Fino drag 'n' drop ... Sačekaš sekundu dvije i vidiš novi raspored. I da ako nisi shvatio radiš to na www.lol.baradiša wrote:A kako da ih poslozim na koji nacin kad mi nista neda sa njima da radim?U_kost wrote:U opciji "Konfiguracija kanala", posloži kanale kako ti odgovaraju (ne trebaš snimati), ugasiš i upališ STB i to je to. Reset/Reload nije potreban.
Sortiranje u kontrol panelu je informativno, za raspored referentni su ti brojevi kanala (redoslijed).
Logosoft
Moderator: Benq
-
Sakazulu
#9826 Re: Logosoft ALL ABOUT
- U_kost
#9827 Re: Logosoft ALL ABOUT
Klikni na kanal i prevuci ga gdje želiš, drag 'n dropradiša wrote:A kako da ih poslozim na koji nacin kad mi nista neda sa njima da radim?U_kost wrote:U opciji "Konfiguracija kanala", posloži kanale kako ti odgovaraju (ne trebaš snimati), ugasiš i upališ STB i to je to. Reset/Reload nije potreban.
Sortiranje u kontrol panelu je informativno, za raspored referentni su ti brojevi kanala (redoslijed).
Edit: Već ti je odgovoreno u prethodnom postu.
- radiša
#9828 Re: Logosoft ALL ABOUT
E hvala sad je ok.
-
rizibizi
#9829 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja ne znam cime se ovaj njihov marketing i prodaja pucaju ali bih volio da mi spakuju malo u kesicu pa bi ja svratio sutra pred vikend s posla da i ja malo probam. Opasno se priblizavaju BHT, u novosti i reklamu stavljaju sve ono sto im ne radi bas kako treba, WiFi signal na ovim njihovim kantama od rutera je nikakav, brzina preko wifi-ja je kilometrima daleko od deklarisane u ugovoru, cak i kad ti otkljucaju sve pakete posten pretplatnik i covjek nema sta pametno pogledati (naravno ukoliko izuzmemo kakvu takvu kombinaciju SK i Arena kanala), one neke FunBox, ArtBox i nemam pojma kako se zovu kanale mislim da ne gledaju ni vlasnici a i rediteljima onih filmova nije do onog smeca sto su snimili, hrpa pinkova (doduse manje nego kod BHT recimo ali ima ih), a ako misle da su problem muzickih kanala rjesili dodavanjem 5-6 MTV-jeva grdno su se za...zeznuli ono je sve isto samo je pitanje koji od 5-6 spotova ide na kom kanalu. Za mobilnu necu da pricam jer ne koristim, a sa fixnom su razlicita iskustva.
Elem suma sumarum ja sam pretplatnik od marta mjeseca i osim silnih tehnickih problema koji su se izgleda tek nakon pola godine rjesili LoL za mene kao realno novog korisnika nista nije napravio od onoga sto sam inicijalno dobio (ne racunamo sto su rjesili gore spomenute silne tehnicke probleme kojih nije niti trebalo da bude) brzina interneta je ista, ponuda kanala nije ista ali kao da jeste jer samo presipaju iz supljeg u prazno, a sto se tice fixne jedino kakav hot line da naprave za svoje korisnike pa da neko dzaba dahce u slusalicu prvih 3 mjeseca koristenja usluge ali ako potpisem na jos 24 mjeseca
Elem suma sumarum ja sam pretplatnik od marta mjeseca i osim silnih tehnickih problema koji su se izgleda tek nakon pola godine rjesili LoL za mene kao realno novog korisnika nista nije napravio od onoga sto sam inicijalno dobio (ne racunamo sto su rjesili gore spomenute silne tehnicke probleme kojih nije niti trebalo da bude) brzina interneta je ista, ponuda kanala nije ista ali kao da jeste jer samo presipaju iz supljeg u prazno, a sto se tice fixne jedino kakav hot line da naprave za svoje korisnike pa da neko dzaba dahce u slusalicu prvih 3 mjeseca koristenja usluge ali ako potpisem na jos 24 mjeseca
- MTV
#9830 Re: Logosoft ALL ABOUT
Bht i logosoft imaju tacno 52 pink kanala. Samo su razlicito poredani po paketima.
Npr MTV Music 24 je zamjena za Vivu i jedino ga logosoft ima. HS je imala Vivu a stavila vh1 classic.
