Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9826 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

bhnapoleon1 wrote:
pici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Ali izostavio si da je onoj "spici" rekao da je ne pati kad je bude ubijala, previse je ozbiljno za test.
kolko vidim samo je jedna njegov šegrt, ovo je test i za jednu i za drugu, ako bilo koja preživi ona je njegov sljedeći učenik do kraja... uglavnom on Ajru neće dirat i da ubije ovu špicu, ona je njegov izbor za učenika jer kolko sam upratio, jedan Mentor i jedan učenik...
pici

#9827 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

video wrote:
pici wrote:Aryino sažaljenje nad glumicom iako je ova igrala lik kojeg ona mrzi i ima na spisku za odstrjel, je po meni samo jos jedna smicalica Jaqen H'ghar, da je ubila glumicu to bi bilo iz mržnje koji ona igra Cersei, ovako je pokazala da joj je bitnija ljudskost i pravednost od plaćenog ubijanja, ona mala glumica je platila da ubiju ovu stariju iz ljubomore, treba se samo sjetiti prve Ajrine prilike kad je onog lihvara varalicu poštedjela radi osvete, a Jaqen joj je naglasio da je loša osoba i da nije ništa loše u tome da se smakne, onda ide ona priča to traži bog s mnogo lica blablabla... mislim da joj je ovo zadnja provjera i sukob sa onom malom špicom...moje mišljenje.
Ma trolas ti nas @pici i to opasno :izet:
CitO si ti ove knjige - garant

Sta mislis bil onaj mac, sto ga je sem maznO od onog musolinija od babe mu, mogao biti onaj ponenuti sto ce vatru izbacivaT i kojeg ce nosati azor ahai

nisam troll konini mi gHuzova :mrgreen: ... za mač, dobra bi bila caka, jer ne vidim uopšte bitnost Samovu u ovom šetanju tamo vamo po westerosu, znao je da mu je BaBo šHupak i da će sve to ovako proći, moguće je da je zapravo i finta samo radi mača, Gilli i dijete mu dobro dodju ko paravan, jer ga babuka nebi ni primio u kuću...
Capajebo

#9828 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Capajebo »

Vise se sekiram da ce Daenerys pasti sa Drogona i poginuti, nego da ce ona spica ubiti Aryu :lol:
A i usput budi receno, Dobri Covjek je vise puta nudio izbor Aryi da napusti odred bez ikakvih posljedica... i puno je bolje to sve odradjeno u knjigama, sto se tice price i svega. Ali razumijem sto su to uradili, previse vremena bi im trebalo da objasne sve stvari, npr. da je Arya warg i u seriji, kako bi obicni gledalac serije uopste mog'o skontati o cemu se radi i tako to... nesto kao i Jon.
Npr. Samova, Aryina, Jamieova poglavlja u knjigama su ono bas :thumbup: dok su u seriji proljev.
U seriji se sve vrti oko Jona, Daenerys, pomalo Cercei, i od nedavno Bran... mada je i dalje vrh serija :thumbup:
Randyll Tarly jedan od najboljih, ako ne i najbolji vojskovodja Westerosa, kojeg cak i Stannis postuje, predstavljen kao seljober zestoki. On je nesto kao Tywin Lannister, ali mu kuca nije toliko jaka pa nema dovoljno utjecaja. Npr. Tyrelli bi kurac pusili svima, uprkos najbrojnijoj vojsci, da nije Randylla :D
omar little

#9829 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by omar little »

Tito_i_Partija wrote:
omar little wrote:
nije se sazalila. samo je pokazala koliko je dobro zna i razumije. u razgovoru sa glumicom je predlozila da umjesto ucviljene majke koja kuka odigra bijesnu zmiju koja sikti i prijeti. upravo ono sto je cercei i uradila. nema tu sazaljevanja, neprijatelja moras dobro znati ako ga zelis unistiti. :D arya je zmaj, jedva cekam da izbusi onu nofejsku k'o sito sa needle.
:thumbup:

