BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
fireman2013

#9826 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

iceman2010 wrote:
baklava2 wrote:
snr 7.4 dovodi do povremenog "ledenja" slike. prema tome uhvati se 1444 i prijavi smetnju. ima načina da se ovo popravi
Moze ali ne mora dovesti do problema sa slikom. U svakom slucaju, ako ima problema neka poslusa tvoj savjet. Ja koliko sam shvatio on se ne zali na los kvalitet.
Ma sve u svemu nije lose medjutim nekad mi se zna desiti da slika zaleti pa moram iskljuciti pa ukljuciti stb ali opet to se rijetko desi. Jedanput dnevno.
nastavnikhe

#9827 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

BadBoy wrote:Hahaha natovario sebi iceman posla oko ovog ocjenjivanja parica :D Iskreno malo sam se razočarao ako ću preći na 10Mpbs, nadao sam se petnaeski nekako :D
iceman je legenda i zahvaljujem mu se puno na njegovim postovima
ala7

#9828 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Evo da ne patite iceman2010 sa pitanjima oko kvalitete parice, evo jedan koristan kalkulator cak vam, pored ADSL i ADSL2+ maximalne brzine racuna i maksimalnu mogucu VDSL2 brzinu na toj parici..

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

Image

Nek ovo 7 podebljaju na 13 kako bi imao 8mbit/s.. Nije sve tako crno 8-)
BadBoy

#9829 Re: BHTelecom All About

Post by BadBoy »

Svakako. Moj post nije bio zlonamjeran, više šala i komentar na ovih par posljednjih stranica. Slažem se da bi za ovo forum prvenstveno trebao i služiti. I ala7, ova "alatka" je odlična!

Edit: I tačan je manje-više. Sa atenuacijom od 27 dB to bi značilo da sam udaljeno otprilike 2 km od DSLAM-a, koji je pretpostavljam na Čaršiji :D
Halcyon

#9830 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

ala7 wrote:Evo da ne patite iceman2010 sa pitanjima oko kvalitete parice, evo jedan koristan kalkulator cak vam, pored ADSL i ADSL2+ maximalne brzine racuna i maksimalnu mogucu VDSL2 brzinu na toj parici..

Image

Jesi li probao Annex M modulaciju, da probaš riješit taj nizak SNR u upstreamu?
ala7

#9831 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Halcyon wrote:
ala7 wrote:Evo da ne patite iceman2010 sa pitanjima oko kvalitete parice, evo jedan koristan kalkulator cak vam, pored ADSL i ADSL2+ maximalne brzine racuna i maksimalnu mogucu VDSL2 brzinu na toj parici..

Image

Nisam, misliš da bi bolje bilo za upload to ?

Image

Image
Posmatrac_007

#9832 Re: BHTelecom All About

Post by Posmatrac_007 »

Ako može stručno mišljenje za ovu paricu :)

SNR margin(dB): Downstream: 11.6 Upstream: 22.2
Attenuation(dB): Downstream: 3.5 Upstream: 7.5
Output Power (dBm): Downstream: 0.5 Upstream: -2.5
Attinable Rate (Kbps): Downstream: 16484 Upstream: 1219

Unaprijed hvala! :)
Halcyon

#9833 Re: BHTelecom All About

Post by Halcyon »

ala7 wrote:
Halcyon wrote:

Image

Nisam, misliš da bi bolje bilo za upload to ?

Image

Image
Mogao bi popravit SNR, a samim tim i stabilnost veze. Dobio bi nešto veći maksimum u uploadu (oko 1700 Kbps), na uštrb downloada. Probaj, nemaš šta izgubit.
nastavnikhe

#9834 Re: BHTelecom All About

Post by nastavnikhe »

Zašto se kod Telekoma ne nalaze posebni paketi za Moja TV npr. filmski,sportski i sl.?
ala7

#9835 Re: BHTelecom All About

Post by ala7 »

Halcyon wrote: Mogao bi popravit SNR, a samim tim i stabilnost veze. Dobio bi nešto veći maksimum u uploadu (oko 1700 Kbps), na uštrb downloada. Probaj, nemaš šta izgubit.
Annex A je trenutno.. Ionako nemam problema sa downloadom/uploadom tako da nebi nista dirao.. Ako bude kakvih problema sa tim novim brzinama onda cu to promjeniti..
iceman2010

#9836 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Posmatrac_007 wrote:Ako može stručno mišljenje za ovu paricu :)

SNR margin(dB): Downstream: 11.6 Upstream: 22.2
Attenuation(dB): Downstream: 3.5 Upstream: 7.5
Output Power (dBm): Downstream: 0.5 Upstream: -2.5
Attinable Rate (Kbps): Downstream: 16484 Upstream: 1219

Unaprijed hvala! :)
Ubila se za VDSL2 :D Odlicna!
iceman2010

#9837 Re: BHTelecom All About

Post by iceman2010 »

Halcyon wrote:

