je li to bilo prije 3-4 godineBlack swan wrote:ovo me podsjeti na situaciju kad je prednji dio tramvaja bio pun
a ja teatralno odem u zadnji dio
a svi mi se smiju...
sjednem i osjetim smrad..
pogledam dole
imam sta vidjeti
neko povratio 10 hektolitara nekakve žute mase po sjedalima i podu
sva sreća nisam se uprljao![]()
![]()
![]()
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- FreeSol
#9851 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
The 51st State
#9852 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
svaka cast momku, a policiji u ruku se...SundanceKid wrote:Potpisujem! Svaka cast momku!jazzer wrote:Ovaj lik na puntadziji - Lik dana
- zateznistub
#9853 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ne mogu da vjerujem da na ovom forumu ima likova a i vozaca koji ne znaju za sta sluzi zuta puna i zuta isprekidana traka!
-
Yamahalac
#9854 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jebo to sto ih ima na forumu, vec sto je takvih masa u saobracajuzateznistub wrote:Ne mogu da vjerujem da na ovom forumu ima likova a i vozaca koji ne znaju za sta sluzi zuta puna i zuta isprekidana traka!
- vjesticanametli
#9855 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
e svasta
lola na puntu govno u tramvaju ..............sta je sljedece

- cico x
#9856 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9857 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
danas pravo lud dan valjda zbog vrucine
ali je istina da smo se totalno srozali...
da barem u drugim stvarima napredujemo ko metropola... npr koncerti
jok nego samo u luđacima i narkomanima napredujemo
recimo sad se vracam kuci i u roku od 100 metara:
3 narkomana se tabaju na stanici na malti
2 osoba s posebnim potrebama se svađaju kod bivse atile
a neki frajko stari ima stomacinu od brat bratu obima 3 metra ludjački gleda u bajk od drota stoji ne pomjera se
2 drota na bajku sat vremena ispijaju kafu pored atile u onom restoranu pored frizerskog salona i bajk shopa
kakav emir kusturica treba postaviti kameru snimati i lovu mlatiti...
ali je istina da smo se totalno srozali...
da barem u drugim stvarima napredujemo ko metropola... npr koncerti
jok nego samo u luđacima i narkomanima napredujemo
recimo sad se vracam kuci i u roku od 100 metara:
3 narkomana se tabaju na stanici na malti
2 osoba s posebnim potrebama se svađaju kod bivse atile
a neki frajko stari ima stomacinu od brat bratu obima 3 metra ludjački gleda u bajk od drota stoji ne pomjera se
2 drota na bajku sat vremena ispijaju kafu pored atile u onom restoranu pored frizerskog salona i bajk shopa
kakav emir kusturica treba postaviti kameru snimati i lovu mlatiti...
-
mahalas505
#9858 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pitanje za pravnike moze li ga ovaj sada iz punta tuziti za kakvo nanosenje povreda?cico x wrote:ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
- Better Man
#9859 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uzmi situaciju da si ti krenuo ni kriva ni duzna covjeka da prebijes i neko te zaustavi tako sto te obori na pod i sprijeci da izvrsis napad na nevina covjeka. Mislis li da bi mogao tuziti tu osobu koja te je oborila i time sprijecila da ti prebijes nevina covjeka za nanosenje povreda? Ja mislim da ne bi!mahalas505 wrote:Pitanje za pravnike moze li ga ovaj sada iz punta tuziti za kakvo nanosenje povreda?cico x wrote:ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
- O'zone
- Globalni moderator
#9860 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ako ga Omar Mjesečar bude branio ima i mi da mu platimo odštetu što smo pisali o njemuBetter Man wrote:Uzmi situaciju da si ti krenuo ni kriva ni duzna covjeka da prebijes i neko te zaustavi tako sto te obori na pod i sprijeci da izvrsis napad na nevina covjeka. Mislis li da bi mogao tuziti tu osobu koja te je oborila i time sprijecila da ti prebijes nevina covjeka za nanosenje povreda? Ja mislim da ne bi!mahalas505 wrote:Pitanje za pravnike moze li ga ovaj sada iz punta tuziti za kakvo nanosenje povreda?cico x wrote:ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
-
Master.DKP
#9861 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sva dobra rijesenja su jednostavna i direktna. Sigurnost grada, imovine i svih grada i ljudi je najveci imperativ.
Ja sam posle ovoliko godina u svom gradu, prvi put vidio kako policajac ( stariji, iskusniji) kao sto svugdje u svijetu prilici, nogom u glavu iz sve snage u pola bijela lada udara lopova ( zenski lopov, romske nacionalnosti) u maloj ulici preko puta Hotel Europe kod City Pub-a,
To nisam ni u filmovima vidio, niti u video igricama novije proizvodnje. Medutim, definitivno sila i red, tj. autoritet policajca je nesto sto moram da uvijek bujde bez ali... Lopov ( kao i svaki drugi koji ugrozavas sigurnost samo jakom kaznom, mjerama koje organi treba da provode itd) moze da se smiri.
