Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mišo_Kovač wrote:Već godinama očekujem i nadam se ispadanju Stuttgarta i HSV-a... Hoće li mi Švabe napokon ove godine ispuniti želju, makar polovično
Ne bih nikad klubovima sa istorijom zelio ispadanje. Sta's gledati, Ingolstadt, Paderborn i slicne bezitarije?
Sta to fali Ingolstadtu i Paderbornu, matere ti? Jel' to ne zasluzuju da budu u prvoj ligi zbog nekog renomea i stare slave drugih ekipa koje su davno pale kurcu za usi?
Ako cemo tako, nema ni Lester nista da trazi u EPL-u. Njih nazad u Championship, a Leeds u prvu.
Mišo_Kovač wrote:Već godinama očekujem i nadam se ispadanju Stuttgarta i HSV-a... Hoće li mi Švabe napokon ove godine ispuniti želju, makar polovično
Ne bih nikad klubovima sa istorijom zelio ispadanje. Sta's gledati, Ingolstadt, Paderborn i slicne bezitarije?
Sta to fali Ingolstadtu i Paderbornu, matere ti? Jel' to ne zasluzuju da budu u prvoj ligi zbog nekog renomea i stare slave drugih ekipa koje su davno pale kurcu za usi?
Ako cemo tako, nema ni Lester nista da trazi u EPL-u. Njih nazad u Championship, a Leeds u prvu.
Ne fali nista, ali HSV i Stuttgart su institucije za ove klubove, ljepse gledati HSV na punoj Volkspark Areni ili Werder ili Sturtgart nego neki seljacki Paderborn. I bolje ce igrace vazda privuci, bez obzira u kakvoj su krizi. Moje misljenje.
Seljacki Paderborn Klub osnovan prije 110 godina u gradu starom 1400 godina je seljacki klub... Za Ingolstadt vrijedi otprilike isto, osim godine osnutka, s obzirom da je klub nastao spajanjem dva posbena gradska fudbalska kluba (sa stogodišnjom tradicijom)... Koji rezon...
Mišo_Kovač wrote:Seljacki Paderborn Klub osnovan prije 110 godina u gradu starom 1400 godina je seljacki klub... Za Ingolstadt vrijedi otprilike isto, osim godine osnutka, s obzirom da je klub nastao spajanjem dva posbena gradska fudbalska kluba (sa stogodišnjom tradicijom)... Koji rezon...
Bolan ti poredis Paderborn sa 100 000 stanovnika sa milionskim Hamburgom. Da, za Hamburg i HSV je seljacki klub. Ne znam sta ti nije jasno. I HSV je osnovan prije 130 godina, prvak Njemacke 6 puta, nikad nije ispadao iz BL i sad bi neko zelio da takav tim ispadne radi nekih klubova koji nisu vidjeli BL.
Mišo_Kovač wrote:Seljacki Paderborn Klub osnovan prije 110 godina u gradu starom 1400 godina je seljacki klub... Za Ingolstadt vrijedi otprilike isto, osim godine osnutka, s obzirom da je klub nastao spajanjem dva posbena gradska fudbalska kluba (sa stogodišnjom tradicijom)... Koji rezon...
Bolan ti poredis Paderborn sa 100 000 stanovnika sa milionskim Hamburgom. Da, za Hamburg i HSV je seljacki klub. Ne znam sta ti nije jasno. I HSV je osnovan prije 130 godina, prvak Njemacke 6 puta, nikad nije ispadao iz BL i sad bi neko zelio da takav tim ispadne radi nekih klubova koji nisu vidjeli BL.
Sve je to u tacno ali sta da se radi kad HSV zadnjih desetak godina igra vrlo lose? I Nottingham Forest je dvostruki prvak Evrope, ali eno ih tavore na 17-tom mjestu druge lige.
Tito_i_Partija wrote:Koja ironija. Nije mu mrsko gledat' jedne te iste klubove u Bundesligi, al' zato mu jako smeta kad se isto desava u Ligi Sampiona.
Cuj ovog. Poredi BL sa CL. Pa eto ti volis BL, sta je bolje za ligu, da u njoj igraju timovi sa tradicijom ili da u njoj tovare neki Paderborni, Ingelstadi koji nikome nisu interesantni?
Kakve veze ima što Hamburg ima 2 miliona stanovnika? Jel mu to automatski daje zagarantirano pravo da igra u Bundesligi do kraja vremena? Ljudi su goli kurac unazad pet godina i za to su vrijeme trebali ispasti triputa... Ako klub iz sela od 100 000 stanovnika igra bolji fudbal od njih, onda zasluzuje da bude u prvoj ligi i vozdra...