Image

Meni je cudniji ovaj podatak za slabljenje. Prevelika je razlika u slabljenju izmedju upstream-a i downstream-a. Moguce da je do splitera ako ga imas. SNR je nesto nizi i zbog toga sto je brzina u upstream-u blizu granicne. U svakom slucaju nista ozbiljno. Parica je odlicna.
munja.ba

#9838 Re: BHTelecom All About

Post by munja.ba »

@iceman2010 valja li ovo

Image
roki

#9839 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Da li je u Telecomu na snazi akcija 200% više.Ne vidim na njihovom sajtu da je ponuda aktuelna

Edit: vidim ima na facebooku da je ponuda aktivna.Ako potpisem na 1 godinu ugovor na paketu mini 15,koliko mogu potrositi a da opet dobijem 15KM na racunu.Hvala
skafiskafsnjak

#9840 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

roki wrote:Da li je u Telecomu na snazi akcija 200% više.Ne vidim na njihovom sajtu da je ponuda aktuelna

Edit: vidim ima na facebooku da je ponuda aktivna.Ako potpisem na 1 godinu ugovor na paketu mini 15,koliko mogu potrositi a da opet dobijem 15KM na racunu.Hvala
jos je aktivno. Bas mi je jedan prijatelj zvao i pitao neki dan.

Ne znam za to na godinu, ja koristim mini 15 i potpisao sam na 2 godine.

Potrosim 30km + 100mb interneta (10km) i dodje mi 17KM sa PDV-om :)
LJepota. S tim da je caka u tome sto 50% ostvarujem tek onda kada potrosim 30KM. Ali ja se potrudim svaki mjesec i uvijek iskoristim maksimalno :D
roki

#9841 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Kako kad tek potrošiš 30 ostvaruheš popust? Zar nije ovako? Potpišem ugovor na 2 godine za mini15 i mogu potrošiti 30KM a opet mi dođe račun 15KM (odnosno 17.55)
skafiskafsnjak

#9842 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

roki wrote:Kako kad tek potrošiš 30 ostvaruheš popust? Zar nije ovako? Potpišem ugovor na 2 godine za mini15 i mogu potrošiti 30KM a opet mi dođe račun 15KM (odnosno 17.55)
Eo ovako cu ti najlakse objasniti.
Koji god iznos potrosis, a da nije vise od 30KM , doci ce ti 15+pdv tj. 17.55 .
Znaci, potrosis 20KM, opet ce ti doci racun 17.55, a u tom slucaju nisi ostvario 50% popusta nego nekih 25% ili koliko vec.

i mjesecno imas 100 mb interneta, to je oko 10km . Znaci, prakticno, mozes potrositi 40KM (30 + 10 inteerneta). Ja uglavnom potrosim 29 telefona + 7KM interneta.
roki

#9843 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

Hvala,shvatio.Zato i piše do 200% više.Ako potrošiš sav net i nabiješ 30KM na pozive i poruke iskoristiš sav popust,ali to se opet poklapa sa mojom konstatacijom.Troši do 30KM i dolazi ti 17.55 račun.Sve preko 30 dodatno plaćaš
skafiskafsnjak

#9844 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

roki wrote:Hvala,shvatio.Zato i piše do 200% više.Ako potrošiš sav net i nabiješ 30KM na pozive i poruke iskoristiš sav popust,ali to se opet poklapa sa mojom konstatacijom.Troši do 30KM i dolazi ti 17.55 račun.Sve preko 30 dodatno plaćaš
naravno. Ali meni je ovo okej, svaki mjesec sam ustelio oko 29-30 da potrosim . Jos sam jedan mjesec i internet sav potrosio .. ahahaa . Stvarno ne znam kako cu kad ovo istekne ... :lol:
roki

#9845 Re: BHTelecom All About

Post by roki »

L00d wrote:
roki wrote:Hvala,shvatio.Zato i piše do 200% više.Ako potrošiš sav net i nabiješ 30KM na pozive i poruke iskoristiš sav popust,ali to se opet poklapa sa mojom konstatacijom.Troši do 30KM i dolazi ti 17.55 račun.Sve preko 30 dodatno plaćaš
naravno. Ali meni je ovo okej, svaki mjesec sam ustelio oko 29-30 da potrosim . Jos sam jedan mjesec i internet sav potrosio .. ahahaa . Stvarno ne znam kako cu kad ovo istekne ... :lol:
Moram i ja to potpisati,ova ultra odera.Nazoveš nekoga i nemaš više dopune.Poneka poruka,provjeriti mail i to je sve što možeš
pathyeshme

#9846 Re: BHTelecom All About

Post by pathyeshme »

Može li se na taj paket o kome govorite preći sa student plus paket i na koliko se ugovor potpisuje? Doduše na student plus imam ove besplatne minute koje uvijek iskoristim tako da bi mi možda ispalo isto.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
skafiskafsnjak

#9847 Re: BHTelecom All About

Post by skafiskafsnjak »

roki wrote:Moram i ja to potpisati,ova ultra odera.Nazoveš nekoga i nemaš više dopune.Poneka poruka,provjeriti mail i to je sve što možeš
I uzmes u obzir da su pozivi i poruke jeftiniji. SMS je 6kf, prema najbroju 3kf. Za pozive ne znam tacno, ali su jeftiniji.
pathyeshme wrote:Može li se na taj paket o kome govorite preći sa student plus paket i na koliko se ugovor potpisuje? Doduše na student plus imam ove besplatne minute koje uvijek iskoristim tako da bi mi možda ispalo isto.

