Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
nadžak

#9826 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Bogami kod mene ruski uvijek ucitava sa nase pošte. Ne znam sta je kod tebe problem.
Del_Boy1

#9827 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Del_Boy1 »

_Reds_ wrote:
Mehemed wrote:
_Reds_ wrote:Ima li neka stranica za tracking ali da mogu spasiti tamo svoje brojeve, tj. ima 3-4 borja koja pratim, eh sada da svaki put ne mora jedna po jedna kopirati, nego samo se logujem i vidim te sve moje brojeve dokle su.
http://17track.net/ i http://trackitonline.ru/
Kako na 17 track uraditi ovo sto sam pitao, oko mogu kopirati sovj broj i traziti, ali kako da spasim svoje brojeve, pa kad udjem na stranicu vidim njihov status, bez da svaki put kopiram jedan po jedan ??

Ruski ima tu opciju, ali uopce ne kupi podatke od nase poste, sad sam probao sa brojem koji mi je dosao, i ne ocitava uopce podatke nase poste, 17track ocitava
Probaj ukucat sve brojeve i stisni track, kad otvori samo snimi taj link u favorite, poslije samo klikneš na njega i otvori ti stranicu sa tvojim pošiljkama.
Mehemed
Vozim: automobil

#9828 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

_Reds_ wrote: Kako na 17 track uraditi ovo sto sam pitao, oko mogu kopirati sovj broj i traziti, ali kako da spasim svoje brojeve, pa kad udjem na stranicu vidim njihov status, bez da svaki put kopiram jedan po jedan ??

Ruski ima tu opciju, ali uopce ne kupi podatke od nase poste, sad sam probao sa brojem koji mi je dosao, i ne ocitava uopce podatke nase poste, 17track ocitava
Baš ovako kako ti je kolega iznad napisao.

Ako imaš registered tracking broj koji će raditi i u državi primitka, a ne samo u državi slanja onda će pokazivati, evo primjer pošiljke od prošlog mjeseca, ako nije registered tracking već samo onaj koji radi u državi slanja onda će prikazivati samo detalje iz države slanja, a iz države primanja neće preko čega god pratio.
Image
_Reds_

#9829 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

KvaziExpert wrote:Ima i ona mobilna aplikacija, neko je postavljao na temi, koja radi taj posao (prati brojeve i izvjestava promjene). Ja sam je nekad isprobao, i radila je, ali mi u principu ne treba, pa sam je sklonio.
Jel to aplikacija od ove ruske stranice??

hVALA svima
zemomak

#9830 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zemomak »

jel iko narucivo laptope, ultrabookove, sa gearbesta (ondo, voyo) i slično??? kakva su iskustva, koliko carina uzme???
friskyoreo

#9831 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by friskyoreo »

Sta ovo znači kad je status? Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
Koliko otprilike traje dok ga posalju na krajnju adresu.
Mehemed

#9832 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

zemomak wrote:jel iko narucivo laptope, ultrabookove, sa gearbesta (ondo, voyo) i slično??? kakva su iskustva, koliko carina uzme???
10% carine ide na laptope i 17% PDV-a, plus one neke takse, uplatnice i ne znam šta još sve bude
friskyoreo wrote:Sta ovo znači kad je status? Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ
Koliko otprilike traje dok ga posalju na krajnju adresu.
Obično to brzo prođe, u roku par sati, ali zna i da potraje nekoliko dana, to vjerovatno ovisi o tome kolika je gužva, koliko paketa moraju pregledati.
konahawaii

#9833 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by konahawaii »

htio da kupim usb sa ebay-a. Sad posto nisam nikad kupovao sa ebaya, zanima me da li cu imati nekih dodatnih troškova, tipa carina, posta i sl. Mislim vjerovatno hocu :) samo nemam predstavu koliko. Ako neko ima kakvu informaciju bio bih jako zahvalan :D inace u pitanju je ovaj prozvod http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-32G ... 1047025637
dosada_ziva

