Sirija vol. 2

Locked
sarajevoxxxx

#98326 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Pripadnici SAA danas na aerodromu Abu Duhur.

Image

Image

Image

Aerodrom je u rukama sirijskih heroja. Kukavice i ubice djece morat će čekati drugu priliku. Slike nisu sa aerodroma Ebu Duhur.
The 51st State

#98327 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

Haj tI to konspirativcima objasni.
cbrt

#98328 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Kikibombona wrote:
apsidejzi wrote:
Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.

S druge strane, koliko god to nevjerovatno zvucalo, sirijski narod nije ni blizu nasem narodu i evo recimo Alepo, godinu kasnije haman u potpunosti obnovljen grad. Meni su suze krenule na oci dok sam gledao ovaj video. Pozdrav za sve one koji ne navijaju ni za koga u ovom ratu tj za one koji navijaju za mir. Jebo geopolitiku:

Isti slucaj je bio u Egiptu. Narod je htio zbaciti Mubaraka. Da bi se izbjegao rat, vojska je postupila patrioski i uklonila diktatora sa vlasti i spasila stotine hiljada zivota.

Diktator je pao u Tunisu i izbjegao se rat.

Bashar Asad je ostao i zato je izbio rat. Da je podnio ostavku, da ga je vojska smijenila, rata ne bi bilo. Radi ostanka na vlasti izginulo je stotine hiljada ljudi i drzava je potpuno unistena. Ovo jeste pobjeda za Asada licno, ali je veliki, strasan poraz za Sirijce i generacije koje jos nisu ni rodjene.

Demonstracije su na pocetku bile istinske, pravi bunt naroda. Poslije su se umijesale strane sile i vehabijski idioti. I to je bilo to. Da je Asad otisao sa vlasti rata ne bi bilo. Al' gdje da diktator tek tako ode!??
Da je onaj general Tlas preuzeo vlast ili neko sličan njemu.
sarajevoxxxx

#98329 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:
Da su se svrstali na stranu Rusije, ne bi izgubili samo Efrin, izgubili bi sve, poklali bi ih Asad, Turci i Iranci kao pilice a Rusi bi za to vrijeme sklapali dogovore o ekspolataciji nafte i gradnji plinovodima...
:thumbup:
sarajevoxxxx

#98330 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

:
apsidejzi wrote:
Kikibombona wrote: Sta je trebao Asad kada je pocela revolucija? Imamo stotine hiljada mrtvih i skorz unistenu zemlju radi Asadove ambicije, ambicije stranackih kolega, da ostanu na vlasti. O tome nista ne govoris. Sirija se za 100 godina nece oporaviti.
Malo si pobrkao teze ovdje. Nije zemlja unistena jer je Asad htio da ostane na vlasti, nego zato sto su ovi htjeli da ga sruse. Oni su htjeli vlast i napravili su rat. Sirija je bila savrseno OK prije nego su oni dosli. Mislim, prije nego su ih nahuskali.

S druge strane, koliko god to nevjerovatno zvucalo, sirijski narod nije ni blizu nasem narodu i evo recimo Alepo, godinu kasnije haman u potpunosti obnovljen grad. Meni su suze krenule na oci dok sam gledao ovaj video. Pozdrav za sve one koji ne navijaju ni za koga u ovom ratu tj za one koji navijaju za mir. Jebo geopolitiku:

Obnova nije dozvoljena niti povratak niti je to u interrsu režima.
Krokodajl

#98331 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Aerodrom je u rukama sirijskih heroja. Kukavice i ubice djece morat će čekati drugu priliku. Slike nisu sa aerodroma Ebu Duhur.
Naravno da jesu :lol:
husein_kapetan

#98332 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

The 51st State wrote:sTo kapeatan peca ekavicom, e jes pametan nazire se sTo se ne moze kazati
Malikane.. to ti ko' nešto da kažeš hoćeš..dedera..
zlajaBHF

#98333 Re: Sirija vol. 2

Post by zlajaBHF »

Kikibombona wrote:
apsidejzi wrote:

Isti slucaj je bio u Egiptu. Narod je htio zbaciti Mubaraka. Da bi se izbjegao rat, vojska je postupila patrioski i uklonila diktatora sa vlasti i spasila stotine hiljada zivota.

Diktator je pao u Tunisu i izbjegao se rat.

Bashar Asad je ostao i zato je izbio rat. Da je podnio ostavku, da ga je vojska smijenila, rata ne bi bilo. Radi ostanka na vlasti izginulo je stotine hiljada ljudi i drzava je potpuno unistena. Ovo jeste pobjeda za Asada licno, ali je veliki, strasan poraz za Sirijce i generacije koje jos nisu ni rodjene.

