Demokratska fronta Željko Komšić
-
Hafis
#9851 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Jebeš stanku koja u naslovu ima ime svog lidera. To mi liči na one seoske strančice što se formiraju na lokalnim izborima i zovu se po imenima mjesnih prevaranata.
A od tzv ''državnih'' su mi bile najupečatljivije Seferov BPS i HSP Dr Zvonko Jurišić...čuj doktor...i to još za plombiranje zuba.
I što je karakteristično, što je čovjek tjelesno manji, to mu je ego veći. Tako ti ga je i ovdje kod ove dvojice novih likova.
Daleko najsmješniji politički kadar u široj euroazijskoj regiji. Jednostavno uvjetovan fizičkim zakonima, usud...kako je to nobelovac Ivo genijalno i neponovljivo razradio u svojem opusu.
A od tzv ''državnih'' su mi bile najupečatljivije Seferov BPS i HSP Dr Zvonko Jurišić...čuj doktor...i to još za plombiranje zuba.
I što je karakteristično, što je čovjek tjelesno manji, to mu je ego veći. Tako ti ga je i ovdje kod ove dvojice novih likova.
Daleko najsmješniji politički kadar u široj euroazijskoj regiji. Jednostavno uvjetovan fizičkim zakonima, usud...kako je to nobelovac Ivo genijalno i neponovljivo razradio u svojem opusu.
- casica
#9852 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
kada df-sbb pobjedi, hoće li nestati sds i snsd......ili možda hdzforel wrote:Svi pljuju po koaliciji DF - SBB, a idemo redom SDA koalirala sa SDS-om inace jako ''liberalnom i probosanskom strankom'', SDP koalirao sa SNSD opet ''pro bosanska koalicija'', i jos u to sve se ubace HDZ BiH, pa da vidis ''pro bosanske koalicije''.I sad nekome je trn u oku eventualna koalicija DF - SBB, a 20 godina vam nije bio trn u oku to sto ''ko fol pro bosanske ili bosnjacke (kako god hocete)'' stranke mahom koaliraju sa onima koji otvoreno zagovaraju razgradnju drzave....
-
Hafis
#9853 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Koliko sam ja upratio, sva ova priča o toj koaliciji SBB i DF i mogućem raspletu nakon izbora odnosi se na KS i prsten oko njega. I to je to, nema dalje.casica wrote:kada df-sbb pobjedi, hoće li nestati sds i snsd......ili možda hdzforel wrote:Svi pljuju po koaliciji DF - SBB, a idemo redom SDA koalirala sa SDS-om inace jako ''liberalnom i probosanskom strankom'', SDP koalirao sa SNSD opet ''pro bosanska koalicija'', i jos u to sve se ubace HDZ BiH, pa da vidis ''pro bosanske koalicije''.I sad nekome je trn u oku eventualna koalicija DF - SBB, a 20 godina vam nije bio trn u oku to sto ''ko fol pro bosanske ili bosnjacke (kako god hocete)'' stranke mahom koaliraju sa onima koji otvoreno zagovaraju razgradnju drzave....
Normalno da će se u RS-u odvijati ''borba'' između SDS i SNSD, a u gotovo čitavoj Hercegovini od Ravnog do Drvara između HDZ-HDZ90-SDA. Što se tiče Krajine, tu će biti svega pomalo..i DNZ, SDA, SDP, SBB, DF, ASD-a i dr.
-
ex-Efendija
#9854 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nista ti ne brini, mali ljudi su fleksibilniHafis wrote:Jebeš stanku koja u naslovu ima ime svog lidera. To mi liči na one seoske strančice što se formiraju na lokalnim izborima i zovu se po imenima mjesnih prevaranata.
-
jastuk1
#9855 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
I plus još i beskičmenjak sindrom...ex-Efendija wrote:Zasto Zeljko vec unaprijed proglasava koaliciju sa Radoncicem ? Zato sto zna da kod bosnjackog glasackog tijela moze proci samo kao Hrvat pod bosnjackim nadzorom ! Nekada je bio pod kontrolom Zlatka a sada se dobrovoljno stavlja pod Fahrinu kapu.
Ikebana sindrom ...
-
Hafis
#9856 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
A ne znam.
