Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
bingov buraz

#9851 Re: Liverpool FC

Post by bingov buraz »

Šibicar wrote:Liverpul je,pokušavajući da se vrati na staze stare slave,u proteklih 15-tak godina imao veliki broj velikih i masno plaćenih transfera koji su bili totalne fule.
Tacno ali kad nece nece, United je danas u slicnoj poziciji, mora preplacivati da bi u iducih par sezona bili konkurentni
MyTao

#9852 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Šibicar wrote:Liverpul je,pokušavajući da se vrati na staze stare slave,u proteklih 15-tak godina imao veliki broj velikih i masno plaćenih transfera koji su bili totalne fule.
Liverpool je u zadnjih pet sezona zaradio 220 miliona od prodaje igraca. A potrosili 300.

80 miliona za 5 godina nije nista.
almir1977

#9853 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

vaučer wrote:Nemaš ti Almire pojma i radije nemoj komentirati o nečemu što ne znaš.
Nije klub skoro bankrotirao zbog rastrošnosti nego zbog vlasnika koji su ga opteretili dugovima.
Nakon dolaska novih vlasnika klub troši koliko i zarađuje od sponzora, Lige i TV prava - to je razlika između klubova poput Chelsea i Citya i ostalih, ovi drugi troše novac koji nemaju i sredstva upumpavaju vlasnici čiji džepovi su beskonačno duboki. U odnosu na takve klubove ono što je Liverpool potrošio (cca 30m funti neto godišnje) jeste jebeni kikiriki.
Jest, jest. Toliko trošite koliko zarađujete da je UEFA zbog vas u hodu primjenila pravilo koje nigdje nije zapisano u FFPR-u da se ne pikaju dugovi ako klub nije igrao Ligu Šampiona prošle godine, inače bi pali kao i City (Chelsea, za razliku od vas, nije pala na FFPR_u i prošlu godinu su završili u plusu, a vi 50+ miliona u minusu).

U zadnjih 15 godina je City potrošio 600 miliona funti neto, Chelsea 700, a vi 300 miliona funti. Caka je jedino da je City prije 15 godina bio u 3. ligi ;=

Naravno da bi vi kmečavci voljeli da se vrijeme kako moglo zalediti u 80-im, i 90-im kad ste prosječno godišnje trošili 5-10 puta više od jednih, i od drugih, al šipak vam za to, patite sirotinjo :D

Zamisli šta će tek biti kad pomre ova generacija 50-godišnjaka koja čini jedno 80% navijača Liverpoola, ima da se sa Stoke Cityem i Southamptonom koljete za sredinu tablice :lol:

Kosmička pravda bi bila kad bi vam se pridružila kmečavska licemjerna polubraća Saltford United i Woolwich, ali oni su nažalost bili uspješni u vakat kad su se prave pare počele okretati u fudbalu tako da će biti teško otarasit ih se, iako im se dogodi godina kao Jedinstvu ove sezone, imaju dovoljno para da se izvuku iz govana.
PrtiBeeGee

#9854 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Jajjjjjj ljudi ja ne znam zasto ulazite u raspravu sa ovim navijacima Uniteda koji i sami haman ne znaju koji su zavrsili na tabeli ne znaju koje takmicenje igraju sljedece sezone ili ipak ove Šity navijace koji postoje od 2011godine i koji ce mjenjati klub gdje god Dzeko bude igrao a u stvari nisu svjesni da oni nemaju pojma o fudbalu ili voljenom klubu nego su simpatizeri jedne osobe u ovom slucaju Edina Dzeke... To su oni Google navijaci koji pretrazuju svoju historiju ili neke stvari da bi mogli dati neki odgovor ili provocirati a nisu ni svjesni da isti taj ŠITY kad sabere sve trofeje ima kao Liverpool ali u Ligi Prvaka. Jos su sami sebe poceli zvati padobranci sto bi onaj jedan reko "ma jok ja sam ovdje samo padobranac" :lol: :lol: :lol:
almir1977

#9855 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

Ah meraka u večeri rane :lol: :lol: :lol:

Image
pravimsefrancuz

#9856 Re: Liverpool FC

Post by pravimsefrancuz »

MyTao wrote:Liverpool zadnjih 5 sezona trosi oko 17 miliona godisnje. S obzirom da zarade puno vise od toga, to je nista. City godisnje u zadnjih pet sezona je potrosio 100 miliona, Chelsea oko 60. E sad, ako dodamo da kod Citya i Chelsea i igrac na klupi ima platu kao Gerrard (drugacije nebi niko dosao u plasticni klub) onda nije tesko svatiti ko trosi trostruko vise...

Chelsea je ove sezone samo potrosio 70 miliona na pojacanja :-) City isto tako...
Cuj plasticni klub :roll: Eto Liverpool je pravi posten klub. Ljudi imaju pare i kupuju koga hoce . Prica se da hoce da uzmu Mesija . Vama je svakako borba za sredinu tabele osigurana Ako ode Suarez , a sve su price da hoce dugo cete jos sanjati .
almir1977

#9857 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

Begiristain upravo saznao budžet za slijedeću sezonu :D

Image
PrtiBeeGee

#9858 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

Šityeva vitrina sa trofejima :lol: :lol: PA VECI KOD MENE CIPELAR OD OVOGA :lol: :lol:

Image

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#9859 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
PrtiBeeGee

#9860 Re: Liverpool FC

Post by PrtiBeeGee »

BHF_Manijak wrote:A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
Ma pusti se ovog padobranca... Kakav crni Šity pa FK Vrbanjusa ili FK Dzerzele Zenica su trofejniji od Šitya...
Edin H.

