Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 15:20
Ja ne vidim šta bi bio problem da se ode autom do određene tačke, plati se jeftin parking, sjedne u JGS i završi šta se ima u centru, pogotovo ako je lelemudanje.
Ne bi bio problem. ZNas kako ce nasi lemudani to uraditi? Kupiti 5-6 traNvaja, par trolejbusa i zabrantii saobracaj kroz Vils, napraviti ogranicenje u Centru i to je to.
A ti se mujo hebi sa parkingom negdje.
pa sad problem i sto moras na parking
pa sta bi ti da ti naprave parking mjesto u kancelariji?
kakvo ti je parking stanje kod kuce?
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 15:25
Majstore, previse se pravis pametan, a gledas svijet samo kroz sebe.
Da, treba mi jbeni parking, veliki, ogromni, a ne da se parkiram nekome ispred zgrade. Moraju biti zone sa parkingom, gdje dodjem i dalje sjedam na JGS.
Nije valjda da to nikada nisi vidio takvo uredjenje?
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 15:25
Majstore, previse se pravis pametan, a gledas svijet samo kroz sebe.
Da, treba mi jbeni parking, veliki, ogromni, a ne da se parkiram nekome ispred zgrade. Moraju biti zone sa parkingom, gdje dodjem i dalje sjedam na JGS.
imas veliki parking samo tebi mrsko hodati 100 metara do tramvaja i da te dovuce do radnog mjesta
a uvijek imas izbor da nadjes posao u vogosci
ti gledas svijet kroz sebe jer tebi je bitno autom ici vogosca otoka a drugi nisu bitni
ja se ne pravim pametan za razliku od tebe ja jesam pametan
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 15:48
imas veliki parking samo tebi mrsko hodati 100 metara do tramvaja i da te dovuce do radnog mjesta
ti gledas svijet kroz sebe jer tebi je bitno autom ici vogosca otoka a drugi nisu bitni
pises gluposti To omalovazavanje za izbor posla sa rajom u birtiji mozete diskutovati.
Ja kazem da je potreban sistem, koji ce omoguciti svima da koriste JGS na uredan nacin. To sto ti ne kontas sta znaci parking za ljude iz Hadciza oko Otoke i sta bi znacilo postojanje takvog parkinga, bojim se da je do tebe.
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 15:48
pises gluposti To omalovazavanje za izbor posla sa rajom u birtiji mozete diskutovati.
Ja kazem da je potreban sistem, koji ce omoguciti svima da koriste JGS na uredan nacin. To sto ti ne kontas sta znaci parking za ljude iz Hadciza oko Otoke i sta bi znacilo postojanje takvog parkinga, bojim se da je do tebe.
Ok majstore. Pametan si. Sjedi.
cuj to omalovazavanje a ti ovo predlozio na temi o neradnoj nedjelji ako ti se ne svidja sto radis nedjeljom trazi bolji posao
a sto mora biti na otoci parking? moze li biti na stupu ili ilidzi?
ovi iz hadzica su dobili voz i dodju na zeljeznicku i onda tramvajem odu gdje hoce a tramvaj im ispred nosa bude kad dodju na zeljeznicku
bojim se da je do tebe i da je tebi problem sto si dosao busem tramvajem ili sl i sto te vjerovatno niko ne vidi sto nisi dosao sa svojom makinom
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 15:53
Moze naravno, samo sto ti ne kontas sta je napisano i sta znaci sistem.
ovi iz hadzica su dobili voz i dodju na zeljeznicku i onda tramvajem odu gdje hoce a tramvaj im ispred nosa bude kad dodju na zeljeznicku
Koji je interval polaska tramvaja na ZS i da li prati termin dolaska vozova - nagradno pitanje za tebe?
Koji je interval polaska tramvaja na ZS i da li prati termin dolaska vozova - nagradno pitanje za tebe?
nemam pojma nemam dodir sa tom linijom
da je vise ljudi koji ce ici vozom a ne autom i onda nepropisno parkirati po gradu mozda bi se povecao i interval i tramvaja i vozova
pa upravo sistem je taj da ti zabrani voznju da bi gradski saobracaj mogao brze doci na stanice a ne ovako uvalis se na tramvajsku traku pa onda onaj koji se vozi tramvajem umjesto 20 minuta se vozi 45
DaysleepeR wrote: ↑09/10/2025 15:32
Kod mene u komšiluku roditelji još uvijek srednjoškolce u školu dovoze i kupe...
Izađe neko jutro klinac iz BMW džipa, krenu u školu pa se vrati nazad, zaboravio ruksak.
Eto ti pameti a jest sigurno 3 srednje...
Naravno, ima svega, neki od svoje djece prave debile, sve im pokusavaju servirati u zivotu.