#9834 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by dosada_ziva »

konahawaii wrote:htio da kupim usb sa ebay-a. Sad posto nisam nikad kupovao sa ebaya, zanima me da li cu imati nekih dodatnih troškova, tipa carina, posta i sl. Mislim vjerovatno hocu :) samo nemam predstavu koliko. Ako neko ima kakvu informaciju bio bih jako zahvalan :D inace u pitanju je ovaj prozvod http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-32G ... 1047025637
ne bi trebao. Sve preko 50 km se carini.
konahawaii

#9835 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by konahawaii »

ok, hvala :)
Mehemed

#9836 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

konahawaii wrote:htio da kupim usb sa ebay-a. Sad posto nisam nikad kupovao sa ebaya, zanima me da li cu imati nekih dodatnih troškova, tipa carina, posta i sl. Mislim vjerovatno hocu :) samo nemam predstavu koliko. Ako neko ima kakvu informaciju bio bih jako zahvalan :D inace u pitanju je ovaj prozvod http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-32G ... 1171159985
Haman da ga u nas možeš kupiti za ovu cijenu
konahawaii

#9837 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by konahawaii »

Mehemed wrote:
konahawaii wrote:htio da kupim usb sa ebay-a. Sad posto nisam nikad kupovao sa ebaya, zanima me da li cu imati nekih dodatnih troškova, tipa carina, posta i sl. Mislim vjerovatno hocu :) samo nemam predstavu koliko. Ako neko ima kakvu informaciju bio bih jako zahvalan :D inace u pitanju je ovaj prozvod http://www.ebay.com/itm/SanDisk-USB-32G ... 1171159985
Haman da ga u nas možeš kupiti za ovu cijenu
http://www.winwin.ba/pc-periferije-moni ... 11839.html
Mehemed

#9838 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

Ouu 100MB/s brzina čitanja, dobro brzina pisanja 20MB/s nije nešto extremno, ali brzina čitanja je baš specijalna, zato je i skup tako. Ja sam mislio da je to obični USB 3.0 stik, al' eto nije.
Uzmi u obzir da kad naručiš nemaš garanciju 5 godina kao kad kupiš u BiH.
Broly_the_Legend

#9839 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Broly_the_Legend »

Kupio sam c2duo cpu sa ebaya i dobio potvrdu na mail od paypala i ebaya da je placeno. Medjutim na mom acc na paypalu nema nikakve transakcije.

Je li to i dalje ok, da nisma sta zezno?
kloniran

#9840 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

je li ko kupovao onaj hepek sto se meće na glOvu a u njega se meće telefon, pa se mmogu filmovi rahat i na WC solji gledati :D

i sta ono vise ne treba autentifikacija kartice na PP :-)
nadžak

#9841 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Juče stigla koverta naručena 25. novembra prošle godine! Vidi se da se dooobro provozala po svijetu. Sva zdrobljena ali preživila je.

Trebam sad poslat pare jer mi je prodavac u međuvremenu poslao drugu koja je stigla za 15 dana.

Može li mi netko reći kako obavjestiti ebay da sam vratio pare prodavcu? Imao sam par puta tako i nisam javljao ebayu ništa, kontam nema potrebe. Sad vidim da ima, jednom sam dobio zabranu ni kriv ni dužan a da sam imao takve podatke zabilježene vjerovatno ne bi.
konahawaii

#9842 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by konahawaii »

Mehemed wrote:Ouu 100MB/s brzina čitanja, dobro brzina pisanja 20MB/s nije nešto extremno, ali brzina čitanja je baš specijalna, zato je i skup tako. Ja sam mislio da je to obični USB 3.0 stik, al' eto nije.
ma ja mislim da su oni tu nesto pobrkali...svugdje gdje sam gledao je veca brzina. Sa oficijalne stranice https://www.sandisk.com/home/usb-flash/extreme-usb
kloniran

