Milorad Dodik ALL ABOUT
-
detroit-mercy
#9851 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Nisam bas siguran kolika je putarina na autocestama u boljem entitetu ali zato znam kolika je aerodromska taksa za areodrome u Beljini i Trebinju

- lerdi
#9852 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mislim da se Dodo RS-ovog dijela odrekao u korist državeseln wrote:Da ne otvaram novu temu: zna li neko koliko kosta putarina na autoputevima Banjaluka - Gradiska, Banjaluka - Doboj i Rogatica - Visegrad? Naplacuje li Strabag ili vlada PC?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- seln
#9853 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sjecate li se diskusije koju je startao neki od obozavalaca govedine i nedjela Mile Ronhila? Te izgradice se autoput, te Strabag ce sve pozlatiti, te bice autoput Sokolac - Pluzine....
pa aerodrom u mjestu sa 30.000 stanovnika....
pa ogromne termoelektrane u svakom selu koje se izjasni da je voljno prihvatiti iste....
sve ce to Mile pozlatiti. A ako ne bude mogao, onda ce grditi "Turke", to bar moze.
pa aerodrom u mjestu sa 30.000 stanovnika....
pa ogromne termoelektrane u svakom selu koje se izjasni da je voljno prihvatiti iste....
sve ce to Mile pozlatiti. A ako ne bude mogao, onda ce grditi "Turke", to bar moze.
-
udrch
#9854 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
To trebaš pitati Vladu PC-a..seln wrote:Da ne otvaram novu temu: zna li neko koliko kosta putarina na autoputevima Banjaluka - Gradiska, Banjaluka - Doboj i Rogatica - Visegrad? Naplacuje li Strabag ili vlada PC?
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da je neozbiljno da to nas pitaš..
Lijepo pošalješ službeni dopis i dobiješ službeni odgovor
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9855 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
sa jednog biznis foruma....jedan forumaš je iznio dosta stari u vezi sa DoDijevom vladavinom "prava i zakona" jaČeg....svaka čast
mojne DoDi samo politiČki
certifikata jeftino certifikata.....pardom......srata devizna štednja vamo stara devizna štednja
.....koja je samo to banda i go lopov.....a ti narode budni patriJota

svaka častvidi vidi...stara raja, nije valjda da je neko posjecuje BLSE odjeljak
gdje je franci, nedostaju mi njeni tupavo optimisticni postovi
vas malo sto je ostalo, da informisem (promijenio sam nick ovdje ali sam ucesnik foruma u zadnjih 4-5 god), da se na BLSE (konacno )pokusavaju neke stvari izmijeniti. medjutim to sve ide nezvanicno, uz pomoc nekih medija, objavljivanja nekih stvari, buduci da ljudi na funkcijama ne zele nista promijeniti. postoji mnogo nezadovoljnih, pocevsi od investitora, akcionara, ljudi koji vise ne mogu gledati svo zlo, kriminal i nepotizam zbog kojeg je BLSE i dosla tu gdje jeste. buduci da ovaj forum nije bio aktivan duze vrijeme, mjesto na kojem je bilo dosta diskusija jeste http://www.capital.ba. posto znam da ovdje ima (bar je bilo) dosta ljudi koji su ovdje ulagali prvenstveno u rite, rnaf i bira, ono sto se desilo sa tim dionicama je opisano na http://www.capital.ba/category/otvoreni-forum/
nadalje, posto u RS vlada medijski mrak, tesko se boriti da istinita rijec dodje do sirokih narodnih masa. na zasjedanju skupstine RS, 26.12.2009. godine se raspravljalo o ekonomskoj politici vlade RS za 2010. godinu (ko hoce moze procitati ovaj dokument na sajtu vlade RS). uspio sam izdejstvovati da jedan poslanik na skupstini iznese ovaj tekst
na zalost, nije uspio dio oko energetike iznijeti jer su poslanicka izlaganja ogranicena na 10 minuta, ali bice...
