Tacno ali kad nece nece, United je danas u slicnoj poziciji, mora preplacivati da bi u iducih par sezona bili konkurentniŠibicar wrote:Liverpul je,pokušavajući da se vrati na staze stare slave,u proteklih 15-tak godina imao veliki broj velikih i masno plaćenih transfera koji su bili totalne fule.
Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- bingov buraz
#9851 Re: Liverpool FC
- MyTao
#9852 Re: Liverpool FC
Liverpool je u zadnjih pet sezona zaradio 220 miliona od prodaje igraca. A potrosili 300.Šibicar wrote:Liverpul je,pokušavajući da se vrati na staze stare slave,u proteklih 15-tak godina imao veliki broj velikih i masno plaćenih transfera koji su bili totalne fule.
80 miliona za 5 godina nije nista.
-
almir1977
#9853 Re: Liverpool FC
Jest, jest. Toliko trošite koliko zarađujete da je UEFA zbog vas u hodu primjenila pravilo koje nigdje nije zapisano u FFPR-u da se ne pikaju dugovi ako klub nije igrao Ligu Šampiona prošle godine, inače bi pali kao i City (Chelsea, za razliku od vas, nije pala na FFPR_u i prošlu godinu su završili u plusu, a vi 50+ miliona u minusu).vaučer wrote:Nemaš ti Almire pojma i radije nemoj komentirati o nečemu što ne znaš.
Nije klub skoro bankrotirao zbog rastrošnosti nego zbog vlasnika koji su ga opteretili dugovima.
Nakon dolaska novih vlasnika klub troši koliko i zarađuje od sponzora, Lige i TV prava - to je razlika između klubova poput Chelsea i Citya i ostalih, ovi drugi troše novac koji nemaju i sredstva upumpavaju vlasnici čiji džepovi su beskonačno duboki. U odnosu na takve klubove ono što je Liverpool potrošio (cca 30m funti neto godišnje) jeste jebeni kikiriki.
U zadnjih 15 godina je City potrošio 600 miliona funti neto, Chelsea 700, a vi 300 miliona funti. Caka je jedino da je City prije 15 godina bio u 3. ligi ;=
Naravno da bi vi kmečavci voljeli da se vrijeme kako moglo zalediti u 80-im, i 90-im kad ste prosječno godišnje trošili 5-10 puta više od jednih, i od drugih, al šipak vam za to, patite sirotinjo
Zamisli šta će tek biti kad pomre ova generacija 50-godišnjaka koja čini jedno 80% navijača Liverpoola, ima da se sa Stoke Cityem i Southamptonom koljete za sredinu tablice
Kosmička pravda bi bila kad bi vam se pridružila kmečavska licemjerna polubraća Saltford United i Woolwich, ali oni su nažalost bili uspješni u vakat kad su se prave pare počele okretati u fudbalu tako da će biti teško otarasit ih se, iako im se dogodi godina kao Jedinstvu ove sezone, imaju dovoljno para da se izvuku iz govana.
- PrtiBeeGee
#9854 Re: Liverpool FC
Jajjjjjj ljudi ja ne znam zasto ulazite u raspravu sa ovim navijacima Uniteda koji i sami haman ne znaju koji su zavrsili na tabeli ne znaju koje takmicenje igraju sljedece sezone ili ipak ove Šity navijace koji postoje od 2011godine i koji ce mjenjati klub gdje god Dzeko bude igrao a u stvari nisu svjesni da oni nemaju pojma o fudbalu ili voljenom klubu nego su simpatizeri jedne osobe u ovom slucaju Edina Dzeke... To su oni Google navijaci koji pretrazuju svoju historiju ili neke stvari da bi mogli dati neki odgovor ili provocirati a nisu ni svjesni da isti taj ŠITY kad sabere sve trofeje ima kao Liverpool ali u Ligi Prvaka. Jos su sami sebe poceli zvati padobranci sto bi onaj jedan reko "ma jok ja sam ovdje samo padobranac"

-
pravimsefrancuz
#9856 Re: Liverpool FC
Cuj plasticni klubMyTao wrote:Liverpool zadnjih 5 sezona trosi oko 17 miliona godisnje. S obzirom da zarade puno vise od toga, to je nista. City godisnje u zadnjih pet sezona je potrosio 100 miliona, Chelsea oko 60. E sad, ako dodamo da kod Citya i Chelsea i igrac na klupi ima platu kao Gerrard (drugacije nebi niko dosao u plasticni klub) onda nije tesko svatiti ko trosi trostruko vise...
Chelsea je ove sezone samo potrosio 70 miliona na pojacanjaCity isto tako...
-
almir1977
#9857 Re: Liverpool FC
Begiristain upravo saznao budžet za slijedeću sezonu

- PrtiBeeGee
#9858 Re: Liverpool FC
Šityeva vitrina sa trofejima
PA VECI KOD MENE CIPELAR OD OVOGA