Sent from my XT701 using Tapatalk 2
Vjerovatno da moze. E sad ne znam kakve su pogodnosti na tom... izracunaj lijepo i vidi isplati li se. Meni je ovo predobro. Zovem i ne gledam koliko sam potrosio ....
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#9848 Re: BHTelecom All About

Post by I am Happy »

http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M5c75e6af35d.html

Znaci sve isto kao i testnoj fazi, samo sto se sada placa 1km i sto su arene u HD?

Hoce li biti novih kanala? Ovi kanali realno nikome ne trebaju "RTV Slon, Druga.TV, TV Jasmin
TV SA, RTV Zenica, ATV Banjaluka, RTV Mostar, TV USK, RTV Vogošća, NTVIC Kakanj, HIT Brčko
MTV Igman, RTV Goražde, Behar TV, NTV 101, Smart TV, NTV Jata, TV Visoko, RTV Maglaj, BDC Brčko."

Sto se tice cijene, simbolica... sami arena sport kanali vrijede te marke mjesecno :)
Mada bi bilo lijepo vidjeti i ostale kanale koje imamo na tv-u Discovery,Fox...
fireman2013

#9849 Re: BHTelecom All About

Post by fireman2013 »

BH Telecom potpisao ugovore o najmu optičkih vlakana do Budimpešte

U sjedištu tvrtke BH Telecom danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o najmu optičkih vlakana i Ugovora o najmu kolokacijskih točaka i održavanju optičkih vlakana između tvrtki BH Telecom d.d. Sarajevo, Sokol d.o.o. Vinkovci iz Hrvatske i Sat Trakt d.o.o. Bačka Topola iz Srbije.
Ugovore su potpisali generalni direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović, direktor Sokola d.o.o. Vinkovci Miroslav Šaravanja i direktor Sat Trakta d.o.o. Bačka Topola Janos Zsemberi.
Potpisani ugovori se odnose na najam optičkih vlakana na relaciji Gunja - Budimpešta, najam kolokacijskih točaka na toj dionici kao i održavanje navedenih optičkih vlakana, a čime se BH Telecomu omogućava izravno povezanost na jedno od europskih čvorišta internetske veze.
Svečanom potpisivanju je prisustvovao i veleposlanik Mađarske u Bosni i Hercegovin Pandur Jozsef, koji je istakao da je potpisivanje ugovora vrlo značajno jer zasigurno predstavlja poticaj za razvoj ekonomskih veza između BiH i Mađarske.
Realizacijom ovoga projekta, koji u osnovi predstavlja najam neosvijetljenog optičkog vlakna na IRU bazi na razdoblje od 15 godina, BH Telecom d.d. Sarajevo je osigurao posjedovanje vlastite optičke infrastrukture do jednog od europskih Data centara.
Značaj ovoga projekta je višestruk, a prednosti od njega će imati kako sam BH Telecom, tako i krajnji korisnici zbog činjenice da BH Telecom d.d. Sarajevo ima gotovo neograničen pristup po kapacitetima i brzinama i više neće biti ovisan o ulaznim cijenama kada je u pitanju internet.
Kao rezultat za krajnjeg korisnika omogućit će se multimedijalni servisi bazirani na većim brzinama i nižim cijenama, posebno kada je u pitanju pristup internetu, odnosno implementacija flat paketa u prijenosu podataka u mobilnoj mreži.
U infrastrukturnom smislu za BH Telecom d.d. Sarajevo ovo znači realizaciju novih poslovnih modela od kojih će neki biti predstavljeni već u zadnjem kvartalu 2012. godine ˝ rekao je direktor BH Telecoma Nedžad Rešidbegović.
Direktor kompanije Sat Trakt d.o.o. Janos Zsemberi je istakao da će se tek u predstojećem razdoblju pokazati značaj ovih ugovora te dodao da s ovom optikom BH Telecom ulazi u Europsku uniju i ima veću mogućnost odabira providera.
"Ovaj ugovor je vrlo značaj za kompaniju Sokol d.o.o. i označava početak dugoročne suradnje u izgradnji optičkih linija, a posebno u izgradnji FTTH mreža. Sokol d.o.o. je spreman svoja velika iskustva u izgradnji optičke infrastrukture, primjenom najmodernijih svjetskih tehnologija, prenijeti stručnjacima u BH Telecomu ", rekao je Miroslav Šaravanja, direktor kompanije Sokol do.o, priopćeno je iz BH Telecoma.

http://www.bljesak.info/web/article.asp ... be470fafae
TheWatcher

#9850 Re: BHTelecom All About

Post by TheWatcher »

:thumbup: :thumbup:
Locked