Mozda sljedeci mjesec predjem na Logo Trio da iskoristim promotivno 3 mjeseca 201 kanal i internet 30/3. Sa fiksom nisam imao problema, sa TV i internetom jesam pretjodnih dana al sve u svemu se ustabililo.
Npr MTV Music 24 je zamjena za Vivu i jedino ga logosoft ima. HS je imala Vivu a stavila vh1 classic.
Mozda sljedeci mjesec predjem na Logo Trio da iskoristim promotivno 3 mjeseca 201 kanal i internet 30/3. Sa fiksom nisam imao problema, sa TV i internetom jesam pretjodnih dana al sve u svemu se ustabililo.
- 033_NS
#9831 Re: Logosoft ALL ABOUT
Sakazulu wrote:Bolje im je da poprave u novim paketima nerealnu razliku između kabla i wifi brzine...radiša wrote:ma ovo je totalno nerealno i bezobrazno prema korisnicima koji su potpisali a sta ti gledas jer su se istim ukinuli svi paketi a ovim novim se kao svi daju i sve za 1km.afannedim wrote:https://www.lol.ba/Novosti.aspx?id=028b ... c38b10ea02
Drug moj, ja sam bas neki dan se zezao sa brzinama i testirao na vise uredjaja, i zakljucio sam da nije do njih nego do uredjaja koji mi sami koristimo. Kako? Evo ovako.
Imam mob LG G2 i kad se spoji na na router, maximalna brzina pise da je 72Mbps. Ukljucim ja speedtest, i kaze da nece preko 20Mbit-a (+ - koji gore zbog varijacije). Ukljucim laptop, preko wifi ista stvar kao na mobu, a preko kabla ide kako bog zapovijeda. Ukljucim racunar, preko kabla ide sve kako treba.
I onda se zadam u googletu, i citaj i citaj i citaj. I pronadjem da je problem sa wifi standardima koji se koriste. Svi router-i koje koristi LOL imaju samo b,g,n standard. A da bi isao preko brzine od 72Mbps, trebalo bi da router ima ac standard, i naravno uredjaj koji se koristi isto tako da ima ac standard.
Ovo sam provjerio nekoliko puta, i cak sam nabavio jedan router koji ima ac standard i probao svoj mob i konektovao se na 433Mbps, i onda je isao na deklarisanu brzinu, tj onu koju placam.
Mozes i sam testirati, i vidjeces da je ovako.
no hf
-
Dzontra_Volta
#9832 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa znači da je ipak do "njih" jer ti nisu obezbijedili router sa tim ac standardom.
Osim toga, ja imam na laptopu preko wifi deklarisanu brzinu, a na mobitelu bude sporiji. Moj mobitel podržava a/b/g/n standard. Kad na routeru namjestim bilo šta što nije n standard, onda imam problema sa wifi na laptopu.
Osim toga, ja imam na laptopu preko wifi deklarisanu brzinu, a na mobitelu bude sporiji. Moj mobitel podržava a/b/g/n standard. Kad na routeru namjestim bilo šta što nije n standard, onda imam problema sa wifi na laptopu.
- 033_NS
#9833 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa oni su duzni da ti daju modem koji podrzava VDSL, a da li ima u sebi dodatno wifi to nije obavezno. Ovo je njihova dobra volja sto daju modeme sa integrisanim wifi. Btw, router sa ac standardom je jos uvijek skup, preko 100km kostaju, a boga pitaj koliko je VDSL modem sa integrisanim wifi ac standardom.Dzontra_Volta wrote:Pa znači da je ipak do "njih" jer ti nisu obezbijedili router sa tim ac standardom.
-
Dzontra_Volta
#9834 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa u reklami evo piše:033_NS wrote:Pa oni su duzni da ti daju modem koji podrzava VDSL, a da li ima u sebi dodatno wifi to nije obavezno. Ovo je njihova dobra volja sto daju modeme sa integrisanim wifi. Btw, router sa ac standardom je jos uvijek skup, preko 100km kostaju, a boga pitaj koliko je VDSL modem sa integrisanim wifi ac standardom.Dzontra_Volta wrote:Pa znači da je ipak do "njih" jer ti nisu obezbijedili router sa tim ac standardom.
Znači reklamiraju taj bežični internet kao dio usluge.Sve usluge na jednom mjestu! A šta ti čekaš?