#9861 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

Tito_i_Partija wrote:
Towelie wrote:
Stoji da je cena igracu ona koju se dogovore klub koji prodaje i klub koji je spreman to da plati i nema tu mnogo sta da se prigovori. Ja sam vise ciljao na precenjenost engleskih igraca samo zato sto su Englezi. Citam danas da Sautempton hoce 30 miliona funti za njega, sto je van svake pameti. Za te pare, a i jeftinije, se moze naci igrac koji igra van Ostrva sa istim igrackim kvalitetima, mladji i sa vise potencijala.
Lalana je imao jednu dobru sezonu. Mogao bi vrlo lako da bude novi Dauning.
Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.
Nemaju pravilo, a vala ni tradiciju, nisu jednom razni timovi izasli bez ijednog engleskog igraca.

E sad sto se ovaj trener sto je izgubio od Mourinha fura na njih je druga stvar.
BHF_Manijak

#9862 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Tito_i_Partija wrote: Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.
Kakva ba tradicija, a 2/3 lige cine stranci??? :shock: :? :lol: Nema pravila, otkud ti da ima ikakvo pravilo?! :roll: :-)
almir1977

#9863 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

BHF_Manijak wrote:A koga gotivi ovaj lik?! Qrac si ti moj '77 godiste. Ne dam ti vise od 16, osim ako mentalno ne kaskas jedno 15 godina, onda OK!
Bitter much? :D

Nije lako, znam. Švabe Real povaljao, Liverpoola Gerrard, Željo zijanio, shit season :D
almir1977

#9864 Re: Liverpool FC

Post by almir1977 »

BHF_Manijak wrote:
Tito_i_Partija wrote: Problem je sto klubovi kao Southhampton nemaju odlicnih igraca za prodaju svake sezone, tako da je sad jedinstvena prilika da se ukesiraju oba igraca za dobru lovu. Engleski top klubovi ce to platiti, jer za razliku od napr. italijanskih (koje manje-vise boli kurac za domacim igracima), oni imaju tradiciju (a i pravilo) da ima odredjeni broj domacih igraca u klubu.
Kakva ba tradicija, a 2/3 lige cine stranci??? :shock: :? :lol: Nema pravila, otkud ti da ima ikakvo pravilo?! :roll: :-)
Naravno da ima pravilo o broju homegrown igrača. Ne moraju biti Englezi ali moraju provesti neki broj godina prije 21. rođendana u Engleskoj da bi se računali kao takvi. Fabregas npr. se konta kao homegrown i ulazi u tu kvotu. Clichy u City-u mislim isto, kao i Guidetti. U Unitedu Raffael itd.
Riddle

#9865 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
MyTao

#9866 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Riddle wrote:Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
mr. DzekA? :)
Riddle

#9867 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

Da.
MyTao

#9868 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Mozda... mada bi on vise visio na temi Uniteda posle ove sezone, jer njih mrzi najvise :)
Edin H.

#9869 Re: Liverpool FC

Post by Edin H. »

almir1977 wrote: Naravno da ima pravilo o broju homegrown igrača. Ne moraju biti Englezi ali moraju provesti neki broj godina prije 21. rođendana u Engleskoj da bi se računali kao takvi. Fabregas npr. se konta kao homegrown i ulazi u tu kvotu. Clichy u City-u mislim isto, kao i Guidetti. U Unitedu Raffael itd.
Ma ti izvukao ono pravilo sto su uveli prije nekih dvije godine, ali jos uvijek mogu nominovati 17 igraca koji su preko 21-u godinu ili koji nisu odrasli u Engleskoj. Znaci realno mogu igrati bez ijednog.
Riddle

#9870 Re: Liverpool FC

Post by Riddle »

MyTao wrote:Mozda... mada bi on vise visio na temi Uniteda posle ove sezone, jer njih mrzi najvise :)
United nije bio prijetnja ove sezone.

Ne, jednostavno stil pisanja i iskrivljena upotreba raznih podataka me podsjecaju na njega.
Tito_i_Partija

#9871 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

Edin H. wrote:
Nemaju pravilo, a vala ni tradiciju, nisu jednom razni timovi izasli bez ijednog engleskog igraca.

E sad sto se ovaj trener sto je izgubio od Mourinha fura na njih je druga stvar.
Pogledaj malo igrace klubova kao sto su United i Liverpool kroz istoriju. Arsenal, City, i Chelski su nesto drugo i prilicno odudaraju od toga, pogotovo u zadnje vrijeme.
Last edited by Tito_i_Partija on 14/05/2014 05:11, edited 1 time in total.
Tito_i_Partija

#9872 Re: Liverpool FC

Post by Tito_i_Partija »

BHF_Manijak wrote:
Informisi se jebo ga ti, mrsko mi se ponavljat'.
fosil

#9873 Re: Liverpool FC

Post by fosil »

Ima li ovdje iko sem Edina H. da je bio na Anfieldu ili Old Trafordu?
BadBoy

#9874 Re: Liverpool FC

Post by BadBoy »

fosil wrote:Ima li ovdje iko sem Edina H. da je bio na Anfieldu ili Old Trafordu?
Ja sam bio na Emiratesu, mogul ja :D
Gandalf

#9875 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

MyTao wrote:
Riddle wrote:Smio bih se kladiti u svoj nalog da je ovo onaj Honduras.
mr. DzekA? :)
moguće da je on, problem je što tih nekakavih inatlija, kontraša i provokatora ima na bacanje u određenim godišnjim periodima po forumu pa im ponestane u jednom trenutku materijala za provokacije ili dobiju ban kada pretjeraju

onda uslijedi kloniranje, pa "novih" 10-20 "forumaša" počnu jedan drugog citirat' i svima drugima dodijavat', ono baš slučajno i stihijski, jbg težak je virtualni život članova troll ganga i padobran unita :D
Post Reply