Ko dočeka 2019-tu bez važećeg pasoša i punog rezervoara taj ili nije puno pametan ili je veliki patriotapici wrote: ako doturu ostane ko da lijeciode ovo na baustel sve
![]()
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Obi Wan Bosnian
#9826 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
putokaz1
#9827 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
A BAKE ŠLAG
A BAKE ŠLAG
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9828 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
poslije dame u kutu ide top vankaČović je na početku iskazao zadovoljstvo jučerašnjim odlukama Ustavnog suda, kazavši da su očekivane te da sada trebaju uslijediti planirane izmjene Izbornog zakona kako bi se u miru mogli posvetiti reformskim procesima, a ne baviti se izbornom kampanjom godinu i po prije izbora. Kazao je i da ne vjeruje da će se oko toga koplja lomiti na Zastupničkom domu, jer ako se prijedlog dobro pripremi, doći će do rješenja.
- Lincoln-Burrows
#9829 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ako će se dovesti u pitanje Dayton onda više nema ovakve BiH nema ništa doslovno.Obi Wan Bosnian wrote:Ako izborni zakon nije u skladu sa Daytonskim Ustavom onda sam ja za to da mijenjamo Daytonski Ustav a ne izborni zakon. Pa neka bude Dom kantona umjesto Dom naroda
Što se mene tiče ja sam za promjenu Daytona samo kako?
-
Obi Wan Bosnian
#9830 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Isto kako je i napravljen.Lincoln-Burrows wrote: Što se mene tiče ja sam za promjenu Daytona samo kako?
- Lincoln-Burrows
#9831 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znači netko drugi će to napraviti (nametnuti).Obi Wan Bosnian wrote:Isto kako je i napravljen.Lincoln-Burrows wrote: Što se mene tiče ja sam za promjenu Daytona samo kako?
- pici
#9832 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Lincoln-Burrows wrote:Ako će se dovesti u pitanje Dayton onda više nema ovakve BiH nema ništa doslovno.Obi Wan Bosnian wrote:Ako izborni zakon nije u skladu sa Daytonskim Ustavom onda sam ja za to da mijenjamo Daytonski Ustav a ne izborni zakon. Pa neka bude Dom kantona umjesto Dom naroda
sve se moze samo ako se hoce...
-
Obi Wan Bosnian
#9833 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To je samo zadnja faza. Pa kao da bi Bošnjaci ikada pristali na Dayton da toj fazi nisu prethodile druge faze.Lincoln-Burrows wrote:Znači netko drugi će to napraviti (nametnuti).Obi Wan Bosnian wrote:Isto kako je i napravljen.Lincoln-Burrows wrote: Što se mene tiče ja sam za promjenu Daytona samo kako?
-
Obi Wan Bosnian
#9834 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Najradikalnija varijanta budućnosti:
-Nema dogovora o novom izbornom zakonu jer niko neće da popusti
-Visoki Predstavnik neće da nametne novi izborni zakon jer nama saglasnosti u PIC-u
-Izbori se održavaju i dominantno pobjeđuju SDP i ljevica
-Pobjednici izbora ne mogu smjeniti SDA sa vlasti jer se rezultati izbora ne mogu implementirati
-Glasači SDP-a i ljevice (dakle pobjednika) idu na ulicu da preuzmu svoju vlast. Imamo revoluciju.
-Revolucionari proglašavaju svoju vlast ali tu vlast ne priznaju u zapadnoj Hercegovini i RS-u
-???????
-Visoki Predstavnik neće da nametne novi izborni zakon jer nama saglasnosti u PIC-u
-Pobjednici izbora ne mogu smjeniti SDA sa vlasti jer se rezultati izbora ne mogu implementirati
-Glasači SDP-a i ljevice (dakle pobjednika) idu na ulicu da preuzmu svoju vlast. Imamo revoluciju.
-Revolucionari proglašavaju svoju vlast ali tu vlast ne priznaju u zapadnoj Hercegovini i RS-u
-???????
- Lincoln-Burrows
#9835 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije nitko bio zadovoljan Daytonom ali je donio kakav takav mir i zbog toga je održavan do danas,Obi Wan Bosnian wrote:
To je samo zadnja faza. Pa kao da bi Bošnjaci ikada pristali na Dayton da toj fazi nisu prethodile druge faze.
eto pici kaže da se sve može ako se hoće a znamo i sami da se neće i da je to ubleha.
Nego da se vratim na ovu presudu, meni nije jasno što Bošnjacima ne odgovara promjena izbornog zakona
ako je Ustavni sud presudio da nije ugrožen vitalni nacionalni interes Bošnjaka?
