Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- aurora313
#9851 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Profesor teolog odgovara zašto je napustio hrišćanstvo. Edo, patriJot i ini biće duboko razočarani.
https://www.youtube.com/watch?v=k6PWFvzKl3I
- harač
#9852 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
vjerovatno ateista kojeg muslimanske apologete najvise cijene, jer ga plagiraju do besvijesti (s pravom, dapace)
- JVC
#9853 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ehrman mnogo obecava, ali daje veoma malo. Njegove velike tvrdnje podrzane su sa iznenadujuce malo dokaza, pokazuje gotovo nikakvu interakciju s drugim gledistima, i ono sto je najvaznije, i dalje baca iste dosadne argumente, premda su ih novozavjetni ucenjaci odgovorili vec davno. Jedna od jakih tacaka Ehrmanovog rada jest da je on lijep pripovjedac - storyteller.aurora313 wrote:Profesor teolog odgovara zašto je napustio hrišćanstvo. Edo, patriJot i ini biće duboko razočarani.
- mousstapha
#9854 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje

- Smrcak15
#9855 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
mousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
-
hladan.preminger
#9856 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
svaki komentar sa klixa na gornju ljepoticu:
"vrati konju glavu"

"vrati konju glavu"
- irac300
#9857 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Mora da je vidjela @Smrletove dokaze, nema drugog objašnjenja. 
- beni-bu-man
#9858 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Dobra ova Hanamousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
- aurora313
#9859 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
...ali, dok je bio profesor teologije i stručnjak za koješta u vjeri, tada je bio veoma cijenjen i poštovan, jel‘de? Ama, ne dogura se do tih visina da nije bio ubijeđen hrišćanin i znalac!JVC wrote:Ehrman mnogo obecava, ali daje veoma malo. Njegove velike tvrdnje podrzane su sa iznenadujuce malo dokaza, pokazuje gotovo nikakvu interakciju s drugim gledistima, i ono sto je najvaznije, i dalje baca iste dosadne argumente, premda su ih novozavjetni ucenjaci odgovorili vec davno. Jedna od jakih tacaka Ehrmanovog rada jest da je on lijep pripovjedac - storyteller.aurora313 wrote:Profesor teolog odgovara zašto je napustio hrišćanstvo. Edo, patriJot i ini biće duboko razočarani.
Ali kao što to uvijek biva, kada počneš da pažljivije čitaš i porediš, onda shvatiš da je biblijsko pisanije kao ementaler... puno veeelikih rupa. A on o tome i govori!
- aurora313
#9860 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ne petljaj se... ona je mousstaphina.beni-bu-man wrote:Dobra ova Hanamousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
- beni-bu-man
#9861 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
ma braCki cemo mi toaurora313 wrote:Ne petljaj se... ona je mousstaphina.beni-bu-man wrote:Dobra ova Hanamousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
- mousstapha
#9862 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Hana Kalifa je samo moja

- beni-bu-man
#9863 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
„Das Glück ist das einzige, das sich verdoppelt, wenn man es teilt.“mousstapha wrote:Hana Kalifa je samo moja![]()
-
L u c i f e r
#9864 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
http://www.hurriyetdailynews.com/islami ... hts-124306
An Islamic preacher in Turkey has drawn a backlash after suggesting that clean-shaven men sometimes "cannot be distinguished from women" and can cause "indecent thoughts."