Za sve stare i buduće korisnike usluga Logosofta pripremili smo akciju A šta ti čekaš? Akcija se odnosi na LoGO! pakete koji sadrže vrhunsku IPTV uslugu, fiksnu i mobilnu telefoniju te internet koji možete koristiti bežično u cijelome domu.
- 033_NS
#9835 Re: Logosoft ALL ABOUT
Dzontra_Volta wrote:Pa u reklami evo piše:033_NS wrote:Pa oni su duzni da ti daju modem koji podrzava VDSL, a da li ima u sebi dodatno wifi to nije obavezno. Ovo je njihova dobra volja sto daju modeme sa integrisanim wifi. Btw, router sa ac standardom je jos uvijek skup, preko 100km kostaju, a boga pitaj koliko je VDSL modem sa integrisanim wifi ac standardom.Dzontra_Volta wrote:Pa znači da je ipak do "njih" jer ti nisu obezbijedili router sa tim ac standardom.
Znači reklamiraju taj bežični internet kao dio usluge.Sve usluge na jednom mjestu! A šta ti čekaš?
Za sve stare i buduće korisnike usluga Logosofta pripremili smo akciju A šta ti čekaš? Akcija se odnosi na LoGO! pakete koji sadrže vrhunsku IPTV uslugu, fiksnu i mobilnu telefoniju te internet koji možete koristiti bežično u cijelome domu.
Tacno. Ali nije obavezan da ti dadne opremu koja kosta 100+KM. On kaze wifi u citavom stanu/kuci, i to dobijes, sad koja je brzina to nije do njih nego do opreme koju daju. Mislim jeste do njih, ali indirektno.
jbg, surrovo ali istinito. Ako hocemo na wifi brzinu kakvu placamo, onda moramo sami sebi kupit uredjaj koji ce nam distribuirat tu brzinu.
-
Dzontra_Volta
#9836 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ma nemam pojma. I ja sam to istraživao, ali milion različitih odgovora. Ja još ne pričam o tim velikim brzinama, ja imam trio-light paket, sa 10/1 Mbps brzinom.
I nemam logosoftov, nego moja lična ni manje ni više nego 3 wifi-routera (1 D-Link i 2 ASUS-ova) i svaki od njih je nekad pokazivao tu deklarisanu brzinu, ali vremenom kao da oslabi i pokazuje upola manju (da su riknuli - nisu, jer nekad brzina opet skoči na 10 Mbps, plus što su ova 2 ASUS-ova još u garanciji, znači nisu stari uopšte).
Misteri'!
I nemam logosoftov, nego moja lična ni manje ni više nego 3 wifi-routera (1 D-Link i 2 ASUS-ova) i svaki od njih je nekad pokazivao tu deklarisanu brzinu, ali vremenom kao da oslabi i pokazuje upola manju (da su riknuli - nisu, jer nekad brzina opet skoči na 10 Mbps, plus što su ova 2 ASUS-ova još u garanciji, znači nisu stari uopšte).
Misteri'!
- 033_NS
#9837 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa moze se desiti da ti u tom trenutku neki drugi wifi uredjaj napravi smetnju. Desavalo mi se dosta puta. Al kad su brzine preko 20Mbps u pitanju, potreban je ac standard sa obje strane da bi to radilo kako treba. Kod mene je TRIO paket, 30/3, i testirao kako sam napisao i to je to.Dzontra_Volta wrote:Ma nemam pojma. I ja sam to istraživao, ali milion različitih odgovora. Ja još ne pričam o tim velikim brzinama, ja imam trio-light paket, sa 10/1 Mbps brzinom.
Misteri'!
Da ga je kako skroz ukinuti, i wifi i internet. Oglupismo i mi stariji, a djeca pogotovo. Lijepo vrijeme kad se sjedilo ispred zgrada na klupama do nekih doba noci i pricalo.