-
Obi Wan Bosnian
#9836 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Naravno da ti je jasnoLincoln-Burrows wrote:Nije nitko bio zadovoljan Daytonom ali je donio kakav takav mir i zbog toga je održavan do danas,Obi Wan Bosnian wrote:
To je samo zadnja faza. Pa kao da bi Bošnjaci ikada pristali na Dayton da toj fazi nisu prethodile druge faze.
eto pici kaže da se sve može ako se hoće a znamo i sami da se neće i da je to ubleha.
Nego da se vratim na ovu presudu, meni nije jasno što Bošnjacima ne odgovara promjena izbornog zakona
ako je Ustavni sud presudio da nije ugrožen vitalni nacionalni interes Bošnjaka?
- pici
#9837 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma jok nista tako radikalno neg ono sto je linkon napisao, nema vlade federacije samim tim ni vijeca ministara u BiH nadleznosti budjeta se prebacuju na kantonalne i... raHat patnja, nema avto puta, nema eu fondova, nema zakona, nema... ma rupa sHo bi reko Bozo a sve krivi ovije NACIsocijalisti 
-
Novak20
#9838 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
De malo, nek prenoći. Ovo što pričaš je scenario da ti SDP i ljevica naprave fildžan državu u kojoj bi vladala SDA. Nisu ludi.Obi Wan Bosnian wrote:Najradikalnija varijanta budućnosti:
-???????
Neka ovo završe oni koji su i započeli, SDA, HDZ, SNSD/SDS. SDP i ljevica, kokice u ruke.
- spreca
- spreca
#9840 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Bosne ce biti ali nece biti ove bande koja nas polako vodi u nikuda i u propastLincoln-Burrows wrote:Ako će se dovesti u pitanje Dayton onda više nema ovakve BiH nema ništa doslovno.Obi Wan Bosnian wrote:Ako izborni zakon nije u skladu sa Daytonskim Ustavom onda sam ja za to da mijenjamo Daytonski Ustav a ne izborni zakon. Pa neka bude Dom kantona umjesto Dom naroda
-
palermo
#9841 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zašto ne bi mogli smijeniti SDA.....uvijek su mogli dosada smijeniti pa zašto ne mogli i sada ??.......Pojednostavljuju se stvari, ovdje nije priča o sukobu stranaka, nego je priča o sukobu dva koncepta budućnosti Bosne i Hercegovine. Pripadnost političkoj stranci ovdje ne igra veliku ulogu.....pa i Hafiz to zna...Obi Wan Bosnian wrote:Najradikalnija varijanta budućnosti:
-???????
- Lincoln-Burrows
#9842 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
tko je izabrao tu "bandu"?spreca wrote:Bosne ce biti ali nece biti ove bande koja nas polako vodi u nikuda i u propastLincoln-Burrows wrote:Ako će se dovesti u pitanje Dayton onda više nema ovakve BiH nema ništa doslovno.Obi Wan Bosnian wrote:Ako izborni zakon nije u skladu sa Daytonskim Ustavom onda sam ja za to da mijenjamo Daytonski Ustav a ne izborni zakon. Pa neka bude Dom kantona umjesto Dom naroda
-
palermo
#9843 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
To k'o biva SDP-a i ljevicu se ovo pitanje ne dotiče. Svejedno je kako će se završiti ?Novak20 wrote: De malo, nek prenoći. Ovo što pričaš je scenario da ti SDP i ljevica naprave fildžan državu u kojoj bi vladala SDA. Nisu ludi.
Neka ovo završe oni koji su i započeli, SDA, HDZ, SNSD/SDS. SDP i ljevica, kokice u ruke.
S
-
Novak20
#9844 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U kontekstu (edit) obi wan priče da SDP i ljevica dižu nekakvu revoluciju, ovo ih se ne dotiče.palermo wrote:To k'o biva SDP-a i ljevicu se ovo pitanje ne dotiče. Svejedno je kako će se završiti ?Novak20 wrote: De malo, nek prenoći. Ovo što pričaš je scenario da ti SDP i ljevica naprave fildžan državu u kojoj bi vladala SDA. Nisu ludi.
S
Ni jedna stranka osim DF se još nije oglasila po pitanju Odluke US. Prema tome, sve je laprdanje dok stranke ne pođu davati saopštenja. A neće ih davati dok se ne usaglase oko stavova.
- Maraschino
#9845 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zar je bitno ko je izabrao. Svi su birali i svi su bili u vlasti ali pomaka nema ili mali. Pomaka je bilo dok je MZ ispravljala DMS.Lincoln-Burrows wrote:tko je izabrao tu "bandu"?spreca wrote: Bosne ce biti ali nece biti ove bande koja nas polako vodi u nikuda i u propast
Nema dobra dok se ovaj sistem ne promijeni. Izabranici na vlasti bez obzira ko je, samo uzivaju u tim blagodetima sistema koji ne funkcionise.
Koga bi ti postavi na vlast da BiH profunkcionise?