P.S. Nekoliko prolaznika u tom trenutku je ostalo zateceno, niko nije mogao da vijeruje i ja poslije 2 dana evo tek sada vijerujem.
P.S.S. Za dzshebriznike i one koji pruzaju podrusku raznim lopovima/kriminalcima/pola-jalijasima itd, policija tuce i u Berlinu, Madridu, Londonu...Teheranu.... bilo gdje i do cesto na smrt.
Idemo dalje, sve je to vise nego jednostavno.
Ja sam posle ovoliko godina u svom gradu, prvi put vidio kako policajac ( stariji, iskusniji) kao sto svugdje u svijetu prilici, nogom u glavu iz sve snage u pola bijela lada udara lopova ( zenski lopov, romske nacionalnosti) u maloj ulici preko puta Hotel Europe kod City Pub-a,
To nisam ni u filmovima vidio, niti u video igricama novije proizvodnje. Medutim, definitivno sila i red, tj. autoritet policajca je nesto sto moram da uvijek bujde bez ali... Lopov ( kao i svaki drugi koji ugrozavas sigurnost samo jakom kaznom, mjerama koje organi treba da provode itd) moze da se smiri.
P.S. Nekoliko prolaznika u tom trenutku je ostalo zateceno, niko nije mogao da vijeruje i ja poslije 2 dana evo tek sada vijerujem.
P.S.S. Za dzshebriznike i one koji pruzaju podrusku raznim lopovima/kriminalcima/pola-jalijasima itd, policija tuce i u Berlinu, Madridu, Londonu...Teheranu.... bilo gdje i do cesto na smrt.
-
smijesni_ste
#9862 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pa i može jedino ženu.... 
- novi.dan.nova.nafaka
#9863 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Master.DKP wrote:Sva dobra rijesenja su jednostavna i direktna. Sigurnost grada, imovine i svih grada i ljudi je najveci imperativ.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9864 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
i moja mama je gledala kako drot udara momka iz malo problematicne porodice
naime svi su malo ćaknuti... jeste da prave probleme i da je garant zaslužio
ali malog od Bega ne bi smio dirnuti... npr brankovićevog
kad bi silovao neku prolaznicu u autu drot bi samo gledao
još bi mu pridžao vrata kad je izbacuje
takvo je naše društvo...i takvi su drotovi
mada mislim da takvo drotovsko ponašanje na dugoročnom planu prouzrokuje psihičke probleme i bolesti koje idu uz stres i licemjerstvo... ako mu je um imun nije tijelo...
naime svi su malo ćaknuti... jeste da prave probleme i da je garant zaslužio
ali malog od Bega ne bi smio dirnuti... npr brankovićevog
kad bi silovao neku prolaznicu u autu drot bi samo gledao
takvo je naše društvo...i takvi su drotovi
mada mislim da takvo drotovsko ponašanje na dugoročnom planu prouzrokuje psihičke probleme i bolesti koje idu uz stres i licemjerstvo... ako mu je um imun nije tijelo...
- Šef
#9865 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Uzorni građanin koji sa sobom nosi lisice?cico x wrote:ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
-
Bodkin
#9866 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa valjda su mu ovi dodali kad su vidjeli da sjedi na covjekuŠef wrote:Uzorni građanin koji sa sobom nosi lisice?cico x wrote:ovaj momak sto ga je savladao je slucajni prolaznik kojem treba kapu skinuti sa glave,nije nikakav civilni drot vec uzorni gradanin !!
-
Master.DKP
#9867 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pogledajmo ovako, crna hronika na ovom forumu ima preko 400 stranica. Na svakoj od tih stranica neko je pretucen, izboden, ubijen. Nesto je ukradeno, slomljeno, narusen javni red i mir, slomljeno staklo, ukradene materijalne vrijednosti itd.
Aktera ima mozda 100 ili 300, nebitno. Svi do jednog, bez izuetka su poznati po imeni i prezimu-PPOZNATI, vecina su povratnici u laka ili teza krivicna dijela. 90 % njih je veceras, 22.08.2011 u 23:00 na slobodi, pije pivu ili sjedi kuci ili nekoga udara ili tako nesto...
E sada, ko je lud ? Ali bas lud, sa papirom, pecatom, potpisom doktora ovde ?
Sve ovo oko nas nanosi toliko stetu svima nama, cak i onima koji nisu "osteceni" direktno jer se stvara jako, jako lose okruzenje, sigurnost gradana i imovine, koja je TEMELJ bilo cega.
Ko je zivio vani ili cesto boravio vani ( istok i zapad) lako je vidio ( nadam se za njegovo dobro da nije osjetio) kako policija recimo u Genevi ili u nekom ovako zvucnom i romanticnom mijestu, buklavno ubija izgrednike teske kategorija na ulici iz dugih i krakih cijevi.