-
Sakazulu
#9838 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo dobio sam novi ZXHN H267N pa čekam da kući uštekam i vidim radi li kako treba (valjda su mi dali pravi uređaj)... Inače moram kupiti taj neki sa AC/DC grupom033_NS wrote:Ovo sam provjerio nekoliko puta, i cak sam nabavio jedan router koji ima ac standard i probao svoj mob i konektovao se na 433Mbps, i onda je isao na deklarisanu brzinu, tj onu koju placam.
no hf
- 033_NS
#9839 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pokusaj, ali po specifikacijama nece ici.Sakazulu wrote:Evo dobio sam novi ZXHN H267N pa čekam da kući uštekam i vidim radi li kako treba (valjda su mi dali pravi uređaj)... Inače moram kupiti taj neki sa AC/DC grupom033_NS wrote:Ovo sam provjerio nekoliko puta, i cak sam nabavio jedan router koji ima ac standard i probao svoj mob i konektovao se na 433Mbps, i onda je isao na deklarisanu brzinu, tj onu koju placam.
no hf
802.11b/g/n Wi-Fi @ 2.4G
-
Sakazulu
#9840 Re: Logosoft ALL ABOUT
I koliko si platio taj novi?
Nekad davno kad je dsl krenuo da fercera kod čila LOL-a nudili su rutere uz rentanje ili otkup. Što i sad ne ponude, uz ove džabne, te bolje uz otkup ili rentanje? Pa da znamo da je do njih, tj., uređaja koji nude. Nego ti se mučiš, očekuješ tu brzinu koju plaćaš, ali je nemaš. I onda nekad kad zovneš par puta, čiko tamo više popiz... i kaže, ali to vam je tako. Pa reko jel' treba da svi sjedimo uz komp i preko kabla uživamo u brzini. Da li mi treba switch i svakome po lapić da mogu žicu uštekat... Mislim čemu wifi, ako ne ide puna brzina na sve uređaje, bez obzira da li mogu ili ne sami uređaji furati max brzinom. Ali daj neka je iz rutera wifi na maximumu!
Nekad davno kad je dsl krenuo da fercera kod čila LOL-a nudili su rutere uz rentanje ili otkup. Što i sad ne ponude, uz ove džabne, te bolje uz otkup ili rentanje? Pa da znamo da je do njih, tj., uređaja koji nude. Nego ti se mučiš, očekuješ tu brzinu koju plaćaš, ali je nemaš. I onda nekad kad zovneš par puta, čiko tamo više popiz... i kaže, ali to vam je tako. Pa reko jel' treba da svi sjedimo uz komp i preko kabla uživamo u brzini. Da li mi treba switch i svakome po lapić da mogu žicu uštekat... Mislim čemu wifi, ako ne ide puna brzina na sve uređaje, bez obzira da li mogu ili ne sami uređaji furati max brzinom. Ali daj neka je iz rutera wifi na maximumu!
Last edited by Sakazulu on 02/10/2015 12:25, edited 1 time in total.
- 033_NS
#9841 Re: Logosoft ALL ABOUT
Nisam kupio, posudio da testiram. A gledao sam cijene, idu za ac standard (znaci router, ne modem) od 120-130 km pa navise. Neckam se da li da kupim, jer kad realno pogledam, 20mbit-a na mobu je sasvim dovoljno, a za racunar i laptop ima kabal.Sakazulu wrote:I koliko si platio taj novi?
-
Sakazulu
#9842 Re: Logosoft ALL ABOUT
Pa dobro u ruter uštekaš taj AP sa ac standardom i šibaš na maxu...033_NS wrote:Nisam kupio, posudio da testiram. A gledao sam cijene, idu za ac standard (znaci router, ne modem) od 120-130 km pa navise. Neckam se da li da kupim, jer kad realno pogledam, 20mbit-a na mobu je sasvim dovoljno, a za racunar i laptop ima kabal.Sakazulu wrote:I koliko si platio taj novi?
- 033_NS
#9843 Re: Logosoft ALL ABOUT
Naravno.Sakazulu wrote:Pa dobro u ruter uštekaš taj AP sa ac standardom i šibaš na maxu...033_NS wrote:Nisam kupio, posudio da testiram. A gledao sam cijene, idu za ac standard (znaci router, ne modem) od 120-130 km pa navise. Neckam se da li da kupim, jer kad realno pogledam, 20mbit-a na mobu je sasvim dovoljno, a za racunar i laptop ima kabal.Sakazulu wrote:I koliko si platio taj novi?
