji ratom degradirane srednje klase koja je najebala u ratu, faks uz rad, šljaka, karijera u par firmi, dokazan u rovovima tranzicijskog gospodarstva, prošao sve, bolje zna šumu bh propisa od Sredoja Novića....u svemu tome nije krao nego samo preživljavao...
Ova NVO/Akademska "aristokracija" ko Velida mi nešto ne ulijeva povjerenje. Ne mislim da su loši nego previše "pod staklenim zvonom"
-
Pedja Kojovic
#9868 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
Naravno da znam zasto je zakazana ta sjednica.
Ne znam na koju provokaciju i od koga - ja sam bio tu i nisam primjetio.
Ili sam mozda jedini -posto kazete da je svima jasno - koji nije pravilno shvatio istup kolege Zukica.
(Ja sam ga shvatio kao "montepajtonovski" pokusaj da gledaocima TVSA da do znanja da su SDA i IZ "dva oka u glavi").
p.k.
Naravno da znam zasto je zakazana ta sjednica.
Ne znam na koju provokaciju i od koga - ja sam bio tu i nisam primjetio.
Ili sam mozda jedini -posto kazete da je svima jasno - koji nije pravilno shvatio istup kolege Zukica.
(Ja sam ga shvatio kao "montepajtonovski" pokusaj da gledaocima TVSA da do znanja da su SDA i IZ "dva oka u glavi").
p.k.
-
Org
#9869 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemam običaj da komentarišem, ali svakako pratim ovu temu.volta dzontra wrote:Prejaka ti usporedba. Velidi se poklopilo. Da tata nije baobab na FPN vjerojatno bi bila u nekoj NVO ili predavala u kakvoj srednjoj školi...jbg....Može biti pametna, obrazovana i stručna...samo joj malo lakše...VjecitiStudent wrote:Nije ovdje rijec o Velidi vec o NS, koja s jedne strane prodaje visokomoralnu pricu, dok s druge, u vlastitoj kuci drzi kupleraj, u sta sumnji, nakon ove diskusije, vise nikakvih nemam.StupskaBitanga wrote:VječitiStudent
Ja primjećujem u NS sve neke limunada karijere: ljudska prava, nvo, jačanja kapaciteta, prevoditelji bivši iz medjunarodnih organizacija, zadovoljna djeca koje su tate i mame ispalile vani
Niti u jednoj stranci nema nekih fajtera:
Izbjeglička familija, iz obitelji ratom degradirane srednje klase koja je najebala u ratu, faks uz rad, šljaka, karijera u par firmi, dokazan u rovovima tranzicijskog gospodarstva, prošao sve, bolje zna šumu bh propisa od Sredoja Novića....u svemu tome nije krao nego samo preživljavao...
Ova NVO/Akademska "aristokracija" ko Velida mi nešto ne ulijeva povjerenje. Ne mislim da su loši nego previše "pod staklenim zvonom"
Majstore svaka ti čast, u par rečenica si naveo većinu razloga zbog kojih se čovjeku ne izlazi na izbore.
Nema nikog (naročito iz ove "nove generacije") kod koga se mogu prepznati bilo kakve liderske kvalitete.
Recimo da je to osnovni nedostatak NS-a. Odaju utisak jako moralnih ali u svakom slučaju nekompetentnih ljudi.
Sve je odgojeno pod staklenim zvonom, što bi po nekoj logici trebalo pripadati "zlatnoj mladeži" koja je karakterisrtična za djecu lidera desnice.
Nema nikog ko bi mogao pokrenuti promjene.
-
Innovation
#9870 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Innovation wrote:G. Kojovicu znate li Vi uopste, sto je sjednica SKS zakazana u petak u 14 sati ?
Ja znam da Vi znate zasto je zakazana sjednica, ali zasto bas u petak u 14 sati?
-
Pedja Kojovic
#9871 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
Ja razumijem da je SDA, mozda, politicka opcija kojoj ste vi licno skloni, ali vam je nadam se poznato da Nasa stranka ima vrlo lose misljenje o SDA i o svemu sto su uradili u ovih 22 godine postojanja i 20 godina u vlasti.
Od r.Izetbegoviceve predratne teze da ce Bosnom vladati narodi putem svojih stranaka do aktuelnog cangrizovog drzanja za fotelje i kreiranje haosa u zemlji.