neke druge aktivnosti koje su bile mozete procitati i na
http://www.capital.ba/“lemi”-upu...i-i-brokerima/
bice vam vjerovatno zanimljivo procitati i ovo
koji tekst je izasao prosle sedmice u nedeljniku Global.
ovim tekstom o Komisiji za HOV smo zapoceli seriju tekstova vezanu za ovu problematiku. ove sedmice bi trebao izaci tekst o rafineriji nafte, a planirani su i tekstovi o RITE Gacko gdje cete saznati vrlo interesantne, dosad neobjavljene informacije o cijelom slucaju, i jos par stvari.
cilj svega ovoga jeste uspostavljanje reda na trzistu kapitala RS, sticenje prava akcionara, formiranje udruzenja malih akcionara, promocija investicija i investicionih mogucnosti u RS. ali prije toga, moramo pocistiti svo smece koje se nakupilo u institucijama RS. zato je i ova operacija nazvana celicna metla.
bice zanimljivih desavanja, uskoro ce konferencija BL berze. tu vam obecavam zabavna desavanja. jednostavno vise nemamo sta izgubiti. kad dodjes do dna, jedini put je na gore. (isak asimov)
nadam se dobroj diskusiji
PS
evo jedan do sad neobjavljen odgovor Optima grupe na pitanja oko poslovanja rafinerije
mojne DoDi samo politiČki
PODACI
Prema zvaničnim podacima, od početka privatizacije 1998. godine pa do sredine 2009. godine je u RS privatizovano 707 preduzeća. Još 384 firme očekuju da se transformacija vlasništva izvrši.
U procesu privatizacije su jedno vrijeme kupci mogli plaćati, pored novca, i starom deviznom štednjom (SDŠ), te efekti privatizacije izgledaju ovako:
Ukupno je RS inkasirala 1.333.568.489 KM u gotovini, a 181.714.882 KM u kuponima SDŠ. Ovaj novac predstavlja prihod budžeta RS i može se koristiti odlukama Vlade RS, a namjena korištenja ovih sredstava bi trebala biti finansiranje razvojnih projekata i zapošljavanja. Međutim, kad se isključi iz računice prodaja Telekoma Srpske, dobija se da je RS za privatizaciju 706 preduzeća dobila u gotovini 70.102.309 KM, odnosno prosječno su kupci platili za državni udio po preduzeću samo 99.155 KM! Dalje vidimo da je odnos gotovog novca bez Telekoma i SDŠ neproporcionalan, pa ispada da na svaku KM koju je RS inkasirala u privatizaciji, dolazi 2,58 KM SDŠ! Zakonskim okvirom je odlučeno da je SDŠ obaveza entiteta, a ne države BiH, što je veoma problematično, jer je u postupku privatizacije u RS je upravo omogućeno da se preduzeća mogu otkupiti sa SDŠ! Onda se stvorilo i crno tržište SDŠ, gdje je bilo moguće kupiti SDŠ po nižoj cijeni od nominalne (ta ‘tržišna cijena’ se kretala, ako je uopšte isplaćena, oko 10%, tj. za 100.000 SDŠ se u gotovini isplaćivalo samo 10.000 KM), i onda u procesu privatizacije državni kapital kupovan po nominalnoj vrijednosti SDŠ! Posljedica toga je ovakav nizak priliv gotovog novca, što nije pogodovalo državi (entitetu) RS, koja se odrekla većinskog vlasništva u stotinama preduzeća za jako male novce.
Kao što smo vidjeli, početna vrijednost državnog kapitala je u RS iznosila preko osam milijardi KM, a ukupno je dobijeno samo 1,3 milijarde KM, odnosno državna imovina je prodata privatnim vlasnicima za samo 16% od knjigovodstvene vrijednosti. Upravo zbog malog priliva sredstava od privatizacije RS je konstantno imala problema sa izvršenjem budžeta (nakon prodaje Telekoma Srpske ovaj problem je nestao jer aktuelna vlast ponekad zaroni rukom u državnu kasu kad joj to zatreba, što se upravo sredinom 2009. godine događa). Imajući u vidu da je entitet RS (uslovno) riješila problem SDŠ emitovanjem obveznica, odnosno isplatama u nekoliko (polu)godišnjih rata, puno bi bolje bilo da je od početka jedino sredstvo privatizacije bio novac, gdje bi država dobila još 181 milion KM umjesto samo 70 mil KM.