Samo da se hoce sto brze vratit' u Westeros, nekako mi ova njena avantura u Braavosu ne ispade onako kako sam zamislj'o. Pomalo mi djeluje k'o filler, ne ide nikud sto se tice "big picture", k'o i neke stvari sa Dany. Al' dobro, malo se istrenirala i idemo dalje. :D
ma, istrenirala se ona dobro, bolje nego se cini. dobre su ono lekcije za nju bile, spoznala je sta jeste i sta nije, sta je u stanju, sta nije. ostao je stark gen u njoj, nije mogla ubiti onu glumicu jer joj se ucinila kao dobra i postena osoba.

docekati ne mogu da se ujedine ona i jon, to je bila prava bratsko-sestrinska ljubav i to bi bio borilacki tandem snova. hrabri, casni, posteni, a nindze. :D jon i sansa su njh, mlaka kombinacija, mada mi je bilo drago konacno vidjeti dva starka skupa nakon sest sezona, pa makar i sansa (tuka) to bila.
karanana

#9830 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by karanana »

i mene malo na tywina podsjeti.
to je bio najjaci lik. i da zagine kenjajuci. nije fer.
devito

#9831 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

1. Uz Valyrian mac i dragonglass, sta jos moze ubiti WW?

2. Koliko ima Valyrian oruzja, znam da ima Blackfyre.

Postojao je od Neda mac koji je rastopljen od strane Tywina i sad je kod Brianne koliko sam skontao, gdje je drugi mac koji je napravljen od Nedovog maca :D ? Jel kod Tommena?

Ima Jon Snow svoj koji je dobio Mormonta, to su za sad 4 maca

Onda Sam sto je ukrao ovaj mac(Heartsbane), to je 5. mac i to je to sto ja znam da ih postoji :D

3. I ne znam da li sam dobro shvatio, ti macevi su pravljeni samo u toj bivsoj Valyriji, a Valyrija je potom unistena, i od tada ti macevi vise nisu pravljeni. Sada je nemoguce napraviti Valyrian mac od kad je valyrija planula, samo ih je moguce preraditi. A jel ljudi ne znaju napraviti ili vise Valirijskog celika nema?
Pandakonda

#9832 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

devito wrote:1. Uz Valyrian mac i dragonglass, sta jos moze ubiti WW?

Postojao je od Neda mac koji je rastopljen od strane Tywina i sad je kod Brianne koliko sam skontao, gdje je drugi mac koji je napravljen od Nedovog maca :D ? Jel kod Tommena?

Onda Sam sto je ukrao ovaj mac(Heartsbane), to je 5. mac i to je to sto ja znam da ih postoji :D

3. I ne znam da li sam dobro shvatio, ti macevi su pravljeni samo u toj bivsoj Valyriji, a Valyrija je potom unistena, i od tada ti macevi vise nisu pravljeni. Sada je nemoguce napraviti Valyrian mac od kad je valyrija planula, samo ih je moguce preraditi. A jel ljudi ne znaju napraviti ili vise Valirijskog celika nema?
Zmajevi mogu spalit walkere, dobro si rekao jedan mač je kod Brienne drugi je kod Tommena.
ladacoko

#9833 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by ladacoko »

pa s wildfire mogu ih se istrijebiti za 1h :)
Pandakonda

#9834 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

ladacoko wrote:pa s wildfire mogu ih se istrijebiti za 1h :)
Ja koliko se sjećam da su potrošli sve u Blackwater bitci. Nema šanse da su do sad napunili zalihe.
kamberovica polje

#9835 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Mačevi su kovani pomoću magije i pretpostavlja se uz pomoć zmajeva tako da ih baš i nema previše, neke posjeduju određene kuće a neki su jednostavno nestali. Kao npr "Dark sister" mač od Visenye Targaryen. Ironično je da možda najpoznatiji i najmoćniji mač u Westerosu uopće nije pravljen od valirijskog čelika. "Dawn" je iskovan iz srca meteora i nasljeđuje ga dostojan muškarac iz kuće Dayne. Zadnji koji ga je upotrebljavao bio je Ser Arthur Dayne "The sword of the morning".
sizifinho