Onaj gluplji dio dvojca je u politici od kako se počeo brijati, tako da bavio se on politikom ili ne, isto će ga biti.
Ovaj drugi mi nije jasan. Nasuo se k'o brod i umjesto da ostatak života provede zajebavajući se na otmjen način, on se natakario politike i još riskira da nekome stane na rep.
Ako su nam oni taj ''jedini izbor'' po mišljenju ovih ovdje malo upućenijih i pametnijih od mene, onda nam se crno piše.
Mada mislim da njihov utjecaj ne ide 20-30 km u krug dalje od Mejtaša.
Onaj gluplji dio dvojca je u politici od kako se počeo brijati, tako da bavio se on politikom ili ne, isto će ga biti.
Ovaj drugi mi nije jasan. Nasuo se k'o brod i umjesto da ostatak života provede zajebavajući se na otmjen način, on se natakario politike i još riskira da nekome stane na rep.
Ako su nam oni taj ''jedini izbor'' po mišljenju ovih ovdje malo upućenijih i pametnijih od mene, onda nam se crno piše.
Mada mislim da njihov utjecaj ne ide 20-30 km u krug dalje od Mejtaša.
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9857 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
posto je kod tebe brzi jezik od pameti a cini mi se da nisi ni gledao sta je zeljko pričao pa bulaznis , čovjek nije unaprijed nista proglasavao, nikakvu koaliciju , vec je lijepo rekao da ce se koalirat poslije izbora , sve zavisi kakvi ce biti izborni rezultati. cuj hrvat pod bosnjačkim nadzorom pa vi nacionalisti i vehabije stvarno niste normalni , vi ce te nekog nadzirat, jadna majko .ex-Efendija wrote:Zasto Zeljko vec unaprijed proglasava koaliciju sa Radoncicem ? Zato sto zna da kod bosnjackog glasackog tijela moze proci samo kao Hrvat pod bosnjackim nadzorom ! Nekada je bio pod kontrolom Zlatka a sada se dobrovoljno stavlja pod Fahrinu kapu.
Ikebana sindrom ...
prestanite jednom prdezima napuhivat mijeh.
-
jastuk1
#9858 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma šuti bolan nebio... Grozni jesu, ali barem nemamo onu pošast od Porošenka, Yatskeyuka, Klička i ostalih 'ovana. Nije neka utjeha al et.Hafis wrote:
A što se tiče tog škrabatelja, samo duhovno slabe osobe i sitne, povodljive duše mogu biti zadivljene svinjskim stilom mržnje i pljuvanja po sebi, kojima njegov opus obiluje.
-
Hafis
#9859 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Znam da je off, ali Andrić je ipak najveći um koji je ikada prvi put ugledao svijet pod ovim nebom.jastuk1 wrote:Ma šuti bolan nebio... Grozni jesu, ali barem nemamo onu pošast od Porošenka, Yatskeyuka, Klička i ostalih 'ovana. Nije neka utjeha al et.Hafis wrote:
A što se tiče tog škrabatelja, samo duhovno slabe osobe i sitne, povodljive duše mogu biti zadivljene svinjskim stilom mržnje i pljuvanja po sebi, kojima njegov opus obiluje.
Na stranu današnje političko čerećenje ili njegovi politički stavovi...govorim o talentu...jednostavno neponovljiva pojava...barem kada su ovi prostori u pitanju
-
ex-Efendija
#9860 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
prema nezvanicnim rezultatima popisa stanovnistva, u BiH zivi (samo?) 2% Bosanaca . Izadju li svi na zbore i budu li nagodni tog dana, toliko bi i Zeljkec mogao dobiti glasova ! Sto se Fahre i, posebno, ex-Efendije tice, to su ljudi koji drze do sebe pa cvrsto vjerujem da ce Zeljkeca primiti pod svoje skutecrysis wrote:posto je kod tebe brzi jezik od pameti a cini mi se da nisi ni gledao sta je zeljko pričao pa bulaznis , čovjek nije unaprijed nista proglasavao, nikakvu koaliciju , vec je lijepo rekao da ce se koalirat poslije izbora , sve zavisi kakvi ce biti izborni rezultati. cuj hrvat pod bosnjačkim nadzorom pa vi nacionalisti i vehabije stvarno niste normalni , vi ce te nekog nadzirat, jadna majko .ex-Efendija wrote:Zasto Zeljko vec unaprijed proglasava koaliciju sa Radoncicem ? Zato sto zna da kod bosnjackog glasackog tijela moze proci samo kao Hrvat pod bosnjackim nadzorom ! Nekada je bio pod kontrolom Zlatka a sada se dobrovoljno stavlja pod Fahrinu kapu.