Velicina grada i prosle titule ne vrijede ništa... Ili da se po tome ravnamo pa da recimo vratimo Nurnberg odmah u prvu ligu jer su druga najtrofejnija ekipa u njemackoj, a izbacimo Leverkusen jer dolazi iz sela do 150 000 stanovnika i nije nikad osvajao ništa?
Tito_i_Partija wrote:Koja ironija. Nije mu mrsko gledat' jedne te iste klubove u Bundesligi, al' zato mu jako smeta kad se isto desava u Ligi Sampiona.
Cuj ovog. Poredi BL sa CL. Pa eto ti volis BL, sta je bolje za ligu, da u njoj igraju timovi sa tradicijom ili da u njoj tovare neki Paderborni, Ingelstadi koji nikome nisu interesantni?
Kome bolan nisu interesantni? Jel' to Lester nikom nije bio interesantan ove godine? Jel' to Hoffenheim nikom nije bio interesantan 2008-09 sezone? Montpellier 2011-12? Ako ima ista da ljudi vole u sportu, to je da mali klubovi iz Niodaklevaca naprave iznenadjenja i dobro zatresu prvenstva mimo velikih giganata sa ogromnim bankovnim racunima. Siguran sam da bi i onaj najzesci navijac propalog Hamburga cijenio mali Ingolstadt da je zavrsio na prvom mjestu. Ja k'o simpatizer Bayerna sigurno bi', pa cak i kad bi Bayern zavrsio na zadnjem mjestu. Sve po zasluzi.
Pa jebote ja sam se odusevio Augsburgom prosle sezone. Prosto odusevio. Peto mjesto i UEFA kup plasiranje za neki klub za koji sam jedva dotad cuo.
Nema mi mrže i gluplje priče u fudbalu ko kad se govori o veličini grada i gradskim/seoskim klubovima
Btw, možda bi trebalo razmišljati i o tome da se RW Essen transferira iz četvrte u prvu Bundesligu, čisto zato što je Essen jedan od najvećih njemačkih gradova
Mišo_Kovač wrote:Kakve veze ima što Hamburg ima 2 miliona stanovnika? Jel mu to automatski daje zagarantirano pravo da igra u Bundesligi do kraja vremena? Ljudi su goli kurac unazad pet godina i za to su vrijeme trebali ispasti triputa... Ako klub iz sela od 100 000 stanovnika igra bolji fudbal od njih, onda zasluzuje da bude u prvoj ligi i vozdra...
Velicina grada i prosle titule ne vrijede ništa... Ili da se po tome ravnamo pa da recimo vratimo Nurnberg odmah u prvu ligu jer su druga najtrofejnija ekipa u njemackoj, a izbacimo Leverkusen jer dolazi iz sela do 150 000 stanovnika i nije nikad osvajao ništa?
Cuj trebali ispasti, pa ispali bi do sad. I volio bih da se Nurnberg vrati tamo gdje mu mjesto, tj BL.
Kome bolan nisu interesantni? Jel' to Lester nikom nije bio interesantan ove godine? Jel' to Hoffenheim nikom nije bio interesantan 2008-09 sezone? Montpellier 2011-12? Ako ima ista da ljudi vole u sportu, to je da mali klubovi iz Niodaklevaca naprave iznenadjenja i dobro zatresu prvenstva mimo velikih giganata sa ogromnim bankovnim racunima. Siguran sam da bi i onaj najzesci navijac propalog Hamburga cijenio mali Ingolstadt da je zavrsio na prvom mjestu. Ja k'o simpatizer Bayerna sigurno bi', pa cak i kad bi Bayern zavrsio na zadnjem mjestu. Sve po zasluzi.
Pa jebote ja sam se odusevio Augsburgom prosle sezone. Prosto odusevio. Peto mjesto i UEFA kup plasiranje za neki klub za koji sam jedva dotad cuo.
Leicester, Montpelje su ekipe koje su uzele sampionat, koji imaju kapacitet da ostanu u ligi kad vec jednom dodju do nje, mislis li da Paderborn moze uraditi slicno ili su osudjeni da budu jojo tim, koji ekspresno ispadne? Mislim, nemam ja nista protiv manjih ekipa ali ne na ustrb velikana. Ja stvarno ne znam sta ljudi imaju protiv HSV recimo. I kad je Hertha ispala, mislis da je bilo dobro sa glavni grad jedne zemlje i grad poput Berlina nema ekipe u prvoj ligi?
Fudo387 wrote:Dobro se ovaj Darmstadt borba sa Bayernom, steta sto je onaj nas pulen na klupi.
Je finih dresova, ljiljan na srcu.
Od sad za njih navijam u bundesligi.
Kad sam ja pozivao u fan klub,a niko nece.Cilj NAM je ove sezonr osigurati opstanak.