Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Logovan
#98376 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa što ga ne dovede ako mu je dobar.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#98377 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa je li ono Bekic iz Dinama i dosao kod nas ili?
- Logovan
#98378 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jok, iz Slobode je došao.
-
gold'n'brown
#98379 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Iz dinama direktno nam je dosao bio Krpic 
- Logovan
#98380 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
FK Sarajevo izražava saučešće porodici i prijateljima nekadašnjeg igrača Zrinjskog i Željezničara Gorana Markovića, koji je danas tragično izgubio život u Pančevu.
Goran Marković 09.02.1986. – 13.10.2019.

- vicious
#98381 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Eno Liivak igra za Estoniju 
- Koshpa
#98382 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Gledam mu malo statistiku 61 utkmica 22 gola za dvije godine, a kod nas ni protiv TOSK-a nije dobio priliku 
- Logovan
#98383 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Frajer je morao dobijati priliku, ali jok drži ti njega na tribinama i ponekada na klupi i onda proglasi nepotrebnim igračem, a navijači će ga smatrati tarabom.Koshpa wrote:Gledam mu malo statistiku 61 utkmica 22 gola za dvije godine, a kod nas ni protiv TOSK-a nije dobio priliku
-
sencobih
#98384 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Objektivna sarajevska publika je mnoge igrače proglasila tarabom, što u većini slučajeva i jesu, ali ovaj Estonac nije ni imao priliku pokazati šta zna za razliku od nekih
- Dinostula
#98385 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Igrao je par tekmi ali relano nije nista pokazao.Koshpa wrote:Gledam mu malo statistiku 61 utkmica 22 gola za dvije godine, a kod nas ni protiv TOSK-a nije dobio priliku
-
Company85
#98386 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dobio je on sasvim dovoljno prilike da pokaze da nije za nas
- Logovan
#98387 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije bolan pet utakmica odigrao kako treba.Company85 wrote:Dobio je on sasvim dovoljno prilike da pokaze da nije za nas
-
Company85
#98388 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I taman toliko dovoljno da pokaze da nije to toLogovan wrote:Nije bolan pet utakmica odigrao kako treba.Company85 wrote:Dobio je on sasvim dovoljno prilike da pokaze da nije za nas
- Dinostula
#98389 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Treba zaliti za igracima tipa Crnkica,Ubiparipa,Krpica a on kuka za Liivakom.Ili da smo mi doveli onog Branda-a iz Veleza.Company85 wrote:I taman toliko dovoljno da pokaze da nije to toLogovan wrote:Nije bolan pet utakmica odigrao kako treba.Company85 wrote:Dobio je on sasvim dovoljno prilike da pokaze da nije za nas
Ovaj Liivak veze enma isto kao ni Cesar koji je zabijao 106 golova.
- Logovan
#98390 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tačnije, kukam za mladim igračima kojim nismo ni pružili šansu kako treba.Dinostula wrote: Treba zaliti za igracima tipa Crnkica,Ubiparipa,Krpica a on kuka za Liivakom.Ili da smo mi doveli onog Branda-a iz Veleza.
Ovaj Liivak veze enma isto kao ni Cesar koji je zabijao 106 golova.
Bez onoga pružena mu je šansa, a odigrao je toliko utakmica da se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice. I to je skoro sve ulazio sa klupe. Sjećam se da je protiv Travnika na Koševu (kup utakmica, ako ne griješim) počeo u prvih 11, u Kaknju je ušao sa klupe, jednom na Koševu ušao sa klupe, itd. A u vezi ove utakmice u Kaknju, toliko smo loše igrali da to nije normalno, a mi uvodimo Liivaka da zabijemo gol, iako momak nije vidio terena par mjeseci, samo sjedio na klupi i na tribinama.
Kako ću žaliti za Krpićem? Frajer je bio loš kod nas, otišao vani, jedan period nigdje ga nije bilo i odjednom proradio u Slobodi, pa kasnije došao u Željezničar i zabija redovno golove. Šta smo trebali, da ga čekamo par godina da proradi? I taj Ubiparip, žaliti za nekim ko nije ni zaigrao za nas.
Ne stoji ti poređenje sa Cezarom, obzirom da je Brazilac stariji 10 godina. Jedan zaigrao za nas sa 20-tak godina, drugi sa 30-tak. Jedan se bori da postane igrač, drugi propao.
- Dinostula
#98391 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Liivak je igrao u 5 utakmica upisao tacno 120 minuta.Da je do sada zaigrao u nekoj jacoj ligi od nase rekao bi ok zeznuli smo se ovako momak igra u estonskoj ligi a ekipa u kojoj igra mislim vrijedi 4-5 miliona eura.Sarajevo trenutno vrijedi oko 10 miliona.Nije vise ni tako mlad 23 godine.Jednsotavno mislim da je momak level ispod PL BIH isto tako kao i ovaj brazilac Cruz.Logovan wrote:Tačnije, kukam za mladim igračima kojim nismo ni pružili šansu kako treba.Dinostula wrote: Treba zaliti za igracima tipa Crnkica,Ubiparipa,Krpica a on kuka za Liivakom.Ili da smo mi doveli onog Branda-a iz Veleza.
Ovaj Liivak veze enma isto kao ni Cesar koji je zabijao 106 golova.A Liivak je jedan u nizu tih igrača koji su otišli bez pružene poštene šanse. I uvijek ću više žaliti za Liivakom i sličnim njemu, nego za Crnkićima, itd. Od ovog momka smo možda mogli napraviti dobro krilo pa ga kasnije još i prodati i zaraditi pare na njemu.
