Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Challenger__

#9826 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Petit_Beurre wrote: U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret :mrgreen: :thumbup:
Ooops, previdio sam ovaj komentar. Gluma, režija, drama, kultura...

Jesi li to ti, Dino :shock: ? Ili, s obzirom na francuski nik... 8-)
The BEN10

#9827 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

poznanik wrote:Zar nisu ciljevi svake vlasti poznati, zar nisu objavljeni godišnji planovi i rasporedi aktivnosti svakog nivoa svakog oblika vlasti u nas?
Npr. sjećam se Ekspozea premijera Nikšića, imam ga u transkriptu, u kojem je obećao sve i svašta, dao čak i rokove, a od svega toga - gotovo ništa!
Isto ili slično je i sa kantonalnim vladama, skupštinama, itd.
Pitanje je: Kako pozvati na odgovornost, npr. premijera Nikšića za neučinjene, a javnosti obećane ciljeve i aktivnosti vlade kojoj je čelnik, i kojoj i za koju odgovara?
I - šta bi bila sankcija za (ne)odgovornost?
Ili recimo, nj. kolegu Grabovicu - kako vrednovati njegov katastrofalni pripravnički rad u EP-u !? Koga kazniti, onoga ko ga je postavio ili obojicu zajedno ?
madner

#9828 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Obicno se poziva na neodgovornost tako sto se na sljedecim izborima ne da glas toj stranki. :D

Odlican tekst za univerzitet.
veljaca

#9829 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veljaca »

" Nisam zadovoljan ovom Vladom i mi cemo elaborirati nase nezadovoljstvo, ali ce mo i vrlo jasno definisati zasto je nasa pozicija takva da necemo podrzati ove ljude koji zele da se vrate na vlast ...."

Ovo sam pitao i ranije, pa ako moze cijenjeni g-din Pedja da mi odgovori:

Niste zadovoljni Vladom ali necemo je smijeniti i dati sansu da eventualno bolji dodju na njihova mjesta sa kojima ce te biti zadovoljni. .....
Kako i zasto ne smjenjujete nekoga sa kime niste zadovoljni, zasto nemate hrabrosti ( ili motiva ) da to uradite. Da li je to vasa ( mislim na NS ) politika a ne da mislite na DOBROBIT zitelja Kantona Sarajevo ?
Da li se plasite SDP-a ?

Hvala na odgovoru,

Veljaca s.r.
Pedja Kojovic

#9830 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

veljaca

Iz mog bloga mozete procitati o cemu smo juce tacno glasali.
Iz tog teksta cete vidjeti da je postojala zelja da nas se privoli da uradimo drugacije.
Pritisak je bio velik, ali smo uradili onako kako mi smatramo da treba.
O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene
cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".

p.k.
Pedja Kojovic

#9831 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

O prof. Validi Repovac smo nasiroko raspravljali na stranicama ovog foruma i ja na ono sto sam tada rekao nemam sta da dodam, osim, da sam izuzetno ponosan sto je osoba takvih i licnih i profesionalnih kvaliteta za svoj politicki angazman odabrala Nasu stranku.

p.k.
Petit_Beurre

#9832 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Petit_Beurre »

Challenger__ wrote:
Petit_Beurre wrote: U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret :mrgreen: :thumbup:
Ooops, previdio sam ovaj komentar. Gluma, režija, drama, kultura...

Jesi li to ti, Dino :shock: ? Ili, s obzirom na francuski nik... 8-)
:lol:
Ni Mustafić, ni Tanović, ali si me nasmijao u svakom slučaju :thumbup: :mrgreen:
dragonz

#9833 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by dragonz »

Pedja Kojovic wrote:O prof. Validi Repovac smo nasiroko raspravljali na stranicama ovog foruma i ja na ono sto sam tada rekao nemam sta da dodam, osim, da sam izuzetno ponosan sto je osoba takvih i licnih i profesionalnih kvaliteta za svoj politicki angazman odabrala Nasu stranku.

p.k.
:zzzz:

Možete angažovati Irenu Praskač i ona je asistent na FPN, a sasvim slučajno njezin TATA Milan Praskač je bio profesor na istom fakultetu.
The BEN10

#9834 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

Pedja Kojovic wrote:O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
Čemu poseban naglasak na: "poslije džume" nije mi jasno. :roll:
volant

