Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#9851 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Almaz wrote: Nakon 1109 u USA je bio donesen zakon da se svaki putnicki avion, u koliko bude otet od strane terorista, odmah obori. Znaci, ubi par stotina civila da bi zaustavio nekoliko terorista da i dalje cine zijan. Kako bi ti ocistio neki grad od do zuba naoruzanih terorista, ako ne skudovima i buradima ?
Pa tako ni Ratko Mladić nije razmišljao. Stidio bi se tvog posta.

Što se tiče ''do zuba naoružanih'' - Režimske snage posjeduju desetine aerodroma, stotine aviona i helikoptera, stotine ili hiljade tenkona, stotine Skudova. FSA posjeduje uglavnom lahko naoružanje, i sasvim malo teške artiljerije. Nikad za ove tri godine nije podigla niti jedan avion ili helikopter, niti je ispalila Skud. Do zuba su naoružani fašistička džubrad iz Hezbollaha, koja zacvile za avionskom podrškom kada ih ljudi sa običnim puškama i u civilkama stjeraju u kakvu kuću. To za lijećenje u Izraelu, koliko mi je poznato izraelske bolnice primaju sve ranjene, i ne radi se samo o ranjenicima simpatizerima sirijske opozicije.
Challenger__

#9852 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Američka TV mreža CNN cenzurisala je intervju sa stalnim ruskim predstavnikom u UN-u Vitalijem Čurkinom, izostavivši njegov komentar o podršci sirijskog naroda predsedniku Bašaru el Asadu i izjavu o opoziciji koja ometa isporuku humanitarne pomoći.
Image
iz intervjua su izostavljeni odgovori Čurkina na dva ključna pitanja, prenio je Itar-Tass, od kojih je jedno o ulozi Assada nakon što prelazni proces započne u Siriji. "To je nešto o čemu će Sirijci odlučiti", izostavljena je ta izjava Čurkina, kao i izjava da treba uzeti u obzir i činjenicu da veliki dio sirijskog stanovništva podržava Assada.

Čurkin je rekao u intervjuu, što nije preneseno, "pustimo da započne dijalog i dozvolimo Sirijcima da odluče kojim će putem ići kada se okonča konflikt", prenijela je ruska agencija. CNN je izostavio i Čurkinov komentar da je neprihvatljivo da opozicija postavlja bilo kakav preduslov za početak pregovora o Siriji u Ženevi 22. januara, kao i njegovu procjenu aktivnosti pobunjenika i zemalja koje ih podržavaju na ometanju isporuke humanitarne pomoći.

Izostavljena je i izjava, navodi Itar-Tass, da niko ne zna ko utiče na stotine ili najmanje desetine jakih oružanih grupa na terenu zbog kojih su humanitarne aktivnosti otežane. Prema riječima Čurkina, treba identifikovati te zemlje i one treba da preuzmu odgovornost tih grupa koje sprečavaju evakuaciju građana iz opkoljenih oblasti. Zbog toga je, kako je rekao Čurkin, proteklih nekoliko mjeseci bilo brojnih situacija kada se sirijska vlada saglasila sa evakuacijom građana, ali su to spriječile opozicione grupe.

Još jedna interesantna stvar nije došla do američkih gledalaca, a to je da, kad god je došlo do toga da stanovnici napuste neku opkoljenu oblast, oni su uvijek prelazili na teritoriju pod kontrolom sirijske vlade, rekao je Čurkin i istakao da to mnogo govori o tome na čiju se humanitarnu podršku oslanja sirijski narod.

Čurkin je u srijedu izjavio za Itar-Tass da žali što je intervju s njim na CNN-u emitovan u skraćenoj verziji i da su iz njega izostavljeni ključni dijelovi o sirijskoj krizi.

> FTV <
Challenger__

#9853 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Dakle, koje tvrdnje je izostavio CNN?

1. o Assadu: da je to stvar o kojoj trebaju da odluče Sirijci; da isti uživa većinsku podršku naroda Sirije;
2. da je djelatnost "opozicionih snaga" za koje se ne zna ko ih kontroliše prepreka distribuciji humanitarne pomoći;
3. da "opozicione", a ne vladine snage sprječavaju evakuaciju civilnog stanovništva;
4. da kada bi do toga došlo, narod bi uvijek izabrao teritorije koje kontroliše vlada, a ne "opozicija";
5. da se pregovori odgađaju zbog opstrukcije "opozicije".

