kako se povezes na XiaomiADBFastbootToolsSarajevo1970 wrote:Ja sam uz pomoci programa "XiaomiADBFastbootTools" odmah posle update na MIUI11 deinstalirao sve bloatware+reklama sto je bilo na telefonu i Instalirao Google services (store/gmail/maps/itd), za sve to mi je trebalo neke dvije-tri minute. Za unlock bootloadera sam se vec prijavio bio prviCooK wrote:Ja sam vidjao po forumima masu korisnika K20 Pro koji su dobili update na MIUI 11 jos prije dvije sedmice. Vjerovatno je to kod kineskih ROM-ova krenulo puno ranije a ovo sad sto ide su globalni i EEA ROM-ovi. Ti ako si na tom kineskom ROM-u bolje ti je otkljucaj bootloader(moraces sacekati 7 dana) pa flashaj neki global ROM ili neki custom ROM jer su ti kineski MIUI ROM-ovi puni smeca i reklama.Sarajevo1970 wrote: Meni (K20 Pro Premium) bio update na MIUI 11 bio dan posle dostave telefona.
dan kan sam primio telefon ali sad ne znam bi li flashovao neki drugi ROM jer telefon je (meni) sad kako i jeste, super. Inace upotrebljavam samo
engleski jezik na telefonu pa ne znam zbog cega bi instalirao neki custom ili global ROM. (plus sto ce mi SD855+ vratiti sa 2.96Ghz na 2.85Ghz)
Pogotovo sad kad radi telefon kao flak, cak i NFC payments radi kako treba.
Taj rinke jest vjerovatno dobar ali izgleda ruzno u pmCooK wrote:Nije bas jeftin a ni po mom ukusu ali sto bi rekao amerikanac, englez a Boga mi i australijanac "safety first".
https://m.aliexpress.com/item/400006202 ... b201603_55Meni iskreno receno treba samo zastita protiv ogrebotina, ne mogu se sjetiti kad mi je ispao telefon iz ruke.
/edit
Sta je sa klix forum, jel do mene ili im server nesta zajebaje?
meni hoce samo preko fastboota, na adb nece nikako da prepozna telefon
otkljucan bootloader i rootovan telefon