Ti novci su se mogli uložiti u npr. revitalizaciju naftne industrije RS (ili u elektro sektor) i tako pokrenuti rentabilna proizvodnja, a da ta ista naftna industrija ostane u vlasništvu RS, što bi svakako imalo velikih povratnih efekata po budžet RS (ostvarena dobit, porezi, akcize, novac bi ostajao u RS i bio tu i oplođen). Drugi problem kod plaćanja SDŠ je što su to pravo imali samo fizička lica. Posljedica je bila da su pravna lica odmah u startu bila u nepovoljnijem položaju i za isti udio u istoj firmi su morali platiti 50% više. Takvo zakonskoj rješenje je zapravo stimulisalo izvlačenje novca iz legalnih tokova, kako bi se preko fizičkog lica mogla kupiti SDŠ na tržištu. Prednosti kupovinom SDŠ kao fizičkih lica, brzo je shvatila jedna grupa osoba koja ju je iskoristila za „reketiranje“ na licitacijama, nerealno podizanje cijene (kojoj nisu mogle konkurisati firme) i ucjene ozbiljnih kupaca. Ukoliko nisu uspjeli prije licitacije dobiti određeni iznos da odustanu od licitacija, takozvani „reketaši“ kupovali su državni kapital i kasnije ga preprodavali pravom kupcu.
certifikata jeftino certifikata.....pardom......srata devizna štednja vamo stara devizna štednja
- kiky
#9856 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hočemo referendum ...
hočemo otcijepljenje ...
daj nešto, brale, ubismo se od dosade ...

hočemo otcijepljenje ...
daj nešto, brale, ubismo se od dosade ...
-
Vukašin
#9857 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dodo se nesto ljuti

ima BoTa novo musko:

ima BoTa novo musko:

- pici
#9858 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Vukašin wrote:Dodo se nesto ljuti![]()
![]()
ima BoTa novo musko:
pa sad je sve jasno
- seln
#9859 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kaaazi zasto me ostaviiiiiVukašin wrote:Dodo se nesto ljuti![]()
![]()
ima BoTa novo musko:
- mO k3
#9860 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Misli Covica ........Samo se ti smej Tadicu , nocas ce gooza da ti pukneVukašin wrote:Dodo se nesto ljuti![]()
![]()
ima BoTa novo musko:
Mislis dodija.... a ja cu nocas suha .... da ostanem :pp
Izvinjavam se na rijecniku
-
mosfet
#9861 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
DODIKOV NOVINAR: Slobodan Pešević dobio 50.000KM za hvalospjeve o Dodiku
Srijeda | 14.04.2010.
Redakcija ** No links ** portala je primila mejl od anonimnog čitaoca iz RS-a, u kojem se ukazuje na potplaćene novinare iz manjeg entiteta.Pismo kao i skandalozni dokument vam prenosimo u cijelosti.
Poštovani,
verujem da vas zanima šta se dešava u medijskom svetu Republike Srpske i kako Dodikovi plaćeni novinari uživaju u novcu koji im on uplaćuje dok običan narod Srpske nema šta da jede. Dotični novinar Slobodan Pešević ne samo da je dobio novac od ministarstva financija RS već se godinama ne razdvaja od ministara, a posebno onog trgovine s kojim je radio ko zna koliko poslova što se može provjeriti, a sve bez tendera i bilo čega. Jednostavno je u svojim Večernjim novostima u kojima Dodik svakih pet dana ima novi intervju objavljivao nekakve pamflete za koje mu je Gluhaković plaćao, a onda su djelili novac.