______
Challenger__

#9854 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Fakat, ne zna se ko je mizerniji: ova rulja na terenu, regionalne zemljice koje ih podržavaju, ili ovi globalni lažovi što skrivaju istinu od svoje javnosti.
dječak sa šibicama

#9855 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

pat_i_mat wrote:
Almaz wrote:
pat_i_mat wrote: oni da imaju pomoć ne bi ratovali praćkama i raketama kućne radinosti..jedina pomoć koja im se pruža jeste u vidu prihvatanja ranjenika i izbjeglica u Turskoj i Jordanu..
A israhell i njhove vojne bolnice u kojima se mundzosi lijece prije nego se vrate na front, slucajno si izostavio ?? :D :D

Psss
Cak i sugava Hrvatska vam je poslala stotine tona naoruzanja.
jest, oni hrvatski Tajfuni, RAKovi i OSE jako dobro koriste i perfektno odradjuju svoju namjenu u Siriji :izet:

http://www.youtube.com/watch?v=YuJYPZ7I6ew

http://www.youtube.com/watch?v=Nze7vKJyLdU

http://www.youtube.com/watch?v=84UsYu8xUCw
RBG-6 hrvatske proizvodnje si zaboravio.

To pokazuje kakvi poltroni vladaju danasnjom Hrvatskom, sluge "velikog brata".
Challenger__

#9856 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Prema provladinim izvorima, baza 17. divizije u gradu Ar Raqqa pod punom kontrolom SAA.

Još jedan debakl Bandar bin Sultanovih mamlaza.

______

Alepo, danas:

Image
Challenger__

#9857 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Damask, zbirno: Jedinice u kojima su mahom stranci, pokušavaju da se probiju iz predgrađa Damaska. Probali su preko južnog pravca, put provincije Dara, propalo. Tokom dana traju njihovi napori da se probiju preko sjeveroistočnog pravca (Adra) da bi izvukli živu glavu i spojili se sa jedinicama u Kalamunu.

FB
Kikibombona

#9858 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Nije mi bas jasna strategija SAA.

Preuzeli su incijativu nakon sto su zauzeli Kusajr i okolne gradice/sela. Prekinuli su glavnu rutu opskrbe za Homs. Slijedi munjevita ofanziva na uporista pobunjenika u Homsu. Kada su svi ocekivali da se Homs oslobodi SAA je stala.

Nakon toga krecu na Alepo gdje su pobunjenici neuporedivo jaci. Tamo je ofanziva jos u tijeku. Zasto nisu zavrsili Homs pa krenuli na Alepo?

U Damasku je ostvaren veliki napredak. Ocekivao sam da ce svi silama krenuti na jug, pa zatim na istok. Oni umjesto toga idu na Kalamun i dopustaju da FSA pokrene ofanzivu na istoku. Zasto nisu rijesili juzna predgradja Damaska prije Kalamuna?

Ima li neko strucan da objasni. Posebno ne kontam stagniranje u Homsu.
sarajevoxxxx

#9859 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Nije mi bas jasna strategija SAA.

Preuzeli su incijativu nakon sto su zauzeli Kusajr i okolne gradice/sela. Prekinuli su glavnu rutu opskrbe za Homs. Slijedi munjevita ofanziva na uporista pobunjenika u Homsu. Kada su svi ocekivali da se Homs oslobodi SAA je stala.

Nakon toga krecu na Alepo gdje su pobunjenici neuporedivo jaci. Tamo je ofanziva jos u tijeku. Zasto nisu zavrsili Homs pa krenuli na Alepo?

U Damasku je ostvaren veliki napredak. Ocekivao sam da ce svi silama krenuti na jug, pa zatim na istok. Oni umjesto toga idu na Kalamun i dopustaju da FSA pokrene ofanzivu na istoku. Zasto nisu rijesili juzna predgradja Damaska prije Kalamuna?

Moj kiki nema tu ratne taktike ni kod jednih ni kod drugih. To su naoružane bande, paravojne formacije, privatne vojske, svaka vojska vodi svoju politiku. Sirijski narod uopšte niti ratuje, a i da ratuje nema se tu šta mnogo očekivati.Horuk pa ko koga - Kako god su im jalova i jadna ona crna i kukavna najveća skladišta (čuj najveća) tako im je u svemu ostalom. Nered, javašluk, zatucanost, krkanluk, to su ti osnovne crte današnjeg arapskog svijeta. Diktatura je odradila svoje.Gdje god je vojna čizma carovala taj narod je umrtvljen, i davno ubijen, i nemaš šta od njega da očekuješ.Propali su u nauci, propali su u moralu, u sportu, pa tih ljudi nigdje nema, apsolutno nigdje.Pa gdje se to još sektaštvo primilo i da se ljudi ubijaju zbug sekti, zbog nekakvih događaja prije 1400 godina.Ovo što danas gledamo u arapskom pa i iranskom svijetu to je vrhunac nazadnosti i zatucanosti.Kakva crna taktika.
Challenger__