#9835 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

The BEN10 wrote:
Pedja Kojovic wrote:O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
Pa mozda zato sto je za poslanike iz redova SDA bilo vrlo vazno da to potenciraju na jucerasnoj skupstini. to, i da ne bude nista u nedjelju, jerbo tad se "bira rejs" :shock:
The BEN10

#9836 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by The BEN10 »

volant wrote:
The BEN10 wrote:
Pa mozda zato sto je za poslanike iz redova SDA bilo vrlo vazno da to potenciraju na jucerasnoj skupstini. to, i da ne bude nista u nedjelju, jerbo tad se "bira rejs" :shock:
Iako se radi o tvom nagađanju, šta da je i to u pitanju !? Što bi Peđi ili nekome smetalo da se nešto održava poslije Džume ? :)
VjecitiStudent

#9837 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:O prof. Validi Repovac smo nasiroko raspravljali na stranicama ovog foruma i ja na ono sto sam tada rekao nemam sta da dodam, osim, da sam izuzetno ponosan sto je osoba takvih i licnih i profesionalnih kvaliteta za svoj politicki angazman odabrala Nasu stranku.

p.k.
Jeste li ponosni i na nacin na koji je osoba takvih licnih i profesionalnih kvaliteta dobila mjesto na FPN-u?
Ili cete se protiv nepotizma principijelno buniti samo kad su "oni drugi" u pitanju, prema vazecim standardima nase tuzne politicke scene.
Innovation

#9838 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Gospodine Pedja Kojovicu, zasto ovo u petak u 14 sati poslije dzume, stavljate pod navodnike?
Moram Vas pitati,zasto kazete da necete dozvoliti "ovima koji zele da se vrate"? Da li njima kao osobama, koje su nestrucne i ne znaju raditi svoj posao ili zbog stranke,kojoj pripadaju?
Da li cete sutra, reci o svima poimenicno zasto ne valjaju i zasto se ne bi mogli vratiti na svoja radna mjesta. Vi vrlo dobro znate, kako i zbog cega su smijenjeni.
Ako sutra budete govorili istinu o svakoj osobi i nacinu na koji se sve desavalo, svaka Vam cast. :)
madner

#9839 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Cuj vratiti na svoja radna mjesta. :lol:

Isto da su radnici bili.
madner

#9840 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Ne govorim o njima, nego o smjenjenoj vladi. Jer po inovaciji ta su radna mjesta koja njima pripadaju. :D
madner

#9841 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Mislim da to zulja circa 80% ljudi u drzavi, ali nisam jos vidio konkretan prijedlog koji bi stvari poboljsao. :D
Pedja Kojovic

#9842 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

innovation

To sam stavio pod navodnike jer je citat formulacije poslanika SDA koji su predlagali datum i vrijeme za sjednicu koju su zahtijevali. Ne mislim da se rad drzavnih organa treba prilagodjavati religjskim obavezama bilo koje vjerske zajednice u BiH. Sasvim je dovoljno bilo da SDA, kao predlagac termina zakaze sjednicu, recimo, u petak ujutro, a da oko podne, na sta imaju pravo, zatraze pauzu od sat ili dva.
O Zukicevoj molbi da "se ne zakazuje u nedjelju (?) jer se bira Reis Ulema, pa mi smo mi (?) zauszeti(?) necu ovom prilikom.

Moje misljenje je da su smjenjeni jer dolaze iz stranke koja je na vlasti bila 20 godina i za to vrijeme malo je, ili nimalo, rezultata kojima bi se pametna osoba ponosila. S druge strane, lista onoga zbog cega se trebaju stidjeti...

p.k.
manki

#9843 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by manki »

Ja se iskreno nadam da ce Nasa Stranka proci zapazenije na ovim izborima, i tek da ce bolje proci na slijedecim opcim izborima. Vrijeme je konacno da se nesto promijeni, a NS ako nista ima malo drukciju retoriku, mlade ljude, obrazovane, lijepu kampanju vode (nije napadna, imaju lijepe i ukusno smisljene promotivne materijale).. Znam da ovo zadnje ne znaci puno, ali ono, ove druge stranke nemaju cak ni to :D

Puno srece uglavnom,

Bivsi SDP-ov glasac :thumbup: :bih:
Pedja Kojovic

#9844 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

vjecitistudent

Porodicni odnosi ne smiju ni prepreka ni olaksica u sticanju akademskih pozicija.
Ukoliko vi raspolazete informacijama o nekim nepravilnostima u tom smislu ja vas ohrabrujem da podnesete prijavu nadleznim organima.
Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.

