Krokodajl wrote:Pripadnici SAA danas na aerodromu Abu Duhur.
Aerodrom je u rukama sirijskih heroja. Kukavice i ubice djece morat će čekati drugu priliku. Slike nisu sa aerodroma Ebu Duhur.
Krokodajl wrote:Pripadnici SAA danas na aerodromu Abu Duhur.
Da je onaj general Tlas preuzeo vlast ili neko sličan njemu.Kikibombona wrote:Isti slucaj je bio u Egiptu. Narod je htio zbaciti Mubaraka. Da bi se izbjegao rat, vojska je postupila patrioski i uklonila diktatora sa vlasti i spasila stotine hiljada zivota.apsidejzi wrote:Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
S druge strane, koliko god to nevjerovatno zvucalo, sirijski narod nije ni blizu nasem narodu i evo recimo Alepo, godinu kasnije haman u potpunosti obnovljen grad. Meni su suze krenule na oci dok sam gledao ovaj video. Pozdrav za sve one koji ne navijaju ni za koga u ovom ratu tj za one koji navijaju za mir. Jebo geopolitiku:
Diktator je pao u Tunisu i izbjegao se rat.
Bashar Asad je ostao i zato je izbio rat. Da je podnio ostavku, da ga je vojska smijenila, rata ne bi bilo. Radi ostanka na vlasti izginulo je stotine hiljada ljudi i drzava je potpuno unistena. Ovo jeste pobjeda za Asada licno, ali je veliki, strasan poraz za Sirijce i generacije koje jos nisu ni rodjene.
Demonstracije su na pocetku bile istinske, pravi bunt naroda. Poslije su se umijesale strane sile i vehabijski idioti. I to je bilo to. Da je Asad otisao sa vlasti rata ne bi bilo. Al' gdje da diktator tek tako ode!??
Kikibombona wrote:
Da su se svrstali na stranu Rusije, ne bi izgubili samo Efrin, izgubili bi sve, poklali bi ih Asad, Turci i Iranci kao pilice a Rusi bi za to vrijeme sklapali dogovore o ekspolataciji nafte i gradnji plinovodima...
Obnova nije dozvoljena niti povratak niti je to u interrsu režima.apsidejzi wrote:Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
S druge strane, koliko god to nevjerovatno zvucalo, sirijski narod nije ni blizu nasem narodu i evo recimo Alepo, godinu kasnije haman u potpunosti obnovljen grad. Meni su suze krenule na oci dok sam gledao ovaj video. Pozdrav za sve one koji ne navijaju ni za koga u ovom ratu tj za one koji navijaju za mir. Jebo geopolitiku:
Naravno da jesusarajevoxxxx wrote:
Aerodrom je u rukama sirijskih heroja. Kukavice i ubice djece morat će čekati drugu priliku. Slike nisu sa aerodroma Ebu Duhur.
Malikane.. to ti ko' nešto da kažeš hoćeš..dedera..The 51st State wrote:sTo kapeatan peca ekavicom, e jes pametan nazire se sTo se ne moze kazati
Ovdje si potpuno u pravu......Ali Arapi i drugi narod u tom regionu su veoma primitivn, a vodje primjer njih. Assad bi prije umro nego dao vlast, kao i svi ostali koji tamo vldaju. Milosevic je isto bio diktator, ali nikad nije digao vojsku na svoj narod.....Nije ni CauseskuKikibombona wrote:Isti slucaj je bio u Egiptu. Narod je htio zbaciti Mubaraka. Da bi se izbjegao rat, vojska je postupila patrioski i uklonila diktatora sa vlasti i spasila stotine hiljada zivota.apsidejzi wrote:Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
Diktator je pao u Tunisu i izbjegao se rat.
Bashar Asad je ostao i zato je izbio rat. Da je podnio ostavku, da ga je vojska smijenila, rata ne bi bilo. Radi ostanka na vlasti izginulo je stotine hiljada ljudi i drzava je potpuno unistena. Ovo jeste pobjeda za Asada licno, ali je veliki, strasan poraz za Sirijce i generacije koje jos nisu ni rodjene.
Demonstracije su na pocetku bile istinske, pravi bunt naroda. Poslije su se umijesale strane sile i vehabijski idioti. I to je bilo to. Da je Asad otisao sa vlasti rata ne bi bilo. Al' gdje da diktator tek tako ode!??
Ne sporim..sada neka ubiru plodove svog odabira..Kikibombona wrote:Sloboda se skupo placa. A baciti se pred Asada, zlocinacki Baath rezim koji Kurde decenijama tretira kao stoku, bio bi cin pljuvanja po samom sebi.husein_kapetan wrote:Upravo..kurdima je ne jednom bila pružena ruka i prilika da odaberu Siriju a ne poltronstvo..sada priča o 30.000 paradrzavnih bojovnika pod kapom amera.. kako posijase tako i poznjese..ima ravno godina da pricah o tom..
A da je diplomatija stvar vjestih dobro je znano..kako su ameri niz vodu Kurde pustili..tako će i erdo morati nusrice sutra isto tako..
Neverovatan je Assadov kapacitet da iz svega korist za Siriju izvuče..
.
Zasto se Palestinci ne predaju Izraelu da ih puste na miru?
Kakvi ste vi licemjeri, Asadovci.
Meni je jako bilo za vidjeti kad su skidali plakate sa zidova nakon završenih izbora za nešto, rat traje uveliko, oni skidaju plakate. Kod nas se i sad može naći neki s referenduma o nezavisnosti, ako je dobro selotejpom bio omotanapsidejzi wrote:Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
Nije mi bilo mrsko pregledat snimke terorista koje su načinili nakon što su zauzeli Aerodrom i izvršili pokolj.Krokodajl wrote:Naravno da jesusarajevoxxxx wrote:
sarajevoxxxx wrote::Obnova nije dozvoljena niti povratak niti je to u interrsu režima.apsidejzi wrote:Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
Kad vec 6 godina pises tako onda i nastavi. Navikli smohusein_kapetan wrote:Raja izvinite.. sa moba kucam a nisam isključio ovu djavolju korekciju riječi..
samo polahkosarajevoxxxx wrote:
Obnova nije dozvoljena niti povratak niti je to u interrsu režima.
Jos pamte Rusi Kurdsku ulogu u genocidu nad Jermenima.Kikibombona wrote:
Rusija je povukla snage iz Efrina, ali su ostali u okvirima kantona, samo su se pomjerili tamo gdje Turci nece rokati.

I sad "pomažu" Turcima koji nemaju veze sa genocidom?Nadzornik wrote:Jos pamte Rusi Kurdsku ulogu u genocidu nad Jermenima.Kikibombona wrote:
Rusija je povukla snage iz Efrina, ali su ostali u okvirima kantona, samo su se pomjerili tamo gdje Turci nece rokati.
BREAKING Turkish PM says Turkish ground forces will also join the Afrin offensive tomorrow.