Ikebana sindrom ...
prestanite jednom prdezima napuhivat mijeh.
- drug_profi
#9861 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lijepo vad je vidjeti kako se slazete.jastuk1 wrote:Ma šuti bolan nebio... Grozni jesu, ali barem nemamo onu pošast od Porošenka, Yatskeyuka, Klička i ostalih 'ovana. Nije neka utjeha al et.Hafis wrote:
Vuna?
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
-
StupskaBitanga
#9862 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Banksy
Vi evidentno dolazite kao neko blizak strkuturama DF odnosno njihov ste simpatizer.
Mene lično interesuje šta po Vama je to što DF nudi kao neki momenat da ovaj voz u kome se svi nalazimo umjesto nazad konačno krene naprijed? Ima li tu i forsiranja od strane nekih međunarodnih krugova kao u slučaju Martina Raguža
Vi evidentno dolazite kao neko blizak strkuturama DF odnosno njihov ste simpatizer.
Mene lično interesuje šta po Vama je to što DF nudi kao neki momenat da ovaj voz u kome se svi nalazimo umjesto nazad konačno krene naprijed? Ima li tu i forsiranja od strane nekih međunarodnih krugova kao u slučaju Martina Raguža
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9863 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
svi smo mi bosanci i hercegovci ma kako se izjasnjavali samo pojedincima to treba nacrtat da shvate. mogli bi se i iznenadit na izborima oko broja tih glasova.prema nezvanicnim rezultatima popisa stanovnistva, u BiH zivi (samo?) 2% Bosanaca . Izadju li svi na zbore i budu li nagodni tog dana, toliko bi i Zeljkec mogao dobiti glasova ! Sto se Fahre i, posebno, ex-Efendije tice, to su ljudi koji drze do sebe pa cvrsto vjerujem da ce Zeljkeca primiti pod svoje skute
-
ex-Efendija
#9864 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
jeste, svi mi smo i europljanicrysis wrote:svi smo mi bosanci i hercegovci ma kako se izjasnjavali ...prema nezvanicnim rezultatima popisa stanovnistva, u BiH zivi (samo?) 2% Bosanaca . Izadju li svi na zbore i budu li nagodni tog dana, toliko bi i Zeljkec mogao dobiti glasova ! Sto se Fahre i, posebno, ex-Efendije tice, to su ljudi koji drze do sebe pa cvrsto vjerujem da ce Zeljkeca primiti pod svoje skute
-
crysis
#9866 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
tu se varas , nismo cak ni kandidati za europu.jeste, svi mi smo i europljani, isto tako
zahvaljujuci strankama za koje ti tako zdusno navijas.
-
ex-Efendija
#9867 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kada vec spominjes Europu, upravo je Zeljkec uzrok sto nismo kandidati za Europucrysis wrote:tu se varas , nismo cak ni kandidati za europu.jeste, svi mi smo i europljani, isto tako
zahvaljujuci strankama za koje ti tako zdusno navijas.
-
crysis
#9868 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
pa nemogu da vjerujem jbt , aj sta cete mu jos nakačit , satanizam ?
sda-hdz-sds/snsd -sdp nesluze nicemu vec 20 i kusur godina pa niko nedaje ostavke , nego sjede ko da su zavareni za stolice.
p.s.
nepisi crvenim slovima jer su namjenjena moderaciji.
sda-hdz-sds/snsd -sdp nesluze nicemu vec 20 i kusur godina pa niko nedaje ostavke , nego sjede ko da su zavareni za stolice.
p.s.
nepisi crvenim slovima jer su namjenjena moderaciji.
-
spamerko
#9869 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić
Joj sto si napisao gluposti braco mila. Pa nevjerovatno kako si plitak i povrsan. Cuj DF ima konstrukciju, a postoje.jedva godinu a vec je.doslo.do.puča. Slucaj Velika Kladusa...Orange Revolution wrote:Svjesni ste vi ZELENI - CRVENI - PLAVI čunjenice da do sada DF ima konstrukciju i članstvo da vam pomrsi račune i otme stolice koje godinama držite zaljepljene za guzicu zbog para i straha od SIPE.