#9860 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Sadašnje stanje u rejonu masiva Kalamun:

Image
dječak sa šibicama

#9861 Re: Sirija

pat_i_mat wrote:
Challenger__ wrote:Zaista, zaista ne bih da postavljam svašta, ali radi nedovoljno upućenih, koji ne znaju s kakvom bagrom Sirija ima posla, ovo postavljam. Definitivno, 18+

pravedna kazna nad zločincima, silovateljima, zvijerima koji buradima tnta razaraju čitave kvartove, ubijaju djecu i žene, koji civile u zatvorima i po logorima muče i masakriraju danima .. šta je trebalo ? osuditi ih za sve strašne zločine koje su počinili na svega desetak godina zatvora a onda ih pustiti na slobodu kao što se to radi kod nas u Bosni !? :-)
Zlatna je ona "bolje sutiti, nego pricati gluposti".

Ovi jadnici koji su likvidirani, pripadnici su FSA, pobunjeni sirijci Hasan Al-Sham i njegovi ljudi, a ubice su Jordanci, Egipcani, Saudijci i ostala bjelosvjetska koljacka bagra.

Ovih 7 jadnika je ubijeno jer nisu dovoljno tekbirali valjda... u nedostatku alawita, siija i krscana, prikolje se i poneki sunit, cisto da se zadovolji krvozednost ovih manijaka.
Challenger__

#9862 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

a ja se nadao da će @sarajevoxxxx to saopštiti internetskom puku, kad ono - muuuuuk.
dječak sa šibicama

#9863 Re: Sirija

Image

taj u sredini

a ovo mu je "grijeh"

Image

prije prelaska na stranu FSA, kao i hiljade drugih, bio je pripadnik SAA.

Dovoljno je biti vidjen u blizini Assada, i ode glava. Naravno, koljaci i ljudozderi su mu prikacili epitet "silovatelja", eto kao oni kaznjavaju silovatelje.

Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Kikibombona

#9864 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

Djecace

Matirao si ga! :izet: :D
Co0l

#9865 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Dakle, koje tvrdnje je izostavio CNN?

1. o Assadu: da je to stvar o kojoj trebaju da odluče Sirijci; da isti uživa većinsku podršku naroda Sirije;
2. da je djelatnost "opozicionih snaga" za koje se ne zna ko ih kontroliše prepreka distribuciji humanitarne pomoći;
3. da "opozicione", a ne vladine snage sprječavaju evakuaciju civilnog stanovništva;
4. da kada bi do toga došlo, narod bi uvijek izabrao teritorije koje kontroliše vlada, a ne "opozicija";
5. da se pregovori odgađaju zbog opstrukcije "opozicije".

______
Hajd sto CNN ne prenosi sve dijelove intervjua al' sto ti moras ovakve tendenciozne sugestije i zakljucke izvlacit kad u tekstu ne pise tako.Ne samo da si neke dijelove pogresno sazeo nego po tvojim tendencioznim sugestijama ispade da samo opozicija radi nabrojano kad je za vecinu stavki vrlo dobro poznato da ih 'fantasticna' SAA sprovodi daleko vise i rasprostranjenije.
cbrt

#9866 Re: Sirija

Post by cbrt »

dječak sa šibicama wrote: prije prelaska na stranu FSA, kao i hiljade drugih, bio je pripadnik SAA.

Dovoljno je biti vidjen u blizini Assada, i ode glava. Naravno, koljaci i ljudozderi su mu prikacili epitet "silovatelja", eto kao oni kaznjavaju silovatelje.

Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Da nije smešno bilo bi žalosno šta ti pišeš ovde. Kao prvo, nisam siguran da se radi o istom čoveku (nije on u ovoj gomili streljanih) a kao drugo, dotično je oformio svoju jedinicu FSA u okolini Homsa pa prebegao ponovno na stranu SAA još pre godinu-dve (ko se seća kada je vojska napredovala u Homsu i zauzela Baba Amr predgrađe po prvi put, tada je Asad himself došao da poseti Baba Amr i slika je odatle)...Pre toga je imao sukob sa ostalim FSA jedinicama i njegova družina je rasformirana...
Objektivni navijac

#9867 Re: Sirija

Post by Objektivni navijac »

sarajevoxxxx wrote:
Kikibombona wrote:Nije mi bas jasna strategija SAA.