Opet, ima dosta djece koja idu sama, zivim blizu osnovne skole i svakodnevno vidjam malu djecu da idu sama u skolu, nisam nikad cuo za neki problem. Hocu da kazem da nije kod nas situacija po pitanju sigurnosti tako losa kako neki predstavljaju.
da je vise ljudi koji ce ici vozom a ne autom i onda nepropisno parkirati po gradu mozda bi se povecao i interval i tramvaja i vozova
pa upravo sistem je taj da ti zabrani voznju da bi gradski saobracaj mogao brze doci na stanice a ne ovako uvalis se na tramvajsku traku pa onda onaj koji se vozi tramvajem umjesto 20 minuta se vozi 45
Na vecem dijelu Sarajeva tramvaj nema puno veze sa guzvom jer ima svoju trasu, jedino od MD gdje se sine prebacuju na cestu guzva moze uticati na tramvaj, ostalo ne moze, u spicama se vec brze moze stici tramvajem ko zivi i radi blizu tramvajske pruge.
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 16:04
Imam ja. Dodjes u u 8:30 vozom, tramvaj otisao u 8:25, naredni u 9.
Odluci se gdje zivis u vogosci ili hadzicima i gdje radis otoka ili negdje drugo
Majke mi si bukvalista. Da li treba da ti pravdam svaki post, a ne sadrzaj istog. Ako sam naveo nesto netacno, to objasni, a gdje ja skitam, ili sta komentarisem je moja stvar.
Imam ja. Dodjes u u 8:30 vozom, tramvaj otisao u 8:25, naredni u 9.
Odluci se gdje zivis u vogosci ili hadzicima i gdje radis otoka ili negdje drugo
Majke mi si bukvalista. Da li treba da ti pravdam svaki post, a ne sadrzaj istog. Ako sam naveo nesto netacno, to objasni, a gdje ja skitam, ili sta komentarisem je moja stvar.
Pa imas iskustvo i jedno i drugo hm...
Da neko pomene kombi liniju sa jarcedola rekao bih imam ja iskustvo nisu po rasporedu
Ne trebas prevoditi nista sam si dokazao da samo pljujes jer tebi ne odgovara da se uradi zabrana saobracaja i centru i sl
Napisi ne odgovara mi jer se ne mogu vozati postenije nego izmisljati tako neke stvari
A skontaj onda koliki je bio broj zaustavljanja bez kamera
Ma sta je to samo da neko udje i izadje to je vise od 9000 dnevno
Alo 52000 ulazaka izlazaka u 60 dana
I onda neko kaze kad ce biti situacija da zaredom bude ovih sto ulaze izlaze pa da ne moze bus stati
tokio25 wrote: ↑09/10/2025 16:18
Da neko pomene kombi liniju sa jarcedola rekao bih imam ja iskustvo nisu po rasporedu
Ne trebas prevoditi nista sam si dokazao da samo pljujes jer tebi ne odgovara da se uradi zabrana saobracaja i centru i sl
Nemam iskustva sa padinskim dijelovima, u taj geto ne zalazim.
Ne pljujem ja finalnu jagodu na torti - zabranu, vec pljujem nepostojanost sistema. Kada imas sistem i poslozis od temelja do krova, onda ti ostaje samo da se prilagodis. Ovi kvazistrucnjaci i agresivni vladari krecu o drugog sprata, pa sta naprave-naprave.
I onda neko kaze kad ce biti situacija da zaredom bude ovih sto ulaze izlaze pa da ne moze bus stati
To je 866 auta dnevno, kad se podijeli to je svakih pola minute jedno vozilo, a koliko je stajalista...
Svejedno, nije ovaj podatak relevantan, ovo su vjerovatno oni koji ni ne znaju za kamere, kad dobiju par puta kaznu vise nece, treba vremena dok se procuje, smanjice se to sigurno, niko nema toliko para na bacanje da bezveze placa ove kazne.
Svakako ne znamo da li su ovo sto kazu pit stop prolazi ili odlasci na bankomat i u prodavnicu, ja tvrdim da je onih koji samo nekog pokupe i produze jako malo i da to ne bi predstavljao problem da se dopusti, a ne bih imao nista protiv da se kazna poveca na 200KM za zadrzavanja duza od recimo 15-20 sekundi.
To je 866 auta dnevno, kad se podijeli to je svakih pola minute jedno vozilo, a koliko je stajalista...
Svejedno, nije ovaj podatak relevantan, ovo su vjerovatno oni koji ni ne znaju za kamere, kad dobiju par puta kaznu vise nece, treba vremena dok se procuje, smanjice se to sigurno, niko nema toliko para na bacanje da bezveze placa ove kazne.
Svakako ne znamo da li su ovo sto kazu pit stop prolazi ili odlasci na bankomat i u prodavnicu, ja tvrdim da je onih koji samo nekog pokupe i produze jako malo i da to ne bi predstavljao problem da se dopusti, a ne bih imao nista protiv da se kazna poveca na 200KM za zadrzavanja duza od recimo 15-20 sekundi.
Jebla te matematika
Kako 866 ako je bilo 52 hiljade kazni
Moze biti samo 8660 dnevno a nije nego je nesto iznad 9000 dnevno