#9836 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

karanana wrote:i mene malo na tywina podsjeti.
to je bio najjaci lik. i da zagine kenjajuci. nije fer.
ma vala koliko god bio genijalan tywin, i on je bio identično šupak prema tyrionu kao što je ovaj na Samm-a, samo što je Tyrion se uhvatio za muda i završio stvar
Tito_i_Partija

#9837 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Capajebo wrote: Randyll Tarly jedan od najboljih, ako ne i najbolji vojskovodja Westerosa, kojeg cak i Stannis postuje, predstavljen kao seljober zestoki.
Mislim da nisi u pravu, nimalo. Predstavili su ga bas onakvog kakav treba da bude: vojnicina, tvrd, bezkompromisan, siguran u svoje sposobnosti, i pun mrznje prema sinu jer u njemu vidi sve suprotnosti idealnog vojnika i cela kuce: fizicka slabost, pretilost, previse mekan karakter, i afinitet prema ucenju i knjigama. Isto tako je prilicno slican Stannisu, zato i nije cudo da se medjusobno postuju.
kamberovica polje

#9838 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kamberovica polje »

Tito_i_Partija wrote:
Capajebo wrote: Randyll Tarly jedan od najboljih, ako ne i najbolji vojskovodja Westerosa, kojeg cak i Stannis postuje, predstavljen kao seljober zestoki.
Mislim da nisi u pravu, nimalo. Predstavili su ga bas onakvog kakav treba da bude: vojnicina, tvrd, bezkompromisan, siguran u svoje sposobnosti, i pun mrznje prema sinu jer u njemu vidi sve suprotnosti idealnog vojnika i cela kuce: fizicka slabost, pretilost, previse mekan karakter, i afinitet prema ucenju i knjigama. Isto tako je prilicno slican Stannisu, zato i nije cudo da se medjusobno postuju.
:thumbup:
Nisam baš čitao knjige ali on je navodno jedini koji je pobijedio Roberta tijekom pobune.
pink floydd

#9839 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pink floydd »

Sam bi trebao u Oldtown u Citadelu i možda u knjigama tamo otkrije nešto što bi dalo ljudima veliku prednost nad WW, zato ga je Jon i poslao valjda.
SanskiBiser

#9840 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

Pandakonda wrote:
Ja koliko se sjećam da su potrošli sve u Blackwater bitci. Nema šanse da su do sad napunili zalihe.
a s kakvom ih je vatrom pobio Coldhands/Benjen, meni ono izgleda kao suplja kugla punjena nekim uljem ili smolom ? :shock: :?
IcedMFEarth

#9841 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by IcedMFEarth »

Meni je ličilo na one bombe što šumska djeca koriste, vjerovatn je od njih dobio nešto.
SanskiBiser

#9842 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by SanskiBiser »

majstorski edit :lol:

Pandakonda

#9843 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

SanskiBiser wrote:
Pandakonda wrote:
a s kakvom ih je vatrom pobio Coldhands/Benjen, meni ono izgleda kao suplja kugla punjena nekim uljem ili smolom ? :shock: :?
Wildfire je zelene boje, tako da Benjen nije to koristio. Vjerovatno one bombice što su djeca šume bacala :D
pici

#9844 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

kamberovica polje wrote: Mačevi su kovani pomoću magije i pretpostavlja se uz pomoć zmajeva tako da ih baš i nema previše, neke posjeduju određene kuće a neki su jednostavno nestali. Kao npr "Dark sister" mač od Visenye Targaryen. Ironično je da možda najpoznatiji i najmoćniji mač u Westerosu uopće nije pravljen od valirijskog čelika. "Dawn" je iskovan iz srca meteora i nasljeđuje ga dostojan muškarac iz kuće Dayne. Zadnji koji ga je upotrebljavao bio je Ser Arthur Dayne "The sword of the morning".

a ko kaze da valarijski celik nije od meteora koji je nekad gruno na essos... najmocniji mac koji je Azor Ahai iskovao je od obicnog celika, jedina prednost mu je dusa od Nissa Nissa njegove zene koja se je zrtvovala da iskuje mac kojim ce poraziti WW...
annoy

#9845 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

bhnapoleon1 wrote: Bezveze trosili lovu sad na onog zmaja od Danyeres, jebi me ako ne bi bilo isto bez onog govora. Milion puta je receno hoce da ide na zapad.