Šaljem Vam dokument iz kojeg se vidi da je Dodik direktno uplatio novac tom istom poslušniku i to tako što je Večernjim novostima tj. 'Novosti press Banjaluka' uplatio 160.000 KM, a onda je od tog iznosa ovom novinaru isplaćeno 50.000KM.
Sve ovo možete provjeriti.
Molim da mi se identitet sakrije jer se plašim bande. I ne pitajte odkud sve ovo znam, reći ću samo da je .............. unutar svih događanja, pa moram da je štitim
pozdrav.
Slobodan Pešević, kojeg smo pozvali da komentariše ove navode i optužbe rekao je da je riječ o "podmetačini njemu nepoznatog autora" i da više ništa ne želi reći povodom dešavanja koje u pitanje dovodi njegov profesionalni kredibilitet.
(** No links **/ak)

Srijeda | 14.04.2010.
Redakcija ** No links ** portala je primila mejl od anonimnog čitaoca iz RS-a, u kojem se ukazuje na potplaćene novinare iz manjeg entiteta.Pismo kao i skandalozni dokument vam prenosimo u cijelosti.
Poštovani,
verujem da vas zanima šta se dešava u medijskom svetu Republike Srpske i kako Dodikovi plaćeni novinari uživaju u novcu koji im on uplaćuje dok običan narod Srpske nema šta da jede. Dotični novinar Slobodan Pešević ne samo da je dobio novac od ministarstva financija RS već se godinama ne razdvaja od ministara, a posebno onog trgovine s kojim je radio ko zna koliko poslova što se može provjeriti, a sve bez tendera i bilo čega. Jednostavno je u svojim Večernjim novostima u kojima Dodik svakih pet dana ima novi intervju objavljivao nekakve pamflete za koje mu je Gluhaković plaćao, a onda su djelili novac.
Šaljem Vam dokument iz kojeg se vidi da je Dodik direktno uplatio novac tom istom poslušniku i to tako što je Večernjim novostima tj. 'Novosti press Banjaluka' uplatio 160.000 KM, a onda je od tog iznosa ovom novinaru isplaćeno 50.000KM.
Sve ovo možete provjeriti.
Molim da mi se identitet sakrije jer se plašim bande. I ne pitajte odkud sve ovo znam, reći ću samo da je .............. unutar svih događanja, pa moram da je štitim
pozdrav.
Slobodan Pešević, kojeg smo pozvali da komentariše ove navode i optužbe rekao je da je riječ o "podmetačini njemu nepoznatog autora" i da više ništa ne želi reći povodom dešavanja koje u pitanje dovodi njegov profesionalni kredibilitet.
(** No links **/ak)

- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#9862 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sad je jasano sto se Dragan Covic nekada potpisivao cirilicom, kada to nije radilo ni 90% Srba koji su nekad radili u ovim halama, gdje se Dragi i Todi javno maze.

- mO k3
#9863 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Postovani ucesnici/ce foruma Nisam bio jedno vrijeme online i zato bih vas zamolio da mi prije nego sto prelistam forum da mi kazete
''imali sta od referenduma'' ??? hvala unaprijed
''imali sta od referenduma'' ??? hvala unaprijed
- pici
- seln
- kiky
#9866 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kad če onaj film o jasenovcu ...

-
detroit-mercy
#9867 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Cekaju Kustu da ga uradi.
-
vrhbosna
#9868 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ne zna se kome je gore.Il Miloradu(što ga je sve pritislo) ili vama što ste opsjednuti Miloradom (koga je sve pritislo).
P.S.jbte preko 400 stranica
ja bolesti
P.S.jbte preko 400 stranica
- mO k3
#9869 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sta mislis koliko ce tu biti mudzahedina???kiky wrote:kad če onaj film o jasenovcu ...