Neka se javi neko iz Londona recimo sada poslije ovih svih desavanja, pa da potvrdi kako policija iz dugih cijeli puca na ovakve ! Na ulici, u pola bijela dana ubijaju se lopovi i kriminalci. I to je to.
Ostale zatvaras, sudi im ili ih tuku u zatvoru dok im imuni sistem ne sjebu do kraja tako kada izade mozda da hoda dnevno do 100 metara a da se ne usere od pomisli na bol koji je pretrpio. I to je to.
I u Londou, Genevi ili bilo gdje sve veselo... Kao sa razglednica
Uzdravlje....
Aktera ima mozda 100 ili 300, nebitno. Svi do jednog, bez izuetka su poznati po imeni i prezimu-PPOZNATI, vecina su povratnici u laka ili teza krivicna dijela. 90 % njih je veceras, 22.08.2011 u 23:00 na slobodi, pije pivu ili sjedi kuci ili nekoga udara ili tako nesto...
E sada, ko je lud ? Ali bas lud, sa papirom, pecatom, potpisom doktora ovde ?
Sve ovo oko nas nanosi toliko stetu svima nama, cak i onima koji nisu "osteceni" direktno jer se stvara jako, jako lose okruzenje, sigurnost gradana i imovine, koja je TEMELJ bilo cega.
Ko je zivio vani ili cesto boravio vani ( istok i zapad) lako je vidio ( nadam se za njegovo dobro da nije osjetio) kako policija recimo u Genevi ili u nekom ovako zvucnom i romanticnom mijestu, buklavno ubija izgrednike teske kategorija na ulici iz dugih i krakih cijevi.
Neka se javi neko iz Londona recimo sada poslije ovih svih desavanja, pa da potvrdi kako policija iz dugih cijeli puca na ovakve ! Na ulici, u pola bijela dana ubijaju se lopovi i kriminalci. I to je to.
Ostale zatvaras, sudi im ili ih tuku u zatvoru dok im imuni sistem ne sjebu do kraja tako kada izade mozda da hoda dnevno do 100 metara a da se ne usere od pomisli na bol koji je pretrpio. I to je to.
I u Londou, Genevi ili bilo gdje sve veselo... Kao sa razglednica
Uzdravlje....
- BHF_Manijak
#9868 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Sve je to ok prijatelju, to bi bilo divno i krasno da tako PREMA SVAKOM rade, ali problem lezi u tome sto ce oni tako mucki izudarat jednu takvu zenu romkinju, ovu sitnu buraniju, sitne lopove, dok ovim iz automafije, drugim krimosima, narkodilerima nista ne smiju, ali bukvalno nista...Ne kazem ja, treba udarati od sitnog pa do najvisih, ali je kod nas problem sto samo ovi sitni fasivaju dok lopovi na visokoj nozi se jos izpozdravljaju sa drotom, jer ovi nemaju muda da im ista urade, jednostavno ckepi su!!Master.DKP wrote:Sva dobra rijesenja su jednostavna i direktna. Sigurnost grada, imovine i svih grada i ljudi je najveci imperativ.
-
sarajevomd
#9869 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
hajd' jos 5 postova pa da bude jubilarni 1k
- atko
#9870 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tema je stara malo vise od 3 godine i ima 400 stranicaMaster.DKP wrote:Pogledajmo ovako, crna hronika na ovom forumu ima preko 400 stranica.
u prvih godinu+ do 22.8.2009 je nakucano 73 stranice oko 18%
u drugoj godini do 22.8.2010 je nkucano 109 stranica oko 27%
u trecoj godini do 22.8.2011 je nekucano 218 stranica oko 55 %
kriva porasta je eksponencijalno zastrasujuca ... ako tome dodamo cinjenicu da su se do par mjeseci prije pokretanja teme desavali visemjesecni protesti zbog nesigurnosti gradjana ... sta reci
- karanana
#9871 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ne moze se tako racunati. evo mi cemo na ovaj jedan incident i jednog ovog ludog frajera potrositi 4-5 stranica ovdje. nije jedna strana, jedan incident. uostalom ovdje ima dosta prica i o saobracajnim nesrecama, ne samo o kriminalu.
- atko
#9872 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pricamo o opstem stanju i potrebi da se tipka na CH ... eto te ko kesho safet ... 
- amrica
#9873 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
a koliko je tek postova obrisano, pa stranica bila zakljucana...
realno, cifra bi bila 5 joja, a ne 4
- plejka2
#9874 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jos da se pisalo-znalo za belaje koji nisu bili u javnosti...
evo naka lajladi turira neki krs po hrasnom...ljudima je bas dosadno u zivotu izgleda
evo naka lajladi turira neki krs po hrasnom...ljudima je bas dosadno u zivotu izgleda
-
sarajevomd
#9875 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
tacno tako,,,mada evo 10000 jubilarnogamrica wrote:a koliko je tek postova obrisano, pa stranica bila zakljucana...