- Lincoln-Burrows
#9846 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Donalda TrumpaMaraschino wrote:Zar je bitno ko je izabrao. Svi su birali i svi su bili u vlasti ali pomaka nema ili mali. Pomaka je bilo dok je MZ ispravljala DMS.Lincoln-Burrows wrote:tko je izabrao tu "bandu"?spreca wrote: Bosne ce biti ali nece biti ove bande koja nas polako vodi u nikuda i u propast
Nema dobra dok se ovaj sistem ne promijeni. Izabranici na vlasti bez obzira ko je, samo uzivaju u tim blagodetima sistema koji ne funkcionise.
Koga bi ti postavi na vlast da BiH profunkcionise?
- Haris.ba
#9847 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
SDP ne bi mogao pobjediti da Tito ustane i da ga vodi. Hem bravar, hem puno žena imao, hem ga ništa ne razumiješ dok priča, hem ne zna upravljati ljudima ako ne može koknuti onoga ko mu se ne sviđa (ili barem u hapsanu), hem se ne preziva Komšić.Obi Wan Bosnian wrote:Najradikalnija varijanta budućnosti:
-???????
Nego, insan dolazi od arapske riječi koja znači zaboravan.
Kada je organizovana "hrvatska samouprava" bilo je obećano vojnicima HVO ako napuste svoje pozicije po 500 DEM mjesečno. Pa je odjedanput nakon nekoliko mjeseci bilo vraćanje u sastav. Što li?
Jedini propis koji parlament donosi bez kojega država ne može jeste budžet. Pa vidite da svake godine u Mostaru sve funkcioniše kada se gradonačelniku da ovlast da sam donosi budžet.
Tako, da ne bi me iznenadilo da se donese neki propis kojima se npr. ministru finansija (Bevandi naravno) daju ovlasti ko što se daju Ljubi Bešliću.
Ako SDA pristane na to - onda se može reći da je HDZ uspio. Ako se ne pristane na dogovor - ogroman aparat zavisi od plata. A para nema. Možemo se švercati godinu nakon izbora (pa to radimo poslije svakih izbora). I kada dođe do isticanja privremenog budžeta - odjednom vlast.
- agent_zero
#9848 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma nema govora da se prihvati ovakav izborni zakon.
Izbore održati po trenutnom, važećem izbornom zakonu i po takvom ih i implementirati, uz strogi monitoring da ne bude izbornih pljački i "zagubljenih" listića oko Ramskog jezera i njegovih vrleti.
Inače, Bošnjaci su na dva načina sebi zabili neviđen i totalno sulud autogol - prvo što velika masa urbane populacije nije izašla, a ona šaka uhljeba i provincijske populacije je izašla i glasala za SDA koji ne zna voditi političku partiju šaha sa HDZom, nego samo pljačkati i uništavati vlastiti narod. Ukratko, Bošnjaci su sami sebe zajebali glasavši za SDA na proteklim opštim izborima. I sad to lijepo dolazi na naplatu.
Ne usvojiti separatistički i aparthejdski prijedlog, pa kud puklo da puklo.
Izbore održati po trenutnom, važećem izbornom zakonu i po takvom ih i implementirati, uz strogi monitoring da ne bude izbornih pljački i "zagubljenih" listića oko Ramskog jezera i njegovih vrleti.
Inače, Bošnjaci su na dva načina sebi zabili neviđen i totalno sulud autogol - prvo što velika masa urbane populacije nije izašla, a ona šaka uhljeba i provincijske populacije je izašla i glasala za SDA koji ne zna voditi političku partiju šaha sa HDZom, nego samo pljačkati i uništavati vlastiti narod. Ukratko, Bošnjaci su sami sebe zajebali glasavši za SDA na proteklim opštim izborima. I sad to lijepo dolazi na naplatu.
Ne usvojiti separatistički i aparthejdski prijedlog, pa kud puklo da puklo.
-
Hafis
#9849 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ni čuti!
Prilagoditi izborni zakon presudi ustavnog suda pa s pjesmom na izbore.
Inače rahat patnja.
Prilagoditi izborni zakon presudi ustavnog suda pa s pjesmom na izbore.
Inače rahat patnja.
- Point.
#9850 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ukinuti naziv konstitutivni narod, ukinuti entitete i napraviti ekonomsko-geografske kantone na cijeloj teritoriji BiH. Zabraniti stranke poput SDA, HDZ, SNSD I SDS i zabraniti nacionalno-huskacku retoriku kod ostalih stranaka te zabraniti sve stranke da nacionalnim predznakom. Birati sistem jedan covjek-jedan glas. Birati jednog predsjednika BiH, zajednicku policiju i vojsku. Konacno se okrenuti ekonomskoj politici u prvom planu, raditi sve da se dokopamo EU. Zabraniti velicanje ustasa, cetnika i vehabizam. Deportovati vehabije, ustase i cetnike, te religiju svesti na minimalni nivo. Et.