- Bosnolog
#9870 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Mozda je ovih 400 + stranica pomoglo da Dodik postane psihijatrijski slucaj analizirajuci se u svom ogledalu rada i ponasanja.vrhbosna wrote:Ne zna se kome je gore.Il Miloradu(što ga je sve pritislo) ili vama što ste opsjednuti Miloradom (koga je sve pritislo).
P.S.jbte preko 400 stranicaja bolesti
Milosmrad je odavno raspamecen pljackom vljastitog naroda,arogantnim ponasanjem,bendoglavoscu i slugarstvom Srbiji uz diktaturu koju sprovodi uveliko svojom bahatoscu,da ne govorimo o bremenu zla koji priziva a koje je sam sebi zamijesio.Kako stvari stoje jedino mu preostaje da vjezdba sve varijente kako bi bio spremniji i organizovaniji od Martica,.... http://www.youtube.com/watch?v=tJICyxsi ... re=related ........
Kao da mu je nestalo para, http://www.blic.rs/Vesti/Republika-Srps ... -100-firmi kako je pocelo mogao bi i on traziti novio blindirano auto kao njegov jaran Tadic,....http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vest ... evra!.html
Last edited by Bosnolog on 16/04/2010 03:30, edited 1 time in total.
-
kv99
#9871 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Tu si sigurno u pravu, zlokobni mudzahedini ce dobiti uloge negativaca, jer kako ce u koaliciju sa Covicem i Rvatima iz Ercegovine ako baci ljagu na UstaseŽenski Dr.Med wrote:Sta mislis koliko ce tu biti mudzahedina???kiky wrote:kad če onaj film o jasenovcu ...
- pici
#9872 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo još noviteta iz boljeg dijela BiH
nebi bilo tu ništa novo ...veĆ da je javna tajna da ta banka nije ni trebala da dobije saglasnost od Agencije za bankarstvo RS ni kad je poĆela raditi, 2007. godine, ali posto je predsjednica navedene Agencije iz Aleksandrovca, odnosno kuĆa do kuĆe sa Miloradom Dodikom, to je tako zataškano...
a onda se prolomi priČa da bi osiguranje mikrofin trebalo da kupi udio u ovoj banci i da tako dobiju priliČno jeftino jednu banku...... u sve je umiješan i aktuelni ministar finansija RS dzombic koji je jedan od suvlasnika mikrofin osiguranja.
ja mogu ti možeš mi možemo moja kuĆa ....napreeeedddd srpskaaaaa
da ne ispadne kako samo federacija ima bićakćiće,ćoviće,djaferoviće,brankoviće itd...ima i bolji entitet ima i te kako a ovo s rusima pogotovo o godišnjem gubitku rafinerije od 99 milionĆeka Neto dobitak -99.480.603 KM....ma divota....neg imal dje one stare devizne štednje da malo zaliHvarim i ja 
PROPAO POKUŠAJ DOKAPITALIZACIJE IEFK BANKE
Tijekom javne ponude 83.392 dionica nominalne vrijednosti 50 eura, koja je trajala tri mjeseca, banjalučka banka nije zabilježila nijednu uplatu, javljaju Nezavisne novine .Pokušaj dokapitalizacije IEFK banke iz Banjaluke putem emisije akcija vrijedne gotovo 4,2 milijuna eura ...
... je propao, objavila je u utorak jedina banka osnovana ruskim kapitalom u BiH.
Nebojša Dželebdžić, direktor IEFK banke, koji je dostavio priopćenje Banjalučkoj burzi, u utorak nije htio komentirati neuspjeli pokušaj povećanja kapitala banke, javlja banjalučki list Nezavisne novine.
U priopćenju se navodi da banka tijekom javne ponude 83.392 dionice nominalne vrijednosti 50 eura, koja je trajala tri mjeseca, nije zabilježila nijednu uplatu. Kao razlog neodazivanja postojećih dioničara i novih investitora u IEFK banci navode "ekskluzivne pregovore o prodaji njenih dionica potencijalnom kupcu". U banci nisu otkrili s kim pregovaraju, a spekulira se da je za IEFK zainteresirano banjalučko mikrokreditno društvo Mikrofin.