-
Sakazulu
#9844 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ej ovo je noćna mora! Fino mi daju novi ruter... kad sad wifi brzina jedva 2 MB

-
rizibizi
#9845 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ukratko reklamiraju nesto sto ne mogu da ponude, i to posebno isticu umjesto da se poklope i sute. A onda se zale kako ih ljudi zovu za nesto sto oni ne moraju ispostovati ugovorom. Realno 90% uredjaja internetu pristupa putem wifi-ja i zaboli mene sta oni mogu a sta ne mogu sta sad treba da razvlacim kablove po kuci ko spajdermen da bih imao deklarisanu brzinu, uz laptop da zaduzim i jedan kolut utp kabla od 15-20 metara pa da mogu i kod komsije kad krenem biti u punoj brzini. Sve i nekako ali kako mobitel kablom spojiti to mi nije jasno?
Dalje, evo tabela da se ne patite koliki je truput kojeg standarda i na kojoj frekvenciji radi
802.11b - 11 Mbps (2.4GHz)
802.11a - 54 Mbps (5 GHz)
802.11g - 54 Mbps (2.4GHz)
802.11n - 600 Mbps (2.4GHz and 5 GHz) - 150Mbps typical for network adapters, 300Mbps, 450Mbps, and 600Mbps speeds when bonding channels with some routers
802.11ac - 1300+Mbps (5 GHz) - newer standard that uses wider channels, QAM and spatial streams for higher throughput
za mojih 30/3 cini mi se moze sve osim b ako me digitron jos dobro sluzi nek me neko ispravi ako grijesim.
Dakle situacija, laptop kablom OK speedtest, laptop wifi OK speedtest, mobitel wifi (logicno) speedtest duplo manje. Mozda je do speedtesta da probamo njima pisati.
Ne pada mi na pamet kupovati nikakve routere, AP niti bilo sta slicno kad oni sa smecem koje daju korisnicima na koristenje nisu u stanju da ispostuju ono sto nude i sto jos reklamiraju.
802.11b - 11 Mbps (2.4GHz)
802.11a - 54 Mbps (5 GHz)
802.11g - 54 Mbps (2.4GHz)
802.11n - 600 Mbps (2.4GHz and 5 GHz) - 150Mbps typical for network adapters, 300Mbps, 450Mbps, and 600Mbps speeds when bonding channels with some routers
802.11ac - 1300+Mbps (5 GHz) - newer standard that uses wider channels, QAM and spatial streams for higher throughput
za mojih 30/3 cini mi se moze sve osim b ako me digitron jos dobro sluzi nek me neko ispravi ako grijesim.
Dakle situacija, laptop kablom OK speedtest, laptop wifi OK speedtest, mobitel wifi (logicno) speedtest duplo manje. Mozda je do speedtesta da probamo njima pisati.
Ne pada mi na pamet kupovati nikakve routere, AP niti bilo sta slicno kad oni sa smecem koje daju korisnicima na koristenje nisu u stanju da ispostuju ono sto nude i sto jos reklamiraju.
- afannedim
#9846 Re: Logosoft ALL ABOUT
Wifi brzina mjerena DANAS PREKO MOBITELA D 17,73, U 0,56 bogdu manja brzina od deklarisane preko kalbla.
- fortaleza
#9847 Re: Logosoft ALL ABOUT
Griješiš, brzina na routeru u mreži nije isto kao i brzina internet konekcije. 54Mbps router se odnosi na brzinu unutar mreže, odnosno brzinu prijenosa između uređaja, a ne na moguću brzinu neta, nema veze jedno s drugim.
-
rizibizi
#9848 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne kontam sta hoces da mi kazes, kad nesto skidas s neta to dolazi jel s neta nekom brzinom, do rutera, onda od rutera ide nekom brzinom do mog mobitela? Jel tako to funkcionise?
- fortaleza
#9849 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ako imaš 15 Mbps paket, onda bi maksimalna brzina koju imaš trebala svakako biti ta koju plaćaš, bilo preko kabela, bilo preko wifi-ja i to je brzina neta. Dok je "brzina routera" nešto drugo i to 54 Mbps, 300 Mbps nema veze s brzinom koju plaćaš.
-
Sakazulu
#9850 Re: Logosoft ALL ABOUT
Problem koji ja imam je da na 40/4 brzinu preko kabla na wifi sam imao 12 do 16/4, do jučer kad su mi dali glanc nov ruter i sad mi je wifi ispod 8????
Dakle, šta je više problem? Mazge da plaćaju, a brzine nema, ili da se više skontaju i upale kako treba!
Dakle, šta je više problem? Mazge da plaćaju, a brzine nema, ili da se više skontaju i upale kako treba!