Demonstracije su na pocetku bile istinske, pravi bunt naroda. Poslije su se umijesale strane sile i vehabijski idioti. I to je bilo to. Da je Asad otisao sa vlasti rata ne bi bilo. Al' gdje da diktator tek tako ode!??
Ovdje si potpuno u pravu......Ali Arapi i drugi narod u tom regionu su veoma primitivn, a vodje primjer njih. Assad bi prije umro nego dao vlast, kao i svi ostali koji tamo vldaju. Milosevic je isto bio diktator, ali nikad nije digao vojsku na svoj narod.....Nije ni Causesku
cbrt

#98334 Re: Sirija vol. 2

Post by cbrt »

Digli bi oni ali je vojska na vreme promenila stranu. Egipat je imao sreću jer je imao instituciju vojske koju nisu zagadili raznorazni sinovi, sestrići, zetovi i članovi plemena diktatora na vlasti. Uslov za ogromnu emeričku vojnu pomoć Egiptu bila je upravo nezavisnost vojske koja je punjena profesionalcima a ne poslušnicima. Toga nije bilo u Siriji (u toj meri) i to su krvavo platili. Nauk koliko su institucije važne.
husein_kapetan

#98335 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Kikibombona wrote:
husein_kapetan wrote:Upravo..kurdima je ne jednom bila pružena ruka i prilika da odaberu Siriju a ne poltronstvo..sada priča o 30.000 paradrzavnih bojovnika pod kapom amera.. kako posijase tako i poznjese..ima ravno godina da pricah o tom..
A da je diplomatija stvar vjestih dobro je znano..kako su ameri niz vodu Kurde pustili..tako će i erdo morati nusrice sutra isto tako..
Neverovatan je Assadov kapacitet da iz svega korist za Siriju izvuče..
.
Sloboda se skupo placa. A baciti se pred Asada, zlocinacki Baath rezim koji Kurde decenijama tretira kao stoku, bio bi cin pljuvanja po samom sebi.

Zasto se Palestinci ne predaju Izraelu da ih puste na miru?
Kakvi ste vi licemjeri, Asadovci. :-)
Ne sporim..sada neka ubiru plodove svog odabira..
Mani se drug ovih patetičnih epiteta..to ti neću dozvoliti..
husein_kapetan

#98336 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Raja izvinite.. sa moba kucam a nisam isključio ovu djavolju korekciju riječi..
zrakomlat

#98337 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

apsidejzi wrote:

Meni je jako bilo za vidjeti kad su skidali plakate sa zidova nakon završenih izbora za nešto, rat traje uveliko, oni skidaju plakate. Kod nas se i sad može naći neki s referenduma o nezavisnosti, ako je dobro selotejpom bio omotan
Krokodajl

#98338 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Krokodajl wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Naravno da jesu :lol:
Nije mi bilo mrsko pregledat snimke terorista koje su načinili nakon što su zauzeli Aerodrom i izvršili pokolj.

Evo, 2:43 Hangar broj 4. aerodroma ABU DUHUR.

zrakomlat

#98339 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

sarajevoxxxx wrote::
apsidejzi wrote:

:lol:
husein_kapetan

#98340 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ne kontam..jel' ovo postoje kurdi prvog i drugog reda..dje je ba' amerika da jasno kaze kako stvari stoje..nije valjda da je ovako jeftino partnerstvo njihovo..
Krokodajl

#98341 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Sirijska vojska oslobodila sela; Al Džafra, Mušeirfa al Hadž, Mušeirfa al Šarbatdži, Atan al Šejh, Tarfavi, Abu Medža, Hajanija, Rabija al Hija.

Sela se nalaze sjeveroistočno od vojnog aerodroma Abu Duhur.
DaysleepeR

#98342 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

prvi korak heroji drže aerodrom
drugi korak slike su lažne
treći korak udi selfie i bježi
četvrti korak ustupanje aerodroma stvar dogovora
peti korak revolucija nikad jača
insomnia78

#98343 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

husein_kapetan wrote:Raja izvinite.. sa moba kucam a nisam isključio ovu djavolju korekciju riječi..
Kad vec 6 godina pises tako onda i nastavi. Navikli smo :-D
rajv0sa

#98344 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

sarajevoxxxx wrote:
samo polahko

Krokodajl

#98345 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

To nije Alep.
muzicar_iz_parka

#98346 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Da nije Teheran?
Nadzornik

#98347 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:
Rusija je povukla snage iz Efrina, ali su ostali u okvirima kantona, samo su se pomjerili tamo gdje Turci nece rokati.
Jos pamte Rusi Kurdsku ulogu u genocidu nad Jermenima.

Image
Lopez1981

#98348 Re: Sirija vol. 2

Post by Lopez1981 »

Nadzornik wrote:
Kikibombona wrote:
Rusija je povukla snage iz Efrina, ali su ostali u okvirima kantona, samo su se pomjerili tamo gdje Turci nece rokati.
Jos pamte Rusi Kurdsku ulogu u genocidu nad Jermenima.

Image
I sad "pomažu" Turcima koji nemaju veze sa genocidom? :lol: :lol:
Opetja033

#98349 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Maree: Tri arapska borca tzv. "SDF"-a prebjegla u Maree i predali se pripadnicima FSA.
fosna2014

#98350 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

BREAKING Turkish PM says Turkish ground forces will also join the Afrin offensive tomorrow.
Locked