#9843 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

konahawaii wrote:
Mehemed wrote:Ouu 100MB/s brzina čitanja, dobro brzina pisanja 20MB/s nije nešto extremno, ali brzina čitanja je baš specijalna, zato je i skup tako. Ja sam mislio da je to obični USB 3.0 stik, al' eto nije.
ma ja mislim da su oni tu nesto pobrkali...svugdje gdje sam gledao je veca brzina. Sa oficijalne stranice https://www.sandisk.com/home/usb-flash/extreme-usb
Ja imam slican od 16 giga sandisc i max sto sam ja dostigao preko laptopa je 120/100 MB/s
Mehemed

#9844 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mehemed »

konahawaii wrote:
Pa to su oni dobro zeznuli, napisali 100/20 a ono 245/190, baš bijesan USB, potreban je SSD da se iskoristi njegov pun potencial, zato i jest tako skup...
kloniran wrote: Ja imam slican od 16 giga sandisc i max sto sam ja dostigao preko laptopa je 120/100 MB/s
Ako nemaš SSD onda je to zbog HDD-a, ne podržaje HDD veću brzinu.
kloniran

#9845 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

Mehemed wrote:
konahawaii wrote:
Pa to su oni dobro zeznuli, napisali 100/20 a ono 245/190, baš bijesan USB, potreban je SSD da se iskoristi njegov pun potencial, zato i jest tako skup...
kloniran wrote: Ja imam slican od 16 giga sandisc i max sto sam ja dostigao preko laptopa je 120/100 MB/s
Ako nemaš SSD onda je to zbog HDD-a, ne podržaje HDD veću brzinu.
ovaj moj ne moze da propusti vise ni preko ssd
titinho

#9846 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by titinho »

Juce stigla posiljka narucena 2 decembra 2015. Putovala punih 4 mjeseca, Malaysia post carrier.

rekord za sada je 15 dana a ovaj neslavni 4 mjeseca
Nuken

#9847 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nuken »

Idu paketi ko djeca iz škole.Sve stiže i prije predviđenog roka xx-xx.Jedan paket predviđeni rok dolaska tek 24. a ono jučer stiglo.Još sve paketi u rasponu 0.60 do 20 dolara
newklear

#9848 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by newklear »

Je li neko imao sličnu situaciju - dobih maloprije poruku

Code: Select all

Hello,dear. I'm sorry to trouble you. I was told your package will be send back by customs, but i don't know why. i have contect post office. so i wonder u want full refund or resend u another piece,which one u perfer?sorry again,hope u can give me a change and understanding me.

best regards
Naručeno

http://www.ebay.com/itm/171803939029?_t ... EBIDX%3AIT

sad mu je čak i cijena promijenjena, ja naručio za 8,89 $. Da li da kažem da mi pošalje novi ili da mi vrati lovu, ako pošalje novi vjerovatno će i taj vratiti, ne znam iz kojeg razloga....
quarterback

#9849 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

newklear wrote:Je li neko imao sličnu situaciju - dobih maloprije poruku

Code: Select all

Hello,dear. I'm sorry to trouble you. I was told your package will be send back by customs, but i don't know why. i have contect post office. so i wonder u want full refund or resend u another piece,which one u perfer?sorry again,hope u can give me a change and understanding me.

best regards
Naručeno

http://www.ebay.com/itm/171803939029?_t ... EBIDX%3AIT

sad mu je čak i cijena promijenjena, ja naručio za 8,89 $. Da li da kažem da mi pošalje novi ili da mi vrati lovu, ako pošalje novi vjerovatno će i taj vratiti, ne znam iz kojeg razloga....
ma nista od toga, promjenili su cijenu a tebe foliraju da ga je carina vratila
ako im kazes posaljite ponovo javice se za 20 dana i reci - evo nam se opet vratilo sa carine

najbolje bi bilo da ti posalju sa trackingom ali to opet nece ici jer ti je free shipping i tracking nije ni prvi put bio aktiviran...

trazi pare i vise srece drugi put
seoBIH

#9850 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by seoBIH »

Reciu da posalju opet i reci da ces platiti 2$ ta tracking.
Post Reply