Ooops, previdio sam ovaj komentar. Gluma, režija, drama, kultura...Petit_Beurre wrote: U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret![]()
Jesi li to ti, Dino
Ooops, previdio sam ovaj komentar. Gluma, režija, drama, kultura...Petit_Beurre wrote: U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret![]()
Ili recimo, nj. kolegu Grabovicu - kako vrednovati njegov katastrofalni pripravnički rad u EP-u !? Koga kazniti, onoga ko ga je postavio ili obojicu zajedno ?poznanik wrote:Zar nisu ciljevi svake vlasti poznati, zar nisu objavljeni godišnji planovi i rasporedi aktivnosti svakog nivoa svakog oblika vlasti u nas?
Npr. sjećam se Ekspozea premijera Nikšića, imam ga u transkriptu, u kojem je obećao sve i svašta, dao čak i rokove, a od svega toga - gotovo ništa!
Isto ili slično je i sa kantonalnim vladama, skupštinama, itd.
Pitanje je: Kako pozvati na odgovornost, npr. premijera Nikšića za neučinjene, a javnosti obećane ciljeve i aktivnosti vlade kojoj je čelnik, i kojoj i za koju odgovara?
I - šta bi bila sankcija za (ne)odgovornost?
Challenger__ wrote:Ooops, previdio sam ovaj komentar. Gluma, režija, drama, kultura...Petit_Beurre wrote: U glumi, najkompleksijni sukob, a sukob je temelj drame, je sukob sa samim sobom. Drago mi je da je zadnji čin donio preokret![]()
Jesi li to ti, Dino? Ili, s obzirom na francuski nik...
Pedja Kojovic wrote:O prof. Validi Repovac smo nasiroko raspravljali na stranicama ovog foruma i ja na ono sto sam tada rekao nemam sta da dodam, osim, da sam izuzetno ponosan sto je osoba takvih i licnih i profesionalnih kvaliteta za svoj politicki angazman odabrala Nasu stranku.
p.k.
Čemu poseban naglasak na: "poslije džume" nije mi jasno.Pedja Kojovic wrote:O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
Pa mozda zato sto je za poslanike iz redova SDA bilo vrlo vazno da to potenciraju na jucerasnoj skupstini. to, i da ne bude nista u nedjelju, jerbo tad se "bira rejs"The BEN10 wrote:Čemu poseban naglasak na: "poslije džume" nije mi jasno.Pedja Kojovic wrote:O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
Iako se radi o tvom nagađanju, šta da je i to u pitanju !? Što bi Peđi ili nekome smetalo da se nešto održava poslije Džume ?volant wrote:Pa mozda zato sto je za poslanike iz redova SDA bilo vrlo vazno da to potenciraju na jucerasnoj skupstini. to, i da ne bude nista u nedjelju, jerbo tad se "bira rejs"The BEN10 wrote:Čemu poseban naglasak na: "poslije džume" nije mi jasno.Pedja Kojovic wrote:O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
Jeste li ponosni i na nacin na koji je osoba takvih licnih i profesionalnih kvaliteta dobila mjesto na FPN-u?Pedja Kojovic wrote:O prof. Validi Repovac smo nasiroko raspravljali na stranicama ovog foruma i ja na ono sto sam tada rekao nemam sta da dodam, osim, da sam izuzetno ponosan sto je osoba takvih i licnih i profesionalnih kvaliteta za svoj politicki angazman odabrala Nasu stranku.
p.k.
Novinari su cijelu temu vec obradili, ne mogu vjerovati da vam je promaklo.Pedja Kojovic wrote:vjecitistudent
Porodicni odnosi ne smiju ni prepreka ni olaksica u sticanju akademskih pozicija.
Ukoliko vi raspolazete informacijama o nekim nepravilnostima u tom smislu ja vas ohrabrujem da podnesete prijavu nadleznim organima.
Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga.
p.k.
Vidi ovo:StupskaBitanga wrote:zar treba sumnjati u tekst Dana
Naravno da ne pogotovo jer se radi o FPN na kojemu treba angažovai sve policijske i sudske agencije istrukture jer bi se svašta pronašlo
Ali, pocistice to sve Nasa stranka, od ponedjeljka, sve po Kantu.Međutim, zaboravili ste pomenuti i ostale slučajeve nepotizma, a kojih je uistinu i previše na našem fakultetu.
Evo, mi ćemo Vam pomoći. Naglasićemo da ne govorimo o kvalitetu rada naših kolega, već ovo naglašavamo zato što smatramo da je tako ispravno. Ako već nas dovodite u ovaj kontekst, red je da spomenete i druge.
Dakle:
Tetak Asima Mujkića je prof. Omer Ibrahimagić, otac Dine Abazovića, Mirsad, također je predavač FPN-a, a prof. Ivan Cvitkovic čiji je Dino Abazović bio asistent je njegov tetak, prema tvrdnjama većine zaposlenika.
Također, tu su i Borjana Miković, kćerka Milanke Miković (profesorice na Odsjeku za socijalni rad), Emir Vajzović, sin Hanke Vajzović (šefice Odsjeka za žurnalistiku), Osman Sušić, sin Hasana Sušića, Sanela Bašić Čekić ( stric joj je Smail Čekić), a pomenuću i Jelenu Brkić Smigoć, kćerku Miljenka Brkića, profesora na Filozofskom fakultetu, te Nedžmu Džananović, kćerku bivšeg dekana Fakulteta islamskih nauka, Ibrahima Džananovića.
Također, dugododišnji profesor na predmetu Statistika i demografija, Hasan Zolić, koji je odnedavno u penziji, bez ikakvog konkursa angažovao je svog sina kao saradnika u nastavnom procesu. I profesor Ćamil Huseinbašić je bez provedene procedure angažovao svog sina Samira Huseinbašića u nastavni proces.
Osim toga, veliki broj radnika (od spremaćica pa do administracije) je u rodbinskoj vezi sa nekim od zaposlenika na Fakultetu političkih nauka.