Moj kiki nema tu ratne taktike ni kod jednih ni kod drugih. To su naoružane bande, paravojne formacije, privatne vojske, svaka vojska vodi svoju politiku. Sirijski narod uopšte niti ratuje, a i da ratuje nema se tu šta mnogo očekivati.Horuk pa ko koga - Kako god su im jalova i jadna ona crna i kukavna najveća skladišta (čuj najveća) tako im je u svemu ostalom. Nered, javašluk, zatucanost, krkanluk, to su ti osnovne crte današnjeg arapskog svijeta. Diktatura je odradila svoje.Gdje god je vojna čizma carovala taj narod je umrtvljen, i davno ubijen, i nemaš šta od njega da očekuješ.Propali su u nauci, propali su u moralu, u sportu, pa tih ljudi nigdje nema, apsolutno nigdje.Pa gdje se to još sektaštvo primilo i da se ljudi ubijaju zbug sekti, zbog nekakvih događaja prije 1400 godina.Ovo što danas gledamo u arapskom pa i iranskom svijetu to je vrhunac nazadnosti i zatucanosti.Kakva crna taktika.
Tako je to nekako :thumbup:
Vidim da polako 'dolazis tobe' :) :)
Sirijski rat je jedan dogadjaj koji ima nevjerovatno pozitivan uticaj za BiH. On je mnogima,vecini u BiH otvorio oci. Nista poput sirijskoga rata nije djelovalo bolje i snaznije na zaustavljanju vehabizacije BiH. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9868 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

kakav rusvaj :D

neka bude zaključano dok ne pometem :D nekad u toku dana :)
Chmoljo

#9869 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» Maystor, UltrasNaBaterije, Almaz

1 mjesec

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje”
» pat_i_mat

:napoleon:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#9870 Re: Sirija

Post by arman1 »

Ne bih da se miješam u rad moderacije, samo da pitam da li je u suprotnosti sa pravilima foruma podrška teroristima, pozivanje na ubistvo i podrška činjenju zločina?
Tek informativno.
Chmoljo

#9871 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

isto koliko i podrška rigidnim diktaturama. za sve ostalo tu je PP, i mail. tenk ju.
arman1

#9872 Re: Sirija

Post by arman1 »

Malo me boli kad vidim da balavci koji su bili bebe ili još nisu bili ni rođeni kad su neki od nas krvarili za ovu zemlju sad krvare i ginu za tuđe interese. Teško je kad vidiš da ovi novi pljuju po mojoj generaciji koja je desetkovana da bi oni mogli normalno hodati.
Sad smo odjednom mušrici, tenskije i šta ti ja znam koji još idiotski(kvazi arapski) naziv imaju za nas koji mislimo svojom glavom, a vjeru crpimo iz Knjige, a ne propagande sumnjivih tipova koji uglavnom imaju podeblji dosije koji nema veze sa vjerom i ideologijom.
Sredstva koja koriste s niska, podla i dostojna patrona po čijem nalogu rade. :!:
Chmoljo

#9873 Re: Sirija

Post by Chmoljo »

to je tema za religije. kod @nase tamo pa se tekfirajte do sabaha.
arman1

#9874 Re: Sirija

Post by arman1 »

Hvala na iscrpnom objašnjenju/pojašnjenju. :idea:
atg51

#9875 Re: Sirija

Post by atg51 »

arman1 wrote:Malo me boli kad vidim da balavci koji su bili bebe ili još nisu bili ni rođeni kad su neki od nas krvarili za ovu zemlju sad krvare i ginu za tuđe interese. Teško je kad vidiš da ovi novi pljuju po mojoj generaciji koja je desetkovana da bi oni mogli normalno hodati.
Sad smo odjednom mušrici, tenskije i šta ti ja znam koji još idiotski(kvazi arapski) naziv imaju za nas koji mislimo svojom glavom, a vjeru crpimo iz Knjige, a ne propagande sumnjivih tipova koji uglavnom imaju podeblji dosije koji nema veze sa vjerom i ideologijom.
Sredstva koja koriste s niska, podla i dostojna patrona po čijem nalogu rade. :!:
Upravo tako, svaka rijec ti je na mjestu!
Locked