golman wrote:Ma zanima me samo odakle je stiglo ovo pismo...
Sigurno je iz pouzdanih izvora, zar ne vidis kako je objektivno napisano
golman wrote:Ma zanima me samo odakle je stiglo ovo pismo...
Sljedeće pismo iz "pouzdanih izvora" objasnit će nama običnim smrtnicima da će Rusi uskoro krenuti u oslobodilački pohod na Kosovo a potom u "oslobađanje okupiranih srpskih zemalja, od Knina do TokiJa"...sluga_okupatora wrote:golman wrote:Ma zanima me samo odakle je stiglo ovo pismo...
vjerodostojniji su oni mailovi gdje pise da imam bogatog rodjaka u Nigerijisluga_okupatora wrote:golman wrote:Ma zanima me samo odakle je stiglo ovo pismo...
sanjin_1 wrote:Sljedeće pismo iz "pouzdanih izvora" objasnit će nama običnim smrtnicima da će Rusi uskoro krenuti u oslobodilački pohod na Kosovo a potom u "oslobađanje okupiranih srpskih zemalja, od Knina do TokiJa"...sluga_okupatora wrote:golman wrote:Ma zanima me samo odakle je stiglo ovo pismo...
Ako Rusi krenu, NATO ne moze nista napraviti. Sve sto bi vojno pokusali rezultiralo bi teskim porazom. To je jasno i njima. Nista se nece desiti.GAU8 wrote:Ne treba se ipak shvatiti olako. Pismo je očoglrdno hoax, ali sadržaj ima pokrića.
Kikibombona wrote:Ako Rusi krenu, NATO ne moze nista napraviti. Sve sto bi vojno pokusali rezultiralo bi teskim porazom. To je jasno i njima. Nista se nece desiti.GAU8 wrote:Ne treba se ipak shvatiti olako. Pismo je očoglrdno hoax, ali sadržaj ima pokrića.
Rusiju mogu udariti sankcijama i to je to.
Za svaki pogresan potez Amerike posljedice ce snositi Ukrajinci. To je najzalosnije u cijeloj prici.
Gradonačelnik Harkova upucan u leđa, bori se za život VIDEO
28. 04. 2014. - 08:51h izmena vesti 13:11h
Proruski nastrojeni gradonačelnik grada Harkova na istoku Ukrajine, Genadij Kernes, bori se za život pošto je danas ranjen iz vatrenog oružja.
Cuj nemogu nista takticki, NATO je mnogo jaci konvencionalno od Rusije,al djaba to kada su obje strane sposobne da uniste svijet....Ovde se igraju geopoliticke igre u kompleksnom sistemu "diplomatije" izmedju 2 velike sile koje se cackaju oko sfera uticaja..Kikibombona wrote:Ako Rusi krenu, NATO ne moze nista napraviti. Sve sto bi vojno pokusali rezultiralo bi teskim porazom. To je jasno i njima. Nista se nece desiti.GAU8 wrote:Ne treba se ipak shvatiti olako. Pismo je očoglrdno hoax, ali sadržaj ima pokrića.
Za svaki pogresan potez Amerike posljedice ce snositi Ukrajinci. To je najzalosnije u cijeloj prici.
Kikibombona wrote:Ako Rusi krenu, NATO ne moze nista napraviti. Sve sto bi vojno pokusali rezultiralo bi teskim porazom. To je jasno i njima. Nista se nece desiti.GAU8 wrote:Ne treba se ipak shvatiti olako. Pismo je očoglrdno hoax, ali sadržaj ima pokrića.
Povrsna analiza, rakao bih.madner wrote:Rusi su svjesni svoje inferiornosti u konvencionalnom smislu i zato im je doktrina da se koristi takticko nuklearno oruzje pri napadu ili odbrani od plavih.
No bez problema mogu pregaziti Ukrainu, sto jest jest.
AliceInChains wrote:Povrsna analiza, rakao bih.madner wrote:Rusi su svjesni svoje inferiornosti u konvencionalnom smislu i zato im je doktrina da se koristi takticko nuklearno oruzje pri napadu ili odbrani od plavih.
No bez problema mogu pregaziti Ukrainu, sto jest jest.
Dok su Amerikanci (ovo ostalo smece od vojne sile necu ni pomenuti) vodili ratove lokalnog, maximalno regionalnog oblika zadnjih 15-20 godina, njihova taktika i njihovo ulaganje se vise skoncetnrisalo na pomenuto.