Prošlogodišnji izvještaj vanjske revizije pokazao je da IEFK banka posjeduje neto kapital u iznosu od 6,6 milijuna eura, što je za 900 tisuća eura manje od zakonski dopuštenog minimuma. To je otvorilo mogućnost da Agencija za bankarstvo RS ruskoj banci oduzme dozvolu za rad.
Saznavši za njen ulazak u crveno, Agencija za bankarstvo RS je u prosincu prošle godine IEFK banci naložila povećanje poslovnih aktivnosti i dokapitalizaciju kako bi neto kapital došao na nivo propisan zakonom. Aktiva te najmlađe i najmanje banke u RS tijekom 2009. je smanjena za 19 posto i iznosi 12,4 milijuna eura.
"Sve ove činjenice i neizvjesnosti ukazuju na značajnu sumnju da će banka biti u mogućnosti da nastavi poslovanje u skladu s načelom stalnosti poslovanja u narednom razdoblju", ocijenio je nezavisni revizor.
IEFK banku Banjaluka je 2007. godine osnovala Istočnoevropska financijska korporacija iz Sankt Peterburga, koju je prošle godine potresla afera pronevjere 25 milijuna dolara. Po dolasku u RS osnivači IEFK banke najavljivali su velike planove ekspanzije, koji su, između ostalog, značili otvaranje po osam podružnica godišnje, ali je banka do sada otvorila tek jednu podružnicu u Laktašima i predstavništvo u Beogradu.
nebi bilo tu ništa novo ...veĆ da je javna tajna da ta banka nije ni trebala da dobije saglasnost od Agencije za bankarstvo RS ni kad je poĆela raditi, 2007. godine, ali posto je predsjednica navedene Agencije iz Aleksandrovca, odnosno kuĆa do kuĆe sa Miloradom Dodikom, to je tako zataškano...
ja mogu ti možeš mi možemo moja kuĆa ....napreeeedddd srpskaaaaa
-
red label
#9873 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kombinacija očaja i bijesa.vrhbosna wrote:Ne zna se kome je gore.Il Miloradu(što ga je sve pritislo) ili vama što ste opsjednuti Miloradom (koga je sve pritislo).
-
kv99
#9874 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pravo patoloski da se malo-malo prica o krkanu iz Laktasa...samo sta bi onda to znacilo za RTRS, Nezavisne i sva ona glasila koja u najmanji detalj opisuju zivot i dijelo najboljeg sina genocidne stvorevinekontaki wrote:...Zacinjeno patologijom....jer ima i ocajnih i bijesnih ali koji imaju pametnijeg posla od naprdjivanja o Dodiku. Ipak trebas biti narocito lud pa na 400 strana svako malo baljezgati o jednom cobanu iz Laktasa.red label wrote:Kombinacija očaja i bijesa.vrhbosna wrote:Ne zna se kome je gore.Il Miloradu(što ga je sve pritislo) ili vama što ste opsjednuti Miloradom (koga je sve pritislo).
Ne bi bilo lose napraviti neku statistiku ko je koliko komentara ostavio na ovoj temi pa spisak dati nekoj medicinskoj instituciji na proucavanje. Ima ovdje materijala.....
P.S Znas onaj vic : Zasto djeca u manjem entitetu ne smiju da kupe ni cokoladu ? Zato jer se odma stvori pedofil na otvaranju
- veljaca
#9875 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
kontaki wrote:aha, znaci kad su oni tamo ludjaci - hajmo mi biti jos veci.....![]()
nisam neko vrijeme zalazio na pdf politiku a posebno ne na "Dodik all about" pa sad skontah 400 strana, rekoh de da vidim sta je to toliko napisano. I samo cu ponoviti ovo sto rece jedan prethodnik - ja bolesti.
Zar je bolestan nesto Dodik ??????