Do slijedeće godine DF će postati narodni pokret koji će vam izbiti te stolice i zamjeniti ih tvrdim ležajem u metalskom gradu.
- fosna2014
#9870 Re: AW: Demokratska fronta Željko Komšić
Meni lici na seoske strancice u zapadnoj Hercegovini. Mentalni sklop je slican. Sto sitnije to bolje.Hafis wrote:Jebeš stanku koja u naslovu ima ime svog lidera. To mi liči na one seoske strančice što se formiraju na lokalnim izborima i zovu se po imenima mjesnih prevaranata.
Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk
- MuaDib
#9871 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Verifikacija istraživanja javnog mnjenja više nego jasno pokazuje rast rejtinga DF i SBB, drastičan pad rejtinga SDP i stagnaciju SDA, što je više nego jasan znak za uzbunu vladajućoj ko fol posvađanoj koaliciji SDA-SDP. Stoga i ne čudi najezda trolova i spinčića na svim portalima kojim je logiranje dostupno.
Postoji jedna činjenica a to je da svako dalje održavanje SDA i SDP-a u vlasti, znači nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu i patriotske snage u njoj. Demokratska fronta privlači sve više građana u svoje redove, zbog toga što insistira na vraćanju stručnosti u institucije od vitalnog značaja za državu i društvo. A to je samo jedan segment nove političke misli u Bosni i Hercegovini, međutim još nije vrijeme za iznošenje izbornih aduta DF u cjelini.
SBB pak na drugoj strani je agresivna forma opozicije, koja koristi iste one metode koje su godinama koristili SDA, SBiH i SDP, u obračunu sa političkim suparnicima. SBB ima jasan ekonomski program, koji podsjeća na Roosevelt-ov New Deal i težnji na konačnom raskrinkavanju kriminala pod političkim pokroviteljstvom, koji košta ovu državu na godišnjem nivou 3-4 milijarde KM. Naravno odmah će se javiti jato mrzitelja Radončića i SBB javiti sa salvom uvreda, koji nisu ništa drugo do rezultat nedostatka argumenata. Ali SBB ima jasnu viziju promjena te je Fahrudin Radončić iz tog razloga uklonjen sa pozicije ministra, pošto crveno-zelena oligarhija zna da značajni američki krugovi daju punu podršku Radončićevom antikoruptivnom programu.
Slijedi teška borba sa kriminalnim političkim hobotnicama, kojima je rečeno DOSTA i poručeno da Evropa i SAD traže njihov odlazak. Naši političari su se drznuli reči ne Evropi i Americi, koje su bile i ostale najveću ulagač u bosanskohereogovački politički sistem. Zbog toga je primjetan strah kako SDP, tako i SDA, od gubitka pozicija moći, gubitka imetka stećenog kriminalom i udobnosti koju su sebi stvorili iscrpljujući državu. Stoga se ne nemojte čuditi agresiji koja svakim danom i danom dolazi iz crvene i zelene centrale. Strah je vidljiv i oni ga ne mogu sakriti.
Postoji jedna činjenica a to je da svako dalje održavanje SDA i SDP-a u vlasti, znači nepopravljivu štetu za Bosnu i Hercegovinu i patriotske snage u njoj. Demokratska fronta privlači sve više građana u svoje redove, zbog toga što insistira na vraćanju stručnosti u institucije od vitalnog značaja za državu i društvo. A to je samo jedan segment nove političke misli u Bosni i Hercegovini, međutim još nije vrijeme za iznošenje izbornih aduta DF u cjelini.
SBB pak na drugoj strani je agresivna forma opozicije, koja koristi iste one metode koje su godinama koristili SDA, SBiH i SDP, u obračunu sa političkim suparnicima. SBB ima jasan ekonomski program, koji podsjeća na Roosevelt-ov New Deal i težnji na konačnom raskrinkavanju kriminala pod političkim pokroviteljstvom, koji košta ovu državu na godišnjem nivou 3-4 milijarde KM. Naravno odmah će se javiti jato mrzitelja Radončića i SBB javiti sa salvom uvreda, koji nisu ništa drugo do rezultat nedostatka argumenata. Ali SBB ima jasnu viziju promjena te je Fahrudin Radončić iz tog razloga uklonjen sa pozicije ministra, pošto crveno-zelena oligarhija zna da značajni američki krugovi daju punu podršku Radončićevom antikoruptivnom programu.