Rusi su na drugoj strani izgubili punu deceniju, ali su se nakon dolaska Putina maximalno uozbiljili. Znaci, Rusija vodi taktiku globalnog konflikta zadnjih 10-15 godina. Isto tako se ne moze procjeniti, koliko su zasita ulozili u modernizaciju armije. Ali prema procjeni zacudenosti zapada zbog ruskih uniforma po Ukrajini, vise nego sto su procentualno kalkulirali![]()
Razni ljudi dolaze sa uporedenjem ruskog i americkog vojnog etata. Ali to za mene licno ne znaci puno, jer Rusi aktuelno ne vode aktivno rat, niti su okupirali problematicni region, niti imaju hiljadu baza i vojnika po cijelom svijetu, ili recimo u tom obimu.
Osim toga dolazi nesta vrlo kljucno: Vojni moral Rusa naspram vojnih manekena iz zapada. Sigurno mozes natjerati nekog nabrijanog Poljaka praznog dzepa protiv Rusa, ali objasni jednom do zuba naoruzanom Njemcu, zasto bi trebao da gine za domovinu na granci Rusije.
I na kraju, svjetski rat ne znaci, svi protiv Rusije. Tako da je to militaristicko hurcenje zapadnih medija....ma znas sta. I Hicina PR-masinerija, iako je bila tik ozbiljnija od danasjih praznoglavih novinara, se preracunala.
Na stranu komentari na ovom forumu, jedno se mora Rusima priznati:seln wrote:Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Ponajmanje se pise o Ukrajini, uglavnom je prepucavanje na temu Putin fan club protiv ostatka svijeta.
Ne ..eri, ne pričati o USA i Rusiji, ali pričati o Ukrajini.seln wrote:Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Ponajmanje se pise o Ukrajini, uglavnom je prepucavanje na temu Putin fan club protiv ostatka svijeta.
Procitao sam ja mnogo izjava ruskih zvanicnika i zbilja zvuce izvrsno...samo sto im ne slijede djela. Ili rusi na terenu, zaduzeni za provokacije, ne jebu te rijeci ni za suhu sljivu.AliceInChains wrote:Na stranu komentari na ovom forumu, jedno se mora Rusima priznati:seln wrote:Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Kao i u ovom indirektnom konfliktu su i za vrijeme hladnog rata ostali hladne glave i prvenstveno se radi njih nije puno ni desilo. Pa i prije nego sto su anektirali Krim, su zapadu, tacnije EU (ovo je Evropski konflikt, zar ne) ponudili pregovore oko Ukrajine, tacnije Ukrajinske ekonomije. Eto, probajte biti jednu sedmicu objektivni, i procitajte izjave Americkih zvanicnika i Ruskih zvanicnika, i sve vam moze, ako hocete, biti jasno, ni bez da procitate sporazume, poput ovog zadnjeg oko primirja u Ukrajini, kojeg Amerikanci ne uzimaju bas za ozbiljno.
Dmilitarizacija Ukrajine ne znaci samo razoruzavanje Ruskih debila u istoku, nego i Poljskih dupelizaca u zapadu. Ni na jednoj ni nad rugoj strani se tacno ne desava NISTA. Samo sto Amerikanci malo glasnije vriste, kao i uvjek. Rekoh, Ruska jacina je hladna glava.seln wrote:Procitao sam ja mnogo izjava ruskih zvanicnika i zbilja zvuce izvrsno...samo sto im ne slijede djela. Ili rusi na terenu, zaduzeni za provokacije, ne jebu te rijeci ni za suhu sljivu.AliceInChains wrote:Na stranu komentari na ovom forumu, jedno se mora Rusima priznati:seln wrote:Jel ovo tema Real - Barcelona?
Ili ciji je qrac duzi?
Kao i u ovom indirektnom konfliktu su i za vrijeme hladnog rata ostali hladne glave i prvenstveno se radi njih nije puno ni desilo. Pa i prije nego sto su anektirali Krim, su zapadu, tacnije EU (ovo je Evropski konflikt, zar ne) ponudili pregovore oko Ukrajine, tacnije Ukrajinske ekonomije. Eto, probajte biti jednu sedmicu objektivni, i procitajte izjave Americkih zvanicnika i Ruskih zvanicnika, i sve vam moze, ako hocete, biti jasno, ni bez da procitate sporazume, poput ovog zadnjeg oko primirja u Ukrajini, kojeg Amerikanci ne uzimaju bas za ozbiljno.
Otprilike kao i Sloba: lijepa prica, ruzna djela.
Reci to: Cecenima, Gruzicima, Moldavcima, Afganistancima....AliceInChains wrote:Rekoh, Ruska jacina je hladna glava.
Izvini, ali nisi ozbiljan.seln wrote:Reci to: Cecenima, Gruzicima, Moldavcima, Afganistancima....AliceInChains wrote:Rekoh, Ruska jacina je hladna glava.