Instance u kojima su se stavovi Nase stranke poklopili sa interesima SDA su incidentne i uglavnom su se dogadjale prilikom SDP-ovih vanzakonskih i vanproceduralnih pokusaja da ih izbace iz istih.
U knjizi Nase stranke ta partija je u rubrici "originalno zlo koje nas je pogodilo" zajedno sa SDS-om i HDZ-om.
Ja, licno, poznajem mnogo ljudi u SDA za koje smatram da su posteni i kvalitetni.
Nadam se da ce jednog dana oni biti ti koji odlucuju o politikama SDA i da ce kriminalna elita koja ih sada vodi biti proslost. Do tog momenta ce, sudeci po trenutnom stanju u toj stranci, nazalost, proci jos mnogo,mnogo, vremena.
p.k.
Ja razumijem da je SDA, mozda, politicka opcija kojoj ste vi licno skloni, ali vam je nadam se poznato da Nasa stranka ima vrlo lose misljenje o SDA i o svemu sto su uradili u ovih 22 godine postojanja i 20 godina u vlasti.
Od r.Izetbegoviceve predratne teze da ce Bosnom vladati narodi putem svojih stranaka do aktuelnog cangrizovog drzanja za fotelje i kreiranje haosa u zemlji.
Instance u kojima su se stavovi Nase stranke poklopili sa interesima SDA su incidentne i uglavnom su se dogadjale prilikom SDP-ovih vanzakonskih i vanproceduralnih pokusaja da ih izbace iz istih.
U knjizi Nase stranke ta partija je u rubrici "originalno zlo koje nas je pogodilo" zajedno sa SDS-om i HDZ-om.
Ja, licno, poznajem mnogo ljudi u SDA za koje smatram da su posteni i kvalitetni.
Nadam se da ce jednog dana oni biti ti koji odlucuju o politikama SDA i da ce kriminalna elita koja ih sada vodi biti proslost. Do tog momenta ce, sudeci po trenutnom stanju u toj stranci, nazalost, proci jos mnogo,mnogo, vremena.
p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 20/09/2012 17:21, edited 1 time in total.
-
Mr.Penguin
#9872 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako znas zasto pitas?Innovation wrote:Innovation wrote:G. Kojovicu znate li Vi uopste, sto je sjednica SKS zakazana u petak u 14 sati ?
Ja znam da Vi znate zasto je zakazana sjednica, ali zasto bas u petak u 14 sati?
-
Pedja Kojovic
#9873 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Innovation
Taj termin je trazio vodja "zahtijevasa" kolega DIno K. i to je prihvaceno s 19 glasova.
(Ja, licno, sam mislio da je ponedjeljak bolji termin i to sam mu sugerisao, ali...)
p.k.
Taj termin je trazio vodja "zahtijevasa" kolega DIno K. i to je prihvaceno s 19 glasova.
(Ja, licno, sam mislio da je ponedjeljak bolji termin i to sam mu sugerisao, ali...)
p.k.
-
Innovation
#9874 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne znam cime sam zasluzila ovakav odgovor, koji sam sad dobila. Ako sam Vas necim uvrijedila, duboko se izvinjavam.
Pitam zbog toga sto je gosp. Kojovic rekao da su mogli zakazati sjednicu u petak ujutro.
Ne razumijem zasto mi ne odgovori zasto bas u petak u 14 sati?
Pitam zbog toga sto je gosp. Kojovic rekao da su mogli zakazati sjednicu u petak ujutro.
Ne razumijem zasto mi ne odgovori zasto bas u petak u 14 sati?
-
Pedja Kojovic
#9875 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
cetmi
Samo je, od ovih koje ste nabrojali, koliko ja znam, R. Karadzic optuzenik za ratne zlocine.
Moj odgovor se ne bavi temom krivicne odgovornosti za ratne zlocine nego politickom odgovornoscu za sudbinu gradjana i nase zemlje.
p.k.
Samo je, od ovih koje ste nabrojali, koliko ja znam, R. Karadzic optuzenik za ratne zlocine.
Moj odgovor se ne bavi temom krivicne odgovornosti za ratne zlocine nego politickom odgovornoscu za sudbinu gradjana i nase zemlje.
p.k.