Bez onoga pružena mu je šansa, a odigrao je toliko utakmica da se na prste jedne ruke mogu nabrojati utakmice. I to je skoro sve ulazio sa klupe. Sjećam se da je protiv Travnika na Koševu (kup utakmica, ako ne griješim) počeo u prvih 11, u Kaknju je ušao sa klupe, jednom na Koševu ušao sa klupe, itd. A u vezi ove utakmice u Kaknju, toliko smo loše igrali da to nije normalno, a mi uvodimo Liivaka da zabijemo gol, iako momak nije vidio terena par mjeseci, samo sjedio na klupi i na tribinama.![]()
Kako ću žaliti za Krpićem? Frajer je bio loš kod nas, otišao vani, jedan period nigdje ga nije bilo i odjednom proradio u Slobodi, pa kasnije došao u Željezničar i zabija redovno golove. Šta smo trebali, da ga čekamo par godina da proradi? I taj Ubiparip, žaliti za nekim ko nije ni zaigrao za nas.
Ne stoji ti poređenje sa Cezarom, obzirom da je Brazilac stariji 10 godina. Jedan zaigrao za nas sa 20-tak godina, drugi sa 30-tak. Jedan se bori da postane igrač, drugi propao.
-
sencobih
#98392 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ne zalim nimalo za Crnkićem, nikad od njega igračaTreba zaliti za igracima tipa Crnkica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#98393 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prošlu sezonu je bio dobar, ovu tanko, 6 golova i 1 asistencija, u zadnje vrijeme malo igra.Koshpa wrote:Gledam mu malo statistiku 61 utkmica 22 gola za dvije godine, a kod nas ni protiv TOSK-a nije dobio priliku
https://www.transfermarkt.com/frank-lii ... ler/201256
-
mirza_15
#98394 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma da mi vidimo koliko mogu izdržati i u kakvoj su formi Stanojević - Oremuš - Rahmanović - Tatar poslije ove pauze. Vraćanje njih u puni pogon i dizanje njihove forme je trenutno najvažnije.
Protiv Čelika nema Hebibovića, Lazića i Velkoskog.
Hebibović će propusti još Slobodu i Široki.
Protiv Čelika nema Hebibovića, Lazića i Velkoskog.
Hebibović će propusti još Slobodu i Široki.
-
todd_smith
#98395 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
treba se zapitati sto igraci tipa Bilbija, Todorovic, Krpic i slicno kod nas ne znaju sa 5 metara zabiti, a odu u drugi klub i postanu najbolji igraci lige
nemoguce da je samo do igraca samog, da je jedan pa hajde ali skoro svaki
- East_side
#98396 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vjerovatno pritisak. Da li im ga neko sa strane stvori, ili oni sami sebi zbog prevelike zelje, ili oboje, ili nesto deseto, ko zna.todd_smith wrote:treba se zapitati sto igraci tipa Bilbija, Todorovic, Krpic i slicno kod nas ne znaju sa 5 metara zabiti, a odu u drugi klub i postanu najbolji igraci lige
-
todd_smith
#98397 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
sto znaci da smo mi sami krivi za to, jer pritisak dolazi od nas, znaci odgovornost trebamo i mi preuzeti za neuspjehEast_side wrote:Vjerovatno pritisak. Da li im ga neko sa strane stvori, ili oni sami sebi zbog prevelike zelje, ili oboje, ili nesto deseto, ko zna.todd_smith wrote:treba se zapitati sto igraci tipa Bilbija, Todorovic, Krpic i slicno kod nas ne znaju sa 5 metara zabiti, a odu u drugi klub i postanu najbolji igraci lige
jer se ista stvar desava sa Milanovicem, a mali da ode u Zrinjski ili slicno, bio bi Duljevic 2.0 za par mjeseci
- Dinostula
#98398 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ni ja Husrefa ne gotivim licno pa to ne osporava cinjenicu da je nas najbolji trener kojeg smo imali do sada.To sto ti ne volis Crnkica ne cini ga losim igracem.sencobih wrote:ne zalim nimalo za Crnkićem, nikad od njega igračaTreba zaliti za igracima tipa Crnkica
- GandalfSivi
#98399 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Meni uopste nije jasno kako se ovdje moze spominjati lik koji je onoliko proslavil gol protiv nas, kao da je zabio najbitniji u zivotu. Jebo njega ba...
- Dinostula
#98400 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I Bilbija je slavio nakon sto mu je pola istoka krehalo sestru Tamaru.Pa i ja bi ga slavio da me neko uzme na zub bez ikakvog razloga i da mi prijeti zbog gluposti.Mislim meni jest zao sto lik nije ostao jer ima kapaciteta za Sarajeva i jedno je od boljih krila lige trenutno (bar bolji od Milanovica).Claudio je isto slavio kad smo ga posudili Travniku kad nam je sukno u 90 minuti pa je sad dosla Uprava pameti da neda posudjenim igracima da igraju protiv nas.Ne znam zasto ljudi uopste zapocinju temu o igracima koji vise nemaju veze sa Sarajevom tipa Liivaka ali eto.NAma valja igrati sa onim sto su trenutno tu a ne sa onima kojih vise nema.GandalfSivi wrote:Meni uopste nije jasno kako se ovdje moze spominjati lik koji je onoliko proslavil gol protiv nas, kao da je zabio najbitniji u zivotu. Jebo njega ba...