- BHF_Manijak
#9859 Re: Liverpool FC
A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
- PrtiBeeGee
#9860 Re: Liverpool FC
Ma pusti se ovog padobranca... Kakav crni Šity pa FK Vrbanjusa ili FK Dzerzele Zenica su trofejniji od Šitya...BHF_Manijak wrote:A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
- Edin H.
#9861 Re: Liverpool FC
Nemaju pravilo, a vala ni tradiciju, nisu jednom razni timovi izasli bez ijednog engleskog igraca.Tito_i_Partija wrote:Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.Towelie wrote:
Stoji da je cena igracu ona koju se dogovore klub koji prodaje i klub koji je spreman to da plati i nema tu mnogo sta da se prigovori. Ja sam vise ciljao na precenjenost engleskih igraca samo zato sto su Englezi. Citam danas da Sautempton hoce 30 miliona funti za njega, sto je van svake pameti. Za te pare, a i jeftinije, se moze naci igrac koji igra van Ostrva sa istim igrackim kvalitetima, mladji i sa vise potencijala.
Lalana je imao jednu dobru sezonu. Mogao bi vrlo lako da bude novi Dauning.
E sad sto se ovaj trener sto je izgubio od Mourinha fura na njih je druga stvar.
- BHF_Manijak
#9862 Re: Liverpool FC
Kakva ba tradicija, a 2/3 lige cine stranci???Tito_i_Partija wrote: Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.
-
almir1977
#9863 Re: Liverpool FC
Bitter much?BHF_Manijak wrote:A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
Nije lako, znam. Švabe Real povaljao, Liverpoola Gerrard, Željo zijanio, shit season
-
almir1977
#9864 Re: Liverpool FC
Naravno da ima pravilo o broju homegrown igrača. Ne moraju biti Englezi ali moraju provesti neki broj godina prije 21. rođendana u Engleskoj da bi se računali kao takvi. Fabregas npr. se konta kao homegrown i ulazi u tu kvotu. Clichy u City-u mislim isto, kao i Guidetti. U Unitedu Raffael itd.BHF_Manijak wrote:Kakva ba tradicija, a 2/3 lige cine stranci???Tito_i_Partija wrote: Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.![]()
![]()
Nema pravila, otkud ti da ima ikakvo pravilo?!
![]()
- Riddle
#9865 Re: Liverpool FC
Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
- MyTao
#9866 Re: Liverpool FC
mr. DzekA?Riddle wrote:Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
- MyTao
#9868 Re: Liverpool FC
Mozda... mada bi on vise visio na temi Uniteda posle ove sezone, jer njih mrzi najvise 
- Edin H.
#9869 Re: Liverpool FC
Ma ti izvukao ono pravilo sto su uveli prije nekih dvije godine, ali jos uvijek mogu nominovati 17 igraca koji su preko 21-u godinu ili koji nisu odrasli u Engleskoj. Znaci realno mogu igrati bez ijednog.almir1977 wrote: Naravno da ima pravilo o broju homegrown igrača. Ne moraju biti Englezi ali moraju provesti neki broj godina prije 21. rođendana u Engleskoj da bi se računali kao takvi. Fabregas npr. se konta kao homegrown i ulazi u tu kvotu. Clichy u City-u mislim isto, kao i Guidetti. U Unitedu Raffael itd.
- Riddle
#9870 Re: Liverpool FC
United nije bio prijetnja ove sezone.MyTao wrote:Mozda... mada bi on vise visio na temi Uniteda posle ove sezone, jer njih mrzi najvise
Ne, jednostavno stil pisanja i iskrivljena upotreba raznih podataka me podsjecaju na njega.
- Tito_i_Partija
#9871 Re: Liverpool FC
Pogledaj malo igrace klubova kao sto su United i Liverpool kroz istoriju. Arsenal, City, i Chelski su nesto drugo i prilicno odudaraju od toga, pogotovo u zadnje vrijeme.Edin H. wrote:
Nemaju pravilo, a vala ni tradiciju, nisu jednom razni timovi izasli bez ijednog engleskog igraca.
E sad sto se ovaj trener sto je izgubio od Mourinha fura na njih je druga stvar.
Last edited by Tito_i_Partija on 14/05/2014 05:11, edited 1 time in total.
- Tito_i_Partija
#9872 Re: Liverpool FC
Informisi se jebo ga ti, mrsko mi se ponavljat'.BHF_Manijak wrote:Kakva ba tradicija, a 2/3 lige cine stranci???Tito_i_Partija wrote: Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.![]()
![]()
Nema pravila, otkud ti da ima ikakvo pravilo?!
![]()
- fosil
#9873 Re: Liverpool FC
Ima li ovdje iko sem Edina H. da je bio na Anfieldu ili Old Trafordu?
-
BadBoy
#9874 Re: Liverpool FC
Ja sam bio na Emiratesu, mogul jafosil wrote:Ima li ovdje iko sem Edina H. da je bio na Anfieldu ili Old Trafordu?
- Gandalf
#9875 Re: Liverpool FC
moguće da je on, problem je što tih nekakavih inatlija, kontraša i provokatora ima na bacanje u određenim godišnjim periodima po forumu pa im ponestane u jednom trenutku materijala za provokacije ili dobiju ban kada pretjerajuMyTao wrote:mr. DzekA?Riddle wrote:Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
onda uslijedi kloniranje, pa "novih" 10-20 "forumaša" počnu jedan drugog citirat' i svima drugima dodijavat', ono baš slučajno i stihijski, jbg težak je virtualni život članova troll ganga i padobran unita