An Islamic preacher in Turkey has drawn a backlash after suggesting that clean-shaven men sometimes "cannot be distinguished from women" and can cause "indecent thoughts."
- shbc
#9865 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Stvarno je fascinantno koliko su te vehabije zagorile. Ono bi ba naguzilo sve sto hoda nepokriveno i bez brade. Musko, zensko, veliko, malo, koza, insan...L u c i f e r wrote:http://www.hurriyetdailynews.com/islami ... hts-124306
Jebem ti, ima zena koje ne bih briferom dotak'o da se gole ispred mene skinu, a gledaj njih. Likovi imaju seksualni nagon ko zecevi
- shbc
#9866 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Vala tebi bi i mogao svako to tvrditi obzirom da smatras da madjionicari trikove rade uz pomoc sejtanaSmrcak15 wrote:Da si citao o muhammedovom zivotu znao bi.aurora313 wrote: Ne znam za Muhamedova čuda (znam za Isusova). Svejedno, čuda su sekundarna u ovoj igri.
Međutim, zadnji božiji poslanik po zvaničnoj takmičarskoj listi je Joseph Smith koji je osnovao mormone. Mormoni su najbrže šireća religija u Americi.
Neki kažu da je Ron Hubbard (Scientology), ali mislim da oni nisu religija.
Nisu sekundarna nego primarna jer svi boziji poslanici su imali neka cuda od Boga data njima sto ih je cinili unikantnim i to je potvrdjivalo njihovu pricu.
Jer bez cuda sta je to onda sto ih cini unikatnim, pa onda bi svako mogao tvrditi za sebe da je poslat od Boga.
-
broj dva
#9867 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
---L u c i f e r wrote:http://www.hurriyetdailynews.com/islami ... hts-124306
Pošteno, zamisli gledaš pozadinu neke osobe sa dugom kosom i šejtan te počne navoditi na bludne misli i ti taman da pitaš tu osobu ko joj je babo da ugovoriš da ti bude treća žena kad tamo muško, kako ćeš alahu na oči nakon tog gay iskustva..
-
sekerbay
#9868 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Ovu vala morete i zadržatmousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
U vašem safu je nako svoj na svome.
-
Hakiz
#9869 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Konsterniran sam. Utapam tugu u alkoholu.mousstapha wrote:Spavate li mirno ateisti? Sve nas je manje![]()
-
Hakiz
#9870 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kako gdje.aurora313 wrote: Ne znam za Muhamedova čuda (znam za Isusova). Svejedno, čuda su sekundarna u ovoj igri.
Međutim, zadnji božiji poslanik po zvaničnoj takmičarskoj listi je Joseph Smith koji je osnovao mormone. Mormoni su najbrže šireća religija u Americi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Scientolo ... by_country
- Smrcak15
#9871 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Pa kad sam madjionicar potvrdi da radi trikove pomoci sejtana sta ja tu imam pricati viseshbc wrote:Vala tebi bi i mogao svako to tvrditi obzirom da smatras da madjionicari trikove rade uz pomoc sejtanaSmrcak15 wrote:Da si citao o muhammedovom zivotu znao bi.aurora313 wrote: Ne znam za Muhamedova čuda (znam za Isusova). Svejedno, čuda su sekundarna u ovoj igri.
Nisu sekundarna nego primarna jer svi boziji poslanici su imali neka cuda od Boga data njima sto ih je cinili unikantnim i to je potvrdjivalo njihovu pricu.
Jer bez cuda sta je to onda sto ih cini unikatnim, pa onda bi svako mogao tvrditi za sebe da je poslat od Boga.
- Mišo_Kovač
#9872 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Jel i tarabljenje maloljetnih curica isto božje čudo? Il je to više ovosvjetski 
- shbc
#9873 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Kazem jaSmrcak15 wrote:
Pa kad sam madjionicar potvrdi da radi trikove pomoci sejtana sta ja tu imam pricati vise

Eno sejtana u pozadini mase carobnim stapicem
- Smrcak15
#9874 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
polahko brko, na zalijeci se grlom u jagode....prvo nauci historiju pa dodje da promuhabetimo, jer su tvoji preci zenili se sa maloljetnim curama u tim vremenima.Mišo_Kovač wrote:Jel i tarabljenje maloljetnih curica isto božje čudo? Il je to više ovosvjetski
- triconja
#9875 Re: Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
Tesko da se to moze pripisati pojedinoj religiji, to je vise stanje mentaliteta karakteristicno za nerazvijena mjesta po africi, juznoj americi, aziji, a bogami i indiji i okolnim drzavama (banglades npr.).Mišo_Kovač wrote:Jel i tarabljenje maloljetnih curica isto božje čudo? Il je to više ovosvjetski