Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JanuaryJones wrote: ↑20/03/2020 10:35
Sve je to konfuzno. Ništa, držim se programa. Hvala.
Evo kad uđeš u Video Klub i pomjeriš se strelicom prema gore na opciju "Market", svi sadržaji tu su ti besplatni osim 2 foldera (HBO OD i Ubice mog oca 4):
Uđoh sad u poslovnicu i oba na salterima bez maske. Reko gdje su maske? Kaze ma šta će nam biti, prebolovacemo, mladi smo. A sta reko sa majkom i ocem hoće li i oni? Ma kaže čuvaćemo se...
ČičineBrčine wrote: ↑19/03/2020 21:35
Internet katastrofa veceras kao i sinoc, ne znam dal' korona i tu hara ali ovo je ocajno...
Zdravo ČičineBrčine,
U ovom trenutku parametri Vašeg signala su perfektni, te nemamo osnova za reklamaciju.
Molimo Vas da u situacijama, kada primjetite poteškoće u radu naših servisa, pošaljete zahtjev za provjeru u inbox ili pozovete kontakt centar na broj 1360 i prijavite problem, kako bismo izvršili provjeru i reagovali u najkraćem roku.
zateznistub wrote: ↑20/03/2020 11:13
Uđoh sad u poslovnicu i oba na salterima bez maske. Reko gdje su maske? Kaze ma šta će nam biti, prebolovacemo, mladi smo. A sta reko sa majkom i ocem hoće li i oni? Ma kaže čuvaćemo se...
Zdravo zateznistub,
Hvala za Vašu poruku
Skrenućemo pažnju kolegama na korisničkim servisima
Last edited by Telemach on 20/03/2020 12:00, edited 1 time in total.
Telemach uz naše osnovce, povećane brzine interneta za lakšu online nastavu
U želji da pružimo podršku u novonastaloj situaciji kojom smo svi pogođeni, Telemach trajno povećava brzinu interneta osnovnim školama u Bosni i Hercegovini koje koriste naše usluge na čak 150 Mbps. Telemach već dugi niz godina otvara vrata obrazovnim institucijama donirajući usluge interneta. Sadakada je redovna nastava obustavljena, nove brzine interneta će doprinjeti bržoj interaktivnoj online komunikaciji između nastavnika i učenika.
Telemach je ove godine stao uz projekat „Dan sigurnijeg interneta 2020“, u povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu, i na taj način dao svoju podršku edukaciji najmlađih članova našeg društva.
Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima Telemach, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja da daje podršku edukaciji i zapošljavanju mladih.
abstract05 wrote: ↑20/03/2020 11:48
Jao odgovora Pa covjek je napisao za vecernje sate, a ne ujutro ccccc. Jesmo mi bosanci, al' brate nismo toliko glupi.
ČičineBrčine wrote: ↑19/03/2020 21:35
Internet katastrofa veceras kao i sinoc, ne znam dal' korona i tu hara ali ovo je ocajno...
Zdravo ČičineBrčine,
U ovom trenutku parametri Vašeg signala su perfektni, te nemamo osnova za reklamaciju.
Molimo Vas da u situacijama, kada primjetite poteškoće u radu naših servisa, pošaljete zahtjev za provjeru u inbox ili pozovete kontakt centar na broj 1360 i prijavite problem, kako bismo izvršili provjeru i reagovali u najkraćem roku.
Pozdrav,
Standardna prica...
Signal je dobar ali ima dropove kao ekg aparat..sve radi normalno i onda toliko grohne da te diskonektuje sa online servera (u tim trenutcima pocupas kosu), nakon par sekundi ili max minut sve se vrati u normalu.
ps. evo da dodam 14:40 uledio net, nije samo u nocnim satima
Last edited by ČičineBrčine on 20/03/2020 14:42, edited 1 time in total.
U želji da pružimo podršku u novonastaloj situaciji kojom smo svi pogođeni, Telemach trajno povećava brzinu interneta osnovnim školama u Bosni i Hercegovini koje koriste naše usluge na čak 150 Mbps. Telemach već dugi niz godina otvara vrata obrazovnim institucijama donirajući usluge interneta. Sadakada je redovna nastava obustavljena, nove brzine interneta će doprinjeti bržoj interaktivnoj online komunikaciji između nastavnika i učenika.
Telemach je ove godine stao uz projekat „Dan sigurnijeg interneta 2020“, u povodu obilježavanja Dana sigurnijeg interneta u svijetu, i na taj način dao svoju podršku edukaciji najmlađih članova našeg društva.
Ovo je samo jedna od aktivnosti kojima Telemach, kao društveno odgovorna kompanija, nastavlja da daje podršku edukaciji i zapošljavanju mladih.
Pa nisu osnovci u skolama na online nastavi nego u svojim kucama. Kakvi ublehasi. I da su u skoli, djeca u skolama nemaju pristup internetu osim na casu informatike. Bas ste se pretrgli, nemojte vise molim vas. Bolje da ste donirali 1000 maski nego ovakve nebuloze pisati.