Zanimljivo je kako Danyeres najavljuje odazak kao pravi napadac ne oslobodilac, sve ce popalit .
E bas to, samo sam cekala kad ce rec "i silovat cete im zene i poubijat djecu"
Tim rijecima je Drogo opisivao svoj pohod na Westeros, a ona je tad bila u transu, odusevljena...luđakinja

I tako, Benjen ex machina :roll:
devito

#9846 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by devito »

pici wrote:
kamberovica polje wrote: Mačevi su kovani pomoću magije i pretpostavlja se uz pomoć zmajeva tako da ih baš i nema previše, neke posjeduju određene kuće a neki su jednostavno nestali. Kao npr "Dark sister" mač od Visenye Targaryen. Ironično je da možda najpoznatiji i najmoćniji mač u Westerosu uopće nije pravljen od valirijskog čelika. "Dawn" je iskovan iz srca meteora i nasljeđuje ga dostojan muškarac iz kuće Dayne. Zadnji koji ga je upotrebljavao bio je Ser Arthur Dayne "The sword of the morning".

a ko kaze da valarijski celik nije od meteora koji je nekad gruno na essos... najmocniji mac koji je Azor Ahai iskovao je od obicnog celika, jedina prednost mu je dusa od Nissa Nissa njegove zene koja se je zrtvovala da iskuje mac kojim ce poraziti WW...
Taj mac je posljednji koristio Stannis, a gdje je sad taj Lightbringer, tj kod koga je?
I znaci vise nema Valirijskog celika, samim time nece vise biti novo nastali oruzja od tog materijala, osim naravno od jednog napraviti dva i od dva napraviti jedan mac.
Ja msl da ce se ovi zagubljeni macevi pojavljivati u seriji sa svojim pronalazacima :mrgreen:
annoy

#9847 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

devito wrote:
Taj mac je posljednji koristio Stannis, a gdje je sad taj Lightbringer, tj kod koga je?
I znaci vise nema Valirijskog celika, samim time nece vise biti novo nastali oruzja od tog materijala, osim naravno od jednog napraviti dva i od dva napraviti jedan mac.
Ja msl da ce se ovi zagubljeni macevi pojavljivati u seriji sa svojim pronalazacima :mrgreen:
"Taj mač" postoji samo u legendama...koje ne treba uopće uzimati kao činjenice, koliko mi znamo nit mač ni Azor Ahai možda uopće nisu ni postojali
Neki misle da je taj mač metafora za nešto totalno drugo
Stannisov mač je sasvim moguće "običan" mač

Valirijanski čelik se više ne proizvodi jer jedini koji ga znaju izrađivati su odavno pokojni
Last edited by annoy on 31/05/2016 22:01, edited 1 time in total.
annoy

#9848 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

dupli :-)
Cregan

#9849 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Cregan »

Ima Crabs Pincer(Celtigar), Virgilence(Hightower), Orphan Maker(Roxton), Nightfall(Harlew), Lady Forlon(Corbrey), Red Rain(Drumm). Ima jos nekih za koje se ne zna gdje su. Ove kuce ja mislim nisu nikad spomenute u seriji, tako da ce se tesko pojaviti neki od ovuh maceva. Kad Sam bude u Oldtownu vjerovatno ce se Hightoweri spominjati.
annoy

#9850 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Meni je preglupo da Sam samo tako odšeta s mačem neprocjenjive vrijednosti
Post Reply