p.k.
VjecitiStudent

#9845 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent

Porodicni odnosi ne smiju ni prepreka ni olaksica u sticanju akademskih pozicija.
Ukoliko vi raspolazete informacijama o nekim nepravilnostima u tom smislu ja vas ohrabrujem da podnesete prijavu nadleznim organima.
Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.

p.k.
Novinari su cijelu temu vec obradili, ne mogu vjerovati da vam je promaklo.
http://www.bhdani.com/default.asp?kat=f ... tekst_rb=3
Da su novinari cijelu stvar izmislili, valjda bi oni bili tuzeni od strane ugledne profesorice?
Umjesto toga, nazvao ih je tata itd. itd. da ne ponavljam sve gadosti koje je moguce procitati na gornjem linku.
Elem, cijeli prica koju su tada provalili "Dani" je po svim dostupnim informacijama tacna, no vi po obicaju gurate glavu u pijesak, u skladu sa Kantovim imperativom valjda.
U cestitoj stranci, koja do djela drzi barem koliko i do rijeci, sastao bi se nekakav eticki komitet stranke, istrazio malcice stvari itd. itd.

A sto se tuzbe tice, nema problema, kad jednog ponedjeljka konacno proradi pravna drzava, iskoristicu sve njene dobrobiti. Do tada ... :oops:
StupskaBitanga

#9846 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by StupskaBitanga »

zar treba sumnjati u tekst Dana
Naravno da ne pogotovo jer se radi o FPN na kojemu treba angažovai sve policijske i sudske agencije istrukture jer bi se svašta pronašlo
madner

#9847 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by madner »

Opet ona logika, ako te oblate i te ih ne tuzis priznajes da si kriv :roll:
VjecitiStudent

#9848 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:zar treba sumnjati u tekst Dana
Naravno da ne pogotovo jer se radi o FPN na kojemu treba angažovai sve policijske i sudske agencije istrukture jer bi se svašta pronašlo
Vidi ovo:
Međutim, zaboravili ste pomenuti i ostale slučajeve nepotizma, a kojih je uistinu i previše na našem fakultetu.

Evo, mi ćemo Vam pomoći. Naglasićemo da ne govorimo o kvalitetu rada naših kolega, već ovo naglašavamo zato što smatramo da je tako ispravno. Ako već nas dovodite u ovaj kontekst, red je da spomenete i druge.

Dakle:

Tetak Asima Mujkića je prof. Omer Ibrahimagić, otac Dine Abazovića, Mirsad, također je predavač FPN-a, a prof. Ivan Cvitkovic čiji je Dino Abazović bio asistent je njegov tetak, prema tvrdnjama većine zaposlenika.

Također, tu su i Borjana Miković, kćerka Milanke Miković (profesorice na Odsjeku za socijalni rad), Emir Vajzović, sin Hanke Vajzović (šefice Odsjeka za žurnalistiku), Osman Sušić, sin Hasana Sušića, Sanela Bašić Čekić ( stric joj je Smail Čekić), a pomenuću i Jelenu Brkić Smigoć, kćerku Miljenka Brkića, profesora na Filozofskom fakultetu, te Nedžmu Džananović, kćerku bivšeg dekana Fakulteta islamskih nauka, Ibrahima Džananovića.

Također, dugododišnji profesor na predmetu Statistika i demografija, Hasan Zolić, koji je odnedavno u penziji, bez ikakvog konkursa angažovao je svog sina kao saradnika u nastavnom procesu. I profesor Ćamil Huseinbašić je bez provedene procedure angažovao svog sina Samira Huseinbašića u nastavni proces.

Osim toga, veliki broj radnika (od spremaćica pa do administracije) je u rodbinskoj vezi sa nekim od zaposlenika na Fakultetu političkih nauka.
Ali, pocistice to sve Nasa stranka, od ponedjeljka, sve po Kantu.
nino90

#9849 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nino90 »

treba uvesti neki zakon tipa
da ne mogu na fakultetu kao nastavno osoblje (znaci ne brojim portira cistacice i slicno) raditi vise od dvije osobe koje su u rodbinskoj vezi
a i u tom slucaju ako je u pitanju zaposlavanje nekog mladjeg "rodjaka " mora da ima min 9.5 prosjek ili tako nes
Pedja Kojovic

#9850 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

reni-90

Slazem se.
Zakon treba da garantuje da ce najbolji kandidat dobiti posao.

p.k.
Locked