I naravno, nastavnici rade od kuce, a ne iz skole pametnjakovici.
Mislim da od sume ne vidite drvo, u skolama nema nikog, a online nastavu djeca rade od kuce na Microsoftovoj platformi (www.office.com), tako da ste trebali povecati kapacitet linkova kucnim korisnicima, a ne praznim skolama... samo kazem.
ima li jos neko problema s internetom ovih dana u Sarajevu; lokacija Socijalno; preko kabla je sve ok, ali wifi je katastrofa, bukvalno svako malo ostajem potpuno bez signala, pa se onda vrati, a sve se desava tokom cijelog dana (jutro, podne navece) npr. na ipadu ili mobitelu koji su u istoj prostoriji gdje je i router; ja sam novi korisnik i ovo se od pocetka desavalo povremeno, ali posljednjih nekoliko dana non stop; @ telemach_prijavio sam problem na pocetku, dolazili su serviseri i usluga se popravila jedan kraci period, ali ovo sada je zaista smijesno, ako se nastavi otkazacu kompletnu uslugu, obzirom da na ovoj temi vidim da nisam jedini sa ovim problemom (jedino ako ova kompletna situacija sa virusom i povecanim koristenjem interneta utice na uslugu, onda mogu imati razumjevanja, mada, kao sto sam napisao, problem imam od ranije, samo je sada stalno prisutan)
kikilika wrote: ↑21/03/2020 17:01
ima li jos neko problema s internetom ovih dana u Sarajevu; lokacija Socijalno; preko kabla je sve ok, ali wifi je katastrofa, bukvalno svako malo ostajem potpuno bez signala, pa se onda vrati, a sve se desava tokom cijelog dana (jutro, podne navece) npr. na ipadu ili mobitelu koji su u istoj prostoriji gdje je i router; ja sam novi korisnik i ovo se od pocetka desavalo povremeno, ali posljednjih nekoliko dana non stop; @ telemach_prijavio sam problem na pocetku, dolazili su serviseri i usluga se popravila jedan kraci period, ali ovo sada je zaista smijesno, ako se nastavi otkazacu kompletnu uslugu, obzirom da na ovoj temi vidim da nisam jedini sa ovim problemom (jedino ako ova kompletna situacija sa virusom i povecanim koristenjem interneta utice na uslugu, onda mogu imati razumjevanja, mada, kao sto sam napisao, problem imam od ranije, samo je sada stalno prisutan)
Kao sto si i sam naveo, preko kabla je ok, dakle dobijas uslugu koju placas, samim tim nema osnova za otkazivanje usluge. WiFi je gratis komponenta i nijedan operater ne moze garantovati stabilnost iste, jer je mnogo wifi mreza koje rade na istom kanalu i stvaraju zagusenje.
Rjesenje je da skines wifi analyzer aplikaciju na telefon, skeniras dostupne mreze u okviru aplikacije i provjeris koji kanal je slobodan ili na kojem ima najmanje korisnika i da na osnovu toga setujes wifi kanal u modemu. Znaci, promijeni kanal, sacuvaj postavke, testiraj na uredjajima dok ne nadjes kanal koji ti najvise odgovara.
ni ja ne kontam reklamiranje ovog povecanja brzine skolama...i to izgleda samo u downstreamu
skole su prazne,par profesora koji rade i salju djeci zadacu online mogu se zadovoljiti i sa 5 Mbps i uploadom od 2 Mbps
dobra stvar ovog je sto pise "trajno",dakle nece smanjivati vise ali kod nas su mnogi nastavnici i profesori informaticki nepismeni (cak i ovi mladji),tako da ucenici nece skoro pa nista hajrovati od ovog
a onako me zanima,nevezano za telemach...na kojim platformama se izvodi ova online nastava i koji se alati/programi koriste za to...mozda ovdje ima i profesora/nastavnika pa da odgovore
zippoo87 wrote: ↑21/03/2020 19:53
a onako me zanima,nevezano za telemach...na kojim platformama se izvodi ova online nastava i koji se alati/programi koriste za to...mozda ovdje ima i profesora/nastavnika pa da odgovore
sada malo trazio i vidim da nema teme
cudo neko nije otvorio...pa da oni koji to koriste,da imaju temu za kako i sta ,ako ne znaju a vjerujem da ima roditelja koji ne znaju bas sva cuda tehnologije
zippoo87 wrote: ↑21/03/2020 20:53
sada malo trazio i vidim da nema teme
cudo neko nije otvorio...pa da oni koji to koriste,da imaju temu za kako i sta ,ako ne znaju a vjerujem da ima roditelja koji ne znaju bas sva cuda tehnologije
Ucenici osnovnih skola su dobili uputstva kao i user/pw za portal. Radi se sa office 365 paketom, odrzavaju i video chat sa ucenicima, nastavnici su u skoli u jednoj ucionici i svako ima svoj racunar, a ucenici su u kucama i primaju materijal putem mobitela i racunara. Predlozeno je, ali nisam u toku da li su nalozili i nastavnicima da rad nastave iskljucivo od kuce.