Slijedi teška borba sa kriminalnim političkim hobotnicama, kojima je rečeno DOSTA i poručeno da Evropa i SAD traže njihov odlazak. Naši političari su se drznuli reči ne Evropi i Americi, koje su bile i ostale najveću ulagač u bosanskohereogovački politički sistem. Zbog toga je primjetan strah kako SDP, tako i SDA, od gubitka pozicija moći, gubitka imetka stećenog kriminalom i udobnosti koju su sebi stvorili iscrpljujući državu. Stoga se ne nemojte čuditi agresiji koja svakim danom i danom dolazi iz crvene i zelene centrale. Strah je vidljiv i oni ga ne mogu sakriti.
- Lokman
#9872 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Tačna i kratko i jasno predočena analiza. Zapad (Njemačka i SAD) će podržati opoziciju jer je lopovska koalicija SDA-SDP beznadežna u kontekstu reformi. Zapad traži evropeizaciju, debirokratizaciju i prije svega uspostavu pravne države, odnosno uvođenje civilizacije i reda u bosansko društvo. Sa aktuelnom postavkom vlasti osuđeni smo na propadanje i degradaciju. Svaki naredni dan jača opoziciju jer SDA-SDP vlast nema odgovora na svakodnevne i životne probleme građana koji se nalaze u socijalnom, ekonomskom i moralnom beznađu. Također je bitno razvijati svijest temeljem grešaka iz prošlosti i zaključiti da bilo kakav kompromis sa strankama vladajuće koalicije predstavlja fatalnu grešku za proreformske snage. Ako se recimo desi da SDP potpuno propadne na izborima, a SDA ostvari rezultat na osnovu kojega mogu biti politički faktor, ukoliko reformske snage (Naša stranka,DF i SBB) naprave grešku i uđu u fazu kompromisa i dogovora sa SDA, onda je to prvi znak da od reformi nema ništa i da će se ponoviti scenarij iz 2010....MuaDib wrote:Verifikacija istraživanja javnog mnjenja više nego jasno pokazuje rast rejtinga DF i SBB, drastičan pad rejtinga SDP i stagnaciju SDA, što je više nego jasan znak za uzbunu vladajućoj ko fol posvađanoj koaliciji SDA-SDP. Stoga i ne čudi najezda trolova i spinčića na svim portalima kojim je logiranje dostupno.
-
lasta2
#9873 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
nema željko ljudi oko sebe a i sam je ostavio sliku neodlučnog političara. piši propalo.
- Lokman
#9874 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ima šansi u sinergiji sa Radončićem.lasta2 wrote:nema željko ljudi oko sebe a i sam je ostavio sliku neodlučnog političara. piši propalo.
- Danguba
#9875 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Lokman wrote:Ima šansi u sinergiji sa Radončićem.lasta2 wrote:nema željko ljudi oko sebe a i sam je ostavio sliku neodlučnog političara. piši propalo.
Hoces da ti iskreno kaze, Zeljko je do sada dobijao glasove samo zato sto je dokazani patriota a nikako zato sto je politicki sposoban da nesto uradi ili neke promjene da napravi.
Faraon ubleha sam od sebe. Dvije recenice ne zna sastaviti a da u jednoj ne popljuje politicke protivnike(a bili su svi, zavisno kome se slihtao i sta mu je trebalo). Pored bogatstva koje je na sumnjiv nacin zaradio zeli da ih legalizuje ucescem u vlasti. Nesto slicno se desilo i sa bracom Karici pa svi znamo gdje su i kako zavrsili.
Oba su se okitili ''bivsim'' kadrovima koji preko njih zele ponovo u vlast. Znaci pisi propalo ili ''sjasi Kurta da zajase Murta''
...i ti ovo pises jer se nadas necemu od te koalicije i vlasti a ja pisem zato sto sam se sam snasao u zivotu i mogu rahat pisati po svima.